Astral Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 (edited) Dintr-o greseala, dupa ce am unit cele doua topicuri cu Dacia Duster, "am reusit" sa sterg definitiv topicul respectiv si imi cer scuze pt acest lucru ! Redeschid acest topic pentru a relua discutiile despre Duster si intrucat a aparut sugestia sa fie deschis la sectiunea "SUV-uri", am zis intai sa lamurim daca este realmente un SUV sau nu, sa se aduca argumente, sa discutam mai mult aspectele tehnice decat cele emotionale legate de aceasta masina. Ulterior putem muta acest topic la SUV-uri sau il lasam pe veci la "Altele"....:ha: Poze din belsug aici : http://www.autoevolution.com/image/dacia-duster-2010/35075.html#image Date tehnice, preturi si variante de echipare aici: http://www.automarket.ro/masini-noi/dacia/duster-1428/ Edited April 23, 2010 by Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
jules Posted April 24, 2010 Share Posted April 24, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Repede eu, ca tot is pus pe postat azi :) Cita vreme la SUV este si RX4, cred ca si dusteru isi merita locu acolo. Cica are 4x4, basca si diferential blocabil. E adevarat ca 4x4 e pina la 60 km/h ? Dupa devenind 4x2. Sau visez eu ? Ca auzii ceva zilele astea. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrn Posted April 24, 2010 Share Posted April 24, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Indubidabil este un Suv-ulet cu unghiuri de trecere bune. Garda la sol mare ii va fi mai de folos ca tractiunea integrala. Spun asta pentru ca mi-am dat seama ca nici macar LC 120 nepreparat corespunzator nu este un OFF Road-er ''adevarat''.:care LC 120 AT TEMS Link to comment Share on other sites More sharing options...
cretu Posted April 25, 2010 Share Posted April 25, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii DUpa mine e un crossover ca si Renault Koleos. Cred ca si la Duster trece din regim 4x4 in modul automat (isi distribuie tractiunea in functie de aderenta fiecarei roti) daca depasesti 40 km/h Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 (edited) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii M7uGDzMZoI4 :wink: Edited May 11, 2010 by Astral Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farfarello Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Parerea mea: un cacat de masina. Dupa cum am spus e propria parere si nu vreau sa supar pe nimeni, am condus masina si...nimic. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Nu vream sa raspund pentru ca se isca discutii aiurea.Doar ca la un rahat de bani iti iei un rahat de masina (vorbim de noua nu second). Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
renegade Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Am vazut azi unul pe sosea. Seamana cu un sapun. Totul rotunjit, ondulat, sinuos parca facut sa nu zgarie sau sa nu deranjeze. Nu stiu cine naiba proiecteaza asemenea sapunuri dar zici ca e facut pentru persoane care vor sa nu fie remarcate deloc, low-profile adica. Intr-un cuvant "anonim". In rest cu motorizarile ce sa spun? Daca merg adica functioneaza e ca un sapun in miscare. Ma rog, nimic deosebit nici la capitolul motor, nici la design, nici la preturi, un obiect nou pe sosele. Nu ma mir ca si-a tras si Basescu unul full-option. Asta apropo de anonimitate...vrea sa treaca neobservat...adica sa nu-l injure multi dupa masurile care le iau mai nou...cu Duster are sanse sa nu fie remarcat. Nume: Duster. Tradus cu Google am obtinut urmatoarele rezultate: paceaură aspirator de praf buleandră cârpă de şters praful ştergător sondă neproductivă Nu mai am comentarii!!!:ha: Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted May 15, 2010 Author Share Posted May 15, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Mai am eu unul : savoniera 4x4 ! :ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
f_zoltan Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Ma intreb cu ce e mai bun un Hyundai Santa Fe sau un Suzuki SX4 fata de Duster? Duster e mare cam cat un Santa Fe si costa cam cat SX4. Pe alea nu le face nimeni sapuniere, probabil pentru ca alea nu se produc aici iar noi ne caciulim la ce vine de afara. Daca comparati Duster cu Patrol, evident ca e in dezavantaj, dar comparati mere cu pere. Ma amuza ca si de indianul Tata, copie palida de Hilux, s-au zis si vorbe bune pe aici, numai Duster e dracu' negru. 2 Samurai incepator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted May 15, 2010 Author Share Posted May 15, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Din punctul meu de vedere o singura chestie e deplasata : Renault are un marketing asa de agresiv de parca ieri s-au inventat SUV-urile....... Eu, unul, consider, reusita acestui Duster sau o echivalez, cu succesul avut de Skoda Felicia....adica ceva care noua ni se intampla douaj` de ani mai tarziu...... Performante, calitate? .....hai sa ramanem cu picioarele pe pamant : traim in epoca consumismului, adica : consumi, inlocuiesti, se strica, iei altul..... In rest : e doar un pseudo 4x4 care rupe piata prin pret.....o piata in deruta de altfel..... 1 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Ma intreb cu ce e mai bun un Hyundai Santa Fe sau un Suzuki SX4 fata de Duster? Duster e mare cam cat un Santa Fe si costa cam cat SX4. Pe alea nu le face nimeni sapuniere, probabil pentru ca alea nu se produc aici iar noi ne caciulim la ce vine de afara. Daca comparati Duster cu Patrol, evident ca e in dezavantaj, dar comparati mere cu pere. Ma amuza ca si de indianul Tata, copie palida de Hilux, s-au zis si vorbe bune pe aici, numai Duster e dracu' negru. :g "e" acri strugurii.... prin ograda am si dacia, MCV. si stiti ceva? bate la cur multe alte masini, cu pretentii. prin ograda am si Hyundai Santa Fe. si stiti ceva? am luat-o la superoferta (40% discount), altfel....ii compatimesc pe cei care au cumparat-o la pret de lista. nu inteleg cum unii se reped sa caracterizeze ceva despre care nu stiu mai nimic. a condus cineva macar vreo 20.000 km un duster, ca sa-si poata forma vreo opinie? cu ce e duster mai prejos decat pathfinder? vi se pare pathfinder-ul vreo frumusete rapitoare? cum s-ar zice, tot mai buna una de vreo "op'spe" ani, englezoaica, coapta bine, cu buletin de Bulgaria, decat ceva Made in Romania... 2 Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Am facut un test drive cu Dusterul, varianta 4x4 cu motorizarea pe benzina de 1,6. Articolul si pozele aferente le puteti vedea aici: http://www.4x4offroads.com/dacia-duster.html S-a comportat excelent in conditii de drum si off road (a se considera ca am testat niste balti corespunzatoare cu Defenderul inainte sa fim siguri ca trece ca sa avem cu ce scoate Dusterul). Insa SUVuletul s-a descurcat admirabil. Tractiunea este intr-adevar 4x2 si 4x4, selectabila de la bord, cu un modul autolock. Nu flexeaza foarte mult si se simte asta. Totusi, nu este facut sa rivalizeze cu o masina de tot teren adevarata - cand zic "adevarata" ma refer la punti rigide, nu la vreun 70 de extrem. Considerand spatiul din interior si portbagajul foarte spatios pentru clasa ei, mi se pare o jucarie draguta - ar fi un moment bun sa mentionez si finisajele destul de bune, calitativ. Pentru patura sociala careia i se adreseaza, este un SUV ok, cu un pret foarte in regula. Cred ca micile rautacisme tipice romanesti sunt cel putin neavizate si ca trebuie testata masina inainte sa facem critici de orice fel. Punct negativ - intr-adevar, designul exterior ar putea fi imbunatatit. Luati in considerare insa si faptul ca este prima incercare. Per total, masina iese pe plus, in mod cert. Numai bine, R. 1 I am planning to live forever. So far, so good. www.tudoroiu.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
renegade Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Eu zic totusi ca le cam amestecam. Ori vorbim de Duster ori comparam masini. Daca vorbim de Duster, ramaneti la Duster. In peisajul autohton la ce diversitate exista, pe mine personal nu ma face sa intorc capul dupa ea. De ce? Nu ca e romaneasca. fiindca nu e. Nu ca e frumoasa fiindca nu e. Nu ma satisface nici ca spatiu interior nici ca motorizare. Si atunci de ce sa o laud? Da sunt subiectiv. Normal, ca nu sunt critic de masini ci utilizator. Eu nu vreau sa vand Duster ci doar constat ceva. Pentru ca altfel, orice misca, merge cu benzina sau diesel, nu se imprastie pe drum, functioneaza macar 5 ani fara defecte majore, ar trebui sa fie bun pentru oricine. Si atunci am merge la cumparaturi ca la Loto. Fiecare isi da cu parerea in functie de ce nevoi are si de cum i se pare lui. Eu zic sa ne uitam la masina in discutie nu la cea/cele din garajul fiecaruia. Fiindca oricum am face cea mai buna masina este cea pe care o avem fiecare in garaj. Altfel intradevar strugurii par acrii... 1 Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted May 17, 2010 Share Posted May 17, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Fiecare isi cumpara ce isi permite sincer eu nu as da 20 000 pe un Pathfinder sau pe alt 4x4 din asta nou doar de dragul de a iesi in evidenta (aluzie la ce ai spus legat de Duster) dupa care sa stau sa ma uit la ea ca oricum in teren nu o poti baga fara modificari ca la prima groapa iti zboara toate plasticele si tobele.Amaratul care pana acum a mers tot cu Dacia va privi Dusterul ca pe o minune de ce pentru ca mai mult de atat nu isi permite. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted May 17, 2010 Author Share Posted May 17, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii ....................Amaratul care pana acum a mers tot cu Dacia va privi Dusterul ca pe o minune de ce pentru ca mai mult de atat nu isi permite. Hmmm.....si atunci cum ne putem explica ca o cumpara nemtii, francezii etc ? Doar astia au apucat sa vada ce inseamna o masina, nu ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
renegade Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii nu as da 20 000 pe un Pathfinder Nu discutam despre Duster sau mi se pare mie? off-topic: Cat despre modificarile de masini, sa nu-mi spui ca tu faci off-raod cu masina stock!:hw Daca Dusterul pentru tine este o minune/voi, imi cer scuze ca ti-am jugnit asteptarile. Sau celor care o vad in asa fel le cer scuze ca le-am jignit imaginea creata de Renault cu al treilea model de 4x4 creat (RX4-Koleos-Duster) asta ca sa ma rafer la 4x4 fara a mentiona si eventualele utilitare. Intredevar merita sa faci comparatii intre Pathfinder, Patrol, Pajero si Duster. Este interesant sa vezi atatea similitudini :rsp. Iar cand terminati cu Pathfinderul incercati sa va folositi si de motocicleta BMW din semnatura sa faceti aceleasi comentarii si eventual sa-mi plangeti de mila ca nu am 4x4 la ea. :banana Multumesc. Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Off road nu mai fac pentru ca nu mai am cu ce (vezi semnatura) si cand am facut am facut am facut fara modificari era destul de inalta avea 45 cm garda la sol :grin: in rest nu mai zic nimic ca nu stau acum sa ma ciondanesc cu lumea pe aici.Nu m-am luat de masina ta doar ca din punctul tau de vedere care ai o masina mai buna ca Dusterul vezi treburile altfel si niciodata nu vei accepta sa folosesti ceva mai prost sau ieftin deci nu vad cu ce te deranjeaza prezenta ''Sapunierei'' pe sosele patriei. Bafta mai vorbim peste o saptamana cand vin din concediu. 1 Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
renegade Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Nu m-am luat de nimeni. Unii de aici nu incap de masina mea, daca citesti atent. Doar ca sunt dezamagit de cum arata Dusterul si mai ales ca puteau sa scoata ceva frumos din el la aceeasi bani. Nu stiu ce atata incantare pentru ca de fapt singurul lucru nou de pe el e caroseria. Motoarele si platforma sunt vechi. Asa ca din punct de vedere marketing si imagine ma asteptam la ceva mai deosebit la forma. Avem o meteahna veche la acest capitol de cand am numit Dacia 1300 masina romaneasca. Si aia era o copie a lui R12. In schimb avem castigatori ai unor mari concursuri internationale de design auto, vezi tanarul care a proiectat un Peugeot de le-a cazut fata multora. Sa nu uitam ca suntem la capitolul comentarii despre Duster nu despre masinile celor care posteaza aici. Concediu placut! Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
costa Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Daca erau pe ea motoare mai noi si platforma noua si ar fi aratat si mai bine, ar fi costat cat un Qasqai si l-ar mai fi cumparat draku :grin: "O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Eu m-am tot gandit, zic ca nu ma pricep asa de bine la clasificari, dar oare nu este Dacia asta un crosscountry? Ca mie mi se pare de dimensiuni prea mici ca sa fie considerata SUV, numai gandindu-ma la care imi vin la indemana, X-Trail, Rav4, sau SantaFe , astea toate is mai marisoare. Asa ca o opinie fata de producatorul ex autohton, mi-au displacut totdeauna Daciile. off topic: Am avut si noi o masina buna ARO, ca de astea am avut,un ARO 10 si mai am si acum un M461 pe langa Nissan, na astea au fost bune. Ma intreb uneori de ce naiba nu so desfintat Dacia si o trebuit sa se desfinteze ARO :uameni. Dar la intrebare asta probabil raspunsul este acelas. Traim in Romania......... Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwa Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii M-am jucat un pic cu un Duster la un drive test, din pct meu de vedere la cat costa este ok pentru: - omul care vrea o masina un pic mai mare; - omul care vrea a doua masina cu care sa mearga la un gratar - omul care se duce la parintii de la tara unde nu e asfaltul tocmai bun (sau lipseste) Ca raport calitate / performante / pret mi se pare ok, dar am o mare problema cu interiorul care mi se pare total incomod si cu motorul care pare un pic subdimensionat (m-am jucat cu varianta diesel). Totusi am vazut pe undeva un interviu in care nush ce director era intrebat ce ar schimba la aceasta masina, iar raspunsul a fost sec "nimic" orice am schimba ar duce la o crestere a pretului... Eu zic ca e un pas inainte, poate versiunea a doua o sa fie si mai buna GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan03 Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii M-am jucat un pic cu un Duster la un drive test, din pct meu de vedere la cat costa este ok pentru: - omul care vrea o masina un pic mai mare; - omul care vrea a doua masina cu care sa mearga la un gratar - omul care se duce la parintii de la tara unde nu e asfaltul tocmai bun (sau lipseste) ... pentru mers la gratar existe variante muuult mai ieftine si mai capabile in off-road :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
costa Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Da exista variante dar nu masini noi. "O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan03 Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Da exista variante dar nu masini noi. cine isi cumpara a doua masina numai pentru mers la gratar ... o masina noua? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts