stanley Postat Aprilie 18, 2010 Partajează Postat Aprilie 18, 2010 La sfarsitul acestei veri voi fi in posesia unui Mitsubishi Pajero 3,2DI-D 3 usi V80 an 2010 versiunea SAM (fostul Intense) motor 200CP penntru care am platit avansul la baietii de la M CAR .Dorisem varianta "Invite", aceea mai simpla, fara trepte laterale, cu roti pe 17", tapiterie stofa, fara incalzire scaune, dar ne mai putandu-se comanda, am optat pentru varianta urmatoare SAM (ultima ar fi Instyle, cea mai scumpa!) cutie manuala, cu roti pe 18", trepte laterale, tapiterie combinata piele+stofa, incalzire scaune, volan, schimbator si maneta reductor in piele, geamuri fumurii spate, etc (partea mecanica este identica la toate). Fiind cu ceva mai scumpa decat Invite, nu o sa mai am banii suficienti si pentru taxa de prima inmatriculare, poate voi incerca varianta cu bulgarii, dar asta este o alta problema! Daca mai stateam vreo 7-8 luni poate puteam comanda varianta cu motor euro5, fara taxe, dar nu am vrut sa mai astept, si asa o comanda dureaza cam 5 luni, este extrem de greoaie toata procedura! Si acuma niste intrebari: 1.Caroseria autoportanta cu sasiu inglobat si suspensie independenta, cum este la Pajero actual (si cred ca si la ultimele 2 versiuni) ar permite montarea unor praguri de protectie, in locul treptelor laterale ,dar nu prin sudura ci cu prinderi demontabile, dar praguri pe care sa poti conta nu doar pentru protectie in teren ci si pentru a ridica masina cu cricul hi-lift bagand ciocul de la cric sub prag?. In situatia asta, ma gandesc ca pragul ar trebui sa fie rigid (nu din teava rotunda din inox), confectionat fie din teava patrata, fie din doua corniere din inox alaturate si imbinate prin sudura continua si eventual cu doua gauri amenajate la capetele pragului pentru a introduce prelungitorul din teava de la hi-lift. Si bineanteles Adica ar permite caroseria o astfel de prindere? Daca nu se va putea conta si pe ridicarea masinii cu cricul hi-lift, macar sa-i pun aceste praguri doar pentru protectie, in locul treptelor laterale. 2.In limita banilor (!!!), ma gandesc ulterior la kitul complect de scuturi de protectie sub masina (fie ASFIR, fie varianta oferita de Mitsubishi, dar care este foarte scumpa) si la kitul de ridicare a masinii (OEM) dar o versiune care sa nu afecteze comportamentul on-road al masinii. Dar pana atunci, o alta intrebare. Credeti ca pentru mers in teren se pot monta niste roti cu putin mai mari decat cele standard (adica 265/75R16 in loc de 265/70R16, deci cresterea razei cu cca 1,3cm) fara a fi necesara, in prima etapa, ridicarea masinii? 3. Am inteles ca la varianta scurta a actualului Pajero, se pot monta si roti pe 16" (la cea lunga nu). Stie cineva de unde s-ar putea procura un set de jante pe 16" SH in stare buna?(modelul pe care il are Tavi Dragotoiu pe Pajero lung V60, imi plac foarte mult!). Asta ca sa-mi pregatesc un set de roti pentru mers in teren cu gume 265/75R16 cu BFG MT (am fost foarte multumit de BFG MT pe Defender-ul pe care l-am avut!) Tavi, te-am sunat de cateva ori la celularul pe care-l ai pe site, mai ai un numar disponibil? Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 18, 2010 Partajează Postat Aprilie 18, 2010 Re: Pajero 3,2 DI-D V80 scurt In primul rand felicitari pentru achizitie! In al doilea rand imi cer scuze pentru telefon, dar 2 saptamani/luna sunt plecat din tara si atunci e valabil doar numarul de Italia, celalalt e inchis ca nu are roaming. Daca tot are trepte laterale, cand le schimbi, pe celelalte le prinzi prin aceeasi metoda in locul astora originale. Legat de roti, da, daca-ti intra janta pe 16 poti pune linistit cauciucuri 265/75/R16. Eu am acum pe masina GoodYear Wrangler noi, dar dupa ce iei masina ne intalnim si probam de la mine la tine, si poate facem un schimb daca imi plac ale tale, cine stie, ca eu merg mai mult pe strada. Altfel nu stiu sa-ti spun unde gasesti jante SH. Este la intersectia Martirilor-Lidia parcat un V80 scurt care are BFG MT de 75 si arata foarte fain. Si daca vrei sa faci modificari, iti prezint un mecanic italian care are service de 4x4 de 25 de ani, mai nou a deschis si in Timisoara, iar el este si producator de accesorii off-road, si sigur te va sfatui bine pentru modificari. Iar masinile noastre le cunoaste ca pe propriile buzunare... Eu ma intorc in tara la sfarsitul saptamanii viitoare, poti incerca sa ma suni de duminica incolo. Numai bine si asteptare placuta! [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Aprilie 18, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2010 Re: Pajero 3,2 DI-D V80 scurt In primul rand felicitari pentru achizitie! In al doilea rand imi cer scuze pentru telefon, dar 2 saptamani/luna sunt plecat din tara si atunci e valabil doar numarul de Italia, celalalt e inchis ca nu are roaming. Daca tot are trepte laterale, cand le schimbi, pe celelalte le prinzi prin aceeasi metoda in locul astora originale. Legat de roti, da, daca-ti intra janta pe 16 poti pune linistit cauciucuri 265/75/R16. Eu am acum pe masina GoodYear Wrangler noi, dar dupa ce iei masina ne intalnim si probam de la mine la tine, si poate facem un schimb daca imi plac ale tale, cine stie, ca eu merg mai mult pe strada. Altfel nu stiu sa-ti spun unde gasesti jante SH. Este la intersectia Martirilor-Lidia parcat un V80 scurt care are BFG MT de 75 si arata foarte fain. Si daca vrei sa faci modificari, iti prezint un mecanic italian care are service de 4x4 de 25 de ani, mai nou a deschis si in Timisoara, iar el este si producator de accesorii off-road, si sigur te va sfatui bine pentru modificari. Iar masinile noastre le cunoaste ca pe propriile buzunare... Eu ma intorc in tara la sfarsitul saptamanii viitoare, poti incerca sa ma suni de duminica incolo. Numai bine si asteptare placuta! Deci acele praguri pe care le-asi monta in locul treptelor, cu prinderea in aceleasi locuri, crezi ca ar suporta actionarea cricului hi-lift pentru ridicarea masinii din lateral, adica de fapt nu pragul sa reziste, ci acele prinderi prin deformare datorita solicitarii in faza de ridicare sa nu permita ca pragul sa ajunga sa impinga pe zona caroseriei deasupra pragurilor. Acuma de curiozitate, eu inca ne avand masina. La caroseriile astea autoportante cu sasiu inglobat si suspensie independenta (cum este la ultimele variante de Pajero), ce fel de cric ai in dotare, hidraulic? Si se actioneaza sub bratul de suspensie inferior? De aceea la masinile specializate pentru offroad se practica actionarea cu cricul hi-lift si pe pragurile laterale (la Defender pragurile din otel aveau si cate 2 gauri pentru bagarea prelungitorului de la cric, dar la Defender fiind suspensie cu punti rigide a fost simplu de montat acele praguri). Iti dai seama ca in teren daca ramai blocat cu pana in noroi si nu ai acces din fata sau spate, se intervine cu cricul din lateral, doar nu o sa bagi cricul hidraulic sub masina in noroi! Si inca o problema, Tavi. Te poti interesa daca in Italia se pot procura de undeva accesorii de Pajero, masina vine fara barele longitudinale de acoperis, iar la reprezentanta sunt cam scumpe. Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 18, 2010 Partajează Postat Aprilie 18, 2010 Re: Pajero 3,2 DI-D V80 scurt Eu cred ca rezista, si scarile originale sunt prinse de sasiu, dar trebuie vazut, eu nu am ca sa-ti pot spune, a mea e mai simpla, nu am nici plasticurile alea pe lateral, si ma bucur :wink:. Are cric hidraulic masina si se pune sub bratele inferioare. Pentru accesorii pot intreba, dar in Italia am gasit absolut orice mi-a trebuit doar pe original, cu preturile mai mici decat la noi la Mitsubishi, e drept. In schimb de curand am descoperit in Iulius Mall magazinul de piese si accesorii Viva Cappio, jos la parter, si am luat de la ei rulmenti de fata facuti in Germania la jumatate de pret fata de original, bucsi pentru bratele spate originale si le-am primit in 4 zile, in timp ce in Italia asteptasem 2 luni dupa ele... au preturi bune si la multe lucruri au si alternative la original. Incearca si la ei si o sa intreb si eu in Italia. Dar mai intai asigura-te ca plafonul permite montarea ulterioara a barelor daca nu a fost prevazuta din fabrica. Iar pentru modificari te pun in legatura cu mecanicul meu descoperit de curand (AWAK 4x4), are sediul in C. Lipovei si dupa 1 mai se muta undeva aproape de centru. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Aprilie 19, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2010 Re: Pajero 3,2 DI-D V80 scurt Eu cred ca rezista, si scarile originale sunt prinse de sasiu, dar trebuie vazut, eu nu am ca sa-ti pot spune, a mea e mai simpla, nu am nici plasticurile alea pe lateral, si ma bucur :wink:. Are cric hidraulic masina si se pune sub bratele inferioare. Pentru accesorii pot intreba, dar in Italia am gasit absolut orice mi-a trebuit doar pe original, cu preturile mai mici decat la noi la Mitsubishi, e drept. In schimb de curand am descoperit in Iulius Mall magazinul de piese si accesorii Viva Cappio, jos la parter, si am luat de la ei rulmenti de fata facuti in Germania la jumatate de pret fata de original, bucsi pentru bratele spate originale si le-am primit in 4 zile, in timp ce in Italia asteptasem 2 luni dupa ele... au preturi bune si la multe lucruri au si alternative la original. Incearca si la ei si o sa intreb si eu in Italia. Dar mai intai asigura-te ca plafonul permite montarea ulterioara a barelor daca nu a fost prevazuta din fabrica. Iar pentru modificari te pun in legatura cu mecanicul meu descoperit de curand (AWAK 4x4), are sediul in C. Lipovei si dupa 1 mai se muta undeva aproape de centru. Cred ca la Viva Cappio nu se pot comanda elemente de caroserie pentru Mitsubishi. Trebuie sa gasesc o adresa pe net pentru comanda de piese originale de caroserie pentru Mitsubishi. Iar privind rotile, cele pe 18" cu care va veni masina le voi tine pentru folosire uzuala, eventual mai tarziu voi pune niste cauciucuri gen BFG A/T bune si pe zapada, iar pentru teren sa fac rost de jantele alea pe 16" ca ale tale. In Italia nu sunt shroturi de piese auto pe marci? Crezi ca acolo nu s-ar putea gasi?In catalog, niste jante de aliaj CW pe 16 pentru Pajero spitate sunt pe la 200 euro/buc! Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Re: Pajero 3,2 DI-D V80 scurt Poate ca s-ar gasi, dar ramane problema transportului, ca eu fac naveta cu avionul... tot pe mecanicul meu o sa-l intreb ca stie ceva masini ca a mea lovite in Italia pe la amici din cate am inteles eu. Eu ma intalnesc cu el saptamana viitoare si vad ce zice... eu zic sa astepti sa vina masina ca dupa aia ai timp de restul, nu are rost sa te agiti de pe acum. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoslav Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Re: Pajero 3,2 DI-D V80 scurt va salut. mecanicul de care povesteste Tavi este de exceptie.foarte bun si foarte priceput.se ocupa de off road si rally raid de peste 25 de ani.este producator de telescoape , arcuri si tobe de forta pt orice fel de masina folosita in offroad sau rally raid.are produse si pt competitii si pt amatori.numele lui este Delfino Granzotto,tel:0722891304.vb pocit romaneste dar intelege 90%.puteti sa-l sunati fara probleme sau pot sa va duc la el dupa ora 17.(tel meu este 0723746678). Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Re: Pajero 3,2 DI-D V80 scurt va salut. mecanicul de care povesteste Tavi este de exceptie.foarte bun si foarte priceput.se ocupa de off road si rally raid de peste 25 de ani.este producator de telescoape , arcuri si tobe de forta pt orice fel de masina folosita in offroad sau rally raid.are produse si pt competitii si pt amatori.numele lui este Delfino Granzotto,tel:0722891304.vb pocit romaneste dar intelege 90%.puteti sa-l sunati fara probleme sau pot sa va duc la el dupa ora 17.(tel meu este 0723746678). :g :y Perfect de acord!!! Daca totusi aveti careva probleme in a va intelege cu el puteti apela cu incredere la mine, eu vorbesc cu el pe limba lui. :wink: [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Re: Pajero 3,2 DI-D V80 scurt Ia uite o oferta pentru ce iti trebuie tie... http://www.mattouno.com/prodotti/?IDA=5553&Family=13&Model=47&Brand=17&page=1 Nu ai mai zis nimic cu rotile... eu momentan sunt plecat, ma intorc vineri 28 si stau acasa pana in 13 iunie. Mai vorbim. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate