drxvet Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Recent am schimbat cauciucurile la samu si le-am montat pe cele de vara care au fost puse initial si am un joc f mare la volan.Incepe pe undeva pe la 70km/h cu o bataie in volan si miscari laterale ale volanului -masina nu prea mai este controlabila si are tendinta sa te arunce in sant.Miscarea se opreste pe la 40km/h.Rotile nu sint echilibrate la cauciucuri Poate s-a mai dezbatut problema pe undeva dar nu o gasesc :tk ignorance is blessing Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Re: Joc la volan Jocu-i joc si tremuratu-i tremurat. Sunt doua chestii diferite si se verifica diferit. Primul se face pe loc, misti volanul si te uiti la roata, de altfel se simte la mana si fara sa te uiti. Provine din caseta sau din articulatii, dar nu cred ca e cazul tau, de vreme ce a aparut odaat cu schimbatul rotilor. Tremuriciul volanului ca urmare a rotilor dezechilibrate e periculos, iar daca ai noroc si n-o patesti, paradesti in timp articulatiile, rulmentii si directia. Echilibratul e ieftin si obligatoriu. Chiar daca nu schimbi rotile e bine sa-l faci periodic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drxvet Postat Aprilie 30, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Re: Joc la volan Cauciucurile astea le-am avut si inainte doar ca nu-s echilibrate si ce e ineresannt jocul stinga-dreapta apare si se manifesta mai tare numai la decceleratie-adica incepe sa bata pe la vreo 70 80lkm/h si bate ca dracu pina la 40-niciodata nu incepe sa bata la 40 50km oricum o sa le echilibrez si apoi mai vedem ignorance is blessing Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Mai 1, 2010 Partajează Postat Mai 1, 2010 Re: Joc la volan cauta pe forum ''death woblle'' o sa gasesti mai multe topicuri despre problema ta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yety Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Re: Joc la volan Exact asta am patit eu cand am schimbat rotile . Din pacate, mie nu mi-a disparut nici dupa ce am echilibrat rotile , facut unghiurile , schimbat caseta de directie, schimbat amortizor de directie, schimbat capete de bara cu bara directie cu tot, schimbat punte fata cu totul . Singura imbunatatire am observat-o doar cand am strans caseta de directie un pic mai tare , dar asta nu rezolva problema , ci doar reduce efectul un pic . Am luat acum capete de bara noi si urmeaza sa le pun pe acelea sa vad daca au vreun efect. Daca descoperi cauza vibratiei, te rog spune-ne si noua care este . Multam. Suzuki Samurai Tin top 1,3 1994 - " Punisher " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Re: Joc la volan Buna seara ! Deci, joc la volan e una, joc la directie e alta. Dupa cum scria worldscape, cel din volan e usor de verificat si de exclus, daca e cazul. Oricum, jocul la directie este mult mai probabil cauza problemelor mentionate. TOT ce tine de directie trebuie sa se incadreze in parametri, adica nu numai un element. Jocuri apar la pivoti, capete de bara, etc. Telescopul de directie trebuie sa fie in stare buna, acesta face amortizarea socurilor care apar. Acum vreo cativa ani, schimbasem pivotii si capetele de bara, dar pana nu am schimbat si telescopul de directie nu am scapat de problema. Death Wobble era intr-adevar... Iar echilibratul rotilor face toti banii. Cu cat sant mai mari rotile, cu atat fortele implicate sunt mai mari. Roti neechilibrate duc la uzuri premature ale tuturor articulatiilor din directie, si chiar sa schimbi capetele de bara tot anul parca nu e o treaba prea rentabila... In regimuri de competitie, se folosesc uneori chiar doua amortizoare la directie, pentru a minimiza transmiterea socurilor catre celelalte articulatii. Dar, fortele care apar in urma utilizarii a doua telescoape solicita puternic axul casetei de directie, cu riscurile aferente (in cazul extrem, ruperea acestuia). Dar la "razboi" te duci si cu caseta care trebuie... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate