soimu Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 ma tot gandesc sa schimb cauciucurile pe m argumente pro garda mai mare la sol posibilitate de abordare usoara a unor praguri mai inalte arata mai bine contra scade cuplul la sol tensiuni mai mari in transmisie instabilitate marita acum am motor l25 benzina, care ar duce roti mai mari fara probleme cauciucuri 750/16 tractoare vreau sa pun 750 nt3/16 (daca gasesc) cross 265/70/16 SAU 33/10,5/15 BFG 235/85.16 profil simex ce credti ca ar trebui sa fac nu e masina de extrem dar e de bagat pe ici pe colo... :grin: forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 235/85.16 profil simex :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 tractoare :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 26, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 :grin: :grin: :grin: deja se vdede treaba ca dilema mea e justificata 2 pareri diferite f frumos inca nedecis ma vreau pareri :h5 forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai aro Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 si eu as merge tot pe simex am vazut ce pot face si sunt aproape la fel de adevarate ca si tractoarele dar te tin lateral mai bine si pe asfalt mergi mai linistit (cu ceva aderenta) aro 243 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ile Dacian Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra vad ca topicul e din 2007,nu stiu daca mai poate raspunde cineva, am si eu o dilema la un y60 pt off road mediu am de ales intre simex 33/10.5/15 sau 35/14.5/15 swamper bogger, ce ziceti? mentionez ca janta e de j7 Mitsubishi Pajero 2.5 DESCOPERAROMANIA4X4 Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra 14,5 sunt infiorator de late....... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra daca vrei offroad mediu..ce naiba faci cu 2 profile de extrem, cele mai agresive din lume vrei offroad mediu, ia caucicucuri mt, ca e bfg, ca e alta marca, dar mergi lejer si pe sosea in plus, pe masina de strada nu pune resapate, pt ca se rod inegal si o sa iti bata tot pe masina pana iti face praf bucsele...si veyi pe urma ce bucurie e cand le schimbi, ca mai iei un patrol mai mic de banii aia eu am decis atunci... se vede pentru ims benyinar 35-12.5/15, pentru imy diesel tractoare de 750 si pentru patrol..acum at de 295/75r16 dar caut si un set de MT pt noroaie ceva mai mari forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra ca sa nu mai deschid un topic pt asta, pun si aici "durerea" mea, ca la sticky nu se vede, pare-se... am si eu o dilema, legata de potriveala dintre jante si anvelope: - am jante de tabla pe 16 x 6 J - am anvelope simex de 265/75/16, care au mai fost puse pe masina pe jantele orginale de aliaj de 16 x 7 J - masina este Pajero Sport din avatar intrebare: exista vreun risc in teren daca pun anvelopele astea pe jantele cu 6 J? pe carbible spune ca ideal ar fi 7.5 - 9 J pt anvelopele astea, iar pe 1010tires zice de 7 - 8 J. as vrea sa stiu daca merita sa pun gumele astea fara sa am probleme, sau schimb gumele cu altele putin mai inguste. sper sa-mi raspunda cineva. multumesc anticipat. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra poti sa le pui fara emotii nu e mare branza, dimensiunea de cauciucuri nu e extrem si desi sunt inguste jantele, nu e exagerat am pus 255/85/16 pe jante de 4,5 si nu sa intamplat nimic e mai rau invers, caucicuri inguste pe jante late, pentru ca se dejanteaza usor, ce ai tu e fara emotii forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ile Dacian Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra daca vrei offroad mediu..ce naiba faci cu 2 profile de extrem, cele mai agresive din lume vrei offroad mediu, ia caucicucuri mt, ca e bfg, ca e alta marca, dar mergi lejer si pe sosea in plus, pe masina de strada nu pune resapate, pt ca se rod inegal si o sa iti bata tot pe masina pana iti face praf bucsele...si veyi pe urma ce bucurie e cand le schimbi, ca mai iei un patrol mai mic de banii aia eu am decis atunci... se vede pentru ims benyinar 35-12.5/15, pentru imy diesel tractoare de 750 si pentru patrol..acum at de 295/75r16 dar caut si un set de MT pt noroaie ceva mai mari Poate am gresit cu mediu,este mediu-extrem, masina e de sfarsit de saptamana deci o folosesc 80% in teren. Nu vreau reesapate. intrebarile ar fi: -intra cauciuc 35/14.5/15 swamper bogger pe janta j7 -si cum ar fi mai ok, roti mai mari (35), sau mai mici(33) pe y60 (ma refer in teren extrem) fara sa tre sa schimb rapoarte sau alceva Pana acuma am avut samurai si era alceva :dr2 si de acea va cer parerea. Mitsubishi Pajero 2.5 DESCOPERAROMANIA4X4 Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra aualeu, tu esti ala care a avut buggerele alea imene pe samuraiul ala lung... na, 14,5 nu o sa iti stea in veci pe 7 dar 12,5 va sta si inca destul de bine ia simex forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ile Dacian Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra aualeu, tu esti ala care a avut buggerele alea imene pe samuraiul ala lung... na, 14,5 nu o sa iti stea in veci pe 7 dar 12,5 va sta si inca destul de bine ia simex Merci nu sunt acela de care zici,:banana ,deci pica cele pe 14 si ramane 33 sau 35 pe y 60 ? Mitsubishi Pajero 2.5 DESCOPERAROMANIA4X4 Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra Eu am 35x12,5x15 pe y60 si am observat urmatoarele probleme:la pantele foarte abrupte cu viteza I-a pe mic mergi ce mergi si ajungi sa pierzi aderenta daca ii dai viteza a II-a iti moare motorul pt ca cei 116 cp nu sunt suficienti pt greutatea mare a masini..Asta la urcarile foarte abrupte in rest ai putere mare de trecere unde raman impotmoliti cei cu 31-uri sau 33-uri tu ai sa mergi lejer.Am cumparat un intercooler si vreau sa vad dc se simte ceva cand am sa-l montez.Nu recomand 35 x14,5 pt ca in teren ai sa pirzi din putere si mai mult.Eu am vorbit de punti stok daca schimbi rapoartele poti sa mergi si cu 37-uri.Cred ca cele mai bun pt y60 ar fi 33x11,5 Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ile Dacian Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra Eu am 35x12,5x15 pe y60 si am observat urmatoarele probleme:la pantele foarte abrupte cu viteza I-a pe mic mergi ce mergi si ajungi sa pierzi aderenta daca ii dai viteza a II-a iti moare motorul pt ca cei 116 cp nu sunt suficienti pt greutatea mare a masini..Asta la urcarile foarte abrupte in rest ai putere mare de trecere unde raman impotmoliti cei cu 31-uri sau 33-uri tu ai sa mergi lejer.Am cumparat un intercooler si vreau sa vad dc se simte ceva cand am sa-l montez.Nu recomand 35 x14,5 pt ca in teren ai sa pirzi din putere si mai mult.Eu am vorbit de punti stok daca schimbi rapoartele poti sa mergi si cu 37-uri.Cred ca cele mai bun pt y60 ar fi 33x11,5 merci! m-ai lamurit :h5:be Mitsubishi Pajero 2.5 DESCOPERAROMANIA4X4 Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra Iar daca vede Adriannudeanu acest topic , o sa va povesteasca cum incap si rotile de 37 " si ca masina trage f bine...... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?44840-Taiere-aripi-Patrol-Y61-Probleme-si-sfaturi&p=488216&viewfull=1#post488216 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra Salut,faci ce crezi ca e mai bine,dar poti sa-ti spun ca Y60-ul merge foarte bine cu 35x12.5x15,eu marimea asta am purtat la toate Patroalele ce am avut si a mers foarte bine cu ele.Mai demult aveam si 33"-uri dar mi sa parut prea mici.A mai avut SIMEX EXTREM 36x12.5x15 dar ele erau prea mari pt.motorul de 2,8TD(poate numai din cauza latimi si a profilului agresiv)Aveam pe jenti de 10J. Bafta! :h5 Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra Iar daca vede Adriannudeanu acest topic , o sa va povesteasca cum incap si rotile de 37 " si ca masina trage f bine...... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?44840-Taiere-aripi-Patrol-Y61-Probleme-si-sfaturi&p=488216&viewfull=1#post488216 37" dupa parerea mea pe Y61 e enorm de mare,pe Y60 mai de graba! Asta e parerea mea.Scuze!!! Eu pe Y61,am avut un motor nou nout,cu suflant mai mare(nou),cu pompa de inj.complet recond.cu debit mare,cu roti pe 35x12.5x15 mergea mult mai slab ca Y60-ul tot cu acelasi modificare pe care l-am avut si pe Y61. Diferenta asta a mai depistat mai multi prieteni,forumisti sunt sigur. Cauza nu stiu,nu-l cunosc.:sr Scuze daca a fost off top. Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
axxel4you Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra Conteaza foarte mult zic eu si zona unde o folosesti mai des masina, daca vrei sa mergi mai mult in zone muntoase unde ai pante abrupte sant de preferat roti mai mici in diametru ca sa reusesti sa le invarti suficient de repede incat pe panta abrupta sa ai o mica rezerva in caz ca dai de vreun obstacol . Pentru campie cred ca merg anvelope mari fara probleme .Importanta puteri motorului , rapoartelor din cutie , reductor si grupuri pot fi observate cel mai bine in zonele montane unde afli exact de ce duce lipsa masina . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra Conteaza foarte mult zic eu si zona unde o folosesti mai des masina, daca vrei sa mergi mai mult in zone muntoase unde ai pante abrupte sant de preferat roti mai mici in diametru ca sa reusesti sa le invarti suficient de repede incat pe panta abrupta sa ai o mica rezerva in caz ca dai de vreun obstacol . Pentru campie cred ca merg anvelope mari fara probleme .Importanta puteri motorului , rapoartelor din cutie , reductor si grupuri pot fi observate cel mai bine in zonele montane unde afli exact de ce duce lipsa masina . :gAi dreptate ferfecta. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra poti sa le pui fara emotii am priceput, multam fain! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tatarciucr Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra Salut la toata lume sunt nou in 4x4 si am un Pajero Sport din 2005 cu anvelope 235/75/15 si as vrea sa pun 265/75/15 pt. a mari stabilitatea masinii. Problema este ca mai multi mi-au spus ca o sa creasca consumul la masina si o sa ma fure indicatorul de viteza pe bord. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan CHIRIAC Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra Ambele afirmatii sunt corecte. ARO 244, an 1997, motor L25 ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra Acuma iara sunt in ceata...235/75/15 si 265/75/15 practic au acelasi diametru dar difera latimea cauciucului... La afisajul incorect al vitezei nu ar trebui sa contribuie diametrul marit (sau micsorat) al anvelopelor fata de stok sau conteaza si latimea lor? Partea cu ''pierderea puterii'' in functie de latime/diametru si agresivitatea anvelopei e clara dar afisajul vitezei in cazul in care diametrul ramane acelasi nu ar trebui sa fie cel corect? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan CHIRIAC Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 (editat) Re: cauciucuri mai mari...pro sau contra Cele doua variante de anvelope nu au acelasi diametru. Acel "75" reprezinta inaltimea talonului exprimata in procente fata de latime. Vezi: http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg4.html Editat Aprilie 4, 2011 de Dan CHIRIAC ARO 244, an 1997, motor L25 ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate