BABONE Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 (editat) Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! Am citit toate posturile de pana acum si am dedus ca : -alcoolul nu face bine la volan, NICIODATA -motociclistii nu ie oameni ca merg ca nebunii :grin: Adi, nene, tu sa fii sanatos , sa te insanatosesti cat mai repede si sa ne vedem la liniuta pe PALADY ;) sanatate riderului ps: daa ai nevoie de ajutor ma gasesti aici www.motor-expert.ro ....restul ie can-can LE: Eu stiu asa, viteza este ca si bautura; niciodata nu bei ca sa faci pilaf ci doar sa te simti bine, numai ca niciodata nu stii cand treci de la o stare la alta....la fel si cu viteza....mereu mergi la cat sa te simti bine, niciodata nu te gandesti la pericolul ce poate aparea in orice moment. La acest topic eu observ ca unii vad partea plina a paharului, alti partea goala a paharului. INcercati prin simpatie sa vedeti si restul paharului :top Editat Aprilie 25, 2010 de BABONE In viata este bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu. OMUL DE ONOARE DOAR O VORBA ARE. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianudeanu Postat Aprilie 25, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! @Adrian : Cred ca ai spus tot ce ai avut de spus . Cine a vrut sa inteleaga esenta , a inteles. Cine NU ... asta este , trebuie sa intelegi ca traiesti in Romania. TOate cele bune de acum inainte si nu iti mai bate capul atat de mult :wink::br da, din pacate, in Romania:) poate daca am intelege cu totii ce am vrut sa spun, din experienta asta neplacuta prin care am trecut, am putea schimba ceva, daca ne-am unii sa facem si ceva constructiv, nu doar la prostii:) cred ca noi, cei din club4x4 am putea organiza, cum organizam actiuni umanitare si o "CAMPANIE ANTIALCOOL" (la volan, acasa e treaba fiecaruia ce face), ce credeti? :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! Apropo de campanii anti-alcool si conduita rutiera, am vazut mai multe organizate din partea motociclistilor prin scoli (Constantene) decat din partea Politiei Rutiere :uameni ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianudeanu Postat Aprilie 25, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! pai si te mira ceva in tara bordurilor? nu sunt fonduri man, ca ar face...nu sunt fonduri decat ca sa schimbam bordurile pe o strada de 3 ori intr-un an... motociclistii aceia faceau totul pe banii lor...cate actiuni umanitare ai vazut din partea statului?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 (editat) Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! .... deci daca sunt beti dam peste ei ...??? si daca mor..asta e ... avem patalama la mana .... stampilata semnata ... oricum se discuta altceva ..... fondul problemei ...... pur si simplu PE MOTOR NU CONTEAZA DACA AI SAU NU DREPTATE ... si cum sa dovedit poate conteaza doar ptr urmasi ... ansamblul (sofer baut + volan) este subiectul altor topice ... nu are legatura cu cazul de fata ..... Lipovene, nu am nimic personal cu tine, dar, cred ca in cazul de fata, ori nu ai inteles ce am vrut sa spun, ori simti nevoia sa iei de urechi pe cineva! Nu a zis nimeni ca trebuie sa dai peste ei, pentru ca sunt beti!!! Dar nici nu trebuie sa le facem un titlu de glorie si sa nu mai circulam pe sosea (a sa citi parte carosabila, nu trotuar!!!), pentru ca sunt alcoolici care nu dau doi bani pe asigurare si nici nu-si asuma responsabilitatea faptelor, totdeauna, altii fiind vinovati!!! Iar daca cineva crede ca a bea si a conduce, te face sa pari un dur, atunci, acel cineva, ori e un dobitoc, ori si-o cauta cu lumanarea! Eu nu am astfel de prieteni si nu voi avea niciodata, pentru simplul motiv, ca nu voi fi in stare sa le acord circumstante atenuante! Evenimentele de care am avut eu parte, au fost toate pe partea carosabila a drumului, in zone nemarcate, unde, pietonii nu au ce cauta sub nici-o forma! Doua din evenimente (cele cu pietonii bauti), au fost pe drumuri nationale (DN-uri), unde accesul pietonilor este restrictionat de lege! Chiar crezi ca poti intelege ce a fost in mintea mea, cand i-am vazut capul trecut prin parbriz, aproape de mana mea?! Chiar crezi ca sti ce am gandit, dupa ce l-am vazut pe jos, cu capul turtit si burta spintecata ca la autopsie, mirosind a alcool, ca o distilerie?! Da, am permisul inca in buzunar, stampilat, parafat si m-am urcat la volan a doua zi, dupa accident! Mai mult, eu am fost cel care a sunat la politie, la firma si acasa, pentru a declara accidentul; fara a astepta sa ma gaseasca politia ascuns cine stie pe unde! Asta la fiecare eveniment! Din punctul tau de vedere, probabil ca trebuia sa fiu legat si aruncat prin vre-o temnita, pentru ca un alcoolic a trecut DN-ul, ca un dobitoc, imbuibat de alcool, iar eu, nu am bagat masina in sant, cu 12 calatori, ca sa-l evit pe el, un imbecil, care vroia sa treaca soseaua atunci, p-acolo, beat mort, fara un minim de asigurare... Nu e chiar asa! Nu exista drepturi speciale pentru alcoolici! In ce ma priveste, prefer "sa planga ma-sa, decat sa planga mama!"! Nu am si nu voi avea consideratie pentru alcoolici, niciodata! Motociclistii au aceleasi drepturi si obligatii, ca toti participantii la trafic! Nu sunt vinovati prin definitie, chiar daca multi dintre ei sunt periculosi in trafic! Si, da! Ansamblul sofer baut + volan, face subiectul acestui topic, intrucat s-a pomenit despre aceasta combinatie din primul post, iar titlul a fost schimbat ulterior! Inchei aici polemica personala pe aceasta tema (nu vreau sa ma cert cu tine!), cu concluziile: - nu voi avea consideratie niciodata pentru alcoolici (indiferent de gradul relatiei care poate fi intre mine si ei!)! - nu sunt adeptul ideilor preconcepute (gen: motociclistii sunt intotdeauna vinovati!; politistii sunt inutili; etc.!)! - voi incerca intotdeauna, sa nu periclitez viata unui nevinovat, pentru un imbecil, beat sau nu (daca nu pot sa evit un dobitoc care si-o cauta... ghinionul lui!)! - personal, am invatat ceva, din evenimentele prin care am trecut; suficient de mult, incat sa nu doresc nimanui astfel de lectii! Il inteleg pe Adi foarte bine si nu-l condamn! Incercarea lui de a repara prostia unui imbecil, il va costa mii de euro, plus suferinta fizica; asta in timp ce dobitocul, e bine merci! Dar cred ca e cazul ca cei care-l condamna pentru cele afirmate in legatura cu alcoolul si volanul, sa inteleaga ca nu e cazul sa faca pe durii, atat timp cat n-au garantia, ca-si pot duce crucea intr-o situatie similara! Iar asta nu se afla din vorbe! Daca n-ai trait-o, nu poti intelege! Orice afirmatie dovedind doar ipocrizie! Editat Aprilie 25, 2010 de MagnuM :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! Fratilor nu va infirbantati ... N-am avut parte de nici un accident, cu victima sau fara, pana acum desi circul destul de mult cu masina mare sau mica. Stiti de ce? Pentru ca circul foarte prudent. N-am avut niciodata permisul suspendat de cand l-am obtinut. Stiti de ce? Pentru ca respect regulile de circulatie. Si al treilea motiv pentru care nu m-am lovit de cele de mai sus...pentru ca de cate ori pisica neagra s-a gandit sa treaca strada, eu trecusem de mult pe acolo. Acu' zic "Doamne fereste-ma" in continuare pe mine si pe toti care ii cunosc sau nu (prieteni si dusmani) de asemenea incidente. Ce facem noi aici? Despicam firul in 4 ... De ce? Care e de fapt mobilul acestui topic? Moto vs. pieton imprundent (nu conteaza daca era beat sau nu) ... Am invatat ceva din acest topic? Toti sarim cu toporul ... dar intrebarea este: am invatat ceva? Facem cu totii chestii riscante in teren ... ne place adrenalina, riscul, muchia de cutit ...Stim cine suntem? Stim sa circulam corect pe strada ca manuim "carele de fier" fara emotii pe parauri in urcare si pe ravene in coborare? Mi-ar place ca la urmatoarea intalnire lunara (la Iacob) sa dezbatem aceste probleme: 1. Stiu sa circul corect pe strada 2. Stiu ce riscuri imi asum cand ma sui pe ...doua roti 3. Stiu/pot sa feresc prin prisma tehnicii de condus preventiv accidente consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! pana la urma unde este "alcoolul la volan" in acest accident? cel care a baut nu avea volan ... cel care conducea nu bause ... care este legatura dintre indignarea autorului si intamplarea propriu-zisa? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! Citeste bre printre randuri ... :wink: :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BABONE Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! Strada / soseaua nu este o carciuma / bodega.....indiferent de ce parte a volanului / ghidonului te afli. In viata este bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu. OMUL DE ONOARE DOAR O VORBA ARE. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianudeanu Postat Aprilie 26, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! @yonutz...eu am mai avut anul trecut un accident, tot cu moto, a intrat o masina de politie (nu ca ar avea vreo importanta) in mine in fata guvernului, ne facuse semn politistul din intersectie sa mergem, lui i-a facut semn sa stea, am plecat si m-am trezit cu el ca vroia sa intoarca in fata mea. am incercat sa-l evit, am tras stanga maxim, am pus frana, claxonat, dar el a insistat sa intoarca in locul ala si m-a agatat. ca performante de demaraj, cred ca stiti cu totii care sunt diferentele dintre ce poate sa faca o motocicleta si ce poate o masina, indiferent ce ar fi. am spus asta ca sa va dati seama cum merg, cum plec de pe loc, daca a reusit ala sa ma ajunga, sa vina prin dreapta mea si sa vrea sa-mi intoarca in fata. am mers cu motocicleta prin toata tara (timisora, cluj, apuseni, la mare...am fost in multe locuri...) si m-am "lovit" de multi tampiti pe sosea, dar nu am patit nimic, nici din cauza gropilor, nici a proastei (lipsei)semnalizari a drumurilor...nici din cauza vitezei...ci din cauza incostientei a doi idioti, unul care pleca in misiune si un tampit de betiv, care s-a gandit el sa-mi f..a un pic viata. nu mai ganditi ca voi conduceti preventiv...preventiv conduc si eu, toata lumea cu care am mers imi spune asta, nu vreau sa-mi las oasele pe sosea, sunt atent si incerc in trafic sa ajut oamenii, daca au gresit, daca nu au apreciat corect distantele etc...consider ca am avut ghinion si atat. vreau sa ma bucur de viata si de la accident inainte sa-i impiedic pe cei care din prostie, vor sa-si bata joc de ei (putin imi pasa!!!) dar si de viata altora!!! poate ca daca vreo ruda apropiata ar fi trecut prin ce am trecut, eu si altii care s-au lovit de inconstienta unor betivi, voi cei care spuneti ca va veti feri de intalnirile la care voi anunta ca vin, nu veti mai bea si astfel veti deveni mai intelepti si va veti feri de cine stie ce necaz. in general cei care respecta regulile o patesc, din pacate...n-am pus gram de alcool in gura la volan, chiar daca par "pocait"...putin imi pasa... baieti, invatati ceva din experienta mea, feriti-va de posibile tragedii, chiar nu merita, va spun eu, cu piciorul in ghips acum...cu nissan-ul la poarta, cu motocicleta in curte, cu dorinta de a iesi si cu neputinta de a o face!!! din ce cauza? din cauza unui inconstient! daca nu va pasa de voi...macar sa va pese de copiii vostri si de ai altora! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! Adi, acum cum a ramas cu tipul care s-a bagat in tine? E obligat sa iti plateasca daunele daca nu a fost pe trecerea de pietoni nu? Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! Adi ...ai 22 de ani. Cate accidente ai avut in 4 ani de cand ai permisul? Nu te-ai gandit niciodata ca motoreta e cam nesigura? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: cititi aici!!! chestia cu "nu voi veni la intalnirile la care te anunti si tu" mi se pare reaactie de copil de clasa a 9-a, teribilist, care vrea sa arate el ce mare mascul e ca bea si ca fumeaza, cand parintii ii interzic... te rog sa iti masori vorbele. nu esti tu in masura sa imi impui mie conduita, acasa, in teren, pe sosea sau la iarba verde. am fost sincer cand am spus ca imi pare rau pt. tine, insa vad ca tu intinzi coarda. de ce nu ai avut aceasta atitudine antialcool dupa ce ai participat la sesiunea de reexaminare? s-a trezit justitiarul din tine acum, pt. ca te-a lovit personal? iti doresc din tot sufletul ca asta sa fie unica experienta neplacuta a ta, insa te informez ca mai sunt multe alte pericole...sper sincer sa afli de ele doar din povestirile altora... posed permis din 1991, si am parcurs in total cam 400.000 km pana acum. am avut permisul suspendat de doua ori, prima data 2 luni pt. depasire neregulamentara, pe segment de drum cu linie continua SI semn de interdictie depasire, acum vreo 10-12 ani, a doua oara 3 luni pt. alcool (0,3 la mie) in 2005. (sa vedem cati au curajul sa recunoasca asta...) am facut trei masini aproape praf in 4 accidente, in niciunul dintre ele nu am fost vinovat, am fost pagubit. doi mi-au taiat calea virand la stanga din sens invers, doi mi-au taiat calea virand la stanga in timp ce ii depaseam...ultimul a fost in vara lui 2004 parca, nu mai tin minte exact. in perioada 1992-2005 am fost cate trei luni din fiecare an in Germania. Acolo era permis consumul de alcool, maxim permis era 0,8 la mie, in ultimii ani 0,4 la mie, acum nu stiu cum mai este. la noi peste 0,4 este penal... daca beau o bere-doua cand ies in teren? da, beau. la ultima iesire am baut trei beri la pranz, si am iesit din teren la ora 22. calculul este simplu. un om mediu (sa zicem 1,75 m/ 75 kg) ia de la o bere cam 0,2 la mie. in conditii normale (hranit si nu foarte obosit) si consumand lichide non-alcoolice (apa, sucuri) descarca in jur de 0,2 la mie pe ora. deci daca beau trei beri la pranz, halesc bine si ies din teren peste 4-5 ore, teoretic ar trebui sa am alcoolemie zero. spun teoretic, pt. ca nu am verificat cu vreun etilotest, ce am scris mai sus mi-a spus si mie un politist german, cu care eram in relatii foarte bune. altfel, (petreceri etc.) luam taxi-ul sau conduce sotia, depinde de situatie. mai este o solutie, daca vrei neaparat sa pleci cu masina de la vreun chef: chemi platforma...si poti sa bei in continuare, chiar fiind la volan:ha::ha: despre cei care consuma in nestire si ies "atinsi" grav in trafic, da, e o problema...despre care vom discuta la nesfarsit. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianudeanu Postat Aprilie 26, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! 2 accidente... motocicleta este de 100000 de ori mai sigura decat masina!!! asta e parerea mea. daca nu esti retardat sa mergi cu 270 pe magheru, si nu intra vreun tampit in tine, poti evita multe, ce cu masina nu ai nicio sansa...frane, incomparabil mai bune decat la orice masina, demaraj de 10 ori mai bun, reprize de nu se pot compara, manevrabilitate mult mai buna...am mers multi km cu multe masini, incepand cu o Dacia 1310, toate tipurile de skoda si seat (modele noi spun), cu care am mers cel putin 5.000 de km cu fiecare, 20.000 km cu o octavia 2 rs, 17.000 cu o octavia 2 laurin & klement...30.000 de km cu un porsche 911, 30 si ceva de mii cu NISSAN-ul meu...si DA, motocileta este mult mai manevrabila si mai sigura. aici apare un "dar"...din pacate...cand te vede lumea in NISSAN, te fereste, de fapt oamenilor pentru ei le e frica, nu pentru tine...cand esti pe moto in schimb, mentalitatea lor se schimba, mare lucru in cauza unui impact nu au cum sa pateasca, asa ca forteaza de multe ori si te pun in pericol. o spun din proprie experienta...:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianudeanu Postat Aprilie 26, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2010 (editat) Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! sigur, nu sunt eu in masura:) nu trebuia sa te ataci, nu ma refeream la tine, asa spun toti:). din partea mea, bea in continuare cat vrei, si la volan unde vrei tu. fiecare pasare pe limba ei piere, parca asa era, nu? intrebarea este: daca Doamne fereste, da peste tine un om, din neatentie, a ta sau a lui, un om care a baut o bere, ce spui despre el daca patesti ceva? ca a fost neatent, saracul?, sau ca un tampit de betiv a dat peste tine? ce vei crede tu atunci? ca te-a lovit pentru ca a baut? :) nu vreau sa ne certam:) nici nu ne cunoastem, sa nu te gandesti ca o sa intreb "care e ma Giorgel asta?" si o sa stau cu ochii pe tine la vreo intalnire...nu, voi veni sa ma distrez, sa ma simt bine:h5 Editat Aprilie 26, 2010 de adrianudeanu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! Totul e bine cand se termina cu bine....putea sa fie mai rau..Doamne fereste....sunt mii de cazuri de genul acesta sau asemanatoare cu deznodamant sumbru si toti cunoastem cel putin cateva sau mai rau am trecut prin ele din vina noastra sau a altora.... Concluziile sunt deja trase...nici eu nu sunt de acord cu combinatia alcool-volan,indiferent de cantitatea de alcool..un paharel,o cizaca,o dusca etc Masina este cea mai mare arma de distrugere in masa a rasei umane care a fost inventata vreodata...nici un razboi nu a omorat atatia oameni ca aceasta inventie,daca ne urcam la volan afumati nu ne mai numim oameni,nu e nici o diferenta intre noi si unul care apasa pe tragaci cu arma indreptata spre femei,copii batrani..femei insarcinate.etc,deci suntem niste calai...asa ca trebuie sa ne gandim ca acasa ne asteapta mereu cineva drag si pe persoana pe care langa trecem o asteapta cineva drag...si e pacat sa nu mai vina.... Toti de pe acest forum avem ceva in comun:masinile 4x4,natura,toti uram blocurile ceausiste din beton,ne enerveaza vecinii atunci cand se uita pe geam si pe vizor mai atenti decat securitatea,uram intersectiile aglomerate si iubim iesirile in aer liber departe de civilizatie si de sistemul putred in care traim....si acolo in natura unii dintre noi cred ca pot face orice si pot incalca orice lege scrisa si nescrisa,,dar nu este asa,,da sunt de acord cu alcoolul la iesirile in week-end atunci cand se innopteaza pe la vreo cabana si in fata focului se dapana amintiri,se bea o horinca de calitate si cred ca nimic nu se compara cu aceste lucruri...si mai cred ca cine nu bea cate un paharel ori e bolnav ,ori ia pastile,ori nu recunoaste,:tk Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikepatrol Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! Nenea nenea cum ai tras maxim dreapta la 40/h :dr1??? Incet sau brusc? Cu atentia distributiva cum stai ? Sa te faci bine! :x:2dr "Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianudeanu Postat Aprilie 26, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! ca idee...cu moto poti face slalom intre liniile intrerupte de pe sosea la 100 km/h....cum crezi ca poti "trage dreapta" la 40km/h? dar cand iti iese dintre masini un om in fuga...el alerga pe diagonala, nu traversa perpendicular pe trotuar...si te muti de pe banda 2 pe banda 1 si intra in tine si te darama... cu atentia distributiva...stau bine:) mult mai bine decat unul care bea la volan:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! Ca sa fiu putin si ontopic: eu sunt dintre cei care nu beau decat acasa sau cand sunt pieton (turist) in strainatate. Totusi consider ca reglementarile tip vest-europene sunt mult mai aproape de realitate si normalitate. Problema nu sunt reglementarile ci 'enforsarea'... Adica problema nu e daca bei o bere ci o jumatate de litru de vodca :-o si apoi o iei cu bicicleta, caruta, tractorul pe DN la ora 01 noaptea... Ceea ce insa m-a facut sa raspund in threadul acesta este afirmatia ca motocicletele au frane mai bune decat masinile. Am vazut episod in TopGear in care se arata ca nu e asa, iar timpii pe circuit la MotoGP si la F1 sunt clar in defavoarea motocicletelor. Daca te gandesti la fizica iarasi face sens, ca centrul de greutate este considerabil mai sus si mai usor de 'dezechilibrat' deci moto nu ar trebui sa franeze ca masinile... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! Adi, te mananca in cur maxim! Discutia trebuie sa mearga pe o linie ... -bautura la volan buna sau rea ...aia e (multe grade sa aiba ...permisul si bautura grade C in minus, e buna rece!) :ha: -nu comparam ce faci tu (o persoana) cu ce face altul (e treaba lui) -cu putina atentie poate se putea evita acest accident moto / pieton alcolist ...sau poate pietonul bea fanta dintr-o cutie de ursus ...ce, nu se poate? offtopic "cu atentia distributiva...stau bine:) mult mai bine decat unul care bea la volan" Aceasta afirmatie poate deranja pe unii dintre noi in sensul ca daca beau o bere la un gratar si ma urc la volan e ok ... (desi eu nu beau ...decat alcool dublu rafinat :ha:, ca sa vaz dungile de demarcatie, altfel atentia distributiva e praf!) ontopic Te rog sa discuti in linia topicului. Fix! La prima polemica iscata, ferecam acest topic ... for ever! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! sigur, nu sunt eu in masura:) nu trebuia sa te ataci, nu ma refeream la tine, asa spun toti:). din partea mea, bea in continuare cat vrei, si la volan unde vrei tu. fiecare pasare pe limba ei piere, parca asa era, nu? intrebarea este: daca Doamne fereste, da peste tine un om, din neatentie, a ta sau a lui, un om care a baut o bere, ce spui despre el daca patesti ceva? ca a fost neatent, saracul?, sau ca un tampit de betiv a dat peste tine? ce vei crede tu atunci? ca te-a lovit pentru ca a baut? :) nu vreau sa ne certam:) nici nu ne cunoastem, sa nu te gandesti ca o sa intreb "care e ma Giorgel asta?" si o sa stau cu ochii pe tine la vreo intalnire...nu, voi veni sa ma distrez, sa ma simt bine:h5 la ultimul accident, soferul vinovat nu avea ITP, nu avea asigurare RCA, si a fost gasit si cu 0,3 la mie. va dati seama ca a luat toate amenzile posibile si i s-au ridicat toate documentele, a plecat doar cu buletinul. omul era lucid, vorbea coerent, pur si simplu a gresit, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei. nu am pus nici macar o secunda accidentul pe seama alcoolului. ce mi-am zis? ASTA E! ghinion, dar bine ca s-a terminat doar cu fiare indoite.... si am sperat sa am puterea de a invata... stii de ce spun asta? pt. ca chiar daca vina a fost, conform reglementarilor, a altora, cred ca am avut si eu partea mea de vina... ori nu am fost suficient de atent, ori am avut viteza un pic mai multa, ori poate am fortat depasirea... concluzia? fereste-te singur, nu astepta de la ceilalti sa te fereasca sau protejeze, ca nu o vor face... dupa parerea mea, in multe dintre accidente nu este un singur vinovat, si cel declarat nevinovat are partea lui de vina... dupa ce a trecut socul, este bine sa refaci, la rece, filmul evenimentului... chiar si daca nu ai avut absolut nici o vina, tot ramane ceva de invatat... proverbul cu pasarea este corect, sper ca si tu l-ai inteles foarte bine... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
csaf Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! Ca unul care are permis si conduce inca de pe vremea "conduitei preventive", spun si eu: alcoolul si condusul n-au nimic in comun. In 1998 am avut un accident in care, daca nu aveam prezenta de spirit de a accelera si nu de a frana, cum ar fi facut 70 - 80% din soferi, nevasta-mea ar fi fost moarta. Din pricina unuia care probabil nu intelesese de ce sta triunghiul ala alb cu margini rosii cu varful in jos... Baiul e ca, inainte de a ma urca la volan am avut intentia de a bea un toi de palinca, insa, cu pregatirea de drum, cu toate cele, am uitat sa beau... Era iarna, zapada pe strada era de 15 cm, cine m-ar fi oprit la un control de rutina? Ei bine, daca nici pana atunci nu prea ma omoram cu bautul la volan (dar mai scapam caii...), de atunci, daca trebuie sa conduc, uit sistematic sa beau pana ma intorc acasa. Pe de alta parte, ca multi care merg pe mai mult de doua roti, am avut parte de multe intamplari nefericite (a nu se intelege accidente) legate de "convietuirea" cu motociclistii si/sau scuteristii. Dar asta nu inseamna neaparat ca ei sunt vinovati de TOATE accidentele in care sunt implicati. Si, pentru ca am crescut odata cu traficul rutier, pot spune ca acum nu respectarea regulilor ma ajuta sa ajung intreg acasa, ci mai degraba norocul si permanentul poker pe care il joc in minte atunci cand conduc; ma refer aici la ceea ce unii numesc "anticipare". Si nu in ultimul rand ajung acasa si datorita experientei acumulate in 25 de ani de condus. Nu am avut si nu vreau sa am accidente cu victima. O singura data (in 1988), la Fabrica de tigarete, un copil a traversat in fuga strada prin fata mea, ca sa prinda tramvaiul. Era la 10 metri de mine, iar eu veneam spre el cu 40 la ora. Am franat brusc, iar cand masina s-a oprit, copilul era cu fata la mine, in picioare, cu mainile sprijinite pe capota motorului, si ma privea speriat si plangand. Privirea aia nu o sa o uit niciodata. Am tras pe dreapta si am inceput sa il linistesc; am inteles de la el ca il astepta tac-su acasa, si urma sa il bata daca intarzia, si de aia nu s-a asigurat la traversare. Iata cum o cauza nebanuita poate determina o reactie necontrolata. Ce sa te astepti de la un pieton, chiar treaz fiind el? La cea mai neasteptata actiune. Si asta pentru ca, pana acum, de prea putine ori autoritatile i-au sanctionat pentru traversari neregulamentare. Mie, daca trec pe rosu, imi salta permisul. Pietonului care trece pe orice culoare, pe oriunde, etc, ce ii ia? Manecile de la vesta? Concluzia, in ceea ce ma priveste, este ca "paza buna trece primejdia rea", dar paza buna mi-o construiesc minut cu minut cat sunt la volan... Cat despre accidentul tau, Adi, asta demonstreaza ca in jungla bucuresteana, orice e posibil... Inclusiv un betiv care n-are treaba cu ce se intampla in jurul lui. Altfel, insanatosire grabnica! Fiarele se repara ele candva... Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA Skoda Fabia Combi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! daca vrei sa pricepi...bine ... daca nu ... fa si tu ceva folositor in favoarea comunitatii ... semneaza o hartie ca donezi organele ... lista : 1. oki albastrii ...... rezervat Lipoveanu 2. 3. cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! 2. Penis (numai daca e mai mare de 24 de cm) :ha: Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: Accident: moto vs. pieton inconstinent! Hai sa vezi pieton treaz ce poate face. Vineri, iau sotia si copilul si plecam pe o pista de aeroport abandonata sa ma dau putin cu o jucarie motorizata. In drum, o trecere de pietoni, vizibilitate, imediat dupa trecere, intersectia cu cea mai aglomerata strada care traverseaza Craiova - foarte aglomerata. Chiar daca nu opresti ca nu sunt pietoni, opresti sa te asiguri. Bun. Reduc viteza, aveam undeva la nici 15km/h. In dreapta, pe trotuar, o pustoaica de vreo 17-18 ani, vorbea la telefon. Ajung la nici o juma de metru de ea, sare pe trecere. Pur si simplu. Acelasi telefon la ureche. Nici macar nu se uita pe unde merge. O claxonez, deschid geamul sa-i zic ceva...la care-mi arata trecerea de pietoni. Un trecator, care era pe partea stanga isi facea cruci ca vita pur si simplu nu a luat telefonu de la ureche si o apostrofeaza (in acealasi timp cu injuraturile mele). Raspunsul a fost: "Ce te bagi ?". Ai ceva de comentat ? Multi au impresia ca daca sunt pe trecere (beti sau fara gram de alcool in cap, sunt prieteni cu Sefu' de Sus). O alta intamplare. Intr-o intersectie semaforizata. Pe stanga, dupa intersectie, se afla statia de tramvai si refugiul pentru pietoni. Nu exista balustrada de protectie. Se face verde si plec, pietonii au rosu. O rupe unul de vreo 20+ de ani la fuga pe trecere ca vine tramvaiul. L-am vazut si am incetinit (in claxoanele celor din spate). Trec de trecerea de pietoni si la nici 2m in fata, un grup de pustani de liceu care se harjoneau l-au impins pe unul in strada. Va jur ca pana s-a oprit masina, nu am avut nici un gand in cap...blackout complet. Decat piciorul intepenit pe frana si fata aluia care vedea 2 tone de fiare venind spre el. Pentru restul, amuzament fara margini. Nu m-am putut schita nici un gest...stiu decat ca a fost un adevarat efort sa plec cu masina, caci tremuram incontrolabil...Amuzament extrem, sperietura sora cu moartea.... Consum alcool de felul meu, orice bautura, dar sa fie de calitate. Si sa fie cantitate. :) Dar las covrigul pe seama nevestei, sau, dupa cum a spus Giorgel, iau taxi. Oricum, eu nu ma incurc cu o bere sau un pahar de ce o fi, la mine cand deschid supapa necesita cantitate si cum la mine piticul functioneaza exact invers (adica [] cantitatea ingurgitata este invers proportionala cu abilitatea si dorinta de a mai urca la volan). Problema cea mai mare pana la urma este ca la noi sunt multi inconstienti, atat la volan, cat si pe motoare si pe picioare. Nu putem spune ca unii sunt mai breji decat altii. Acum ceva vreme, a fost un accident la iesirea din Craiova catre Pitesti, in care a fost implicata nevasta lui Paunescu. Daca-mi amintesc bine , a bagat in pamant 3 oameni, distrus familii...in fine...o tragedie...una din multele tragedii care s-au intamplat pe acel sector de drum. Cauza ? S-a bagat in depasire si nu i-a iesit. Imi amintesc ca toti comentau "Mama, ce viteza a avut...140" (prin toti ma refer la ziare si televiziuni)...nimeni nu a comentat ca a vrut sa depaseasca 4 sau 5 vehicule odata. Dar absolut nimeni. Am ajuns intreg la destinatie pana acum, si eu si familia, nu pentru ca am respectat regulile de circulatie. Sau pentru ca prezenta masiva a Militiei Rutiere (in ultima vreme) mi-a asigurat siguranta. A avut dreptate colegul de mai sus. Experienta si sansele au facut posibil sa va mai pot scrie aceste randuri. Poate ca si in cazul vostru a fost la fel. Nu pun baze pe fier (masina). Niciodata. Nu conduc stelele NCAP in locul meu. Anticiparea, atentia la drum - astea constituie "NCAP"-ul nostru. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate