Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce e hi-lift?

pacer82

Postări Recomandate

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Destinatia principala a hi-lift-ului este cea de cric.ridica fara probleme masini grele de 3t. Poate fi folosit cu succes la troliere manuala sau pe post de presa.

http://www.hi-lift.com/

Nu ar trebui sa lipseasca din nici o masina care iese in teren. Imi aduc aminte de o iesire cu Bucur "Harry Potter" Milancovici, cind ne-am ratacit si am inceput sa coborim pe o vale abrupta plina de bolovani.La un moment dat am suspendat patrolu rau de tot pe o stinca.Daca aveam troliu sau macar hi-liftul rezolvam treaba in 2 min, asa ne-am folosit de un pom pe post de pirghie si am sifonat un prag.A doua zi l-am comandat :grin: La intilnirea de la BM am tras cu hi-lift-ul (pe post de winch) inapoi pe drum patrolu care alunecase pe o laterala.

Link spre comentariu

Re: Ce e hi-lift?

o intrebare banala, la ce e bun hi-lift cum se foloseste,clasifica si calitatea

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Incerc sa raspund din propria experienta DE TZARAN PROST, NESTIUTOR DE NET... :roll: 8) :grin:

1.la ce e bun ?

-cric... DOAR daca ai BARA FATA HD, BARA SPATE HD, PRAGURI HD, ADAPTOARE ( sisteme de legatura intre hi-lift si ranforsarile HD ale masinii compatibile cu respectivele adaptoare )

AMENDAMENT - in majoritatea situatiilor in care trebuie sa ridici puntea fata / spate folosesti CRICUL STOCK !

Hi-lift-ul de regula ridica DOAR CAROSERIA, destinzand arcurile, puntea ramane TOT ACOLO... :twisted:

-ridici roata dintr-o groapa sau un loc unde a pierdut aderenta, prin intermediul adaptorului de roata SI IESI DIN CACA... :grin:

-ridici masina de pe o ranforsare HD si o impingi in fata, deseori 50 cm sunt suficienti sa iesi din CACA... :roll: 8) :grin:

-troliu manual pe distante scurte, max. 1m, dupa care muti, si tot asa pana iesi din CACA... :roll: 8) :grin:

-suspendari prin copaci, asigurari laterale

-asigurari / trolieri manuale spate daca nu ai troliu pe spate etc.

-descarcerari, indreptari, indoiri etc.

-desfacator de bere... :grin:

-impresionat lumea prin spalatorii... :twisted: :P

-multe alte utilizari non / ne conventionale

-IN ESENTA ESTE O SCULA UTILA DACA AI PE CE SI STI EXACT CUM SA O FOLOSESTI... :roll: 8) :grin:

2.cum se foloseste ?

-clasic, are o parghie blocanta; blocata in sus, urca / blocata in jos, coboara...respectiv, trage / destinde etc.

-non conventional, depinde de imaginatie...1001 moduri de utilizare / 1001 utilitati... :roll: 8) :grin:

3.calitate ?

-CLASA 1 / MARCA URS - Jack hi-lift de la MAMA LUI U.S.A., UN pic peste 100 de ani, ADEVARAT pe trei calitati

a)X-trem hi-lift ( cel mai piz..s ),

b)hi-lift clasic ( ala rosu cu bratul de manevra negru, decent ),

c) hi-lift value ( ala negru cu bratul rosu, pentru saraci... )

-CLASA 2, T-MAX, ala galben cu negru, zice ei ca e pentru fermierii din Australia, la masini pana in 1500 kg e OK, ZICE EU... :roll: 8) :grin:

-CLASA REPETENT, facaturi, falsuri, gunoaie, NU CUNOSC DETALII... :evil: :P

Bafta la cumparare !.. :h5

P.S.1 A STI SI A NU APLICA, ESTE SUPREMA LASITATE !

P.S.2 CUMPARA ALATURI DE HI-LIFT-UL ADEVARAT SI TOATE ACCESORIILE EXISTENTE (ORB, ORK etc. ) : poate ti-or fi si ele de folos intr-o zi FAT-FRUMOS !... :roll: 8) :grin: :old

Link spre comentariu

cu iertare .... la unele masini treb alte bari, alte praguri ...

personal la a mea fara nici o modificare am ridicat-o din toate partile ..... fara nici macar sa zgarii masina ... mi-am schimbat si bucsele dintre sasiu su caroserie tot cu el .... poate chiar mai bine ca la service ...

.... oricum ar fi ..e bun la casa omului .... e o scula buna la orice ....

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

..personal la a mea fara nici o modificare am ridicat-o din toate partile ..... fara nici macar sa zgarii masina ...

Cum ai ridicat-o din lateral? De ce ai agatat hilift-ul? E chiar atta de plat patrolul in lateral incat ai loc sa pui hilift-ul fara sa atungi caroseria?

Link spre comentariu

mahhh

are dreptate

am indoit masina mea in mai multe puncte laterale cand , in cacat fiind, a trebuit sa o ridic lateral

si nu numai a mea, si toyota are unele mici gauri in usi de cand am apelat la salvari hi lift

de bara fata sau spate, o poti ridica, nu zic nu, dar numai daca ai noroc sa ai masina cu bara de fier, ca la toyota inca nu am gasit modalitatea de a ridica "toata fata de-o data"

totodata, acasa am incercat de mai multe ori sa gasesc modalitati da a ridica IMS ul din fata sau spate si nu am gasit nici una. cu toate astea ma lluat cu mine hi jak ul si in teren morcovul din cur iti lumineaza mintea ceva extraordinar...

pe bune

numai sa ia cu ce, ca modalitati se gasesc

nu am nici un accesoriu la el si nu credeam ca am nevoie pana am ajuns o data la capatul de sus a hi jakullui si masina nu sa ridicat 1 cm, ...coborand cricul doar :shock:

asa ca vreau talpa...

ps

daca iei asa ceva, sa nu-l imprumuti NICIODATA ca dupa un timp, auzi povesti ca altii au fost si mai inventivi si au gasit si mai multe intrebuintari la el, de exemplu..tarnacop...

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

super buna scula. Acum sunt la munte la straja......si aici am reusit sa suspend masina pe o margine de vre-o 75 cm de ciment....am alunecat direct peste ea...aveam de urcat cu roata spate dreapta vre-o 70-80 de cm sa trec peste. Daca nu aveam jucaria...... Am ridicat masina de dreapta spate si am bagat o scandura pe post de rampa....si cu ajutorul troliului a iesit.

Foarte folositoare, faci pana in 2 timpi si 3 miscari...plus t alte intrebuintari.

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare