Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

M-am apucat de bara.

dulceanu ionel

Postări Recomandate

Dupa multe amanari si tentative am hotarat sa ma apuc de bara fata dar niciodata nu aveam timp de ea si am hotarat ca in fiecere zi macar cate 1 ora sa lucrez .Aveam sablonul ramas de la bara lui virgilmagie facuta de catre cos.Am inceput timid cu trasarea sablonului pe coala de tabla si cu taierea acesteia.Recunosc ca fara ajutorul lui cos nu m-as fi descurcat.

Atasez poze cu lucrarea pe masura ce inaintez cu lucrarea.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: M-am apucat de bara.

ce grosime are tabla ,mai mult de 2mm?

...si spune mi si mie ce marime ai gumele pe masina din poza ?

ai vreun gand sa le vinzi ?

Folosesc tabla de 3 mm.Gumele sunt de 35.De vandut nu vand nimik.Dc bara iese bine si nu vad d c sa nu iasa am sa fac la comanda.

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Din ce vad eu ...deja ai plecat prost cu sablonul sau structura barii ....:old

Cand confectionezi o bara se incepe ....montarea , fixarea unui suport de troliu si troliu .....se croieste prin indoire la un apcan partea centrala + suportul de prindere pe sasiu se sudeaza .....dupa acea se sudeaza colturile bari tot dupa indoire pe apcan ....si de preferinta coarnele sau bulbarul daca e cazul ..... :grin:

Intrun cuvant folositi cat mai putine imbinari prin sudura la confectionare .... acest lucru da rezistenta .... finisaje fara a folosi chit ..... :h5

:brpt initiativa .....

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Troliu ...este pe masina de ...naiba mai stie de cit timp . Si nu e pe vreo placa d-aia promotionala , de 4-5 mm , ci chiar pe un ansamblu HD , care a dus multe pe cocoasa . Noi nu am inceput de la partea centrala , ci de la parti intregi , transversale , iar bara nu va fi o cochilie goala , ci va fi celulara , tip fagure .Sudurile vor fi majoritatea intre gusee , o traversa inferioara va cupla scutul de bara , punctele de tractiune vor fi in linie cu sasiul .

Ciudata treaba asta cu chitul , nu folosim , preferam sa facem prelucrari curate , cu suprafete curate , cu suduri cinstite , fara dealuri si ravene , fara ciocane de 3 kg . Cu cit se lucreaza mai ingrijit , cu atit ai mai putina bataie de cap . De ce sa chituiesc un defect daca pot sa-l evit ?

Sablonul e unul verificat si rasverificat pe botul de Y60 , am ajuns la el ca la o baza optima pentru confectia bara fata cu troliu . Face pereche cu un sablon de verificare pentru partea fata . In cazul de fata , de la sablon s-a corectat extremele Stg + Dr , devenind mai largi . Asa a dorit inima lu' dom' proprietar . Probabil , in timp , va primi si un bulbar protectie laterala .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Din ce vad eu ...deja ai plecat prost cu sablonul sau structura barii ....:old

Cand confectionezi o bara se incepe ....montarea , fixarea unui suport de troliu si troliu .....se croieste prin indoire la un apcan partea centrala + suportul de prindere pe sasiu se sudeaza .....dupa acea se sudeaza colturile bari tot dupa indoire pe apcan ....si de preferinta coarnele sau bulbarul daca e cazul ..... :grin:

Intrun cuvant folositi cat mai putine imbinari prin sudura la confectionare .... acest lucru da rezistenta .... finisaje fara a folosi chit ..... :h5

:brpt initiativa .....

Cine e apcanul asta? Poate sa-mi indoaie si mie ceva, eventual un DEX ca e cam stramb si nu pot sa dau pagina la Abkant.

PS. Spor la treaba ca pare sa iasa ceva de la profi in sus. Cand va apucati si de o bara spate?

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Cine e apcanul asta? Poate sa-mi indoaie si mie ceva, eventual un DEX ca e cam stramb si nu pot sa dau pagina la Abkant.

PS. Spor la treaba ca pare sa iasa ceva de la profi in sus. Cand va apucati si de o bara spate?

Apcanu este un utilaj de indoit tabla dar in lipsa lui poti cu succes sa trasezi ce ai de indoit,faci un sant cu flexul(dc tabla are 3 mm faci santul de vreo 2 mm)indoi tabla la unghiul pe care il vrei si dupa aceea intaresti cu sudura pe parte interioara.

Nu am prea lucrat la bara ca am avut de schimbat bara de directie pe care am adaptat-o de la alta masina de la care se potriveste perfect.Singura problema este sudarea urechii pe care se prinde amortizorul de directie.Avantajul major este ca se pot inlocui pivotii ieftin si sunt si reblabili.

Atasez o poza cu bara de directie si o poza cu o bara facuta de cos numai din sudura fara chit.

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Daca te pricepi la termenii gramaticali ....afla ca eu nu ma pricep .... dar unul ca tine din fata tastaturi care cauta carcota pe tema asta in loc sa imbunatateasca acest proiect :care:pt ....eu am construit aceste bari ....nu am dat din taste ....ai stat mult sa studiezi aceasta denumire ABKANT :ha:

Dulceanu Ionel stie ....patrolul lui vechi ,a primit aceasta bara :h5

Editat de GPScu

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Azi am avut mai mult timp si am facut mai multe pe la bara.In paralel merg si cu chituirea gaurilor ramase de la ornamentele rotilor,urmand ca jumatate din masina sa o imbrac in autocolant negru mat.Folosesc niste platbande groase de 12mm pentru agatarea ochetilor si pt tractere pe care le prind in suruburi de 14 si le si sudez in prelungirea lonjeroanelor pt a fi mai rezistente.Maine sper sa termin bara si sapt.viitoare sa o vopsesc si sa montez proiectoarele pe bulbar.

Gps-cu trebuie sa recunosc bara fata ,spate si portbagajul de la vechiul patrol au fost facute intr-un mare fel,chiar mai bune decat originalele.

230420101805.jpg.12e9f849e44c2e4ef894b585bc26b22a.jpg

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Am uitat sa va zic am mutat cutia de relee in compartimentul motor pt a fi mai ferita si am lasat mufa pt telecomanda in fata pe masca.Am montat si un contact general pe masina si urmeaza sa-i pun si la troliu unul separat.

Instalatia electrica mi se pare de kk la nissan ,era sa ia foc masina deasta zic ca un contact general este sfant.Am muncit trei zile la instalatia electrica ca sa-i dau de capat,bord dat jos inlocuit firele arse.

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Am uitat sa va zic am mutat cutia de relee in compartimentul motor pt a fi mai ferita si am lasat mufa pt telecomanda in fata pe masca.Am montat si un contact general pe masina si urmeaza sa-i pun si la troliu unul separat.

Instalatia electrica mi se pare de kk la nissan ,era sa ia foc masina deasta zic ca un contact general este sfant.Am muncit trei zile la instalatia electrica ca sa-i dau de capat,bord dat jos inlocuit firele arse.

Va trebui sa deschizi capota de fiecare data cand vrei sa pui troliul pe liber...

Link spre comentariu

Azi , la ceas de amiaza (cu cuc ) , am vopsit-o cu grund gri , asa cum a prins-o inghetul.....fara finisare ....

Dulceanu vrea s-o scoata in lume ....daca e cuminte si devreme acasa (bara ...) primeste si un masaj , crema , manichiura (bara....)

Trebuie sa mai lucram la ea , dar nu prea e timp .Sper sa nu ramina 'temporar' = definitiv...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@ lipoveanu

Vin si pozele , am fost putin ocupati sa o dam in copaci . Frontal =rezultate bune , fara deformatii .Lateral = rezultate bune , capatul curb e un mare succes , conducind copacul de pe capatul barei pe roata si protejand perfect caroseria , in planuri nu foarte inclinate ; fara deformatii , pina in prezent ....

Link spre comentariu

Asa cum zicea si costica am vopsit bara cu grund si am montat-o pt a putea beneficia de ea la munte la brasov.Coltul curbat dupa conturul caroseriei si-a facut treaba in sensul ca preia obstacolele si protejeaza aripa.Din pacate am infundat aripa spate si ma gandesc serios la un rollcage demontabil dupa ce fac bara spate si portbagajul.Proiectoarele sunt de design pt ca nu i-am facut instalatia electrica.

Pt.Oldcarsmaniac: inca nu m-am gandit la niste preturi pt ca trebuie sa vb cu Max sa devin vanzator autorizat . Pana acuma am montat trolii si am facut bare din pasiuneste dar dc este cerere ma extind mai ales ca se leaga cu activitatea pe care o desfasor in mod curent(productie publicitara).Urmeaza la facut bara lui sorin(atar)pt un grand cherokee

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Urmeaza la facut bara lui sorin(atar)pt un grand cherokee

Hai ca maine aduc masina.

Trebuie sa facem bara spate si scuturile.

Cam asa trebuie sa iasa. :wink::grin:

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare