Piratu Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Povestea e urmatoarea..... Cumpar masina sotiei (un VW Polo), masina achizitionata din acelasi judet si cadem de comun acord sa o inmatriculez pe numele mamei sa mai scapam de impozitele care ne omoara. Se perfecteaza actele de vanzare-cumparare, cea mai fost pe la fisc, autentificarea RAR si merge sotia astazi la politie sa depuna actele si sa ia numere preferentiale. Domnul politist ii spune ca nu poate avea numere preferentiale decat daca vechiul proprietar venea si el la politie sau depunea o cerere prin care cerea sa-i fie rezervate numerele vechi dupa care puteam eu avea numerele mele. In concluzie tipul a luat toate actele si in 14 zile am certificat de inmatriculare cu numerele de pe masina(pe care eu nu le vreau). Chiar daca merge astazi cu vechiul proprietar sa-si rezerve ala numerele banuiesc ca e prea tarziu ele ne mai fiind disponibile. Eu incapatanat vreau numerele mele....si ma intreb cum trebuie sa procedez. Daca stie cineva ce trebuie facut as aprecia interventia voastra. Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
staetu gigi Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar mi se pare o prostie(nici nu e logic si nici f legal sa iti interzica din cate mai stiu si eu)...si cred ca ar trebui sa faci un pic de scandal si zgomot pe acolo...eu as merge in audienta direct la comandant... atata timp cat platesti nr preferentiale, talon, si serviciul de inmatriculare nu vad care sa fie problema sa iti pui ce nr vrei daca sint disponibile... dar ar trebui sa te misti destul de repede ca inmatriculatul la noi la cta dureaza 4 ore(sa iti dea nr preferentiale..cele "la rand" ti le da pe loc ), iar talonul vine prin posta, dar sa nu apuce sa faca actele acel politist "inteligent"... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar In general cu aceleasi numere talonul dureaza o zi. Nu vad de unde 14. Dar ma rog. Ideea e alta, politistu are dreptate. Acum masina isi pastreaza numerele, decat in situatia in care proprietarul vechi doreste sa le retina. Deci da, e prea tarziu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 (editat) Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar La schimbarea de propietar POTI sa-ti iei nr "la ordine" sau "preferentiale" (daca sunt disponibile)! Nu esti obligat sa pastrezi numerele de la vechiul propietar chiar daca este din acelasi judet. Ca propietar poti sa-ti schimbi nr de la masina in urmatoarele conditii: -o cerere/audienta la comandant ptr care motivezi schimbarea si obtii aprobarea (ex: spui ca nr de inmatriculare iti poarta ghinion) -indeplinesti procedura ca si cum inmatriculezi din nou (autenticitate, dosar etc) -platesti din nou taxa de talon + taxa de inmatriculare Ambele proceduri dureaza cateva ore daca iei nr de ordine si MAXIM o zi daca doresti preferentiale ...cel putin asa este la B, IF si inca vreo cateva judete! Editat Mai 7, 2010 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar politistul a gresit, sau nu stim noi tot... dupa ce am luat masina de la Petre, la inmatriculare am vrut alte numere. pe cele vechi, care erau pe masina, le-au taiat in doua, le am aici dupa dulap. ciudatenia este ca noile numere sunt considerate preferentiale, indiferent ca sunt la rand sau sunt cele pe care le doresti:ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar Deci, nr vechi le taie politistul si apoi mr. officer te intreaba ce vrei.. la rand sau preferentiale? Nu are legatura cu fostele nr sau cu fostul proprietar. In fct de raspunsul tau iti ia cati bani trebuie si in 4 ore ai nr. Talonul prin posta dupa vreo saptamana. Pt a mia oara iar trebuie sa te enervezi de departe si sa intervii, daca nu vrei sa ai la Polo BC- xx- MUI sau PZD :ha: Bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar Deci, nr vechi le taie politistul si apoi mr. officer te intreaba ce vrei.. la rand sau preferentiale? Nu are legatura cu fostele nr sau cu fostul proprietar. In fct de raspunsul tau iti ia cati bani trebuie Bafta indiferent ca sunt la rand sau preferentiale, platesti ca preferentiale....cel putin pe mine asa m-au taxat. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar Giorgele ...numerele "la ordine" costa mai putin (la jumate) decat cele preferentiale. Cel putin in cazul meu, asa a fost! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Mai 7, 2010 Autor Partajează Postat Mai 7, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar Eu la mai toate din jucariile mele(mai putin Jeep-ul) am acelasi numar respectiv MNY si am vrut acelasi numar si pe Polo. Bineinteles ca plateam pentru numere preferentiale. Nevasta-mea spune ca ala de la ghiesu era transpirat, nervos, agitat si ia dat cu flit. Ce sa fac eu acum din Brazilia.....si ce sa faca ea acasa??? Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar Sa vanda tot si sa vina la tine si sa fugiti in America sau Canada sau unde o-ti vedea cu ochii, dar numai cat mai departe de tara asta terminata......nici pt un rahat de numere lucrurile nu sunt la fel peste tot in tara asta....un fel "cate bordeie, atatea obiceie..."....... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar Giorgele ...numerele "la ordine" costa mai putin (la jumate) decat cele preferentiale. Cel putin in cazul meu, asa a fost! man, si eu am ramas interzis....dar daca "the man in blue" asa a zis, asa m-a taxat... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar man, si eu am ramas interzis....dar daca "the man in blue" asa a zis, asa m-a taxat... "Man in blue" cu capul de creta......f**-n sapca de cretini......:ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Mai 7, 2010 Autor Partajează Postat Mai 7, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar As vinde si-as pleca unde vad cu ochii......m-am gandit de multe ori la lucrul asta.....dar am bunica de 85 de ani care m-a crescut si de care nu ma pot despartii si care fara ajutorul meu ar fi cum ar fi. Am mama pensionata pe caz de boala si operata de doua ori intr-o luna, o data la coloana si o data la splina, toate astea intre 18 dec- 10 ianuarie 2010. Nu-i pot lasa de izbeliste. Ei m-au crescut si m-au educat cat am fost mic si acum cand ei au nevoie de mine... sa plec? Nu pot...... Am mai si cumparat teren sa deschid service....cred ca ma las pagubas....de un an ma chinui doar cu actele Ii spui omului la primarie ca vrei sa faci, sa investesti, sa creezi locuri de munca, sa dezvolti zona ruaral si ei NU TE LASA !!!!!!!!!!!!!!!!! Tara lui cui vreti voi....dar noi fara vina ca ne-am nascut aici. Felicitari celor ce-au avut puterea si curajul sa plece din Romania. P.S. Ajung si eu acasa si ce scandal monstru fac de nu-i spala nici Dunarea............ Am sa vand masnina de pe numele mamei pe numele bunicii si tot iau preferentiale Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
staetu gigi Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar :uamenide cate ori te-am invatat de rau??? asculta-ma si trimite-o pe doamna in audienta la comandant !!! e cea mai simpla cale !!! sincer , eu as face o plangere si la parchet !:wink:...dar totul scris !!!:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 (editat) Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar ECe sa fac eu acum din Brazilia.....si ce sa faca ea acasa??? Solutia este data de mine mai sus. Presupun ca stii sa citesti ... :grin: @giorgel "Man in blue" uneori nu stie de capul lui ...aplica legi nevotate inca! :uameni Editat Mai 7, 2010 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator nr. 150 Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar Când am cumpărat Cazanozaurul nu am avut nici o problemă la reînmatriculare (schimbare de judeţ pentru ea). Am cerut pur şi simplu ce număr doresc şi gata. Ba îmi amintesc de o rubrică în ceva act întocmit la cumpărare ceva de genul "doresc să păstrez numărul de înmatriculare". Nu mmai ştiu dacă era vorba de cel ce vinde sau cel ce cumpără. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Mai 14, 2010 Autor Partajează Postat Mai 14, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar Cand cumperi sau vinzi dintr-un judet in altul nu exista nici un fel de problema, poti pune ce numar vrei tu. Cand cumperi din acelasi judet '' se pare'' ca apare problema. Vanzatorul daca specifica in actul de vanzare cumparare ca vrea sa-si pastreze numerele atunci pot si eu cere altele sau ce vine la rand, iar daca el nu specifica raman cu ce avea el pe masina. Asta e, mai am ceva rabdare pana ajung acasa si merg sa ma cert cu ei. Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Mai 14, 2010 Partajează Postat Mai 14, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar Cand cumperi sau vinzi dintr-un judet in altul nu exista nici un fel de problema, poti pune ce numar vrei tu. Cand cumperi din acelasi judet '' se pare'' ca apare problema. Vanzatorul daca specifica in actul de vanzare cumparare ca vrea sa-si pastreze numerele atunci pot si eu cere altele sau ce vine la rand, iar daca el nu specifica raman cu ce avea el pe masina. Asta e, mai am ceva rabdare pana ajung acasa si merg sa ma cert cu ei. nu tin minte sa fi specificat in contract nimic referitor la numere. deci dupa cum spui tu, nu as fi putut schimba placutele. si totusi le-am schimbat. pe bani, este dreptul tau sa alegi alte numere. bizareria la mine a fost ca indiferent daca erau numere "la rand" sau "pe alese", trebuia sa le platesc drept "preferentiale", ceea ce am si facut. explicatia a fost ca am deja placute, (cele care erau pe masina), si ca daca vreau sa le schimb, ma costa atat. dar deh, cate bordeie, atatea "obicee":ha::ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Mai 14, 2010 Autor Partajează Postat Mai 14, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar Uite-asa in supararea mea am inceput sa caut o adresa de mail de la politia Bacau-inmatriculari auto si am si gasit una. M-am apucat si le-am scris of-ul meu cu numerele, etc. Bineinteles ca nu m-am gandit ca o sa-mi si raspunda cineva vreodata.... SURPRIZA..........am primit astazi raspunsul '''''Stimate Domnule Budai, La transcrierea transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul in cadrul aceluiasi judet, pot fi atribuite numere preferentiale daca fostul proprietar opteaza pentru pastrarea numarului de inmatriculare existent . In situatia in care numarul de inmatriculare nu a fost pastrat de fostul proprietar, fiind transmis cumparatorului , acesta poate solicita un alt numar de inmatriculare preferential dupa efectuarea operatiunii de transcriere in evidentele noastre. Sef birou inmatriculari, Comisar Sef de Politie'''''' Deci dupa ce primesc certificatul de inmatriculare, bineinteles dupa alcatuirea aceleeasi proceduri(cheltuieli,etc) pot sa primesc numerele pe care mi le-am dorit. Am fost de-a dreptul surprins de raspunsul primit. Nu de ce mi-a scris domnul comisar ci de faptul ca mi-a raspuns cineva. Nu mi se pare normal sa treci iar prin calvarul cu ce ai de platit si pe unde dar in principiu e bine. Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Mai 26, 2010 Autor Partajează Postat Mai 26, 2010 Re: Pot sau nu cere numere preferentiale la schimbare proprietar Se poate inchide. Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate