Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Specificatii LC120 D4D

Vizitator Giobica

Postări Recomandate

Vizitator Giobica

Ultimele LC120 D4D (173cp si 410Nm) au rapoartele de transmisie urmatoare:

6MT

I 4.171

II 2.19

III 1.488

IV 1.193

V 1

VI 0.799

Marsarier 3.607

Raport final 3.909

Reductor 2.566

5A/T

I 3.52

II 2.19

III 1.4

IV 1

V 0.716

Marsarier 3.224

Raport final 3.909

Reductor 2.566

Observatie: pentru reductor nu am gasit nicaieri raportul de la Diesel. 2.566 e bine ascuns, l-am gasit pentru V6 benzina de 4000cmc si mi s-a spus ca e acelasi pentru orice motorizare.:uameni

Din cate stiu toate datele de mai sus raman valabile si pentru noul model LC150.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Giobica

Re: Specificatii LC120 D4D

Uleiuri recomandate de Toyota pentru D4D:

Diferential central Torsen (in manual "Transfer"): 1,4L Hypoid Gear Oil API GL-5 vascozitate 75W-90

Diferential Spate: Hypoid Gear Oil API GL-5 vascozitate 80W-90 sau daca diferentialul spate este cu alunecare limitata prin frictiune: 2.4-3.05L (difera in functie de model, 3/5 usi, blocabil sau nu) Hypoid Gear Oil for Limited Slip differential API GL-5 vascozitate 75W-90

BTW Poate cineva stie care modele J12 au dif. cu alunecare limitata pe spate sau cum poti afla asta... Daca nu e blocabil este cu alunecare limitata obligatoriu ?

Ulei motor: 7L ACEA B1, API CF-4 sau CF, dar se poate si API CE sau CD). Vascozitate recomandata 5W-30

Stiti ce fel de ulei se pune la dealer (spre rusinea mea nu am intrebat niciodata, dar nici ei nu mi-au dat vreun "rest" desi e putin probabil sa intre 8L in motor) ? Daca ati folosit altceva, ati tinut cont de specificatii..... si ce experiente ati avut ?

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Am si eu de facut schimbul de ulei la tot motor, diferentiale, CV automata la un Land Cruiser din 2004 3L D4D si vreau sa imi procur singur uleiurile. In mare stiu capacitatile insa nu sunt convins ce ulei imi trebuie pentru cutia de viteze automata. Ma poate ajuta si pe mine cineva in acest sens? Multumesc anticipat! Nu am nici cartea masinii poate acolo scria ceva...

:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

Sfatuiesc cumpararea uleiului ORIGINAL TOYOTA de la reprezentanta pt motor , cutie , diferentiale .

Este mai scump dar merita.

Piesele la Toy sunt aberant de scumpe , nu i-mi imaginez cat ar costa o cutie de viteze dar sigur peste 2000 Eur .

Nu am auzit ca 120 sa aiba in nici o echipare LSD pe spate ...

Salutari,

Calin

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

Sfatuiesc cumpararea uleiului ORIGINAL TOYOTA de la reprezentanta pt motor , cutie , diferentiale .

Este mai scump dar merita.

Piesele la Toy sunt aberant de scumpe , nu i-mi imaginez cat ar costa o cutie de viteze dar sigur peste 2000 Eur .

Nu am auzit ca 120 sa aiba in nici o echipare LSD pe spate ...

Salutari,

Calin

ascultati si un om batran...:

uleiul nr 1 in japonia este ENEOS

eu numai de asta folosesc de cand l-am descoperit.mi l-a recomandat un domn din .....de unde credeti? nu , nu era din japonia , era din australia...

Tel.: +40788 022 022 / +40788 033 033

E-mail: tracoservice@yahoo.com;

office@tracoservice.ro

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Giobica

Am si eu de facut schimbul de ulei la tot motor, diferentiale, CV automata la un Land Cruiser din 2004 3L D4D si vreau sa imi procur singur uleiurile. In mare stiu capacitatile insa nu sunt convins ce ulei imi trebuie pentru cutia de viteze automata. Ma poate ajuta si pe mine cineva in acest sens? Multumesc anticipat! Nu am nici cartea masinii poate acolo scria ceva...

calinvas are dreptate pentru uleiul de transmisie automata manualul recomanda explicit folosirea uleiului original "Toyota Genuine ATF WS (ATF JWS3324 or NWS9638)"

Totusi dupa cum stiti forumurile bat orice manual, deci exista solutii alternative:

"The first is by ExxonMobil and is for "TOYOTA WS ATF JWS 3324."

ExxonMobil WS ATF MSDS

The second is by Esso/Imperial Oil of Canada, for "3324 WS ATF" and is linked below:Esso/Imperial Oil WS ATF MSDS

If you search on JWS3324, you'll find what I'm assuming is a German-made JWS3324, by the RAVENOL Corporation. They call it "Automatic-Getriebeцl T-WS Lifetime," which can be viewed at: Ravenol JWS3324 ATF

Ravenol notes that the application is the "Aisin Warner Sequential Automatic Gearbox." I find it interesting that a German company makes a fluid that seems so similar in name to the Toyota product."

Ignis e bine sa stii si ca manualul spune : "generally it is necessary to change AT fluid only if your vehicle is driven under one of the Special Operating Conditions listed in your Warranty Booklet". esti sigur ca e nevoie sa il schimbi?

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

ascultati si un om batran...:

uleiul nr 1 in japonia este ENEOS

eu numai de asta folosesc de cand l-am descoperit.mi l-a recomandat un domn din .....de unde credeti? nu , nu era din japonia , era din australia...

Fabricantii de masini au cheltuit milioane si sute de kile de creier ca sa le faca asa cum sunt. Noi vrem cu 2 lei sa le facem mai bune.:g

DEFENDER 110 Pickup

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare