Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pierderi ulei la turbina

avolocaru

Postări Recomandate

Am facut un RK la un motor turbo si dupa montaj ma trezesc ca scoate un fumualauu... Dupa mai multe analiza ajung la concluzia ca pierde ulei pe la turbina. Banuiesc ca atunci cand am curatat turbina cu putin diluant am indepartat depunerile existente => pierderi de ulei. Acum problema ar fi ca am pus si un ulei ceva cam subtire, 10w40, pt varsta motorului, oare daca schimb uleiul cu un 15w40 se imbunatateste situatia cat de cat?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pierderi ulei la turbina

cu cat amani mai mult reparatia turbinei...cu atat va fi mai costisitoare reparatia....in loc sa o duc la medic cand a inceput sa fluiere....am dus-o cand scotea fum de 20 de metri in spatele meu.....si au schimbat la ea axul...compresorul....daca o duceam la timp....ramaneam si cu axul si cu compresorul...si cu ceva bani in buzunar :grin:

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

By the way... (ca sunt mai putin priceput) care sunt primele semne de boala ale turbinei? Cand se murdareste cu ulei?,cand fuiera prea tare, cand scoate fum? Care sunt fazele bolii?

Poti sa ne recomanzi o sursa serioasa pt reconditionarea lor?

Editat de albinaru
Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Buna ziua !

Nu exista turbina care sa nu ia si ceva ulei cu ea, unele fac asta si in stare noua. Si cam la fel si cu fluieratul, cu deosebirea ca poate nu-l auzi din motive de antifonare perete de foc sau masina la modul general.

Fumul de dupa masina iar nu este concludent, ca poa' sa vina de la o injectie prea bogata (pompa gadilita la debit), injectoare decalibrate, etc.

Problema este cat ulei ia turbina, si de unde esti sigur ca uleiul lipsa nu se pierde pe altundeva sau este mancat de motor in vreun fel (semeringuri uzate la supape, segmenti uzati).

Turbina de pe 2.1TD-ul Renault care-l am pe masina, dupa circa 330000km de care stiu eu, ia si ceva ulei si are si putin joc radial (de-a lungul razei). Axial (de-a lungul axului sau), in schimb, nu are deloc. In plus, sunt ferm convins ca motorului nu i-ar strica un set de camasi noi si segmenti la fel, dar mai aman un pic treaba.

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Deci nu sunt semne clare de boala?

La mine fumul este in limita normalului, fluiera dar nu deranjant, sti ca este acolo, putin murdarica de ulei, chiar daca o spal.Fuge de rupe. Nu pot sa cuantific consumul de ulei , am doar 400 de km facuti cu ea si nu a scazut joja. Sa ma duc la doctorii de turbine sa vad de ce merge?

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Buna ziua !

Un lucru ar trebui sa fie clar, nimic din ce functioneaza nu trebuie reparat. Dar asta nu inseamna ca ar strica sa prinzi turbina de sfarcul de catre admisie, si sa vezi cum sta cu jocul.

Si daca nu poti defini notiunile de "joc mic" sau "joc mare", pune pe cineva care stie sa faca asta, dar fa-o si tu, ca sa ai un element de referinta pentru viitor, ca sigur nu-ti strica sa aduni experienta.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna ziua !

@kontra:

Tot fara prezentare, vad... Poate-ti reuseste, totusi, sa faci acum ceea ce trebuia sa faci pe 20 decembrie, mai ales ca e obligatoriu...

Las-o balta cu micronii aia, ca nu-i chiar asa... Toleranta de micron nu face bine atunci cand in zona temperaturile se schimba de la minus cat o fi, cand dai cheie iarna, pana la 700 - 800 de grade, cand vrei sa faci misto de turbina.

Si sustin in continuare ca la turbina de pe Cherokee-ul meu, jocul radial se simte "digital", si asta de circa sase ani. Si inca nu s-a dus nimic, si nici nu se va duce prea curand...

Cauta la ax vreun turbina de diesel care a facut deja 100000 km, si vezi ce joc are... Ca la unele se termina partea de geometrie variabila mai degraba, asta e alta treaba...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

salut si la multi ani!

Eu am cumparat masina cu turbina bulita ( axul rupt si lipit). Am cumparat o alta turbina de la ateleirul din chitila care au zis ei ca este reconditionata. La nici o saptamana dupa ce am montat-o au inceput scurgerile de ulei.

Are un an jumate de cand merg cu ea si trage fara probleme. Consumul de ulei este insesizabil. Nu da fum. Motorul e trecut de prima tinerete.

Nu am apucat sa desfac sa vad jocul.

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare