Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Motociclete de enduro

ionut73

Postări Recomandate

Re: Motociclete de enduro

Am bagat si eu cu BMW-ul F650 drumuri destule inclusiv Baia Mare-Constanta si inapoi si nu pot sa zic ca am mers rau, dar cu doi sau mai multi cilindrii e alta senzatie

pai normal ca la drum e alta poveste. Insa topicul asta si intrebarile oamenilor erau despre motoare de enduro. Ori enduro cu 2 cilindri sau mai multi nu prea exista. Sunt cazuri particulare de baieti foarte tehnici care daca pun cauciucuri bune pe un LC8 sau un BMW 1150/1200 GS pot sa scoata ceva din ele. Insa sunt cazuri rare. Ah ... si aia sunt baieti cu bani pentru ca o tranta cu o vaca te costa ceva $$$$. Cu un DR, Xt, XR sau LC4 dai de toti peretii si nu are nici o treaba.

Monocilindrul e cel mai bun compromis intre oras, of road si on road. Si sunt gata sa fac pariu, concurs sau ce vreti voi ca sa va demonstrez :grin:

Daca se face topic despre motorete cu care sa mergi pe sosea 500 KM/zi discutam atunci alte discutii.

o sa pun intr-o zi niste poze din epoca LC4 Adventure sa vedeti distractie!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

da ionut, monocilindrul e un bun compromis intre oras, sosea si coclau.

Dar asa cum bine stii aceasta configuratie face din toate cate putin si pe fiecare prost.

Nici macar la coclau (decat la hard enduro, motocross, competitii) monocilindrul nu aduce un zambet pe fata, cu mersul ala de motopompa de irigatii sub cur, ce sa mai zic de oras unde te enerveaza sau de sosea unde te isterizeaza.

Daca omul nu vrea hard, adica genul de weekend cu mobra pe remorca pana la noroi, porcait si apoi remorca inapoi, apoi trebuie sa vorbim de la V2 in sus.

Stii ca iuburea mea secreta este exact 3 in linie (de la Tiger), care se bate oricand cu GS 1100, si pot sa pun mana pe inima ca merge dumnezeieste, si daca stii sa o duci (nu eu) intre cu ea prin multe zone nebanuite, la mare raid (cu bagaje, nevasta, cort, etc).

La acest capitol lista e tare mica: africa, tiger, gs, caponord, DR, si cine stie ce am uitat. Si eventual gama 900 de la KTM daca vrea sa faca si pe mecanicul si se pricepe si are bani de repatriere mobra cand pleaca pe afara (au fost cazuri garla).

LA MULTI ANI
Link spre comentariu

Salut Ionut,

Am un prieten, 25 de ani, 1,95, 90 de kg, care ar vrea si el sa-si ia ceva de enduro. El pusese ochii pe un KTM de 250 (nu ma pricep, deci s-ar putea sa gresesc, dar oricum intelegi tu :grin: ). El mi-a zis ca ar vrea ceva enduro, sau enduro-tour (ceva de genul asta), adica vrea sa mearga cu el "pe teren", dar sa nu-l duca in remorca pana acolo (e din Cluj/Sibiu, oricum are dealurile la doi pasi). Deci ar vrea sa pota merge cu el si pe asfalt/oras (nu drumuri lungi, dar orisicat).

Ce il sfatuiti ?

Mersi mult.

PS: La Garbova, mi-ai spus ca motorul tau consuma vreo 7 litri. Vorbeai serios, sau ai facut misto? Pentru ca omul s-a cam speriat cand i-am zis asta. Cam cat ar consuma un KTM 250 in teren, si mai important: ce capacitate au rezervoarele la ele?

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu

Salut Gabitzu

Consumu cam asa e: 6-8l/100km de off road. Poate chiar putin mai mult la cele in 2 timpi. Rezervoarele sunt in general de 8-8.5l. Din experienta mea iti zic ca ajunge un rezervor pentru o zi de enduro.

Legat de prietenu - daca e 250 in 4 timpi e prea mic. Daca e 250 in 2 timpi are suficient power ca sa se distreze bine cu el. Insa cu oricare din ele nu e de mers pe asfalt drumuri mai lungi de 10-15 km pe asfalt - e pacat si de ele si de cauciucuri.

Daca vrea drumuri mai lungi pe asfalt trebuie sa caute ceva de 400 - 650 cmc in 4 timpi.

Link spre comentariu

Se poate sa fie Aprilia SXV calea de urmat a motoarelor enduro?

http://www.motodisiac.com/blog/wp-content/uploads/2007/10/aprilia_sxv_02.jpg

Injectia poate fi setata pentru a scoate din motor, aproape 70 de cai, vibratiile mai scazute si cuplul in ture joase, mult mai bun ca la monocilindru.

Link spre comentariu

eu nu cred ca 2 cilindri e viitorul pentru enduro. Va fi tot timpul mai greu si mai complicat decat monocilindrul. La enduro nu-ti trebuie putere - iti trebuie greutate mica, cadru rigid, suspensii excelente, raspuns rapid la gaz si .... FIABILITATE (mai presus de orice). Cuplu bun il scoti si din pinioane la un monocilindru mediu de 400 - 450.

Link spre comentariu

Vizitator icemanu

Am si eu cateva intrebari pentru cunoscatori (eu fiind incepator):

ce motocicleta imi trebuie pentru mers prin paduri, pe camp si in general trasee usoare (asa cum am zis fiind incepator) ? enduro sau motocross?

fiind prima motocicleta, de cat ar trebui sa fie ? 125 sau 250?

magandeam la un ktm de 250 care costa nou aproape 7000 de euro (eu vrand sa achizitionez una second).

pot sa iau teapa usor la una second ? adica sa aiba anumite parti indoite sau rupte etc.

ideea e ca am vazut pe siteuri (de ex. mobile.de) motociclete de enduro ktm la 1800-2000 de euro.

daca puteti, va rog sa-mi dati cateva sfaturi.

:tk

ps: sunt "atat de" incepator incat inca nu mi-am luat permis si pentru categoria a.

Link spre comentariu

icemanu

cel mai bine mergi pe motociclism.ro la coltul enduristilor si acolo o sa gasesti zeci de topicuri despre motocicletele de incepatori. Eu nu te sfatuiesc sa iei KTM ca prima motocicleta. Ia un DR350 sau un XR400, inveti sa metgi, nu bagi multi bani in el, nu pierzi mult la revanzare si apoi te prinzi singur ce iti trebuie.

Ionut

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Daca iti intra otrava in oase vei face enduro si cu DR BIG

Merg din '98 si am intrat cu dr 800 in noroaie de 40-50 cm (dar am iesit greu)

acum am Husqvarna wr 250 - bineinteles 2 timpi

e ceva de senzatie !

Va recomand cu caldura - macar incercati !!!

" Nu mai lua viata asa in serios - la urma urmei, oricum nu scapi viu din ea !!! "
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator atv&enduro

de 3 ani ma dau cu un linhai si m-am hotarat sa trec la un motor de enduro

nu prea stiu cu ce sa incep

Link spre comentariu

Salut atv&enduro

Eu zic sa cauti ceva de 400-450 cat mai in mintile lui si special pentru enduro. Nu cauta cross-uri. Un KTM EXC sau o Yamaha WR ar fi niste super variante.

Daca esti din valcea, acolo e gasca mare mare de enduristi. Iti dau un tel pe PM sa iei legatura cu ei si cel mai bine te intalnesti cu ei, vezi, probezi, te sfatuiesti ... asa e cel mai bine

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator atv&enduro

revin....... dupa o saptamana in care am inebunit netu' cautand un motor cred ca m-am hotarat la un ktm

tind spre un 250 EXC ,aveti idee unde pot gasii unu second da nu daramat??????

eventual sibiu-valcea .

Link spre comentariu

salut

ai luat legatura cu stef de la valcea? iti trimisesem tel lui.

Cea mai mare sursa de motociclete second hand e www.bikeshop.ro. Sunt cateva si pe www.ktm.ro la sectiunea second hand. Insa trebuie sa ai noroc - motocicletele astea merg f bine daca sunt intretinute f bine; depinde de la cine o iei.

Auma, 250 EXC e o motocicletain 2 timpi f puternica, f manevrabila insa as recomanda-o unui incepator daca omul e tanar, bine pregatit fizic si are mult timp de exersat. Daca esti genul sportiv go for it. Daca nu, mergi pe 4 timpi.

Acuma, mai exista 250 EXC Racing in 4 timpi fabricat pana in 2005 sau 2006. Care dupa parerea mea sunt prea lipsite de vlaga si nu o recomand.

Si mai exista 250 EXC F aparuta dupa 2006 - motor puternic (40 cai) si greutate redusa (105kg). O motocicleta racing pur sange. Asta ar fi o varianta.

Link spre comentariu

Salut,

caut si eu (1,75 m , 23 ani, 75 kg) o motocicleta de mers in teren. N-am carnet , nu m-am dat niciodata pe motor. Insa cativa ani buni pe bicicleta prin munti, si destul de agresiv, poate ajuta. Nu stiu daca o sa-mi placa, de aceea caut o motocleta mai ieftina. Am gasit un model care mi-ar placea, Yamaha DR 125 , in functie de an (1996 - 2005) si kilometraj (5000 - 30000) intre 600 si 1200 de euro. Ar fi potrivit pentru mine, cel putin pentru inceput ?

Multumesc anticipat,

Radu

Link spre comentariu

Salut,

caut si eu (1,75 m , 23 ani, 75 kg) o motocicleta de mers in teren. N-am carnet , nu m-am dat niciodata pe motor. Insa cativa ani buni pe bicicleta prin munti, si destul de agresiv, poate ajuta. Nu stiu daca o sa-mi placa, de aceea caut o motocleta mai ieftina. Am gasit un model care mi-ar placea, Yamaha DR 125 , in functie de an (1996 - 2005) si kilometraj (5000 - 30000) intre 600 si 1200 de euro. Ar fi potrivit pentru mine, cel putin pentru inceput ?

Multumesc anticipat,

Radu

Salut Radu

Daca ai mers tare cu bicicleta ti-ai dezvoltat 3 aptitudini importante la enduro - curaj (_oaie), echilibru pe 2 ropti si anduranta. Exista yamaha DT 125 sau Suzuki DR 125. Yamaha e in 2 timpi si DR in 4 timpi. Ambele insa sunt modele vechi, grele, fara putere si cu suspensii slabe. Dupa cateva ture o sa vrei sa scapi de ele sa=ti iei ceva mai bun. Dat fiind varsta si backgorundul de mountain biking eu te-as sfatui sa mai strangi bani si sa cauti o motocicleta in 2 timpi de generatie mai noua. Sunt usoare, nervoase si cu suspensii bune.

Link spre comentariu

Salut,

multumesc pentru ajutor. Desigur ma refeream la Yamaha DT 125. Hmm, deci cam slabuta zici. Spre ce cilindree sa ma orientez incat sa fie si usoara si mai fortoasa ? Eu ma gandeam ca pentru inceput ar fi mers un 125, doar nu o sa ma arunc pe cele mai abrupte dealuri prin creierii muntilor ci vor fi iesiri usoare pe poteci. Nu ajunge un 125 pentru asa ceva ? Oricum, parca as prefera sa investesc acum putini bani ca sa incep sa ma dau si sa vad ce imi place, ce ar putea fi mai bine, si sa ma interesez apoi de un enduro mai potrivit pentru mine. Spune-mi parerea ta: nu gandesc corect ?

Aaaa....ar mai fi o intrebare: tu cam pe la ce kilometraj ai cauta o motocicleta de tipul acesta ?

Si inca una: pentru prietena mea, 1.65 , 45 kg, 23 ani, experienta zero, ceva biciclism usor ce ai recomanda: sa-si ea si ea un enduro sau sa se dea pe saua mea ? Ce enduro i-ai recomanda ?

Radu

Link spre comentariu

salut Radu

Poate sa fie si 125 ok ca cilindree, dar una e sa mergi cu un dt 125 conceput acum 25 de ani si una e sa mergi cu un KTM 125 EXC de 97 kile, 6 viteze si cu suspensii WP. DT 125 ar fi ok pentru prietena ta - e mai joasa si usor de controlat. Daca nu mai astepti sa mai strangi bani, ia un DT, da-te cu el si apoi il lasi prietenei si tu iti iei altceva mai bun. asta ar fi o varianta.

Se poate sa faci enduro cu pasager, insa nu e fun nici pentru tine nici pentru pasager.

Link spre comentariu

Vizitator atv&enduro

merci ionut am luat legatura cu el printr-un prieten dar din pacate la vanzare nu are acum decat un 525 din pacate ,oricum e destul de greu sa ma hotarasc la ceva parerile sun impartite uni zic ca pt inceput sa iau un 125 alti ca un 250 in 4 timpi nici nu stiu ce sa fac sincer ,nu credeam ca e asa de greu sa iei o hotarare........

Link spre comentariu

dar din pacate la vanzare nu are acum decat un 525 din pacate ........

Omu nu vinde motoare. eu ti-am recomandat sa iei legatura cu el pentru a intra in gasca enduristilor din valcea. ei se intalnesc periodic si intalnindu-te cu ei ai putea sa auzi mai multe pareri si sa testezi motoare.

125 iese din discutie. 250 4 timpi doar de generatie noua (cele vechi nu trag suficient).

Cat despre fiabilitatea de care vorbeste Dan din auzite - in ultimii ani KTM a facut cele mai rezistente motociclete. Cer mai multa atentie si mentenanta, dar daca le bibilesti cum scrie la carte sunt indestructibile. Daca vii la o cursa din campionatul national de enduro o sa vezi o mare portocalie - si cred ca nu sunt chiar toti fraieri. Eu sunt la al 3-lea KTM si nu am nimic de reprosat.

Singura problema din ultimii ani a fost la modelul 530 2008. Problema care nu mai exista la modelul 2009.

Cati bani ai de dat pe motoreta?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare