Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Accident : moto versus pieton inconstinent!

adrianudeanu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 100
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: cititi aici!!!

ce e frate sa stim si noi ...... ne lasi asa ....

... daca tu crezi ca noi nu putem intelege ... nu putem trece peste .... nu mai spune ...

...

... dar acum daca tot te-ai apucat ... spune odata ...!! ....

Editat de Lipoveanu
cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

fratilor, daca ne intalnim la vreo iesire, pe undeva, si vad pe vreunul ca bea si pe urma se urca la volan si conduce, SUN LA POLITIE!!! fara nicio suparare, eu nu pot sa merg acum din cauza unui inconstient!!!!!!!!!!

Lasand la o parte motivul pentru care nu poti sa conduci acum, asta trebuie sa faca oricine vede pe cineva baut, ca sa urca la volan! E spre binele ambelor parti! Parerea mea! :y

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

Am vb cu Adi nu este niciunul din aceasta comunitate implicat (din fericire). Reaua formulare de la inceput m-a facut si pe mine sa cred acelasi lucru ca si voi! O sa va povesteasca el! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

sa va povestesc ce am patit...ma indreptam cu moto dinspre carrfeour orhideea spre casa, pa sos plevnei. la primul semafor, coloana de masini oprite pe banda a III-a, aveau rosu si se inscrisesera pentru viraj la stanga. eu mergeam pe banda a II - a, aveam verde, mergeam inainte, maxim 40 km/h. cu 20-25 de metri inainte de semafor, din fata unei masini mai mai mi-a sarit in fata un cetatean. am incercat sa-l evit, am tras maxim dreapta, am franat, dar a intrat in mine si m-a trantit. am dat cu capul de bordura, mi-am facut praf un genunchi, m-am orpit cu capul la 50 de cm de stalpul de curent de langa drum...m-am ridicat, m-am dus la el, ii curgea sange din gura...m-am gandit "l-am omorat! ce fac acum?!" nu misca deloc...a venit o ambulanta, l-a luat in masina...a aparut si echipajul politiei, lume stransa ca la urs, pata de sange...ma uitam pe langa motocicleta cu politistii si ce vad?!?!?!?! o cutie de bere langa motocicleta, sparta de stalp!!! m-au calmat cei de la ambulanta, ca cetateanul nu s-a ridicat pentru ca era rupt de beat...lui ii era somn, vroia sa doarma...avea cateva julituri pe fata...am ajuns si eu la spital cu o alta ambulata, am facut toate controalele posibile, a inceput sa mi se umfle genunchiul drept...acum nu pot misca piciorul...pagubele mele: o sperietura zdravana, credeam ca am omorat un om...el intrase in mine, dar eu ma puteam tine pe picioare, el nu se ridica de jos...500 de euro casca, 400 de euro geaca, 300 de euro manusile, pantalonii tot cam asa...nu am avut genunchere din pacate... motocicleta, cel putin 5.000 de euro reparatia...el: 3 julituri pe fata, o cutie de bere risipita...daca era cu o masina, acum nu mai puteam scrie aici, nu mai eram pe lumea asta...va rog mult, chiar daca tuica aia pe care o beti e extrem de buna, nu va mai urcati la volan dupa ce consumati alcool!!! puteti omori un om nevinovat!!!

Link spre comentariu

asigura-te deci ca nu o sa iesi decat cu oameni care nu beau nici macar o bere...

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

...

chiar daca tuica aia pe care o beti e extrem de buna, nu va mai urcati la volan dupa ce consumati alcool!!! puteti omori un om nevinovat!!!

din cate inteleg ... omul nici nu era la volan ... era pieton

care e legatura cu bautul si condusul?

Link spre comentariu

nu, nu am avut nicio vina...toate actele sunt la mine...:) ca o sa ies doar cu oameni care nu beau alcool si pe urma conduc, nu am de unde sa stiu. dar sunt sigur, SIGUR ca nu o sa mai tolerez asa ceva.

legatura este ca daca era cu auto, eu nu mai scriam aici, eram mort. ai idee cum e sa dai cu capul de bordura din cauza unui betiv?si sa nu mai poti merge? cred ca nu...si mai e ceva, ne gandim ca noua nu ni se poate intampla...dar uite ca se poate..n-am vrut decat sa va deschid ochii, voua, acelora care beti alcool si pe urma va urcati la volan

Editat de adrianudeanu
Link spre comentariu

nu, nu am avut nicio vina...toate actele sunt la mine...:) ca o sa ies doar cu oameni care nu beau alcool si pe urma conduc, nu am de unde sa stiu. dar sunt sigur, SIGUR ca nu o sa mai tolerez asa ceva.

legatura este ca daca era cu auto, eu nu mai scriam aici, eram mort. ai idee cum e sa dai cu capul de bordura din cauza unui betiv?si sa nu mai poti merge? cred ca nu...si mai e ceva, ne gandim ca noua nu ni se poate intampla...dar uite ca se poate..n-am vrut decat sa va deschid ochii, voua, acelora care beti alcool si pe urma va urcati la volan

daca ala era cu masina, nu avea cum sa iasa dintre alte doua masini, transversal...

si esti ABSOLUT SIGUR ca tu conduceai regulamentar, cu 50 km/h, DA?

sper ca nu vrei sa deschidem o polemica despre motociclisti....

eu unul o sa ma feresc de iesirile la care te anunti si tu...

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Eu cred ca tot ceea ce se discuta aici ... este "la cald". Imi pare rau pt ce i s`a intamplat lui Adrian si sunt in totalitate de acord ca orice sofer aflat pe un drum public sa nu consume alcool nici macar un strop.

@Giorgel : Sper ca esti nu "suparat" pe Adrian ca a scris cu patima , desi deduc din ce i-ai raspuns faptul ca participi la "degustari" in timpul intalnirilor (nu vreau sa te ofensez cu ceva , asa am inteles din textul tau. Daca gresesc , imi cer scuze public de pe acum :h5). Nu am nimic impotriva "degustarilor" pe plaiurile mioritice , atata timp cat la intoarcere ai sofer sa te conduca acasa.

Ca o paralela , saptamana trecuta , un prieten se intorcea cu familia spre casa pe la ora 22:00. La iesirea din Ct spre Eforie , mai exact prin Km 5 (pt cine cunoaste zona) un dement de sofer cu o Dacia papuc , a iesit de pe interzis, cu vreo 40 km/h si a intrat in el , acrosandu`l din plin in usa dreapta spate a masinii. Norocul lor a fost ca tineau fetita de 1 an jumate in fata si nu pe scaunul din spate cum fac de obicei , ca altfel cred ca se intampla o tragedie. Ce credeti ca a declarat dobitocul care i`a lovit ? Ca a fost fugarit de un BMW negru cu nr de Bg si ca l`au batut dupa ce a lovit masina prietenului meu. Bineinteles ca loviturile de pe fata erau de la cum a dat cu mu!@ de bord/volan , etc. In momentul asta cel mai tragic e ca are permisul in buzunar , dupa tot ce a comis : Mers pe contrasens , neacordare de prioritate, vatamare corporala a mamei si copilului. Sa`i f.. pe ei si pe tot neamul lor de ordinari.

Intrebare : Daca prietenul meu bea prin oras vreun coniac/bere la masa de seara si iesea la etilotest pozitiv, ma intreb cine era gasit vinovat pana la ora asta ?

Pt mine e clar : Cat esti la volan , nexam alcool. Daca bei , exista prieteni , taxi , diferite variante , a.i. sa nu o comiti rau de tot.

Cred ca m`am aprins si eu pana la urma , scuze de limbaj :tk

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

...

Norocul lor a fost ca tineau fetita de 1 an jumate in fata si nu pe scaunul din spate cum fac de obicei , ca altfel cred ca se intampla o tragedie.

...

:old

sper ca inteleg eu gresit ce spui ... copil de 1 an ... pe scaunul din fata?

copiii trebuie sa stea pe scaunele din spate, in scaune de copii adecvate varstei (capul in fata, capul il spate ... functie de varsta)

daca ai copil si tii la el ... regulile sunt clare ... copiii nu au ce sa caute pe scaunul din fata

Link spre comentariu

:old

sper ca inteleg eu gresit ce spui ... copil de 1 an ... pe scaunul din fata?

copiii trebuie sa stea pe scaunele din spate, in scaune de copii adecvate varstei (capul in fata, capul il spate ... functie de varsta)

daca ai copil si tii la el ... regulile sunt clare ... copiii nu au ce sa caute pe scaunul din fata

Corect Dane , dar uite ca in seara aia l`au luat in fata, il tinea ma`sa in brate. Ar trebui sa postez niste poze sa vezi cum arata partea unde trebuia sa stea copilul, dar nu am cablu de date la tel :sr. Oricum nu asta este important din ce am relatat. Are legatura cu ce i s`a intamplat lui Adi .

:rsp

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

nu stiu care este situatia in acest caz ...

dar se considera ca in cazul unui accident copilul nu poate fi tinut in brate ... decelaratia e prea puternica si adultul scapa copilul din brate si iese prin parbriz; in caz de impact il striveste de bord

trebuie sa ne protejam copiii ... ei nu pot sa se protejeze singuri

Link spre comentariu

nu stiu care este situatia in acest caz ...

dar se considera ca in cazul unui accident copilul nu poate fi tinut in brate ... decelaratia e prea puternica si adultul scapa copilul din brate si iese prin parbriz; in caz de impact il striveste de bord

trebuie sa ne protejam copiii ... ei nu pot sa se protejeze singuri

Ma repet, ai perfecta dreptate. :y

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

sa va povestesc ce am patit...ma indreptam cu moto dinspre carrfeour orhideea spre casa, pa sos plevnei. la primul semafor, coloana de masini oprite pe banda a III-a, aveau rosu si se inscrisesera pentru viraj la stanga. eu mergeam pe banda a II - a, aveam verde, mergeam inainte, maxim 40 km/h. cu 20-25 de metri inainte de semafor, din fata unei masini mai mai mi-a sarit in fata un cetatean. am incercat sa-l evit, am tras maxim dreapta, am franat, dar a intrat in mine si m-a trantit. am dat cu capul de bordura, mi-am facut praf un genunchi, m-am orpit cu capul la 50 de cm de stalpul de curent de langa drum...m-am ridicat, m-am dus la el, ii curgea sange din gura...m-am gandit "l-am omorat! ce fac acum?!" nu misca deloc...a venit o ambulanta, l-a luat in masina...a aparut si echipajul politiei, lume stransa ca la urs, pata de sange...ma uitam pe langa motocicleta cu politistii si ce vad?!?!?!?! o cutie de bere langa motocicleta, sparta de stalp!!! m-au calmat cei de la ambulanta, ca cetateanul nu s-a ridicat pentru ca era rupt de beat...lui ii era somn, vroia sa doarma...avea cateva julituri pe fata...am ajuns si eu la spital cu o alta ambulata, am facut toate controalele posibile, a inceput sa mi se umfle genunchiul drept...acum nu pot misca piciorul...pagubele mele: o sperietura zdravana, credeam ca am omorat un om...el intrase in mine, dar eu ma puteam tine pe picioare, el nu se ridica de jos...500 de euro casca, 400 de euro geaca, 300 de euro manusile, pantalonii tot cam asa...nu am avut genunchere din pacate... motocicleta, cel putin 5.000 de euro reparatia...el: 3 julituri pe fata, o cutie de bere risipita...daca era cu o masina, acum nu mai puteam scrie aici, nu mai eram pe lumea asta...va rog mult, chiar daca tuica aia pe care o beti e extrem de buna, nu va mai urcati la volan dupa ce consumati alcool!!! puteti omori un om nevinovat!!!

Tot recitesc cum s-a intamplat.....deduc ca individul a traversat pe culoarea rosie la pietoni.......tu te revolti ca ala era baut, dar crezi ca unul treaz care ti-ar sari in fata motorului ar fi mai putin periculos ? Stii bine ca astia sunt mult mai multi.......Sa nu intelegi ca-i iau apararea in vreun fel betivului.....

Bine ca n-ai patit-o mai rau si ca s-a abrogat prostia aia cu "conducerea preventiva" care scotea vinovat soferul vs. pieton, indiferent de situatie......

Editat de Astral
Link spre comentariu

Am inteles ca ai vrut sa te descarci. Asta e bine! Ce legatura are asta cu "fratilor, daca ne intalnim la vreo iesire, pe undeva, si vad pe vreunul ca bea si pe urma se urca la volan si conduce, SUN LA POLITIE!!!"???? Si...de ce nu aveai costum complet de moto?

Link spre comentariu

ALOOO,comunitatea 4x4

ii sariti omului in cap doar pentru ca este inca sub efectul socului, ca nu avea viteza corespunzatoare, ca nu avea costum, ca suna la politie daca vede in teren pe unul din colegii:x nostrii beti la volan dar oare cati dintre noi nu sunt patiti in teren sau pusi in diferite situatii de catre cei care depasesc limita bunei dispozitii :2dr

toti stim ca se pot intampla accidente in teren dar alcoolul pentru 1%din cei care ies interen le da un curaj nebunesc si risca devenind incostienti

este bine sa riscati singuri fara a pune pe altcineva in pericol

EU stiu

Link spre comentariu

Adi, imi pare rau sa aud ce ai patit, sper ca tu esti bine si ca in afara de genunchi nu ai nimic.

Dupa noua legislatie, teoretic pagubele le poti recupera de la pietonul vinovat, daca ai ce sa-i iei.

Din pacate in ultimii doi ani, tot mai multe accidente cu repercursiuni grave asupra motociclistilor, cred ca devine un agregat din ce in ce mai periculos, orice protectie ai avea, la un moment dat, motociclistul tot e accidentat.

Cat despre bautura si condus- e clar ca nu se agreeaza, consider ca este premeditare a evenimentelor-dar in cazul unui pieton baut, legal nu are ce sa-i faca,pt ca mergea baut pe strada-putea sa fie treaz si neatent si tot asa sa se intample.

Asa ca atentie si protejati va singuri -ca pe ceilalti sigur nu-i intereseaza

Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old
Link spre comentariu

Nici nu vreau sa ma gandesc cind Romania o sa fie obligata de Comunitatea UE sa modifice legea din punct de vedere al alcolemiei (in aerul expirat). La ora aceasta in europa numai Romania si inca 2 sau 3 tari au 0,0% alcohol in aerul expirat. Restul tarilor (Ex. Belgia, Olanda, Franta, etc) au limita cuprinsa intre 0,4-0,5 alcohol in aerul expirat.

Apropo, am un prieten in Belgia care mi-a povestit ca la ei daca te prinde cu peste 0,5% alcohol in aerul expirat primesti amenda si dreptul sa nu conduci autoturismul 6 ore! ...iNCREDIBIL....:hl...6 ore cit sa dormi sa dispara bautura din organism....:hw

Jeep Wrangler YJ, 2,5 litri, fab. 1992

Tel: 0742.08.02.05

mail: rosca_radu@yahoo.com

Link spre comentariu

consider ca intr-o tara ca a noastra in care conducatorii auto si pietonii nu au un cult al mersului pe doua roti, trebuie sa-i protejam pe biciclisti si motociclisti intrucat ei, prin faptul ca au lasat masina acasa, au descongestionat un pic traficul pentru restu dintre noi in orasul de kkt oricare ar fi el.

totusi, si asta fara a minimaliza evenimentul neplacut al lui adi, trebuie sa recunoastem ca nici nu eram multi cu alcoolul in creier in ianuarie la calugareni :ha: nu cred ca eram mai mulult de 80 de conducatori offroadisti bauti... si nu asa cu o bere ci cu vin fiert si alte alea :ha:

e adevarat, codul rutier si legea nu se aplica decat pe drumurile publice iar la plecare toti am fost condusi de femei acasa, totusi...

mie unu imi place sa ma bucur si de cate o bere doua in teren si va garantez ca nu sunt singurul, asa ca adi no offence... consider ca una e sa fii beat, alta e sa ai o bere la bord

ps

yonute, gpscule care mai sunteti din popesti, vedeti ca eu cand plec de la la ai mei de la gratar duminica se intampla sa mai am si cate un pahar de bere la bord :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare