Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

statie midland cu antena, pareri la oferte, sfaturi...

madax

Postări Recomandate

Vreau sa-mi cumpar o statie cu antena ( buna la toate) si am gasit urmatoarele oferte la emag ( vreau sa achit cu cardavantaj):

Statie radio Midland ALAN 100 +antena ML145 +magnet 120/PL = 499 lei

Statie radio Midland ALAN 100 +antena C593.01 +magnet 120/DV = 479 lei

Ce parere aveti? Dar de antena din kit? Merita?

Daca aveti sau stiti si alte oferte calitative, dar cu plata pe cardavantaj, cu tot cu antena, rog sa ma anuntati.

:tk

Editat de Astral
GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: statie midland cu antena, pareri la oferte, sfaturi...

Asa cum am vorbit face2face, eu folosesc un Midland 100 + combinat cu o antena de 160cm.

Pana acum nu am ce sa-i reprosez, in funtie de teren a "batut" peste 15 km.

La offroad mi s-a parut super ok. Poate sunt subiectiv, mai bine lasam colegii care comercializeaza sau repara asa ceva. Sunt sigur ca vor da pareri avizate!

Oricum, bafta la achizitie si sper sa ne vedem curand, nu numai sa ne auzim:2dr

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Ce s-a mai intamplat Madalin? Ai luat statia pana la urma? Ai montat-o? La magnetic ai ramas pana la urma?! Eu am luat un Midland 220 pe care l-am montat in bord, in locul cutiutei de plastic....dar n-am reglat-o inca. Ma chinui cu cablul sa vad pe unde-l scot, si as vrea sa pun un suport fix, pe bullbar. Deocamdata, pana aflu pe unde scot firul de antena spre motor, stau si eu cu suportul magnetic... :wink:

Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr
Link spre comentariu

Ce s-a mai intamplat Madalin? Ai luat statia pana la urma? Ai montat-o? La magnetic ai ramas pana la urma?! Eu am luat un Midland 220 pe care l-am montat in bord, in locul cutiutei de plastic....dar n-am reglat-o inca. Ma chinui cu cablul sa vad pe unde-l scot, si as vrea sa pun un suport fix, pe bullbar. Deocamdata, pana aflu pe unde scot firul de antena spre motor, stau si eu cu suportul magnetic... :wink:

Da, am luat un Midland Alan 100, numai ca antena e mica 70cm, am reglat-o si ...merge. Antena e magnetica si am pus-o pe plafon ( acolo a gasit reflectometrul pozitia ideala ). Cu timpul , poate ii gasesc o antena mai mare ( asa mi-a zis si cel ce a reglat-o), dar ma descurc si cu asta.

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut

@madax

Eu am luat azi un Intek M790plus cu o antena Sirio ML145 cu talpa de 16 si toata afacerea a dus la 500 Ron. N-am avut ocazia sa o testez in afara orasului, dar in Bucuresti am auzit un coleg care era pe Camil Ressu (eu la Cora Lujerului). Oricum, din cate am inteles de la cei care folosesc asa ceva, marimea conteaza, deci e de preferat o antena mai lunga.

Acum mai am o intrebare pentru cei cu mai multa experienta. Merita sa-i maresc puterea de la 4W la 10W? Mi-a spus cel care a calibrat antena ca poate sa faca asta pentru 50 RON.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Daca vei dori sa folosesti un amplificator, merita. Daca nu, o poti lasa asa.

Castigul e minim la 10W.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

@atar - Exista posibilitatea imbunatatirii receptiei? Adica pe cei pe care-i aud foarte slab si cu "purici" sa-i pot auzi mai bine. Ma refer la un fel de amplificare pe partea de receptie.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Exista amplificatoare care au si preamplificare (amplifiarea receptiei). Exista si preamplificatoare separate.

Amplificarea receptiei creste insa si zgomotul (puricii, fasaitul, cum vrei tu sa ii spui).

LE.

Calitatea receptiei este influentata de mai multi factori:

-Calitatea emisiei interlocutorului

-Bruiajele (radio sau electrice)

-Calitatea antenei

-Lungimea antenei

-Cablul antenei si legaturile

-Statia

Cam astea ar fi, iar in cazul in care esti emultumit de receptie, trebuie identificat motivul.

Editat de atar
"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare