Endevour Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 (editat) Salutari tuturor, Va supun atentiei un versus, care are doua ecuatii de plecare: 1. Vitara LWB (Long) vs Grand Vitara 2. 1.6 8v vs. 1.6 16v vs. 2.0 TD vs. 2.0 V6 Asa cum poate v-ati dat seama, sunt interesat sa aflu de la posesori si experimentati care dintre cele 2 modele este de preferat si de ce. Care sunt avantajele si dezavantajele celor 2 modele cu 4+1 usi ? Care sunt diferentele intre cele 2 modele ? Care sunt problemele cele mai intalnite ? In privinta motorizarilor, ce este de preferat dpdv al fiabilitatii si de ce ? Benzina sau motorina si de ce ? Din ce stiu, motorul diesel este de provenienta PSA. Sunt familist, nu peste multa vreme familia se inmulteste, de aceea doresc 4 usi. Posed in prezent o masina de familie 4x4 de strada cu caracter sportiv ridicat, deci ceea ce caut dupa ce-o voi vinde este un off-roader capabil (in ordinea preferintelor este Patrol, Pajero si Suzuki) si nu dpdv dinamic neaparat. Daca se misca bine in general nu voi fi interesat de acc 0-100km/h pt ca vremea asta a apus mai demult. Inclin spre un diesel pt orice off-roader dar sunt deschis oricaror pareri si argumente. Multumesc anticipat tuturor celor care se vor stradui sa impartaseasca parerile lor cu mine. :y Editat Iunie 4, 2010 de Endevour “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 (editat) Re: Vitara Long vs Grand Vitara pai in primul rind scoate 2oootdi-ul(common-rail 110 cp provenienta peugeot )din lantul trofic ca e cu mult peste benzinare,iar in al doilea rind cred ca o comparatie ok ar putea face cineva care a avut si folosit ambele tipuri de masini(vitara,gv).asa ca sa vedem ce spun baietii.:hl ca inceputul sa fie maret incerc sa dau eu startul: 1.nu zic nimic de vitara ca habar nu am deci ma abtin 2.gv il am de 2005 de nou asa ca dupa 5 ani si aprox 80.000 km cred ca mi-am facut o parere. plusuri :-motor generatie noua,silentios,economicos(1ol/100 km in oras indiferent cum o calci,7-8 l in afara) -suoerrezistenta la drumurile noastre(in 80.00 km am schimbat doar 2 bielete antiruliu ca mi se parea ca bat) -te descurci onorabil intr-un offroad soft -facuta doar in japonia -in comparatie cu rivalele(freelander,rav 4,x-trail)mai spatioasa -prezenta reductorului(rivalele au nevoie) -posibilitate cuplare 4h din mers cu rotile drepte pina la 100km/ora :y Minusuri: -motorul e facut de francezi deci costuri relativ mari de intretinere(mai are si vreo 2 bube generalizate lasate de francezi ca sa te duci mai des la service) -scumpe piesele de schimb(un overfender era acum 2 ani vreo 1200 ron,in timp ce aripa fata era 800 ron:uameni) -doar 2 airbaguri -antifonare proasta -posibilitati limitate de transformare intr-un "monstru off-road" -nu are lsd(noua generatie are),nu are mrl-uri -porbagajul e cam mic _submotorizata fata de rivale -putine unitati vindute in ro,deci in consecinta probleme la sevisare) Cam atit in vine in cap la ora asta dar rog colegii sa completeze:tk Editat Iunie 4, 2010 de grandvitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Iunie 4, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2010 Re: Vitara Long vs Grand Vitara Multam pt interes. Eu ma refeream la vechiul 2.0 TD, de 90 cai parca. Tu ce motorizare ai pe GV ? Sa stiu cum inteleg consumurile... Eu voi lua ceva second si musai Euro2 daca nu chiar Euro3, deci nu asa nou ca tine, pt a ma putea incadra in bugetul propus (1998-2003 ma gandesc). Astept pareri in continuare :tk “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 (editat) Re: Vitara Long vs Grand Vitara consumul pe care l-am dat e pt 2000tdi,16 v provenienta psa.Din cite stiu cel de la mazda e 8v si sigur consuma mai putin! Sa fii atent in schimb daca iti iei gv ca samsarii se jura ca are ebd sau esp(am gasit unul prin sv care desi a vazut masina cu care venisem,jura ca modelul lui de gv are ebd:uameni),iar faza cu srs e doar pt ca are o generatie mai noua de airbaguri) Oricum daca mai vrei lamuriri in plus iti las nr de tel pe pm Editat Iunie 4, 2010 de grandvitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cucuci Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Re: Vitara Long vs Grand Vitara Endevour eu iti sugerez o chestie: vii sa vezi un vitara long cu motor de 2000 V6 + gaz, o vitara (in 2 usi ce-i drept) cu motor 1.6 8v si daca vrei gasim si un vitara 1.6 16v (dar tot 2 usi) asta asa sa-ti faci o idee despre partea de motorizare ... cum trage si treburi dintr-astea. Daca te ajuta treaba asta cu ceva da-mi un pm. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albucatalin Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Re: Vitara Long vs Grand Vitara GV au motoare PSA din 98' pana in 2006,dupa aia au pus Dci si au iesit din topul fiabilitatii--pana in 2006 era pe locul 2,dupa CRV-- . Motorul de 2l 90 cp este f rezistent,cred ca are si pompa si injectoarele Siemens,dar nu s-au mai facut pt ca n-au putut sa-l aduca in E4 :xVreau un Trabant nou !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Re: Vitara Long vs Grand Vitara GV au motoare PSA din 98' pana in 2006,dupa aia au pus Dci si au iesit din topul fiabilitatii--pana in 2006 era pe locul 2,dupa CRV-- . Motorul de 2l 90 cp este f rezistent,cred ca are si pompa si injectoarele Siemens,dar nu s-au mai facut pt ca n-au putut sa-l aduca in E4 daca citeai cu atentie tot ce s-a scris vedeai ca ce spui nu e corect,gv a avut motor diesel provenienta mazda pina in 2003(ecu siemens) cind a fost schimbat cu motorul psa (ecu bosch)care sincer nu rupe gura tirgului,iar motoarele de 1,9 diesel de la renault au fost folosite din octombrie 2005 atunci cind a fost lansat noul model de gv pina in prezent.In general dieselurile moderne sunt aduse la euro 4,euro 5 prin adaugarea filtrului de particule(FAP) (cel putin asa e la psa),iar daca vorbim de tehnologie si de fiabilitate common-railul de la psa era trecut ca number one cu mult peste pumpe-duse de la VW(consum redus,noxe reduse,mai silentios)dovada ca de vreun an si nemtii au renuntat la pumpe-duse si au trecut la common-rail. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Iunie 5, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2010 Re: Vitara Long vs Grand Vitara Oricum daca mai vrei lamuriri in plus iti las nr de tel pe pm Multam. Stiu f bine ce inseamna SRS, EBD sau ESP. :h5 “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Iunie 5, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2010 Re: Vitara Long vs Grand Vitara Endevour eu iti sugerez o chestie: vii sa vezi un vitara long cu motor de 2000 V6 + gaz, o vitara (in 2 usi ce-i drept) cu motor 1.6 8v si daca vrei gasim si un vitara 1.6 16v (dar tot 2 usi) asta asa sa-ti faci o idee despre partea de motorizare ... cum trage si treburi dintr-astea. Daca te ajuta treaba asta cu ceva da-mi un pm. Multam de oferta. Ai PM. :y “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Iunie 8, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2010 Re: Vitara Long vs Grand Vitara Asa o comunitate mare de posesori de Suzuki si atat de putini dornici sa-si imparta parerile si cunostintele ?:ooo “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Iunie 13, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2010 Re: Vitara Long vs Grand Vitara Astazi am luat contact cu Vitara SWB 1.6 8v. Multumiri lui Cucuci ! Urmeaza si alte modele...:2dr “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doru_constantiniu Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Vitara Long vs Grand Vitara Vitara LWB nu exista cu motor 1.6 8 v, numai 1.6 16 v, 2.0 v6 si diesel. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: Vitara Long vs Grand Vitara Vitara LWB nu exista cu motor 1.6 8 v, numai 1.6 16 v, 2.0 v6 si diesel. Cred ca in jumatate de an de cind e ultimul post si-o fi dat seama si omul:ha::ha::ha:! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zen Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Re: Vitara Long vs Grand Vitara Care dintre cele doua vitra sau gv au posibilitati mai bune in off road. \ stock sau modificate? Cu stima Calin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Re: Vitara Long vs Grand Vitara E cam aceeasi brinza in teren atit cu vitara cit si cu grand vitara cu precizarea ca diferenta o face pretul de achizitie si de intretinere( mult mai mare in cazul gv-ului).Prezenta directiei pe cremaliera si basculele fata penalizeaza comportamentul ambelor tipuri in off-road. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zen Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Re: Vitara Long vs Grand Vitara OK. Multumesc de raspuns. Cu stima Calin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: Vitara Long vs Grand Vitara Diferenta intre cele 2 in offroad este data 90% de sofer, acum daca ai airbag si o trantesti mai tare s-ar putea sa iti sara in figura, in rest, nu vad nici un dezavantaj la GV in ceea ce priveste offroadul. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: Vitara Long vs Grand Vitara Diferenta intre cele 2 in offroad este data 90% de sofer, acum daca ai airbag si o trantesti mai tare s-ar putea sa iti sara in figura, in rest, nu vad nici un dezavantaj la GV in ceea ce priveste offroadul. Nu exista diferenta intre cele 2 dupa cum spuneam mai sus in off-road decit data de pretul de achizitie si intretinere.O vitara LWB sh standard inmatriculata mai mult de 3000(stare exceptionala) nu face,pe cind gv-ul sh LWB fara 6000- 7000 nu te atingi de el. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: Vitara Long vs Grand Vitara Nu exista diferenta intre cele 2 dupa cum spuneam mai sus in off-road decit data de pretul de achizitie si intretinere.O vitara LWB sh standard inmatriculata mai mult de 3000(stare exceptionala) nu face,pe cind gv-ul sh LWB fara 6000- 7000 nu te atingi de el. Conteaza foarte mult starea masinii. Poate sa merite si mult peste 3000, daca este super intretinuta si este varianta de varf, model sidekick/state. Oricum nu merita diferenta de 3-4000 euro. Este acelasi schelet. Ca sunt alte motoare, alte rapoarte in cutii, si difera designul int/ext, pentru asta nu merita sa platesti 4000 euro extra. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Re: Vitara Long vs Grand Vitara Este acelasi schelet. Ca sunt alte motoare, alte rapoarte in cutii, si difera designul int/ext, pentru asta nu merita sa platesti 4000 euro extra. Roly tu omori industria automobilistica!:ha::ha::ha:Daca ne-am raporta la ce spui tu nimeni nu ar mai trebui sa isi schimbe masina,primii fiind proprietarii de BMW care mai degraba de exemplu ar folosi seria 5 din anii 90 decit sa dea o caruta de bani pe noile modele de la seria 5, plecind de la premiza ca sasiul e acelasi ,ce difera fiind restul......adica tot!:ha::ha::ha::ha::ha: Sincer la ce calitate(proasta) incep sa ofere producatorii de masini in ultima vreme inclin sa iti dau dreptate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate