Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un Grand Vitara

Postări Recomandate

Salutari de la un proaspat posesor de Grand Vitara 1,6 , 2 usi din 2001. Trebuie neaparat sa o ridic cat de cat ca imediat ce am scos-o un pic pe teren am si agatat priza de la carlig. Are spatele foarte jos. Stie cineva ce kit de inaltare e mai potrivit? Din ce am vazut exista mai multe kituri si toate difera intre ele ca si componente. Unele ofera si bratele din fata,altele nu...unele contin brate pe spate,altele nu...S-a mai confruntat cineva cu problemele astea?

Eu am in plan 4 investitii:

-un kit de inaltare

-cauciucuri

-o solutie gen diferential cu alunecare limitata

-un troliu

Astept sugestiile voastre :hl

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV

Poti sa arunci un ochi la Grand Vitara din semnatura, cu ce am facut pina acum si ce probleme am avut. Deocamdata am oprit proiectul din cauza Samuraiului care imi ofera ceea ce GV-ul nu imi va oferi niciodata.

Oliver

Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless

Toyota LandCruiser HDJ 80

Link spre comentariu

Salutari de la un proaspat posesor de Grand Vitara 1,6 , 2 usi din 2001. Trebuie neaparat sa o ridic cat de cat ca imediat ce am scos-o un pic pe teren am si agatat priza de la carlig. Are spatele foarte jos. Stie cineva ce kit de inaltare e mai potrivit? Din ce am vazut exista mai multe kituri si toate difera intre ele ca si componente. Unele ofera si bratele din fata,altele nu...unele contin brate pe spate,altele nu...S-a mai confruntat cineva cu problemele astea?

Eu am in plan 4 investitii:

-un kit de inaltare

-cauciucuri

-o solutie gen diferential cu alunecare limitata

-un troliu

Astept sugestiile voastre :hl

Cum ar fi ca sa treci tu intai pe la Prezentarea membrilor asa cum cere regulamentul?

:rules

Link spre comentariu

Bun Venit pe forum. Acum sa ti spun sincer, cu priza o sa agati pana o sa te saturi si daca o inalti un metru. Clar, o inalti si clar ca nu o sa mai agate acolo pe unde ai facut o de data asta, asa ca o sa incerci alta rapa mai mare si acolo...:hl

Pune si tu o poza cu masinuta ca suntem curiosi, sa o stapanesti sanatos fara incidente

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Scuze Max, n-am stiut.

SilenceDJ te rog sa ma crezi ca am citit tot ce s-a scris.:tk Multumesc pentru grija .Mai e frig la tine? Sa stii ca eu am Grand Vitara ,nu Vitara. Ai si tu? Eu ador oamenii care se baga ca tanga. Esti simpatic.:br

Oliver , multumesc pentru raspuns. Citisem ce ai scris tu si asta m-a bagat mai tare in ceata si m-a determinat sa cer ajutor. Eu vreau sa folosesc masina pentru vanatoare. Asta inseamna ca merg 100 km pe asfalt, apoi 10 km pe drum forestier, inca 1 km pe pasune si am ajuns. Dar din pacate niciodata nu stii unde ramai impotmolit intr-un sleau,intr-o gaura sau chiar pe o pasune unde musteste apa. Nu fac off road dar m-am saturat sa tot raman impotmolit. De aceea vreau niste gume capabile si sa inalt putin masina care se tara cu fundul de pamant. M-am gandit ca daca bag vreo 2.000 euro o sa-mi creasca sansele sa ajung acasa cu masina. Dar in ce sa-i bag? De ce citesc mai mult de-aia sunt mai confuz. Cam asa sta treaba.

Link spre comentariu

... Eu vreau sa folosesc masina pentru vanatoare. Asta inseamna ca merg 100 km pe asfalt, apoi 10 km pe drum forestier, inca 1 km pe pasune si am ajuns. Dar din pacate niciodata nu stii unde ramai impotmolit intr-un sleau,intr-o gaura sau chiar pe o pasune unde musteste apa. Nu fac off road dar m-am saturat sa tot raman impotmolit. De aceea vreau niste gume capabile si sa inalt putin masina care se tara cu fundul de pamant. M-am gandit ca daca bag vreo 2.000 euro o sa-mi creasca sansele sa ajung acasa cu masina. Dar in ce sa-i bag? De ce citesc mai mult de-aia sunt mai confuz. Cam asa sta treaba.

Parerea mea este ca tot ce ai nevoie este bun simt, adica studiaza terenul inainte sa te bagi, si nu te baga in locuri din care nu poti sa iesi. Nu costa nimic :wink: Citeva iesiri prietenesti unde sa poti sa afli care sunt limitele masinii si limitele personale ti-ar mai oferi niste cunostinte foarte folositoare.

Daca vrei sa iti mai asumi si cite un mic risc, o lopata, un troliu manual de 1.6 T (cu factor de siguranta 5), o sufa, un ochet si poate un scripete ar fi mai mult decit suficient, iar costul ar fi pe undeva pe la 300 - 400 euro. Problema e ca in momentul in care incepi sa bagi bani... e greu de estimat unde te vei opri.

Oliver

Link spre comentariu

Oliver, tu ai avea dreptate daca nu ai fi presat de timp. Sa-ti explic. Cand se merge la vanatoare se face o coloana de 10 masini. Nu ai vrea ca in timp ce ei vaneaza tu sa muncesti cu lopata. Au fost cazuri cand o portiune de drum rau a cernut masinile. E naspa cand tu ramai si te uiti lung dupa cei cu Niva. Si nu le pasa de tine. Deloc.

Eu nu sunt proaspat posesor de masina 4x4 ci proaspat posesor de GV.

Link spre comentariu

Frumoasa GV! Sa o stapanesti sanatos! Nu crezi ca e pacat sa o bagi la vanatoare?, .. Mai bine iei un samurai si tragi de el fara sa-ti para rau :)

Mai intai fa niste iesiri cu ea asa stock si vezi cum se comorta apoi iti dai imediat seama ce "minusuri" are si cum ar fi bine sa o "accesorizezi"!

Bafta:wink:

OFF ROAD: Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS, 2007 :fh :cort

ON ROAD: Renault Megane 1,5 dCi 2007 :j

Link spre comentariu

Frumoasa GV! Sa o stapanesti sanatos! Nu crezi ca e pacat sa o bagi la vanatoare?, .. Mai bine iei un samurai si tragi de el fara sa-ti para rau :)

Mai intai fa niste iesiri cu ea asa stock si vezi cum se comorta apoi iti dai imediat seama ce "minusuri" are si cum ar fi bine sa o "accesorizezi"!

Bafta:wink:

Am vrut sa-mi iau Samurai dar nu are aer conditionat. Am si caine si imi trebuia neaparat AC.

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

faina masina:br

si a mea e faina si ma bag cu ea in padure si noroi,dar nu i-mi bat joc de ea si nu o rup:x

si la ce spui ca o sa o folosesti iti ajunge un kit de suspensie si ceva MT-uri.

Link spre comentariu

faina masina:br

si a mea e faina si ma bag cu ea in padure si noroi,dar nu i-mi bat joc de ea si nu o rup:x

si la ce spui ca o sa o folosesti iti ajunge un kit de suspensie si ceva MT-uri.

Asa am zis si eu ca un pic inaltata si niste MT-uri ar trebui. Dar am vazut la Calmini un LSD cu 500 usd care daca e bun eu zic ca nu e scump deloc pentru ca 90 % din situatiile in care am ramas impotmolit s-au datorat lipsei unui diff blocabil pe spate si am mai vrut un troliu sa fie acolo la nevoie (max 400 euro si poti sa tragi si cerbul din parau).

Oare 235/70 R 16 o sa fie bune?

Oare LSD de la Calmini face ceva treaba?

Dar un kit de la Calmini? Si pe langa kit oare ce mai trebuie? Brate spate?

Sau e suficient un kit marca Soso? Foarte bun dealtfel si convenabil ca pret.

Dar troliu? Si-a pus cineva pe GV? Daca da , cum?

Hai fratilor dati-va drumul la gura ca de-aia e forumul asta.:pl

Link spre comentariu

Putin "goagle" nu face rau nimanui. :wink:

Vezi http://www.suzuki-grandvitara.info/forum. Ai sa gasesti mai multe proiecte si poti sa iti faci o idee mai buna despre acest model de masina si cam ce a facut lumea cu ea.

Oliver

Link spre comentariu

Pentru a te edifica si daca nu ai nimic in program de Ziua Oamenilor Muncii iti recomand sa dai o tura pe aici :http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=51234/ :hw ( nu e reclama - eu un sfat colegial).

Sunt sigur ca vei cunoaste oameni interesanti si raspunsuri la framantarile tale. :2dr

Nu-mi lua sfatul in nume de rau dar eu cand mi-am luat masina (de tura) nu m-am consultat cu nimeni si acum regret. Am facut niste investitii in ea care nu isi aveau rostul sau erau prea scumpe! :hw

Succesuriii! :h5

P.S. Pe acest forum sunt oameni care nu se zgarcesc in a da info. noiilor colegi! :jp1

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

E naspa cand tu ramai si te uiti lung dupa cei cu Niva. Si nu le pasa de tine. Deloc.

:off

Da`ce comunitatea lu` peshte sinteti voi vinatorii...?:uameni Plecati impreuna si nu va ajutati reciproc cind unul sau mai multi au probleme? Nici nu vreau sa ma gindesc ce fac ceilalti, daca unul din voi e atacat de un urs... .:grin:

On Topic

In alta ordine de idei, daca in grupa voastra, "Nivele" dau tonul, poate mai bine te hotarai pt. o Niva (pe care s-o dotezi cu clima), in loc sa iei un SUV si sa-l faci masina de teren.

Oricum, e hotarirea ta, care o respect si-ti doresc sa-ti "iasa" tot ce iti propui. Fa-o "beton" si "arata-le" lor, nivelor.

Din experienta iti spun ca 80% din potenta masinii in Offroad, ti-o dau cauciucurile.

Si tot din experienta, ...cu cit ai masina mai dotata, cu atit mai des vine tractorul dupa tine:wink:

SUCCES!

• Like 1

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Toate bune pana acum., dar sa nu uitam ca omul a rupt priza de la carlig. Cu cat ridică masina, cu atat trebuie sa lase carligul pt ca daca lasa carligul sus se va scimba centrul de greutate al remorcii (spre spatele ei ) si va sari din cui. GooooooooGLE in continuare.

• Like 1

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

Toate bune pana acum., dar sa nu uitam ca omul a rupt priza de la carlig. Cu cat ridică masina, cu atat trebuie sa lase carligul pt ca daca lasa carligul sus se va scimba centrul de greutate al remorcii (spre spatele ei ) si va sari din cui. GooooooooGLE in continuare.

FUCK GOOGLE, ASK @MIRON :

attachment.php?attachmentid=62603&stc=1&thumb=1&d=1264243272

attachment.php?attachmentid=62604&stc=1&thumb=1&d=1264243280

attachment.php?attachmentid=62605&stc=1&thumb=1&d=1264243290

:grin:

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare