sorin_brasov Postat Aprilie 22, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV :off Da`ce comunitatea lu` peshte sinteti voi vinatorii...?:uameni Plecati impreuna si nu va ajutati reciproc cind unul sau mai multi au probleme? Nici nu vreau sa ma gindesc ce fac ceilalti, daca unul din voi e atacat de un urs... .:grin: On Topic In alta ordine de idei, daca in grupa voastra, "Nivele" dau tonul, poate mai bine te hotarai pt. o Niva (pe care s-o dotezi cu clima), in loc sa iei un SUV si sa-l faci masina de teren. Oricum, e hotarirea ta, care o respect si-ti doresc sa-ti "iasa" tot ce iti propui. Fa-o "beton" si "arata-le" lor, nivelor. Din experienta iti spun ca 80% din potenta masinii in Offroad, ti-o dau cauciucurile. Si tot din experienta, ...cu cit ai masina mai dotata, cu atit mai des vine tractorul dupa tine:wink: SUCCES! Acum 3 ore m-a scos tractorul. Am ramas in noroi si se invartea o roata pe fata si una pe spate in gol. Si inca nici n-am dotat-o! 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_brasov Postat Aprilie 22, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV Ce cauciucuri incap pe masina asta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV Ce cauciucuri incap pe masina asta? Eu am pus 235/70R16 dupa ce am schimbat suspensia, dar rotile fata ating in sasiu la viraj maxim, rotile din spate ating contra aripa la flex maxim. In legatura cu faptul ca ai ramas, dupa cum ai descris lucrurile (adica o roata fata si una spate se invirteau in gol), nici un cauciuc nu te scoate de acolo, doar niste diferentiale blocante, care nu prea se gasesc pentru modelul asta de masina. Poti sa incerci un diferential LSD. O alta varianta este troliul, si gasesti niste variante piperate la offroad24.com sau calmini.de (cred) sau poti sa iei un troliu manual, mai mult de munca dar daca ai de ce sa il legi nu mai chemi tractorul. Imi permit sa repet sfatul de a mai studia modificarile posibile pe net. In Romania nu prea stiu oameni cu modificari la GV. La alte masini probabil ca ai fi primit o multime de raspunsuri, dar la masina asta sunt posibilitati de modificare limitate. Dupa experienta cu OME, eu as incerca o suspensie Calmini, care ar trebui sa fie mai rigida si sa ridice masina ceva mai mult, dar performantele pe sosea vor scadea. Chiar si cei 4 cm de la OME mi-au facut masina barca in viraje. 1 Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_brasov Postat Aprilie 23, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2010 (editat) Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV Eu am pus 235/70R16 dupa ce am schimbat suspensia, dar rotile fata ating in sasiu la viraj maxim, rotile din spate ating contra aripa la flex maxim. In legatura cu faptul ca ai ramas, dupa cum ai descris lucrurile (adica o roata fata si una spate se invirteau in gol), nici un cauciuc nu te scoate de acolo, doar niste diferentiale blocante, care nu prea se gasesc pentru modelul asta de masina. Poti sa incerci un diferential LSD. O alta varianta este troliul, si gasesti niste variante piperate la offroad24.com sau calmini.de (cred) sau poti sa iei un troliu manual, mai mult de munca dar daca ai de ce sa il legi nu mai chemi tractorul. Imi permit sa repet sfatul de a mai studia modificarile posibile pe net. In Romania nu prea stiu oameni cu modificari la GV. La alte masini probabil ca ai fi primit o multime de raspunsuri, dar la masina asta sunt posibilitati de modificare limitate. Dupa experienta cu OME, eu as incerca o suspensie Calmini, care ar trebui sa fie mai rigida si sa ridice masina ceva mai mult, dar performantele pe sosea vor scadea. Chiar si cei 4 cm de la OME mi-au facut masina barca in viraje. Am probat si eu anvelopele 235-70-16 BFG MT KM pe care le aveam pe alta masina si sunt putin cam mari. Totusi o sa le pun . Ti s-a stricat ceva de la ele? S-a spart ceva? LSD ziceam si eu. Cel de la Calmini o fi bun? Sau mai sunt si altele. Cele de Vitara nu se potrivesc? Editat Aprilie 23, 2010 de sorin_brasov Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_brasov Postat Aprilie 23, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV unde-l tii ascuns? In curte... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV Am probat si eu anvelopele 235-70-16 BFG MT KM pe care le aveam pe alta masina si sunt putin cam mari. Totusi o sa le pun . Ti s-a stricat ceva de la ele? S-a spart ceva? Nu. Nu. LSD ziceam si eu. Cel de la Calmini o fi bun? Sau mai sunt si altele. Cele de Vitara nu se potrivesc? O fi bun, nu vad de ce nu. Nu stiu. Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_brasov Postat Aprilie 23, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2010 (editat) Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV Uite Soso cum e la GV Editat Aprilie 23, 2010 de sorin_brasov Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV Uite Soso cum e la GV mda,m-am lamurit:tk 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
reax Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV de ce nu treci pe 15" si ai rezolvat problema,poti sa incerci 235/75,stiu sigur ca 215/75 vor intra. eu am pus arcuri de mercedes pe a mea si sta brici,incap la fix si iti inalta masinuta vreo 3-4cm. 4x4=16 corect!!! suzy vitara jlx 1.6 16valve looongwheelbase Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_brasov Postat Aprilie 24, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV de ce nu treci pe 15" si ai rezolvat problema,poti sa incerci 235/75,stiu sigur ca 215/75 vor intra. eu am pus arcuri de mercedes pe a mea si sta brici,incap la fix si iti inalta masinuta vreo 3-4cm. 215/75/15 sunt aproape egale cu 215/65/16 care le am pe masina,deci e normal sa incapa dar nu sunt suficient de mari iar 235/75/15 sunt egale cu 235/70/16 cu care am facut proba, cel mai convenabil era 225/75/15 sau 225/70/16 dar acum deja e tarziu pentru ca azi mi-am cumparat BFG MT 235/70R16 si asfel am incheiat o etapa. Mai am de inaltat masina,de pus troliu si un LSD dar voi nu vreti sa-mi ziceti de care. Ieri am facut RAR-ul. Azi am luat o cupa la expozitia de caini. Am castigat CAC,Best Female,BOB si BOG. Pai nu merita AC? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Aprilie 24, 2010 Partajează Postat Aprilie 24, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV sunt foarte curios sa vad cum ai de gind sa o ridici,mai ales ca am aceeasi masina dar din 2005 si tdi.desi nu prea vorbesc pe forum(citesc mai mult si ma luminez)dar ridicarea masiinii o am si eu in plan.in rest de curiozitate iti spun ca folosesc uzual 235/70/16 fara probleme dar cu niste amortizoare monroe 4/4 oleaca mai inalte.in nceea ce priveste piesele de schimb iti stau la dispozitie cu informatii ca de acum de 5 ani cunosc tot ce misca in tara in domeniu de piese pt gv.spor la lucrare! 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
trb Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV Buna Ce parere aveti despre acest kit de inaltare? http://rocky-road.com/grandvitara.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV din cite vad este un suspension lift pt modelele noi de gv(din septembrie 2005 pina in prezent) care nu cred ca se potriveste la ale noastre(gv nou daca nu ma insel nici nu mai are sasiu,deci ioc bodylift)).din cite stiu soso are variante f bune de ridicare pt vitare care se potrivesc si pt gv(stau sa mai acumulez banuti iar dupa aia de la soso cumpar):old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV din cite vad este un suspension lift pt modelele noi de gv(din septembrie 2005 pina in prezent) care nu cred ca se potriveste la ale noastre(gv nou daca nu ma insel nici nu mai are sasiu,deci ioc bodylift)).din cite stiu soso are variante f bune de ridicare pt vitare care se potrivesc si pt gv(stau sa mai acumulez banuti iar dupa aia de la soso cumpar):old salutare masinuta lui sorin a stationat 4 ore pe mainile mele si a crescut cu 5 cm kitul de suspensie difera putin pe axa spate deoarece arcurile sunt mai mici la diametru in par tea superioara imi place cum e modificata prinderea puntii spate,evolutie intradevar:x pacat ca nu are MRL-uri,are flanse directe 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_brasov Postat Aprilie 27, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV Buna Ce parere aveti despre acest kit de inaltare? http://rocky-road.com/grandvitara.html aceeasi treaba o face si kitul lui Soso pe care mi l-a montat ieri. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_brasov Postat Aprilie 27, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV salutare masinuta lui sorin a stationat 4 ore pe mainile mele si a crescut cu 5 cm kitul de suspensie difera putin pe axa spate deoarece arcurile sunt mai mici la diametru in par tea superioara imi place cum e modificata prinderea puntii spate,evolutie intradevar:x pacat ca nu are MRL-uri,are flanse directe Iata ca si Soso a mai invatat ceva cu ocazia asta. Eu tot am zis ca GV si Vitara sunt diferite dar voi... batman,batman. Daca are cineva MRL-uri automate la pret convenabil poate pun si eu. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV acum ca ai ridicat-o sorine poti sa imi spui daca si-a schimbat tinuta de drum la o viteza mai mare?se simte cumva nevoia de distantiere pt o stabilitate mai buna? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ulise Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV Salut. Asteptam noile cauciucuri acum. Sa ne spui cum se comporta inaltata si cu mud-uri. Si poze musai. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV Bravo, frumoasa inaltare, desi dezavantajul este pastrarea cursei suspensiilor. Ai grija cu modificarea unghiului de cadere pe puntea fata, afecteaza simtitor comportamentul masinii pe viraje si uzura cauciucurilor. Poti sa pui niste suruburi excentrice pentru corectie, dar tot pozitiv o sa fie. Daca are cineva MRL-uri automate la pret convenabil poate pun si eu. Eu nu stiu sa existe MRL-uri automate pentru GV. Exista MRL-uri manuale AVM, aproximativ 160 euro perechea. GV-ul este prevazut cu un fel de MRL in diferentialul fata, care este cuplat pneumatic, iar cind e decuplat nu mai invirte cardanul spre cutia de transfer, dar roata tot invirte planetarele pina in diferential. @reax Dupa stiinta mea nu poti pune jante de 15 pe GV din cazua discului de frina si a etrierilor. Se pare ca nu incape jante de 15. Daca reuseste sorin_brasov, sunt interesat de solutie. 1 Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_brasov Postat Aprilie 28, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV acum ca ai ridicat-o sorine poti sa imi spui daca si-a schimbat tinuta de drum la o viteza mai mare?se simte cumva nevoia de distantiere pt o stabilitate mai buna? Merge la fel. Am mers si cu 130, am incercat-o si la curbe. E ok. Am implinit 1000 de km de cand am luat-o si a consumat 8,7 %. Inainte aveam o masina care consuma minim 15%. Cu asta merg cu 80,90,100. Chiar nu are probleme de stabilitate sau de ruliu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_brasov Postat Aprilie 28, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV Bravo, frumoasa inaltare, desi dezavantajul este pastrarea cursei suspensiilor. Ai grija cu modificarea unghiului de cadere pe puntea fata, afecteaza simtitor comportamentul masinii pe viraje si uzura cauciucurilor. Poti sa pui niste suruburi excentrice pentru corectie, dar tot pozitiv o sa fie. Eu nu stiu sa existe MRL-uri automate pentru GV. Exista MRL-uri manuale AVM, aproximativ 160 euro perechea. GV-ul este prevazut cu un fel de MRL in diferentialul fata, care este cuplat pneumatic, iar cind e decuplat nu mai invirte cardanul spre cutia de transfer, dar roata tot invirte planetarele pina in diferential. @reax Dupa stiinta mea nu poti pune jante de 15 pe GV din cazua discului de frina si a etrierilor. Se pare ca nu incape jante de 15. Daca reuseste sorin_brasov, sunt interesat de solutie. Mi-a rezolvat Soso unghiul de cadere in 2 timpi si 3 miscari si in loc de camber bolts a folosit un burghiu. Din pacate nu a reusit operatia,exact asa cum spui tu.... dar spre deosebire de camber bolts care au efecte bune dar limitate, ce crezi... Soso a luat apoi un burghiu si mai mare si i-a venit de hac unghiului buclucas !.. Povestea nu a fost chiar asa, mi se pare ca in loc de o gaura i-a dat doua , dar si cu o gaura mai mare merge. Camber bolts e mai sigur dupa parerea mea pentru ca un surub intr-o gaura mai mare poate sa-si schimbe pozitia in timp de la socuri si vibratii dar Soso a zis ca din experienta lui surubul strans bine nu mai misca de acolo. Si eu i-am zis lui Soso ca pastrarea cursei suspensiilor e un dezavantaj fata de kitul cu arcuri si amortizoare mai lungi. Mi-a explicat ca nu e adevarat, m-am prefacut ca ii dau dreptate dar eu tot zic ca daca faci incrucisare de punti ca in poza aia cu "spargatu" , o suspensie mai lunga tine roata pe pamant. MRL-urile de Vitara nu se potrivesc? Eu nu mai pun jenti de 15. Pun cauciucuri pe 16. De fapt am pus. Soso mi-a pus un distantier mai mare in spate si mai mic in fata dar cu toate astea masina s-a ridicat mai mult pe fata si mai putin pe spate. Dosarele X. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV unghiul se poate regla acum,si am sa o fac personal sapt viitoare dupa stiinta mea merg MRL-urile de vitara deoarece au tot 6 suruburi de fixare si planetarele sunt de vitara,cu 26 de dinti la iesire,deci merg. si am si gasit MRL-uri. cat despre cursa la incrucisare depinde de bratele de sustinere si bara panhard care nu cred ca ar permite asa flexari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV asta fost tot?eu tot asteptam cu sufletul la gura sa vad cum se comporta masina,daca tine smecheria cu gaura in loc de camber bolts si mai ales daca cauciucurile de pe fata sunt ok(adica nu ating la viraje maxime) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danut Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV salut, de 3 luni posesor de vitara 5 usi, 2.0 automata diesel, 1998, luata special pentru iesiri pe dealuri. Am tot incercat-o fara sa-i fac nici o modificare, dar am ajuns la concluzia ca un kit de inaltare si un set de MT sunt cam musai. Urmarind postul tau cred ca esti exemplul cel mai apropiat pentru mine la o transformare. poti sa-mi spui cat te-a ajuns kit-ul de inltare si montajul? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Re: Ce urmeaza dupa ce ai cumparat un GV danut draga pe forum exista de vanzare kituri de suspensie, bodylift si scuturi de o calitate mult peste ce se ofereau inainte si la preturi mult mai mici, doar trebuie sa cauti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate