Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

bronco II

danielsusanu

Postări Recomandate

buna seara,

as dori sa imi dati un sfat cu privire la bronco II 2,9 benzina:

fiabilitate

consum

pret intretinere

capacitati interen

posibilitati de modificare

am gasit un model si as vrea sa l achizitionez, comparativ cu patrol gr scurt sau toyota 70

multumiri

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: bronco II

Buna seara !

Vrei sa faci hardcore cu el sau doar mai soft, la un peste, la un gratar, etc ?

Masinile americane se modifica relativ usor. Ramane sa-ti definesti scopul utilizarii masinii, si s-o dezvolti in directia respectiva...

Tehnica americana e relativ simpla si usor (ieftin) de intretinut, dar Bronco nu e chiar des intalnit la noi. Pentru chestii de tuning (kit-uri liftare), posibil sa trebuiasca sa apelezi direct in USA.

Consumabile sunt si pe la noi, un pivot, o garnitura, etc... Pentru cazuri mai grave eu lucrez cu http://www.4x4garage.de. Este si la noi divizia 4x4garage.ro.

Consum in teren greu 50-60% sigur, iar stradal pe la 12-15%. Daca te apuci de liftat, alte rapoarte in grupuri, roti mari, etc, stradalul va mai creste putin. Automata cutia ?

Masina e compacta, unghiuri relativ bune, iar cu lift si mai bune. Acesta lucru ii ofera capacitati OK in teren, mai ales daca e cracanata frumos (ecartament marit).

Daca ne referim la aceeasi generatie (bronco II e din anii 1980- 1990) e cam inalta la partea de acoperis, centrul de greutate fiind cam sus, dar cu jantele corespunzatoare (sau flanse, desi personal nu sunt de acord), se poate compensa eventuala instabilitate in teren.

Comparativ cu japonezele mentionate ca variante, care sunt OK si ele, eu tot pe Bronco as merge. Conteaza si raportul pret/stare/echipament, intr-adevar, cand faci alegerea, dar mai este un lucru de luat in seama.

Try to be different, not to blend in with the the crowd...

Sau, mai clar, fii diferit, nu te alinia cu multimea...

Stima,

Dragos, a.k.a. Heavy D.

Link spre comentariu

Salut,

Eu am Bronco ll , am facut putin offroad cu el pe la inceput, acum o tin de colectie. Pot spune ca am avut patrol Y61 si cand ieseam cu el pe aratura imi sareau rinichi, Bronco in schimb zici ca merge pe asfalt.

Piese in afara de motor si cutie care le gasesti peste tot in Germania ( ford scorpio de 2,9 ) trebuie sa le iei din state. In romania pe un disc de frana mi-au cerut 850 lei iar din state l-am luat cu 200 lei. Piesele sunt foarte ieftine in state, un set complect de bucse te ajunge acolo 150 - 200 dolari. Alternator 65 dolari - radiator 70 dolari - set complet de suspensie 250 dolari.....deci....

Cu cutia trebuie avut mare grija daca este automata, e foarte sensibila dar buna. Cardanul spate original este de tot rahatul , pana si la atv am avut cardan mai bun. Ala trebuie schimbat automat daca vrei sa faci offroad cu ea. In state unul nou este 500 dolari sau reconditionat gasesti la 250 dolari.

Este cam ingusta, cum spune si colegul mai sus, dar o ajuti din jante si gume. E nervoasa, motorul se aude superb, trage bine.

Consum oras 15 % , iarna pe zapada 4x4 - 18-20%, afara 9 - 10 %

Confort ok cu exceptia scaunelor care sunt cam inguste. Comenzi pe volan la pilot automat, servo ok.

• Like 1
Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

Piesele nu sunt scumpe in SUA dar tre sa adaugi transporul si TVA-ul, costuri care nu sunt neglijabile, pot dubla sau tripla pretul pieselor. Eu am unul pe care il folosesc ca masina de zi cu zi.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare