Big.Ursu Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 Salut ! Nu stiu daca sectiunea am ales-o bine, daca nu rog un moderator sa mute acest thread la locul lui. In primul rand, sunt pasionat de offroad,si nu detin o masina (inca) dedicata. Murdaresc rotile la un Hyundai Santa Fe, ori de cate ori am ocazia, si credeti-ma ca a ajuns prin locuri nebanuite. In fine....mi s-a pus pata (in viitor) sa-mi achizitionez o masina dedicata pentru offroad, SH cel mai probabil (Samurai, Jimny, Vitara, Patrol sau Mitsu scurte....mai e de discutat). Din ce am vazut, Samurai este una dintre cele mai populare, dar ca si costuri de intretinere cum sta ? (Ca tot veni vorba). Deci...presupunem ca am ajuns la achizitia masinii (nu are importanta marca). Dupa inmatricularea masinii in RO, voi dori sa o pregatesc putin pentru off - suspensii, roti, poate nitel umblat si la motor (tunning). Intrebarea mea ar fi urmatoarea...cat de legale sunt aceste modificari ? O sa vreau un kit de inaltare si altfel de jenti + anvelope decat cele stock (atat ca profil, cat si ca dimensiuni). La un ITP imi va cauza probleme ? Ma streseaza acest ITP dintr-un singur punct de vedere: deplasarea la evenimente sau pur si simplu pentru "sufletelul" meu la locul unde vreau sa ma dau cu masina, nu vreau sa o fac pe o platforma. Ar mai fi fost o varianta, sa dau de permis pentru C si E, sa-mi iau platforma mea si atunci nu ar mai fi fost probleme. Dar e un efort cam mare pentru mine, avand in vedere ca timp liber nu prea am si poate o data pe luna in "lunile bune" voi ajunge la munte... Astept parerile voastre. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 (editat) Re: Modificare masina - legal sau nu ? Salut ! Nu stiu daca sectiunea am ales-o bine, daca nu rog un moderator sa mute acest thread la locul lui. In primul rand, sunt pasionat de offroad,si nu detin o masina (inca) dedicata. Murdaresc rotile la un Hyundai Santa Fe, ori de cate ori am ocazia, si credeti-ma ca a ajuns prin locuri nebanuite. In fine....mi s-a pus pata (in viitor) sa-mi achizitionez o masina dedicata pentru offroad, SH cel mai probabil (Samurai, Jimny, Vitara, Patrol sau Mitsu scurte....mai e de discutat). Din ce am vazut, Samurai este una dintre cele mai populare, dar ca si costuri de intretinere cum sta ? (Ca tot veni vorba). Deci...presupunem ca am ajuns la achizitia masinii (nu are importanta marca). Dupa inmatricularea masinii in RO, voi dori sa o pregatesc putin pentru off - suspensii, roti, poate nitel umblat si la motor (tunning). Intrebarea mea ar fi urmatoarea...cat de legale sunt aceste modificari ? O sa vreau un kit de inaltare si altfel de jenti + anvelope decat cele stock (atat ca profil, cat si ca dimensiuni). La un ITP imi va cauza probleme ? Ma streseaza acest ITP dintr-un singur punct de vedere: deplasarea la evenimente sau pur si simplu pentru "sufletelul" meu la locul unde vreau sa ma dau cu masina, nu vreau sa o fac pe o platforma. Ar mai fi fost o varianta, sa dau de permis pentru C si E, sa-mi iau platforma mea si atunci nu ar mai fi fost probleme. Dar e un efort cam mare pentru mine, avand in vedere ca timp liber nu prea am si poate o data pe luna in "lunile bune" voi ajunge la munte... Astept parerile voastre. salutare si bine ai venit in comunitate sa treci si pe la prezentarea membrilor te rugam:cl iar despre rar si itp,deocamdata la modificari nu se sesizeaza ei,decat la dimensiunea cauciucurilor. daca esti pe la sibiu maine ne intalnim vreo 5 vitaristi ,poate ne intalnim si te convingem sa faci o alegere buna zic eu:tk Editat Mai 6, 2010 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Aprilie 6, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? Salut ! Si multumesc pentru urare ! Sunt din Craiova si nu-mi permite timpul sa ajung la Sibiu sa va vad si eu bijuteriile. Poate sambata cumva sa incerc, dar trebuie sa fiti si voi disponibili. Chiar sa nu se sesizeze si in ceea ce priveste faptul ca masina e mai inalta ??? Chiar si in cazul rotilor...cum se face omologarea ? Multam ! PS. Intru si eu la membri cat de curand :) NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? Poate te intereseaza si ceea ce s-a discutat despre bullbar : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=40581&highlight=bullbar REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? Salut si bine ai venit Vad ca toata lumea are tendinta sa te traga de urechi atunci cand esti nou venit,n-as vrea sa se inteleaga ca incurajez nerespectarea regulilor, dar pentru mine daca ai fost acceptat pe forum inseamna ca esti de-al casei. Ma rog....poate uniii sunt mai zelosi. Nelamuririle tale vis a vis de modificari sunt foarte usor de rezolvat, atata timp cat respecti specificatiile din CIV nu are ce sa-ti reproseze nici o autoritate. Dar ca sa nu te doara capul si sa te scarpini la buzunar mergi intai la RAR si dupa aia fa-ti modificarile care crezi ca te aranjeaza in teren. Cat mai multe succesuri:h5 Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? Sa avem pardon, daca dai de un politai prost, prost foarte prost iti poate ridica talonu pt orice modificare a masinii! Din pacate exista o lipsa de preocupare pt acest subiect la nivel de legislatie, care se explica doar prin incompetenta autoritatilor pt a trata acest subiect. Nici cei de la RAR nu sunt interesti de subiect, intrucat se lasa loc de negociere. In principiu "cainii latra ursul trece" adica fa-ti ce jucarie vrei, sa ai toate taxele la zi si ...gata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? salutare frate daemonus! si bine ai venit pe forum.:h5 cu omologarea modificarilor e complicat tare. fa si tu cum facem si noi, adica asa cum spune avolocaru:br. pe mine m-a oprit un domn politist, cand am fost la munte ultima data, la iesirea din Otopeni, pt. ca nu aveam farurile aprinse, m-a intrebat si de rovigneta (sunt in regula, dar nu o am lipita pe parbriz), i-am aratat actele si mi-a urat politicos drum bun. eu ma asteptam sa inceapa cu intrebarile...dar nu a facut-o. peste vreo doua saptamani mi-a spus sotia ca au aratat la tembelizor cum fac controale tematice pe modificari si ca nu iarta nimic... anvelope, proiectoare etc.. pana una-alta, mergem inainte... bafta la cautat masina.... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SDM Assistance Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? ca sa nu ai probleme,mai bine nu o inscrii in circulatie,si cu banii de taxa o modifici cum vrei tu,si o transporti pe platforma. nu iti trebuie C si E,ci numai B si E.care se ia in urma unui examen teoretic si proba practica(condus cu remorcuta dupa tine prin oras,fara parcari,dat cu spatele etc.)pentru examen ai nevoie de 5 ore de scoala(condus). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 (editat) Re: Modificare masina - legal sau nu ? Eu nu prea cred! daca masa ansamblului autoturism +remorca depaseste 3,5 t tre' sa dai de C. Pt un Nissan care are 2 t + remorca 500Kg + aut => ca poti tracta cu B+e un autoturism de maxim 1t. Asta in conditiile in care am pus remorca cu 500Kg da poate sa fie si nitel mai mult. Corect este sa ne modificam masinile cu responsabilitate si sa conducem corelat cu modificarile facute. Daca ne uitam putin la accidentele grave care se tot dau pe la TV vedem ca nu masinile modificate reprezinta ponderea principala in accidentele grave. PS Sa nu uitam ca aceasta "comunitate" a pasionatilor de off-road ar putea fi extrem de utila statului in schimbul unor legi si taxe mai permisive. Da la noi cine sa se gandeasca la asa ceva? la noi gugernul tot insista pe alinierea taxelor cu cele din UE uitand ce salarii mizerabile se castiga in tara. Daca sa zicem undeva in UE o omologare poate costa 5-6 mii de euroi, un inginer plateste taxa in maxim 2 luni la noi faci rate si platesti 5 ani timp in care nu mai ai acces la alte credite etc etc, deci sa nu ne mai comparam cu UE, ca nu are rost. PS2 Iti trebuie categoria c+e chiar daca tractezi remorca goala. Daca te opreste politia se uita la masele maxime autorizate, ARR-ul te poate pune pe cantar, iar RAR te poate baga la inspectie. Cred ca asta e tot:wink: Editat Aprilie 6, 2010 de avolocaru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shy4x4 Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? Am inmatriculat recent masina, un y61, si pe noile certificate nu apare dimensiunea anvelopelor. Inainte am avut o Toyota Hilux Vigo, cand am inmatriculat-o mi-au trecut in certificat doua dimensiuni ,oricum am circulat cu cauciucuri supradimensionate. Acum am comandat HANKOOK RT 03 - 285/75R16LT 126Q TL, ar putea fi un motiv de retinere a certificatului, cum ar putea proba ca nu este dimensiunea corespunzatoare, cat timp in certificat nu apare asa ceva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Aprilie 9, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? Si calculele mele tot C+E au dat ca o prima solutie. A doua...platforma inchiriata...si nu-mi surade deloc. Acum 2 ani conduceam o Dacie cu remorca dupa ea, nu m-a oprit Politia sa ma intrebe de ce am remorca dupa mine. Mi se pare o ineptie Made In Romania sa nu existe pe niciunde, la indemana publicului larg (sau poate ca nu am cautat eu suficient) - un ghid care sa te indrume atunci cand vrei sa rezolvi o problema. Caz concret = modificarile aduse masinii. Eu nu vreau neaparat sa o inalt 50cm, si nici cauciucuri duble ca dimensiuni nu vreau sa-i pun. Vreau ceva in limite normale sa zic. Un snorkel, un hardtop, niste jenti cu anvelope mai mari nitel decat cele stock, te pomenesti ca zice ceva si de troliu...:hw Ma rog...deocamdata caut...cantaresc...masor...calculez...mai studiez...nu fac pasul....cel putin in urmatoarele 2 luni sub nici o forma. Mai intreb pe ici, pe colo...ca deh...nu s-a nascut nimeni invatat. Stima baieti ! NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? cam multe problema iti faci.....eu pe gume unde erau inscriptionate dimensiunile am dat cu flexul...iar de celelalte modificari...nici macar aia de la RAR nu m-au intrebat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adibi Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? cam multe problema iti faci.....eu pe gume unde erau inscriptionate dimensiunile am dat cu flexul...iar de celelalte modificari...nici macar aia de la RAR nu m-au intrebat :ha::ha::ha:le dam cu flexul si apoi sa vina garcea sa le masoare :grin: precis ca le va da cu virgula:ha::ha::ha::ha::ha: Suzuki Vitara 94,1.6,8v cabrio Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? Cam despre asta este vorba... suntem intr-o zona "gri" nu-i nici alba, dar nici neagra... sunt unii care au dimensiuni de anvelope trecute in certificat, altii care nu au, pt unii legea se aplica pt altii nu, etc etc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? :ha::ha::ha:le dam cu flexul si apoi sa vina garcea sa le masoare :grin: precis ca le va da cu virgula:ha::ha::ha::ha::ha: le mai dam jos si stemele cu marca masinii...........si sunt in ceata ca de citit pe acte,,,.cine mai citeste....:banana Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? ............ Mi se pare o ineptie Made In Romania sa nu existe pe niciunde, la indemana publicului larg (sau poate ca nu am cautat eu suficient) - un ghid care sa te indrume atunci cand vrei sa rezolvi o problema. Caz concret = modificarile aduse masinii. ................ Stima baieti ! Totul a devenit o ineptie in tara asta.... Uite colea ce simplu o rezolva aia din "tarile cu apa calda" : au un cod postat pe un site guvernamental...... Plm....la noi sunt legi, normative, kkt-uri de instructiuni de cum sa se aplice legea X, etc, etc......vorbe goale, nimic clar, totul la f....masa, sa lase loc la spaga, la arbitrar...... Eu le-am gasit pe un forum pe care mai bantui.... http://www.4wdmonthly.com.au/forum/showthread.php?t=45258 Exista asa ceva la noi, pe site-ul RAR, de ex ?......Sa fim seriosi....nici nu va fi vreodata...... Hai ca m-am incins....va las sa studiati, macar asa, de curiozitate..... http://www.infrastructure.gov.au/roads/vehicle_regulation/bulletin/vsb_ncop.aspx REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? Foarte unteresant. Hai sa tai la noi o masina si sa te duci cu ea la RAR...:old pana te vezi cu masina inmatriculata .... Eu cred ca astfel de normative exista si in alte tari. Sa nu uitam ca "tuningul" nu l-am inventat noi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Modificare masina - legal sau nu ? deschid acest topic pt ca ma amuza toata povestea (ipocrizia) cu intrarea in legalitate si cum toata lumea isi da cu parerea chiar daca nu e implicata si are un Tico de servici si o macheta de ARO in vitrina.... Cat de legal circulam cu masinile noastre MODIFICATE pe drumurile publice ? Noi circulam pt. ca la noi inca nu s-a sesizat mai nimeni si inca merge , In Germania daca ai o modificare pe masina (de ex: un KIT mai mare de 50mm) nu ai ce cauta cu ea pe strada. Din cate mai tin minte cf. legislatiei noastre orice modificari aduse unei masini privind: garda la sol, frane, amortizoarele, directia, bullbar, aspectul...pana si un bortbagaj ARB, trebuiesc avizate / omologate RAR ca masina sa poata circula pe strada... cu alte cuvinte daca vreau o omologare pt X model de masina cu un KIT de 100 mm, Bullbar fata + spate, portbagaj ARB, amortizoare Z si gume de "38.5" ... ma duc la RAR platesc omologarea ( cca. 30.000 RON ) pt ea ca si model de masina "X OFFROAD" iar pe aceasta omologare modific mai pot modifica 9 bucati de acelasi tip si cu aceleasi modificari.... adica revine vreo 3.500 RON doar ca sa bag o masina in garaj si sa ma apuc de ea !!! pe langa asta teoretic adica legal toate piesele care le montez pe masina aia trebuie sa aiba certificare de europa si omologare individuala RAR, unele piese si produse au omologarile/certificarile lor, americane, europene, australiene...etc... dar care nu bag mana in foc ca tin loc de avizul/omologarea individuala RAR ! cat le corecta e si manopera... ca NU E !... adica fiecare ni le facem si unii altora in garage necertificate RAR, si fiecare spera ca nu a uitat sa stranga vre-un surub dupa ce a plecat clientul cu masina... la un topic actual cineva sia facut o lucrare "impresionanta" cu 2 luni de munca/manopora.... si la sfarsit nu e foarte multumit de lucrare calitativ si acuza o mica neglijenta... si pe o manopera pe care a platit "bani de buzunar": "150E montare kit inaltare, si 150E tot ce tine de transmisie (rapoarte sye,blocant ) De asemenea am mai convenit ca in schimbul sumei de 1100E sa se confectioneze si barile (fata ,spate) pragurile si un rollcage exterior ale caror schite sa le stabilim de comun acord." ... asa ca in continuare vom circula pe barba si TALONUL nostru pe stada si feresca dracu de vre-un accident mai serios ca mai avem de pierdut si BANI, CARNET DE CONDUCERE si daca e groasa... castigam si zile de PARNAIE !!! Si ca sa continuam discutia, vreau sa aflu pretul corect pt modificarile aduse unei masini DAR CU OMOLOGARI CU TOT la o manopera de ex: de 50 RON / ora ( jumate cat percepe un service mediu ca si preturi ) ! Cat de LEGAL este sa VAND / CUMPAR SI MONTEZ un produs care are doar certificare Europeana sau doar declaratie de conformitate Europeana ? ... cati importatori de piese diverse dau certificare pt piese, cati care fac tunning dau asta pt manopera/piese... eu am cunoscut doar o firma care reface Jante care are certificre pt modificari si reparatii Jante ! si chiar m-am mirat cand mi-au spus si mi-au aratat hartia pusa in rama. Cate din produsele de ex: Tauber...si cum s-o scrie au certificari si omologari ? Ce GARANTIE trebuie sa primesc de la cel ce imi monteaza / repara / modifica ceva ? Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? A dracului de adevarat sint puse pe tapet majoritatea chestiunilor punctate . Problema e ca am fost in urma cu aprox 1 an la RAR Galati si am intrebat si eu ca tot contribuabulul de recatalizare , roti , scurtare caroserie , statie radio , proiectoare adaptabile .... Am primit numai raspunsuri rusesti si contraintrebari retorice . O saptamina mai tirziu , am ajuns si la inginerul suprem , care a vorbit la Bucuresti cu mine de fata . Am plecat din biroul domnului respectiv mai bou decit venisem , cu dorinta fierbinte sa ma uite cit mai repede . Nu cred ca se pot obtine informatii la subiect si punctuala , in scumpa Romanie . Poate ca nu e specificat exact in cadrul legal...nu stiu . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Isuzu Rider Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? Ce naiba bai fratilor. :uameni Omu' a intrebat la obiect ce sa faca si voi va dati cu presu' ca RAR, ca omologari, ca etc... . Frate cumpara-ti masina (ce doreste cardanu' tau si ce te avantajeaza) si inregistreaz-o pe Bulgaria. Avantaje: nu platesti taxa de prima...., impozit nexam, asigurare la juma' de pret si-ti mai ramin si bani de modificari. Faci ITP o data pe an fara dureri de cap cu cca 50 eur si nu te intreaba nimeni de sanatate. Bafta si s-auzim de bine. Hell is my Paradise Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? A dracului de adevarat sint puse pe tapet majoritatea chestiunilor punctate . Problema e ca am fost in urma cu aprox 1 an la RAR Galati si am intrebat si eu ca tot contribuabulul de recatalizare , roti , scurtare caroserie , statie radio , proiectoare adaptabile .... Am primit numai raspunsuri rusesti si contraintrebari retorice . O saptamina mai tirziu , am ajuns si la inginerul suprem , care a vorbit la Bucuresti cu mine de fata . Am plecat din biroul domnului respectiv mai bou decit venisem , cu dorinta fierbinte sa ma uite cit mai repede . Nu cred ca se pot obtine informatii la subiect si punctuala , in scumpa Romanie . Poate ca nu e specificat exact in cadrul legal...nu stiu . pe bune...i-ai intrebat pe aia de la RAR daca e legal sa-ti montezi statie radio pe masina?????:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Aprilie 14, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? deschid acest topic pt ca ma amuza toata povestea (ipocrizia) cu intrarea in legalitate si cum toata lumea isi da cu parerea chiar daca nu e implicata si are un Tico de servici si o macheta de ARO in vitrina.... D'apoi mestere....as vrea sa fii cu sapte ani mai batran decat pari. Nu te-am jignit sau vorbit urat, nici macar nu te cunosc - si nici nu prea as vrea - la modul cum te-ai exprimat... Ce pusca haiducului te roade pe tine daca cei care au binevoit a-mi raspunde la nelamuririle mele au TICO sau NISSAN ? E un forum public din stiinta mea, si atat timp cat se respecta niste NORME DE CONDUITA si REGULI, poate posta si papa Pius. Nu vreau sa dau de permis pentru C si E, ca sa-mi iau o platforma, pe care sa urc o "rapciuga" la care sa nu platesc nici un fel de taxe, si cu ea sa ma duc unde vreau - ar fi ultima varianta pe care as alege-o. Deoarece nu sufar Militia (pentru ca Politie cu greu se poate numi), fac absolut tot ce e posibil SA-I EVIT si sa nu le dau motive sa ma opreasca/sa stam de taina/ etc. De aceea, in cazul in care voi achizitiona o masina pe care o voi inalta, schimba anvelope, monta snorkel etc si nenea ma trage pe dreapta, nu vreau sa am probleme (adica masina as folosi-o ocazional si pe drumurile publice). Nu vreau sa-mi risc abecedarul/talonul (sau ambele) sau mai stiu eu ce amenzi de te doare mintea pentru ca nu anvelopele sunt cu 2 masuri mai mari (exemplu idiot, dar intelegeti voi ce vreau sa zic). Sper ca am zugravit destul de expresiv/explicit "IPOCRIZIA" mea. Respecte. PS1. Rog sa nu fiu confundat cu manelistul cu bemveu sau haudi care dupa ce si-a pus folie pe geamuri (Deh, vip) il opreste politia . . . PS2. Daca mai apar replici de genul celor postate de colegul forumist, rog moderatorii sa inchida/stearga threadul, ca nu are rost. Multumesc. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? @ Marius C alias .... Da , am intrebat si asta . Insa principala chestiune in discutie a fost recatalizarea , insa am ajuns la concluzia ca de fapt discutam cu mine insumi , ascultat cu indiferenta si ignoranta de persoane vazute cu scaunul sub fund . Si ca sa te informez de raspunsul lor privind statia radio - citez : ' e nelegala ' . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? @ Marius C alias .... Da , am intrebat si asta . Insa principala chestiune in discutie a fost recatalizarea , insa am ajuns la concluzia ca de fapt discutam cu mine insumi , ascultat cu indiferenta si ignoranta de persoane vazute cu scaunul sub fund . Si ca sa te informez de raspunsul lor privind statia radio - citez : ' e nelegala ' . ce inteles are pt ei cuvantul "nelegala" ... ca eu am aut surpriza sa aud ca e"nelegala" pt ca nu e prevazuta in legislatia pe care o citesc domnii.... nu ca ar fi specificat undeva ca nu ai voie cu asa ceva express... si cu tiristii ce faci ? @Daemonus: ma refeream lacu totul altceva cand am spus cuvantul "ipocrizie" ... asa ca mai citeste odata topicuri din forum si poate o sa te prinzi :uameni Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Aprilie 15, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Re: Modificare masina - legal sau nu ? off: Avand in vedere ca am initiat topicul, consider ca-l cunosc destul de bine. Las-o asa.... ON: Deci pana la urma, orice ai vrea sa faci, trebuie sa cotizezi la Maria Sa, statul roman... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate