renegade Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 De ceva vreme tot caut sa gasesc un site sau ceva tabele care sa ma ajute sa compar dimensiunile cauciucurilor standard cu cele specializate. Nua m gasit aici decat link-uri catre site-uri care arata dimensiunile anvelopelor standard intre ele. Un coleg de aici mi-a spus ca off road-ul incepe de la cauciucuri. Tinind cont de sfatul lui caut sa vad ce cauciucuri off road merg in locul unora de 265/65/17 de pe Nissanul R51 fara sa fie cazul sa ridic si/sau flanhsez masina. Tot cautand si citind pe aici am inteles ca daca vreau cauciucuri mai k lumea de off road trebe sa ma gandesc sa si ridic putin masina. Asa ca urmeaza un kit de inaltare. Cu bucse sau cu arcuri+amortizoare este urmatoarea provocare. Banuiesc ca cu amortizoare+arcuri ca aia cu bucse nu e destul de satisfacatoare. Asa ca natural vin intrebarile: 1. Cum compar cauciucurile ca dimensiune intre cele standard si cele off road? 2. Ce jenti am nevoie pentru ele? 3. Totusi ca sa ajung la off road trebe sa merg si on road deci trebuie ori niste cauciucuri care merg bine si pe sosea ori sa am doua seturi diferite. 4. Daca apelez la varianta doua seturi diferite, unde le mai pun pe masina si pe alea si cat timp imi ia sa le schimb de fiecare data cand ajung la off road? Imi suna cam aiurea chestia asta, rau de tot dar merge totusi ca subiect de discutie si/sau caterinca dupa gust:2dr:banana. 5. Sa zicem ca m-am hotarat ce sa pun pe masina. Cauciucurile adica. Ce kit de ridicare sa pun daca cauciucurile mele nu merg fara kit? 6. Pai daca pun si kit si cauciucuri ajung undeva la 2000 Euro, deja? 7. Sa zicem ca am ajuns la etapa "montat kit si cauciucuri". Implicit am trecut deci de aporbarile nevestei de a cheltui din banii nostri o suma pentru piticii mei. Parca ar merge si un roof rack/basket si cu niste proiectoare. Variante? 8. Snorkel? Hmmmm..... Iar la :top??? 9. Astept sfaturi inclusiv legate de convingerea :top despre necesitatea de a investi in asa ceva. Ca aici multi se dau rai si duri dar cred ca toti ati/am avut probleme legate de a convinge ca ce facem noi este bine. Mie mi-a luat 8 luni sa o conving sa nu faca nazuri prea multe ca mi-am luat moto la 38 de ani. Hai sa va vad cat de tari sunteti! Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CYO Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Re: Intrebare cauciucuri Sal, Si eu am un Pathfinder R51 din 2008 , asa ca pot sa-ti raspund la cateva intrebari. Calculator pneuri :http://www.miata.net/garage/tirecalc.html Cauciucuri: iti recomand Cooper Discover STT sau Kumho KL71 (MT-uri mai silentioase) Maximum ce poti sa bagi sub el e 32" (fara modificari prea complexe) Jenti: le poti pastra pe ale tale doar sa montezi flanse distantiere 3 cm. Kit inaltare : OME 5cm si ai numai de castigat din toate punctele de vedere , mai ales ca amortizoarele de pe spate sunt f. firave. Snorkel : inafara de look si ca trage motorul aer "curat si rece" nu-i vad utilitatea la Pathfinder. Ar mai fi bara fata si un troliu. Bara fata o jumulesti imediat in off-road. Costuri: Cauciucuri -800 E Flanse distantiere - 250-300E Kit OME - 1200-1300 E Snorkel - 500 E Bara fata - 1000 - 1700 E Troliu - 400 - 1000 E Preturile sunt aproximative Sper sa-ti fie de folos constatarile mele. Paste fericit ! Shake N' Bake !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Re: Intrebare cauciucuri @renegade: Offroad-ul e un sport scump, nu trebuie sa convingi pe nimeni pt 2.000 Euro ( astia chiar sunt maruntis... ), iar daca chiar trebuie atunci lasa-te...mai bine le iei la copii ceva decat sa ii bagi in fiare pt. egoisata ta pasiune :wink: ! Tu zici de 2 seturi de gume, eu iti spun de 2 masini preparate cu gume diferite ( una pt soft si una de extrem... ) sau ce zici de o masina care costa stock 19.000 Euro si mai faci si un upgrade de offroad de inca 35.000 Euro ? revenind la ce intrebi tu, @CYO ti-a raspuns, dar nu uita ca "Offroad-ul e un sport scump" Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CYO Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Re: Intrebare cauciucuri Sal, Si eu am un Pathfinder R51 din 2008 , asa ca pot sa-ti raspund la cateva intrebari. Calculator pneuri :http://www.miata.net/garage/tirecalc.html Cauciucuri: iti recomand Cooper Discover STT sau Kumho KL71 (MT-uri mai silentioase) Maximum ce poti sa bagi sub el e 32" (fara modificari prea complexe) Jenti: le poti pastra pe ale tale doar sa montezi flanse distantiere 3 cm. Kit inaltare : OME 5cm si ai numai de castigat din toate punctele de vedere , mai ales ca amortizoarele de pe spate sunt f. firave. Snorkel : inafara de look si ca trage motorul aer "curat si rece" nu-i vad utilitatea la Pathfinder. Ar mai fi bara fata si un troliu. Bara fata o jumulesti imediat in off-road. Costuri: Cauciucuri -800 E Flanse distantiere - 250-300E Kit OME - 1200-1300 E Snorkel - 500 E Bara fata - 1000 - 1700 E Troliu - 400 - 1000 E Roof Rack - 400 E Preturile sunt aproximative P.S Un Pathfinder cu modificarile metionate mai sus va avea numai de castigat on si off-road. "Legat de convingerea despre necesitatea de a investi in asa ceva" Personal consider ca nu e o masina cu care poti face performanta in off-road , chiar cu modificarile mentionate mai sus dar e o masina care iti ofera destule sadisfactii . Daca iti permiti , merita sa investesti in ea , ai numai de castigat dar sa investesti in ea si sa participi (sau sa incerci) la open-uri nu se merita. Sper sa-ti fie de folos constatarile mele. Paste fericit! Shake N' Bake !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
renegade Postat Aprilie 3, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Re: Intrebare cauciucuri Multumesc in primul rand ca cineva s-a ostenit sa mute topicul aici. Probabil ca aici ii era locul desi intrebarile nu erau legate numai de cauciucuri. Dar de acolo am plecat asa ca... Nu am de gand sa practic off-road-ul ca sport. Ma gandeam mai mult la iesiri sau iesheli cum se zice acum. Stiu ca este un sport scump dar m-as limita doar la capitolul placere, fara performante notabile in galeria marilor ilustri, cum se zice. De aceea treapta aia de 2000 E am pus-o doar asa ca sa vad daca are vreun ecou. Si a avut. Nu uitati ca strang argumente pe langa faptul ca mai si invat cate ceva. Ultima oferta a fost de la Traco si mergea pe la 5500 euro usurel. Nu zic ca nu ar fi buna dar cumpanesc. Mai am una de la enginehouse si la ea tot cu cumpana. Daca ar fi sa montez alte jante ce mi-ati recomanda? Sa raman tot la 17" sau nu? Si ce model sa fie? Ma gandeam sa vorbesc cu un tinichigiu si sa largesc putin pragurile de la aripi. Nu am gasit niste overfendere mai k lumea cu exceptia celor de cauciuc, la metru, care se taie si se monteaza cu cleme. Si atunci ar merge ceva gume mai late si eventual cu flanshe mai groase. Ma gandesc ca daca se ridica masina e bine sa fie si putin mai lata pentru stabilitate pe sosea. Sau nu e asa? Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CYO Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Re: Intrebare cauciucuri Sal, Cred ca poti sa pui 265/70/17 de la Goodrich All terrain fara sa atinga. Legat de jante , nu cred ca poti sa treci pe 16" datorita etrierilor de pe fata (cel putin la modelul meu din 08 ) dar daca poti, iti recomand sa treci pe 16" deoarece gasesti mai usor cauciucuri si la preturi mult mai bune. Shake N' Bake !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate