Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pentru fanii G-Wagen

boczarionut

Postări Recomandate

• 11 luni mai târziu...

Re: Pentru fanii G-Wagen

G-ul are o foarte buna reputatie privind siguranta, probabil usor exagerata. Mercedes nu are interes sa publice rezultatul unui crush test, rezultatul fiind probabil mai prejos de reputatie.

Sistemul de testare tip Euro NCAP presupune izbirea masinii de un obstacol rigid, nedefromabil, ce nu avantajeaza o masina cu sasiu (foarte) rigid cum este G-ul. Un Renault Clio ar obtine mai multe puncte! La izbirea de o alta masina insa, cred ca G-ul puncteaza maxim.

Am gasit pe net mai multe poze cu accidente ale unor G-uri. In toate cazurile celelalte masini aratau mult mai rau, chiar daca erau masini mari (BMW seria 7, Hummer 2 parca).

Am fost personal implicat cu G-ul intr-un accident frontal cu un turism, fara raniri grave. Turismul a fost facut varza, probabil dauna totala, ocupantii lui au fost loviti destul de tare (desi s-au deschis airbagurile). In G impactul s-a simtit foarte putin, incredibil de putin! Bara si masca indoite, restul ok!

Puch 280GE
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pentru fanii G-Wagen

Pe deasupra, scorul ar fi influentat negativ si de punctajul mic (minim, dupa parerea mea) la capitolul protectiei pietonilor. Sunt destule masini care desi protejeaza foarte bine ocupantii, au avut rezultate mediocre tocmai din cauza acestei depunctari.

Radu Mitroi

Jeep Cherokee XJ 2.5i - 1995

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare