Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme temperatura apa Y60

soimu

Postări Recomandate

am incercat totul de unul singur si pentru ca sunt in pana totala de idei...astept de la voi

date

motor |R28T sub 200k nedesfacut niciodata, nefiert niciodata

se intampla cam asa

intodeauna am avut apa la sfertul cadranului, putin mai sus de linia alba, ocazional in teren la forja urca pana la jumatate

acum o saptamana, pe drum drept , mers in coloana cu 90-100km/h, (cu alte patroale identice), la mine apa la jumatate sau mai sus, la ei normal, la sfert

buuuun, opresc la destinatie, las la relanti, apa sta la jumatate, daca fac o tura mai nervoasa urca putin mai sus de jumatate

scot termostatul, apa ramane jos, motorul nu se mai incalzeste nici la parametrii normali, radiatorul se incalzezte total (gradual, binenteles, sus mai cald jos mai rece, dar fara zone moarte)

cumparat termostat nou, original, standard (82 grade)

identic, la relanti pe loc apa sta la jumatate, in mers la fel, daca e condus "sportiv" urca putin peste jumatate

orientativ

- uleiul e curat, nu are apa

- apa nu are ulei

- nu face presiune pe instalatie , nu scoate bule nici la relanti nici dupa aceelerare brusca

- dupa ce apa e la jumatate, daca opresc motorul , radiatorul are 15 cm calzi deasupra iar in rest e complet rece, inclusiv iesirea, semn ca apa nu circula deloc prin el, ca si cum termostatul nu deschide deloc sau ca apa nu a ajuns la temperatura de deschidere a termostatului

va rog sa imi spuneti care a avut probleme similare, la acest tip de motor si care a fost rezolvarea

nu ma deranjeaza foarte mult ca apa e la jumatatea , ci ca dupa 2 ani, brusc, a crescut temperatura normala de lucru, cu un sfert de grila, ceea ce nu e ok si vreau sa gasesc cauza

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: probleme temperatura apa Y60

Cu ala de l-am dezmembrat am avut si eu tot felul de probleme. Chiulasa fisurata, radiator cu multe celule anulate, drept urmare racire deficitara, etc. Dupa ce am inlocuit: chiulasa, radiator, pompa de apa, termostat, a intrat in normal. Pot, sa-ti trimit termostatul (bonus, platesti doar curierul) sa testezi si cu asta. La mine, mai mult de jumate nu a mai urcat, indiferent cit am tras de el.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

revin cu o completare

cu 3-4 zile inainte de simptome, am decis sa ii fac acea punte de legatura intre furtunele din circuitul mic de apa, ( http://www.patrol-gr.net/trucs96.php ), si a fost primul drum mai lung in care am putut urmari temperatura de lucru a apei

am comandat un termostat nou (inca unul) dar de aceasta data cu deschidere la 76 nu 82

un termostat ORIGINAL NISSAN la 82 grade e 97 ron iar unul cu deschidere la 76 e la 125 ron

am sa mai schimb odata termostatul, sper ca cel nou care e montat acum s fie defect din fabrica...

radiator infundat nu cred ca poate fi, pentru ca

- daca e fara termostat, radiatorul se incalzeste uniform pe toata suprafata

- cand e cu termostat, nu circula apa pin el deloc, incalzindu-se apa de al nivelul chiulasei si nu mai jos, iar iesirea e rece complet, deci nu circula deloc...ce nu o lasa pe apa sa circule...ar fi

1 termostatul

2 pompa de apa ...dar aia functioneaza, la turatie imediat trage apa de al prea-plin si se observa imediat

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

salut !

verifica sonda de apa si termocupla de la paleta ...dar mai degraba as spune sonda dusa cu sorcova !

p.s.fa-i si o aerisire cu robinetele de la incalzire pe deschis...adica sa dai drumu la caldura in masina pe ambele aeroterme !

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

O intrebare: termostatele astea "noi" care se dovedesc defecte, nu se schimba pe garantie ? E totusi piesa noua si in baza facturii, asa ar trebui. :y

“If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover”
Link spre comentariu

Verifica radiatorul daca sunt curate celulele , in teren scoate termostatul definitiv ....nu se ridica mai mult de jumtate indiferent de cat il fortezi :h5

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

asa este, nu se ridica peste jumatate indiferent cat m-am chinuit sa il fac sa urce

nu stiu ce sa spun, am cititi eri mai mult la franezi pe forum si cineva avea problema similara, daor ca la el urca pe rosu, si cu termosatat si fara (fara termostat mai greu dar urca)

a luat un termometru cu infrarosu si cand apa era sus de tot, nu a gasit niciunde temperatura ma mare de 75 grade, ceea ce a redus problema la indicatorul de bord (sonda o schimbase deja si era fix la fel)

si el a optat pentru un termometru suplimentar, mai exact si separat, asa am sa fac si eu

oricum, ieri cand apa era la jumatate, am deschis radaitorul si apa la buson era cam la 25 grade iar la iesirea din chiulasa avea cam 70 grade, deci sun pragul de deschidere a termostatului, lucru care ma duce cu gandul la o indicare gresita la bord

incep sa resimt lipsa unui computer atitstiutor care sa imi spuna la tester ce are :ha::ha::ha:

Link spre comentariu

Asta am facut la nissanul meu , si pot spune ca nu e mare inginerie . si se poate si mult mai simplu - dupa ce le-am instalat pe astea am gasit un indicator dublu cadran presiune temperatura , culmea ca si mai ieftin , per total .

Si asta ca sa evit electrica , care totusi mer' bine , indicatiile aproape coincid .

Apa sta la prima gradatie stinga , la 90 ' .Indiferent de reginul de exploatare , insa am radiatorul curat , la fiecare spalare a masinii ,curat si radiatorul de apa si cel de ulei .Tot din acest motiv am renuntat la AC (aici sint mai multe de spus , de fapt aveam nevoie de spatiu si de fulia compresorului , pentru alta actionare ) , si am montat un ventilator suplimentar . Timpul a aratat ca spalarea in interior si exterior a radiatoarelor nu face necesar ventilatorul suplimentar .

Calculator pentru diagnoza ? Nu , multumesc , dar nu e stilul meu .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

domnule cos unde sa montez sonda suplimentara

asta e marea mea dilema si as vrea sa ma lamuresti si pe mine

am observat ca sonda originala e mica si cred ca e faorte mic filetul, noua sonda e cu filet de 10 (sau 12) pas marunt dar nu stiu unde sa o pun

multumesc

Link spre comentariu

Eu am ales varianta cu citire directa din apa , adusa la termometru prin o tubulatura coaxiala , adica doua tevi una in alta , prin mijloc vine apa si prin exterior se intoarce

Apa e culeasa din circuitul de incalzire , din compartimentul motor , strapunge panoul dintre motor -habitaclu prin dreptul axului central al masinii , ceasul e plasat sub bord , lateral de contact , impreuna cu manometru , si el cu linie directa de presiune .Tevile sint de cupru , toata imbinarile cositorite , si au o izolatie tip spuma poli peste ele , ca sa nu ma incalzeasca la genunchiul drept

Cumva e acelasi bypass ca cel mentionat de tine mai sus , insa la o scara mai mica , cu termometru in el .

Dupa ce am cumparat toate componentele si am terminat montajul , la citeva zile dupa , am gasit un indicator cu Diam 60 mm , cu doua semicadrane , cu doua ace indicatoare , cu termometru cu capsula si cu tub capilar pentru manometru , numai bun pentru aplicatia in cauza . Ar fi fost mai convenabil , pentru ca capsula termometrica putea fi introdusa in teul de bypass , iar capilarul racordat la teul din fata sondei de ulei , fara sa mai aduc in interior racordurile de apa si ulei .Mentionez ca am renuntat la aeroterma masinii , avind propria versiune cu caloriferul mic inglobat sub bord , iat ventilatorul in compartimentul motor , astfel ca e un mare spatiu liber in fata manetelor si la picioarele pasagerului fata .

Nu am ales variante electrice , pentru ca ajungeam tot la acelasi cerc vicios tip sonda + ceas , care nu e facut sa arate 5 grade mai mult sau mai putin , sau 0,5 bari , ci doar indica pe sau pe linga linia de reper , care nu stie nimeni cite grade indica la vreo masine .

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

am montat azi noul termostat, care deschide la 76 grade

pe bord apa ramae mai jos decat ramanea cu cel de 82 grade

concluzia mea

desi arata corect si proportional temperatura, ceasul de bord este dereglat, aratand in alte zone decat pana acum 2 saptamani

aceasta problema (dar la alti parametrii) a fost intalnita si pe forumul de patrolisti din franta, si la aceasta concluzie a ajuns si posesorul ghinionist (lui ii arata pe rosu), dupa ce a schimbat si sonda si termostatul

el atunci a vazut eroarea folosind un termometru cu infrarosu, cand ceasul era pe rosu, el nu a gasit sub capota piesa mai calda de 78 grade

am sa incerc sa ii montez totusi si termometru suplimentar

cos, profesore, ai pm

Link spre comentariu

Soimu' , profesore , ai pm

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare