Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Postări Recomandate

IN ATENTIA F.R.A.S. - C.N.O.R.

Potrivit legilor romanesti in vigoare si regulamentelor internationale, KAMIKAZE TEAM solicita conducerii CNOR modificarea articolul 6.2.6. litera b in sensul neobligarii echipajelor de a purta materialele publicitare ale sponsorului organizatorului in conditiile in care se plateste participarea la concurs.

Cu alte cuvinte, ori nu platim evenimentul, ci doar taxele catre FRAS-CNOR plus licentele de sportivi, si in cazul asta purtam materialele publicitare ale sponsorului organizatorului ori platim taxa de participare catre organizator, dar nu purtam colantele sponsorului organizatorului.

KAMIKAZE TEAM participa in acest an competitional cu 4 (patru) echipaje, dar doua dintre masini sunt sponsorizate integral, deci nu pot fi colantate cu materialele firmelor concurente si/sau firmelor cu obiect de activitate asemanator. Mai mult, purtarea colantelor sponsorului organizatorului trebuie sa genereze, potrivit Codului Civil, un profit pentru concurent si in niciun caz o paguba mai ales ca echipajul si-a achitat taxa de participare catre organizator.

La concursurile oficiale internationale singurul punct in care se poate aplica reclama sponsorului competitiei este sub NUMARUL DE PARTICIPARE!

In concluzie, solicitam conducerii CNOR sa modifice textul urmator:

6.2.6. Alte penalizari.

b) – neaplicarea la startul competitiei a materialului publicitar impus de organizator se penalizeaza cu 500 puncte pe echipaj sau amenda in cuantum egal cu taxa de participare, care trebuie platita pana la startul urmatoarei etape, in caz contrar i se va interzice startul in etapa si automat excluderea din competitie.

In cazul refuzului sau a ignorarii acestei solicitari, KAMIKAZE TEAM isi rezerva dreptul de a actiona in judecata CNOR si a cere despagubiri pentru obligarea de a purta reclamele sponsorului organizatorului fara temei legal si, in cazul rezilierii contractului cu proprii nostri sponsori din cauza acestor prevederi, despagubirile aferente!

Cu stima!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Protest kamikaze team

1. Protestul se face pe persoana fizica sau juridica? Cine semneaza, Petre Niteanu persoana fizica sau persoana juridica Clubul Sportiv Kamikaze Team?

2. S-a facut vreun demers oficial in acest sens (hartie scrisa trimisa pe fax sau prin posta cu confirmare)?

3. Este foarte pertinent si corect protestul vostru! Sunt total de acord cu el pana la un punct! V-ati intrebat insa, daca taxa de competitie (a nu se confunda cu taxa de federatie care e cu totul altceva) este subventionata prin incasarea unor sume de la sponsori?

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Depinde de competitia internationala...

De exemplu la Eurotrial, la campionatul european, concurentul este OBLIGAT sa acopere toate colantele de pe masina, care sunt al unor firme in competitie directa (pe piata) cu sponsorul evenimentului. Scrie foarte clar in regulament acest lucru.

Link spre comentariu

Depinde de competitia internationala...

De exemplu la Eurotrial concurentul este OBLIGAT sa acopere toate colantele de pe masina, care sunt al unor firme in competitie directa (pe piata) cu sponsorul evenimentului.

Exact ce spun si eu! Numai ca reclama spponsorului este IN NUMARUL DE CONCURS! Nu pe toata masina! Este situatia inversa de la noi!

Link spre comentariu

Petre, abia ati inceput cu participarea in competitiile de offroad si deja va considerati mari sportivi si mari echipe de talie internationala incat sa aveti astfel de pretentii?

Cum naiba poate sa te doara atat de tare in fund de problemele unor organizatori de competitii?

Nu te gandesti ca poate tu beneficiezi de o cazare mai ieftina datorita faptului ca un eventual sponsor a subventionat costurile?

Nu te gandesti ca nimeni, niciodata, nu a platit eforturile enorme pe care le fac organizatorii la pregatirea si in timpul unei competitii?

Daca organizatorul are un sponsor care a platit combustibilul pentru masinile care au facut traseele, cum sa se revanseze fata de el daca nu prin promovare inclusiv cu autocolante pe masini? Si asa mai departe.

Platesti taxe de participare de mii sau chiar zeci de mii de euro astfel incat sa iti permiti ca sa emiti astfel de pretentii?

Credeti ca sunteti primii care au sponsorizare pentru a participa la campionat? In nici un caz. Sunt si altii. Si nu au spus niciodata nimic.

Alti sponsori ai unor concurenti au avut pretentii legate doar de forma, marimea si pozitionarea pe masina a autocolantelor.

Imi permit sa iti spun direct ca astea sunt vedetisme si ca ar fi de indicat ca sa reveniti cu picioarele pe pamant.

Asta e parerea mea proprie si nu are nici o legatura cu CNOR-FRAS sau altele.

PS. Pune de curiozitate si articolul ala din Codul Civil in care scrie ca nu esti obligat ca sa platesti taxa de participare daca ai autocolante de-ale sponsorilor organizatorului pe masina.

Link spre comentariu

PS. Pune de curiozitate si articolul ala din Codul Civil in care scrie ca nu esti obligat ca sa platesti taxa de participare daca ai autocolante de-ale sponsorilor organizatorului pe masina.

Max citeste ce scriu! Codul Civil zice asa: imi faci o paguba, platesti. Doua dintre masini NU NE APARTIN! Sunt ale SPONSORULUI! Cum punem noi colante si care este raportul economic?

Noi am cerut un punct de vedere! Nu-l primim, ne vom hotari cum actionam!

Daca vrei argumentele juridice, am sa le public aici odata cu chemarea in judecata in cazul in care echipa Kamikaze se decide in acest sens!

Later edit: Max sa inteleg ca reprezinti poztia oficiala a CNOR? Cred ca nu! Atunci lasa-i sa-si exprima public puntul de vedere sau sa taca! Daca tu esti sponsorizat de o firma neinteresata de publicitate, e avantajul tau. La noi nu e asa!

Si mai later edit: eu nu am cerut sa scoata prevederea, ci s-o modifice intr-un sens convenabil raporturilor economice dintre cluburi/sportivi si sponsori! Max, nu-ti inteleg vehementa in postare si nici tonul "patronal"!

Editat de Petre Niteanu a.k.a. bullbar

Link spre comentariu

Petre, abia ati inceput cu participarea in competitiile de offroad si deja va considerati mari sportivi si mari echipe de talie internationala incat sa aveti astfel de pretentii?

La cine te referi exact? La mine? Cred ca da, pt ca daca te referi la KAMIKAZE TEAM...cred ca Adikamikaze are mai multe participari in concursuri decat limita afirmatiilor tale. La cate concursuri te-ai dat anul trecut fata de Adikamikaze?

Eu am postat in numele KAMIKAZE, nu in nume propriu!

Link spre comentariu

1. personal astept primul termen de judecata.

2. prevederea din punctul meu de vedere nu se scoate si nu voi vota pentru modificarea ei.

3. prevederea cu pricina a existat si in ani trecuti. Deci recomand clubului kamikaze, renegocierea contractelor de sponsorizare deoarece aceasta prevedere exista si in regulamentele de CN 2009 - 2008.

Ati indus cumva sponsorul in eroare???

4. recomand membrilor clubului kamikaze sa citeasca regulamentul de la Dakar sau Croatia

"2.12. Advertising When submitting their entry forms, participants undertake to affix the advertising material supplied by the sponsors of this event to the parts of the vehicles specified by the Organizer. Competitive advertising is not allowed. Vehicles will be checked at the start of the Trophy to ensure that they meet its requirement. Participation without proper stickers or with competitive sticker will not be allowed. The Organizer reserves windscreen and both front doors for own advertising. NO EXCEPTIONS!!!"

5. participarea in Campionatul National de Off Road nu este obligatorie.

6. sanctiunile pentru acel paragraf le da DOAR oraganizatorul acelei etape, nicidecum C.N.O.R.-ul.

PS. Ma asteptam sa gasesti altceva in regulament.:wink:

La asta cu publicitatea chiar nu ma asteptam. Vezi pe acolo pe la punctaje.

Te salut Rasty

Link spre comentariu

La cine te referi exact? La mine? Cred ca da, pt ca daca te referi la KAMIKAZE TEAM...cred ca Adikamikaze are mai multe participari in concursuri decat limita afirmatiilor tale. La cate concursuri te-ai dat anul trecut fata de Adikamikaze?

Eu am postat in numele KAMIKAZE, nu in nume propriu!

intrebare:Esti amputernicit de"KAMIKAZE" pentru a face afirmatii in numele lor?Ai participat vreodata la un concurs de offroad in campionat?Ai organizat vreodata o etapa de campionat?

Dupa cum spunea si Rasty participarea la campionat nu este obligatorie dar ceea ce este trist consta in faptul ca in offroad exista si oameni ca tine ;trecand peste aceste lucruri dorim echipei KAMIKAZE un an competitional bun si in acelasi timp puterea de a putea alege un purtator de cuvint care sa le faca cinste

0741140440-Robert
Link spre comentariu

Practic, conform regulamentului, este ocupata toata masina cu colantele sponsorilor concursului:

Concurentii vor pune la dispozitia organizatorilor, pentru material publicitar, minim urmatoarele suprafete:

- lateral: doua dreptunghiuri cu dimensiunile de 520/500 mm

- capota motor

- parasolar latime 150 mm.

- plafon: un dreptunghi cu dimensiunile de 520/500 mm.

- aripile din fata

Unde ne mai punem si noi sponsorii de la echipa noastra??? Daca masina este taiata practic nu mai exista alte locuri unde se pot pune autocolante!

In majoritatea concursurilor, sponsorii apar pe numarul de concurs.

3. Faptul ca aceasta prevedere exista si in regulamentele anterioare celui de anul acesta nu inseamna ca este si corecta!

5. Participarea nu este obligatorie, dar nici nu poate fi ingradita, majoritatea concurentilor au sponsori, care ii sustin in efortul de a participa la CN, deci nu pot fi ingraditi de la participarea in CN

In sectiunea regulamentului postat de tine spune : The Organizer reserves windscreen and both front doors for own advertising. NO EXCEPTIONS!!!" deci doar usile si parasolarul nu capota, tavan, etc.

Link spre comentariu

intrebare:Esti amputernicit de"KAMIKAZE" pentru a face afirmatii in numele lor?Ai participat vreodata la un concurs de offroad in campionat?Ai organizat vreodata o etapa de campionat?

Dupa cum spunea si Rasty participarea la campionat nu este obligatorie dar ceea ce este trist consta in faptul ca in offroad exista si oameni ca tine ;trecand peste aceste lucruri dorim echipei KAMIKAZE un an competitional bun si in acelasi timp puterea de a putea alege un purtator de cuvint care sa le faca cinste

Trecand peste atacul la persoana, draga Robert iti atrag atentia ca titlul suna asa: "Protest kamikaze team" si nu "Protest Petre Niteanu".

Cat despre cat m-am dau eu in campionat, nu are nicio relevanta, deaorece pana anul asta nu stiu cat de legala a fost miscarea numita asta! Diferenta dintre o etapa de campionat si CUPA KAMIKAZE de anul trecut este ca noi la o taxa de 350 ron am oferit premii de 4.000 euro iar restul....mai subtire!

Link spre comentariu

Daca ,Campionatul National nu este obligatoriu vom vedea de anul asta ca este necesar ca aceasta miscare sa traiasca. Stimati domni nu mai fiti asa de cocosi pentru ca deja cu toata lumea cu care am vorbit in acest an dorinta este de a merge mai mult pe afara nu pe la campionatul din tara. Daca se intampla asta deja am reusit inca un lucru romanesc, AM DISTRUS CE MERGEA BINE. Eu in ultimii 2 ani am fost sponsorizat cu bani buni.Daca eu trebuie sa acopar colantele sponsorului cu colantele mai multor sponsori de concurs ala nu imi mai da bani ,eu nu mai merg la concurs si asta este.Deci iau bani si ma duc afara sau ma duc in rusia,ucraina,bulgaria unde au norme mai permisive.

Totusi cred ca se va ajunge la o intelegere la nivel de fiecare concurs cu privire la unde punem colantele.

Link spre comentariu

Max citeste ce scriu! Codul Civil zice asa: imi faci o paguba, platesti. Doua dintre masini NU NE APARTIN! Sunt ale SPONSORULUI! Cum punem noi colante si care este raportul economic?

Noi am cerut un punct de vedere! Nu-l primim, ne vom hotari cum actionam!

Daca vrei argumentele juridice, am sa le public aici odata cu chemarea in judecata in cazul in care echipa Kamikaze se decide in acest sens!

Later edit: Max sa inteleg ca reprezinti poztia oficiala a CNOR? Cred ca nu! Atunci lasa-i sa-si exprima public puntul de vedere sau sa taca! Daca tu esti sponsorizat de o firma neinteresata de publicitate, e avantajul tau. La noi nu e asa!

Si mai later edit: eu nu am cerut sa scoata prevederea, ci s-o modifice intr-un sens convenabil raporturilor economice dintre cluburi/sportivi si sponsori! Max, nu-ti inteleg vehementa in postare si nici tonul "patronal"!

Petre, am scris clar in mesajul meu ca este vorba de parerea mea si nu de a CNOR-ului.

Mi-am permis ca sa imi dau cu parerea din postura de organizator al unei competitii.

Sponsorii evenimentului nostru au pretentia ca sa le expun reclama pe masini. Asa era si pana acum.

Daca eu nu fac asta, ei isi retrag sponsorizarea.

Deci, cine sunt mai tari? Sponsorii vostri sau ai mei?

Risc sa pierd sponsorizarea evenimentului pentru doua masini care nu permit lipirea altor autocolante pe ele? In nici un caz nu voi compromite desfasurarea evenimentului pentru doua masini. Sunt convins ca sunt in asentimentul multor organizatori de competitii.

Da, daca taxa de participare ar fi mare asa cum e marile competitii de prin alte tari, ar fi altceva.

Eu unde m-am dat pana acum am facut-o pe banii mei fara sponsori.

Si nu as avea tupeul ca sa cer schimbarea regulamentului unui campionat national pentru ca imi cere un sponsor asta.

Daca asa merge treaba, si eu voi da CNOR-ul in judecata pentru ca ma obliga ca sa imi maxim 35-uri pe masina cand eu mi-am cumparat deja 37-uri si ca sa schimbe regulamentul ca daca nu fac urat.

Imi provoaca daune materiale pentru ca trebuie sa mai dau banii pe inca un set de anvelope. :grin:

Link spre comentariu

1. personal astept primul termen de judecata.

2. prevederea din punctul meu de vedere nu se scoate si nu voi vota pentru modificarea ei.

5. participarea in Campionatul National de Off Road nu este obligatorie.

6. sanctiunile pentru acel paragraf le da DOAR oraganizatorul acelei etape, nicidecum C.N.O.R.-ul.

asta este raspunsul!:wink:

Mltumim se poate inchide!:tk

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu

asta este raspunsul!:wink:

Mltumim se poate inchide!:tk

Eu cred ca tu faci o mare confuzie si induci membrii de pe forum intr o directie gresita.

1-Nu ai primit din partea CNOR nici un raspuns oficial pentru ca protestul clubului nu a ajuns la secretariatul federatiei

2-Rasty ti a spus "PERSONAL astept primul termen de judecata"

3-Sediul CNOR nu este pe forum club4x4

4-Rasty personal nu reprezinta CNOR

0741140440-Robert
Link spre comentariu

Absolut de acord cu Robert.

Daca ati pus asta pe forum, ne dam si noi cu parerea fiecare dupa cum crede.

Cel mai ok este ca aceasta sesizare sa ajunga oficial la CNOR-FRAS si sa se primeasca un raspuns oficial de acolo.

Rasty e doar unul dintre membri din conducere cu drept de vot si si-a expus punctul de vedere personal. Poate ceilalti nu gandesc asa.

La cerinta personala al lui Vali Babu am inchis acest topic. Ei considera ca au primit raspunsul la intrebarile lor.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare