air_wolf Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii M-a impresionat deasemenea si un trial de la Tintea, mai ales daca tinem cont ca era un duster nesponsorizat. Din pacate dupa acel trial posesorul a trecut la alt tip de masina....asa ca iar nu am aflat cat a costat distractia... dusterul meu, cel maro - fara scuturi si inaltare dar cu mt-uri, merge si in ziua de astazi fara nici o reparatie, dupa 2 ani de la trial, dar nu mai este la mine (era masina de firma). duterul lui chinezu', cel alb, nu stiu ce face. daca nu te dai sa ca impresionezi asistenta si spectatorii, masina merge mult si bine. daca vrei sa-i rupi fasu', pai nici o masina nu te tine. reteta e sa dai cu ea intr-un dimb, faci un salt de 2m si cind cazi ii dai gaz. 90% o sa auzi un poc si asa orice masina devine inutila si proasta. iar la iesiri sint oameni care stiu sa aprecieze traseul si cum se va descurca masina ta pe el si oameni care nu vor sti sa aprecieze traseul si vei sta acasa. iti recomand cu multa caldura excursiile cu clubul dusteristilor :wink: Editat Martie 6, 2015 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pesso mare Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii si eu abia astept sa urc pe Transbai din nou. acum doua saptamani ma uitam din dn1 pe sus...era inca multa zapada;acum ca a nins cred ca cel putin inca doua saptamani ne-a aruncat inspre vara.am incercat Baiul acum doi ani in luna mai cu un prieten care tocmai isi cumparase un Samurai,incaltat cu turbo insa. pe la jumatea drumului ne-am intors,nu am putut trece de o limba de cativa metri de zapada.cred ca avea macar un metru inaltime si nu ne-am descurcat. deci probabil prin iunie,ca si luna mai se anunta friguroasa,deci nu va topi zapada descarci pe android HARTA ROMANIA si ai toate potecile si traseele-pe unele scrie moto enduro-acolo e jale. asa vei putea gasi drumul sa cobori spre Valea Dofranei,dar repet,daca a plouat de curand e o coborare in padure unde gumele de strada nu prea te ajuta-acolo cu l-a.insa sigur nu vei da cu ea de pamant. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tavi_ro Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii D-le @air_wolf multumesc pentru clarificari. Din pacate prin amabilitatea D-lui Daniel Cojocar care a considerat ca "vorbesc cate in luna si in stele" excursiile cu respectivul club nu se pot realiza pe motive de banare/incompatibilitate/ sau mai stiu eu ce motive mai are dansul referitor la propria mea persoana. Asa ca poate am mai mult noroc aici :) . Cu stima, Tavi PS: Transbaiul este un drum minunat pentru iubitorii de off-road si nu numai. Poate intr-un week-end ma luati si pe mine, e cam dificil singur pe drumuri necunoscute. Multumesc pentru amabilitate, harti, pentru tot. Editat Martie 6, 2015 de tavi_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Dusterul este o masina buna si poate sa incerce..... sa abordeze si locurile precizate de D-l @Marius C alias Turagmes (personal nu ma risc ), dar nu se stie cu ce costuri de reparatii . Am incercat si eu sa aflu dealungul timpului dar am reusit doar partial acest lucru (unele le-am mai precizat pe aici). Am vazut o gramada de clipuri impresionante cu dusterul, unele mai naturale, alte mai regizate. Am vazut multe poze cu un duster pe acest forum alaturi de masini consacrate de off-road. Banuiesc ca nu l-au luat in carca. Ce nu am reusit sa aflu e cat costa distractia. Daca costa..r. Marius ti-a explicat foarte frumos si are perfecta dreptate. E ceva in modul nostru de gandire cand nu putem sa acceptam lucruri evidente. Eu spre exemplu nu pot intelege pe cei ce cumpara Duster si vor cu el off road. E ca in vorba aia in care faci din rahat bici. Explicati-mi va rog de ce sa dai pe un Duster nou 10.000 euro de exemplu si sa mai bagi in el inca o gramada de bani in loc sa cumperi ceva cu 5000 de euro ( o masina dedicata ) si care fara nici o modificare sa fie mult mai tare ca Dusterul? Eu nu inteleg logica. Nu mai bine pui diferenta de bani pe un cont ? :wink: in plus mai are si forma aia de broscoi Editat Martie 8, 2015 de Irod Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii De multe ori cand mergeam in spatele unui duster vedeam niste grisine cara faceam legatuta intre rotii si caroserie si macinat de aceasta curiozitate am oprit intr-o zi la o vulcanizare unde era un duster cu rotile date spate si m-am ingrozit de ce am vazut acolo,rotile spate stau prinse in 2 grisine.Nu vorbesc de off-road ca nu este cazul dar nu mi-as urca copii intr-o conserva dinasta.Impresia mea generala este ca masina per total este firava si coroborata cu plasticurile ieftine din interior mi se pare o masina scumpa pentru ceea ce ofera si vorba lui irod de ce sa arunci banii pe un broscoi si sa nu iti cumperi o masina consacrata si testa in timp.Este parerea mea personala si nu am cautat sa ofensez posesorii si impatimitii acestei masini. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii DACA ,comparam punte rigida spate cu suspensie independenta...:) da arata a grisine,dar acele grisine se regasesc dealtfel si la alte masini,ca nisan xtrail sau alte suv-uri care tot pe acolo au bratele spate de la suspensie oricum puntea de patrol nu e etalon e mare,grea dar intradevar duce mult problema de siguranta nu cred ca e cazul sa iti pui,pentru ca daca analizezi sa vezi cate dustere au crapat din cauza acelor,grisine,vei fi surprins ca nici unul :) e drept daca vorbim de mersul pe bolovani la Duster se va lasa cu brate indoite pe spate si rotile vor sta stramb,dar asta e altceva. e suv pentru mers in oras,in weekend la gratar si pentru a ajunge de exemplu pe transalpina cum era pe vremuri,pentru asa ceva e excelenta ca masina la costuri mici de intretinere si detinere. impozitul anual la una e parca undeva la 200 lei,comparativ cu cat e la un patrol care are peste 2,8 si e undeva numai impozitul vreo 1800 lei :) deci despre ce vorbim pana la urma? daca nu era varianta cu bulgaria sa vezi ce ne luam toti dustere si ce bune erau atunci, singura lui problema eu o vad a fi pretul,care pentru mine personal e mare comparativ cu ce as putea sa iau la aceeasi bani DAR second deci masina noua cu ceva capacitati offroad e cea mai buna d epe piata. comparat cu ce poate face un patrol...nu cred ca e cazul sa ne tot contram unii cu altii ca e clar ca ce poate una nu poate cealalta si ce poate cealalta nu poate si respectiva :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii aici se bat campii ....era vb daca Prafuitul e masina de teren...am spus clar : nu este ! Si ca sa lamurim treaba...pe unde merge el, merg si eu....pe unde merg eu, nu stiu cat poate merge Prafuitul dupa mine.... cu asta ptr mine subiectul e inchis...Prafuitul e ce vreti voi... Editat Martie 8, 2015 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Marius ti-a explicat foarte frumos si are perfecta dreptate. E ceva in modul nostru de gandire cand nu putem sa acceptam lucruri evidente. Eu spre exemplu nu pot intelege pe cei ce cumpara Duster si vor cu el off road. E ca in vorba aia in care faci din rahat bici. Explicati-mi va rog de ce sa dai pe un Duster nou 10.000 euro de exemplu si sa mai bagi in el inca o gramada de bani in loc sa cumperi ceva cu 5000 de euro ( o masina dedicata ) si care fara nici o modificare sa fie mult mai tare ca Dusterul? Eu nu inteleg logica. Nu mai bine pui diferenta de bani pe un cont ? :wink: in plus mai are si forma aia de broscoi pentru ca dusterul il poti lua in rate, are 100.000km sau 3 ani garantie. pentru ca +1000eur ii pui gume si scuturi. patrol y61 lung, sub 9000eur, ca sa fie ok, nu gasesti. apoi incepi sa bagi bani. cind aud de masina dedicata mi se face greata. pai sa tii masina dedicata, de 9000eur in parcare, ca sa-i dai cheie 2-3 luni pe an, merita? si restul timpului cu ce mergi? cu autobuzul? pentru cine vrea o masina noua care sa duca si copii la scoala, si familia la munca si in concedii, vrea si ceva spatiu de incarcare si sa fie si 4x4, pina acum la duster n-ai concurent. jimny e in categoria musca, restul nu se compara. btw, nici eu nu inteleg logica alora care isi cumpara altceva decit virf de gama. vrei hatchback mic? ia-ti versiune sport. vrei limuzina? ia ceva tare. de ce sa iei skoda sau vw golf? ia-ti un lotus, un porsche... pui 30.000 pe-o skoda de rahat cind la 30.000 iti iei un maseratti. si la 25.000 un aston. sau un amg la 5000. sau jaguar xjr la 3000... pai trebuie sa fi fraier sa-ti iei skoda, nu? :grin: Editat Martie 8, 2015 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii tu vorbesti de garantie , pai ce garantie mai buna vrei decat made in Japan? eu am mai mare incredere intr-o lozinca ce zice ''MADE IN JAPAN" decat intr-o treaba facuta de francez care zice 3 ani garantie sau 100.000 km. Eu sunt ala care merge la lucru cu Y61 :wink: 2,8. Si in concediu si la cumparaturi cu R20 2,7 . Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Irod nene, nici eu nu consider Dusterul de offroad, dar remarca ta " mai degraba cred made in japan".. unii nu isi "permit" sa iti ia nissan vechi de 20 de ani care consuma 2 galeti la ora, de aceea prefera Duster care consuma mai nimic, il pot folosi zilnic, e mai comod, mai agil. Asta cu made in japan e fix indoctrinare prosteasca. motoarele diesel Renault sunt bune, la fel si cele din grupul Psa,nu degeaba le vand ca painea calda la mercedes, saab, volvo. Topicul asta a devenit van damme vs cichicean. Eu una sa aduci argumente si alta e sa exagerati. Apropos dusterul 1.5 dci bate la cur pe asfalt r20 tau 2.7. ;) si de consum are rost sa vorbim ca da cu virgula. Ideea e ca fiecare masina are minusuri, dar e exagerata.doctrina asta " mai degraba am.incredere in made in japan". Au cam vandut si japonezii fiabilitatea pe comercializare en gros. Asa ca hai sa fim realisti, ca nu e alb sau negru, exista si gri. 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ERR Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Ei ne mai distram si noi. Pentru off-roadistiii pur sange Duster-ul e o jucatie. Pentru cineva care a avut masina de strada si vrea o iarba verde, un forestier vara samd... Dusterul e raspunsul perfect. Personal nu cunosc pe nimeni sa isi fi luat Duster pentru "extrem", namoale cat casa si alte asemenea. Majoritatea l-au luat ca masina de toata ziua cu un plus de siguranta iarna si posibilitatea de acces la o iesire gen "strategica" pe vreme buna. Si sunt multumiti :wink: 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Si eu cred ca este o masina corecta pentru pretul ei si are 100 % din capabilitatile pentru care l-au proiectat prodcatorii lui. Cred ca cei mai multi pasionati de masini 4x4 ii recunosc aceste merite . Divergentele apar pentru ca unii atribuie mai multe capabiitati decat are si nu accepta sa faca un pas inapoi daca acest lucru nu se dovedeste tocmai adevarat . Nu sta in puterea multor oameni sa recunoasca ca poate s-au inflacarat cam tare cand au apreciat subiectiv unele lucruri ( dusterul in cazul nostru ) . In rest , din topic reiese destul de clar care sunt parerile despre masina si mie mi se pare un feedback pozitiv per total . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii tu vorbesti de garantie , pai ce garantie mai buna vrei decat made in Japan? eu am mai mare incredere intr-o lozinca ce zice ''MADE IN JAPAN" decat intr-o treaba facuta de francez care zice 3 ani garantie sau 100.000 km. Eu sunt ala care merge la lucru cu Y61 :wink: 2,8. Si in concediu si la cumparaturi cu R20 2,7 . ok, "mr. made in japan", la 2.8 mi-a crapat pompa de injectie. te rog, pe garantie, da-mi pompa ta. promit sa ti-o platesc daca ma tine mai mult de 50.000km. altfel, postul tau este doar o bataie de joc si o dovada ca habar n-ai ce inseamna garantie. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Suzuki Jimny 1.5D,Made in Japan,are motor de Renault,Made in France!:y Nu cred ca mai e cazul sa confundam traditia producatorilor auto, cu starea actuala de fapt a lucrurilor. Mercedes pune pe unele modele motoare de Renault,Land Rover pune motoare de Ford si exemplele pot continua. Renaultul are parteneriat cu Nissanul,fac eu sasiul,tu pune-i motorul,etc... In ziua de azi,din punctul meu de vedere,nu marca primeaza,ci designul si multitudinea de optiuni care le ofera fiecare producator in parte(la clasele medii),iar cireasa de pe tort, este PRETUL! Ca sa revin la subiectul discutiei,Dusterul mi se pare o masina "cinstita" pentru pretul sau. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Inainte de sarbatori am fost la o vanatoare...am ajuns pe un drum pietruit ocolitor,eu cu Def-ul si un prieten cu un Duster,cate trei in masina.Ploua de cateva zile marunt si era un noroi de zile mari.La plecare,seara,am hotarat sa o luam pe o scurtatura,vreo 5-6 km peste campuri...drumuri de tractor,sleauri mari,noroi de Baragan...cel cu Dusterul a propus,cunostea drumul. Am mers dupa el si nu am crezut ca va razbi prin noroaiele alea...dar a trecut...vai de masina aia ce omor si-a luat - as fi pariat ca nu are sanse pe coclaurii aia si as fi pierdut. Problema e ca ajunsi la asfalt am constatat ca se rupsese un amortizor pe fata si avea bascula stramba... Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Asta e singura problema - mai toate pot , dar cat timp ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Inainte de sarbatori am fost la o vanatoare...am ajuns pe un drum pietruit ocolitor,eu cu Def-ul si un prieten cu un Duster,cate trei in masina.Ploua de cateva zile marunt si era un noroi de zile mari.La plecare,seara,am hotarat sa o luam pe o scurtatura,vreo 5-6 km peste campuri...drumuri de tractor,sleauri mari,noroi de Baragan...cel cu Dusterul a propus,cunostea drumul. Am mers dupa el si nu am crezut ca va razbi prin noroaiele alea...dar a trecut...vai de masina aia ce omor si-a luat - as fi pariat ca nu are sanse pe coclaurii aia si as fi pierdut. Problema e ca ajunsi la asfalt am constatat ca se rupsese un amortizor pe fata si avea bascula stramba... un amortizor cred ca e undeva la 240 lei pe fata,iar bascule aia inferioara parca tot pe acolo plus manopera cred c aundeva la 750 lei cu totul se rezolva satisfactia :) priceless:):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii un amortizor cred ca e undeva la 240 lei pe fata,iar bascule aia inferioara parca tot pe acolo plus manopera cred c aundeva la 750 lei cu totul se rezolva satisfactia :) priceless:):):) Scumpa satisfactia pentru o iesire! Atat timp cat ii respecti limitele e ok,daca incerci sa-i ceri chestii pentru care nu e "calificata" se lasa cu bagat mana in buzunare pana la cot sau peste.:grin: 1 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Scumpa satisfactia pentru o iesire! Atat timp cat ii respecti limitele e ok,daca incerci sa-i ceri chestii pentru care nu e "calificata" se lasa cu bagat mana in buzunare pana la cot sau peste.:grin: presupun ca i-a dat :grin si probabil ca n-a fost nici prima oara cind facea asta :grin: nici o masina nu e infailibiba. si preferi sa crape in garantie in loc sa platesti piese. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tud88 Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Are vreun posesor de Duster curajul sa spuna ce este o masina comoda pentru drumurile din Romania? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tud88 Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Am masina personala un R20 scurt , iar la servici am Duster. Fata de Terrano 2 scurt(care nu este ce mai confortabila masina posibila), dusterul zica ca este o capra(asa de rau sare pe drum), treapta 1 este prea redusa, treapta a-II-a are raportul prea mare(in cazul plecarilor de pe loc). Asa ca nu o mai scoateti ca fiind cel mai bun suv al momentului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Am masina personala un R20 scurt , iar la servici am Duster. Fata de Terrano 2 scurt(care nu este ce mai confortabila masina posibila), dusterul zica ca este o capra(asa de rau sare pe drum), treapta 1 este prea redusa, treapta a-II-a are raportul prea mare(in cazul plecarilor de pe loc). Asa ca nu o mai scoateti ca fiind cel mai bun suv al momentului. NU cred ca era ideea sa comparam dusterul cu masini de teren...... Iar la faza cu Made in Japan DAAA chiar cred in treaba asta. Sigur tie ti sa intamplat sa se strice la pompa de injectie (se poate intampla si la Made in Germany) nu zic. Frecventa cu care apar defectiunile, no aci ii alta poveste. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Eu nu stiu ce Duster imaginar conduce colegul Tud. Cum dracu sa compari confortul la Duster cu R 20? :)) hai ca bateti campii rau unii dintre voi. Fiecare isi lauda masina, asta e clar. Dar hai sa nu exageram. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii :) ma bufneste rasulaia cu confortul :) acelasi ca din logan e si in duster,doar pozitia la volan e putin mai sus atat e aceeasi masina la interior:) repet nu am masina :) dar o conduc si pot sa spun ca pe distante de 3-400 de km facuti dintr-o bucata fara oprire nu ma durut nimic si nici nu mi sa parut capra cum spune colegul,ba mi sa parut prea moale comparativ cu ce as fi vrut eu dar e chestie de gust. inteleg ca cel mai bun e sh-ul din dotarea al unora, dar o masina noua care aduce un aport la bugetul de stat si la bunastarea unei parti din tara asta plina de jepcari pe la putere,ar trebui macar privita cu oarecare respect,nu trebuie sa iti placa da macar gandeste-te ca un judet intreg traieste pe seama acestei uzine (ARGES) ca niste orase municipii sau ce sunt ele exista inca datorita lor si ca multi din acei zeci de mii d eoameni cu familiile lor cu tot au ce munci si manca ,si mai important platesc taxe la stat,ca taxele lor se duc aiurea e alta treaba. nu stiu cum e R20-ul nici nu stiu ce model e ala de masina daca ma intrebi pe mine dar daca o compar de exemplu cu patrolul meu scurt, e super comoda si fasneata,rapida si trage bine la un consum de jumatate la motorina si cu taxe infim mai mici la stat daca il compar cu loganul din dotare e lafel de comod doar ca putin mai inalt in schimb o placere sa cobor iarna de pe drum pe vale aprahovei si sa merg la paraul rece sau la timisul de sus la un gratar in natura daca vrei sa o compar cu o masina intradevar comoda :) pai o compar cu jeep GC ZJ care are niste scaune cum nici fotoliile mele comode de acasa nu sunt,cea mai comoda masina pentru mine din cate am avut,asta ca exemplu deci despre ce vorbim? ce masina la 12-14000 de euro noua este lafel de comoda? stimate coleg da cred ca ori ace amasina pe care o aminteai ca fiind capra ,ori e praf masina ori nu stiu ce pareri si criterii ai tu la alegerea suspensiilor. cum suntem noi romanii,avem si noi un produs fabricat la noi care merge bine si se vinde bine la extern si noi in loc sa fim mandrii dam cu pietre,improscam cu noroi si facem buzunaru gros unora de afara, ma scuzati da asa sunt eu mai patriot si old school si am trait intr-un oras unde toata industria sa dus pe garla(Brasov) si care avea o gramada fabrici de diverse si acum nu mai are nimic da are sala de sport de cateva zeci d emilioane de euro are mall-uri are o caruta de rahaturi si industrie? nimic traieste din turism si din mici afacei iar posibilitatile unora din tinerii de azi sunt...fix zero acolo...lua-ti asta si transpune-ti la Pitesti si Mioveni unde pe langa uzina e o caruta d eindustrie pe orizontala,cablaje,logistica tapiterii...etc multi lucreaza si au ce manca la final de luna,da noi ce facem? denigram Dacia si Dusterul care se face aici pentru a ridica in slavi ,patroale jeep si alte marci,hai sa fim seriosi, cum spunea cineva, sa ii fie tarana usoara lui Oresti,:"Offroadul lui nu e lafel ca al tau iar extremul lui nu e extremul tau" sper ca l-am citat corect ca nu as vrea sa distorsionez mesajul. poate cineva considera ca offroad e sa isi plimbe nevasta si copii pana la tabla butii sa faca acolo un grata sau sa culeaga floricele si sa se intoarca acasa cu Dusterul din dotare cu care a doua zi dimineata ca e Luni merge sa isi duca copii la scoala sau gradinita si apoi se duce la munca,care e platit cu 2500 lei pe luna din care da la leasing la casa vreo 7-800 lei care plateste la gradinita 300 lei la stat care plateste intretinerea cu telefon,curent cablu...etc 500 lei si care mai da 400 pe luna la motorina si vreo 500 lei la leasing la masina si traieste din salariul sotiei de vreo 2-2500 lei cand sotia e si ea inginer sa spunem si cu 2500 lei la 3-4 persoane se descurca cu masa si ceva distractie. nu va luati de sume si de exemplu e vorba de cazul fericit al asa zisei clase de mijloc sau de oameni care o duc bine acest om nu va da cu masina de copac ,nu va intoarce masina cu frana de mana pe dupa pom,nu va fi dispus sa plateasca dupa o iesire de genul niste sute la reparatii si inlocuiri de piese. eu ca posesor d epatrol de exemplu printre altele nu vad nici o sfaraiala intre cat costa o bascula de duster sau amortizor si unul de patrol, pai sa fim seriosi daca dau patrolul de gard si indoi o usa ma costa 200 de euro, daca vreau sa imi schimb incuietorile de la geamurile spate ma costa 100 euro bucata si sunt 2,daca sparg un geam lateral nici nu ma mai gandesc il schimb direct cu policarbonat ca nici greutatea echivalenta in aur nu acopera cat se cer epe un geam lateral...sa fim seriosi oameni buni, cui nu ii place sa nu isi cumpere,cine nu se simte bine in masina s anu isi cumpere ca deaia e test drive si alte cele,cine crede c anu face fata offroad ,repet tot as asa nu cumpere,dar macar putin RESPECT ca mare parte din bugetul tarii ala care merge la sanatate,invatamant,armata,politie...etc e platit si d eDacia care produce si are fabrica la noi iar familiile alea de acolo si nu numai ei au o viata mai buna,si ca datorita totusi desi nu vrem sa recunoastem ,si datorita lor au venit si alte firme la noi sa produca ceva... pentru mine este deja un deja vue am incercat lafel si cu ARO alta masina romaneasca dea noastra,dar din pacate si aia s-a dus pe garla si acum unii regreta, oameni buni nu ne-am nascut toti in patroale,g-uri,si alte deastea,multi am condus si inceput offroadul cu aro 243,244 cu aro 10 cu niva cu dacia duble cab aia 4x4...dar uitam din pacate unii dintre noi iar altii sunt prea tineri sa fi prins acele vremuri sau au avut alte posibilitati si nu prea stiu ce sa compare. daca nu va place ce am scris puteti sa sterge-ti ,defapt puteti ruga un moderator sa stearga. toate cele bune si masini comode si capabile sa aveti. semnat: un fraier care a facut offroad cu M59B si SR 132 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Poate ar fi bine sa se unifice topicul asta cu cel despre puterea gandului si energii. Cate ganduri si cate energii dezlantuite ca sa aparam sau sa bascalim o masina pe care cei mai multi nici nu o avem . Se vede ca este iarna si nu s-a mai iesit la mici si bere pe coclauri . Mai avem putin si se duce . Sa vedeti ce relaxati vom discuta despre Duster la ceas de seara , cu o bere rece in nas. :grin: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate