f_zoltan Postat Iunie 22, 2010 Partajează Postat Iunie 22, 2010 (editat) Re: un vis....deocamdata Pai ce noutati epocale poate inventa un privat, HeavyD? Cred ca mai nimic, nimeni nu are resursele unui mare fabricant(si dupa cum stim nici producatorii auto nu prea fac chestii marete, ajungand sa calareasca 3-4 modele o platforma dovedita reusita). Un pasionat cu fantezie poate insa sa aplice solutii cunoscute altor domenii, dar neaplicate de altii in offroad. Daca nu ma insel si tu ai goanga asta, daca ai studiat atat solutia asta. Rar, dar vad pe forum cate o masina cu schepsis, cu cate o solutie care ma face sa ma minunez de unde naiba i-a venit omului ideea. Vazuta realizata, ideea pare la indemana, dar nici in un milion de ani nu m-as fi gandit la asa ceva. Eu cred ca astia sunt cei care traiesc mecanica, noi ceilalti o folosim doar. Nu am nici indemanarea, nici banii sa gandesc asa departe, dar inclin sa cred ca solutia hibrid electrica are mai multe sanse ca cea hidraulica. Oricum, la cum arata Samu lui Vitalie, abia astept sa-l vad adancit in visul lui. Editat Iunie 22, 2010 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 22, 2010 Partajează Postat Iunie 22, 2010 Re: un vis....deocamdata Buna seara ! Clar ca trebuie sa stii sa aplici ceva solutie anume pe problema ta, dar trebuie sa ai si mijloacele la indemana. In afara de partea financiara, ceva CAD cu care sa stii sa desenezi ce vrei, apoi un CNC pe care sa-l pui la treaba. Si apoi, daca nu e chiar cum vroiai sau nu se intampla ce te asteptai sa se intample, o iei de la inceput... Sau poate iti vin alte idei intre timp. Oricum, s-a muncit din greu acolo, ca de aceea a durat asa de mult. Sa vedem totusi ce se va intampla cu bateriile viitorului, ca motoare electrice ar fi. Putin off-topic, dar de viitor, si inca la capitolul "vise": Au fost deja ceva aplicatii cu motorul in interiorul tamburului rotii, cu recuperare de energie la franare, etc. Pana la urma, tot costurile si lipsa de baterii performante tine totul la stadiul de prototip sau experiment. Pe partea electrica, s-a sugerat la un moment dat standardizarea ca dimensiune a bateriilor, si schimbarea completa a pachetului intr-o statie tip. Adica ajungi in statie, te postezi pe ceva gen groapa sau elevator si un sistem automat scoate bateria goala si o inlocuieste cu una incarcata. Apoi platesti si mergi mai departe, tot swap-ul avand durata comparabila cu facutul unui plin la rezervor. Sau creearea de energie electrica direct din hidrogen. BMW are o flota de opt masini din seria 7 care au implementata aceasta tehnologie. Deocamdata statii de hidrogen sunt doar cateva, si un kilogram bate pe undeva la 8 Euro. Dar densitatea energetica a hidrogenului e mai mare decat a unui combustibil conventional, deci se compenseaza pretul. Mai vedem cum facem cu productia si stocarea pe viitor... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crcul Postat Septembrie 2, 2010 Partajează Postat Septembrie 2, 2010 Re: un vis....deocamdata tot BMW a facut anul trecut parca vreo 50 de MINI 100 % electrice...autonomie de drum 200 si ceva km ..mers omeneste.cu tot felul de protectii gen STOP& START, recuperare energie pe franare etc. Cu toata tehnologia lor si cu banchetele spate anulate pt a face loc celor 700 KG de baterii tot nu au facut mare lucru.--apropos de electric vs hibrid Plus de asta cred ca va amintiti discutiile create pe tema jucariilor "green" de la HONDA..imi scapa acum modelul ..e vorba de modelul ala urat si f f f ecologic pt care s-a folosit un tip total special de acumulatori pt care procesul de creare era de f f ff f multe ori mai nociv si poluant decat daca masina respectiva ar fi mers pe un motor mare de benzina f multi km. Tehnologia inca nu permite o astfel de varianta..sau cel putin tehnologia care a junge la "ochii" tuturor. La sfarsit de drum..asfaltat..:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: un vis....deocamdata BMW-ul ala nu e masina de teren. In conditii reale bateriile alea de 700 de kg nu cred ca rezista la o urcare de 1km cu panta de 30 de grade, nu zic mai mult. Jucaria de la Honda foloseste celule de combustie (fuel cells): practic hidrogenul este transformat direct in curent electric, fara a mai trece printr-un motor cu ardere interna. In felul asta se "sunteaza" randamentul mic al motorului cu ardere interna, dar problema e intr-adevar cu costul urias de fabricatie. Cred ca Honda a facut jucaria asta (care bineinteles nici nu se poate cumpara) doar ca sa imbunatateasca imaginea ecologista si eventual sa mai ajute vinzarile de Insight. Vorbind de Insight, e clar ca motorul ala de 14 CP e acolo doar pentru fentarea taxelor, ca "asistarea" oferita de motorul electric e aproape nimic chiar si in conditii de drum drept si viteza constanta. On-topic: transmisia, respectiv suspensia hidraulica rezolva intr-adevar niste probleme, dar creeaza altele. O singura pierdere pe circuitul de presiune si tot uleiul e pierdut instant, o singura pierdere pe retururi si rezultatul e o agonie mai mult sau mai putin lunga, depinde de debit. Impuritatile iar afecteaza functionarea sistemelor, deci o mare durere de cap in off-road. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate