290GD Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 (editat) Salut, Dupa 5-6 ani am atins si eu punctul G :) am in final masina care la care am visat. Imi pun speranta in acest forum sa ma ajute sa si intretin acest vis si sa-l optimizez. Mai jos este "amanta" mea inainte sa iasa de la "cosmetician" care a cam facut urmatoarele: "tratament sasiu", inlocuit diferite (chedere,conducte frana....si alte maruntisuri) care au ajuns in final in jur de 2000€ + vopsit complet. acum intrebarile mele: 1.)am cauciucuri 32-11.5 = nu prea imi plac in teren (ieri am facut botezul)...ma gandesc la 235/75/15 all terrain BF ce ziceti ?(nu vreau sa folosesc masina ptr. off road extrem...vanatoare (pasnica) si asfallt ...pierd din garda mult daca schimb? 2.) in teren (noroi de 30-35cm) am avut o surpriza neplacuta ....puntea fata sa comportat de parca aveam frana de mana trasa...fata a cuplat dar spatele statea ca si lipit de teren? cineva zice ca ar fi o problema de ambreiaj? In rest masina este colosala...(un tachet face putin pe nebunu dar...masina a stat 1 an si jumatate...poate dupa ce se dezmorteste isi revine). mai revin si cu alte intrebari daca vad ca ma bagati in seama :tk P.S.: era sa uit sunt din Arad...si vreau sa-i gasesc si un medic de familie (mecanic)...ce imi recomandati? cu respect Mihai Editat Iunie 30, 2010 de 290GD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Clar trebuie sa pun pret pe "drepturile de autor"! Macar din asta sa mai castig bani..... On topic: merge oricum! Pune ce vrei ca pt vanatoare nu ai nevoie de prea multe chestii! felicitari pt achizitie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Felicitari pentru achizitie si cosmetizare. 1. Daca schimbi cauciucurile cum ai scris vei castiga la demaraj, dar in noroi nu va fi mare diferenta. Te mai poti gandi la BFG MT de 31x10.5, va fi ceva mai bine in noroi si nici nu vei pierde prea mult din demaraj. 2. Nu am inteles: se invarteau doar rotile fata?! Asta nu se prea poate la un G. Masina este diesel aspirat sau turbo? Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
290GD Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Diesel simplu...(probabil aspirat)...din 1994. Ce ulei recomandati ptr. cutia de viteza (manuala 5 trepte). merci, Mihai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Din pacate nu te pot ajuta cu informatia despre uleiul din cutie. Am gasit pe net ca masina ta ar avea cutia 711.116 - o cutie cu viteza 1a foarte redusa, 6.157 fata de 4.007 la automata de 4 viteze pe care o am. Daca-i asa, ai probabil cea mai de "off-road" cutie de viteze de G! Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
290GD Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Salut Vlad, da intradevar cutia se comporta extraordinar> referitor la: "Nu am inteles: se invarteau doar rotile fata?! Asta nu se prea poate la un G." iti spun ca asa era ...poate si faptul ca spatele era mai ingropat decat fata (aproape de jumatatea rotii)...dar si asa ma asteptam sa se miste putin ...se mai poate sa nu fi cuplat ...eu manevrand in tmp ce eram blocat cutia si difrentialul + blocabilele.spre rusinea mea o NIVA ma miscat putin si apoi au mers toate... Cu uleiul de cutie am rezolvat... oricum am sa schimb acum ambreiajul deoarece e clar ca sunt ceva probleme...a si mirosit destul de puternic. Intrebarea care ma framanta este daca ambreiajul poate influenta blocabilele sau diferentialul. merci, Mihai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Masina din poza pare a fi modelul 461, fara diferential central. Daca este asa, nu are cum sa se invarta doar rotile fata. Fie trage doar spatele fie trage si spatele si fata. Doar fata nu se poate, decat daca nu ai cardan spate! Atentie cu blocarea diferentialelor din mers!!! Daca rotile se invart cu viteze diferite cand blochezi, poti distruge blocantul. Trebuie sa blochezi fie de pe loc fie la mers incet si constant. Nu in shpan! Faptul ca ai ramas inamolit nu-i o rusine, mai ales cu cauciucurile tale. Dupa ce vei trece la MT-uri vei vedea diferentele. Daca iti patineaza ambreiajul, acesta va patina si mai mult cand vei pune blocantele - in loc sa mai patineze rotile va patina ambreiajul. Asta presupunand ca vei bloca diferentialele pentru marirea aderentei, in rampa sau noroi. Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
290GD Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate asa este 461 din 93...model din . -Multumesc Vlad ptr. ajutor si lamuriri... Adevarul ca nu-mi plac cauciucurile pe care le am nici pe sosea...parca sunt eu incaltat cu pantofi cu 2 numere mai mari. sunt Maxxis 751 Bravo 32/11.5/15. -mai mult ca sigur ca voi opta ptr. BF 31x10.5 MD terrain..dar acum nu am gasit ci doar la comanda. multumesc Mihai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Ai incercat la GTC si nu ai gasit acolo? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
290GD Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Ce este CTG? Am incercat la nicotyres si mai la unu car se ocupa cu anvelope local. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Cauta-l pe RazvanGTC de pe forum sau da clk pe banerul din stanga GTC Auto ... :grin: Ei sunt reprezentanta BFG ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doktor4carz Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Si pune o serie de caroserie aici, sa vad ce se poate gasi despre mashina asta a matale... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
290GD Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate WDB46133717094437....se poate verifica aici: http://old.mbclub.ru/mb/vin/view.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doktor4carz Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Acolo verifica tot poporul... eu am alte locuri, mai sfinte. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
290GD Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate :) ok ...astept cu nerabdare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doktor4carz Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Mie imi apare in scriptele mele ca ai avea cutie Getrag pe mashina... mai exact GL76/27 R-5. Site-ul rusesc traduce asta prin 717.445, care tot dracu' ala e. Daca intr-adevar asta ai pe mashina, ceea ce se poate verifica foarte simplu... seria e shtantzata pe dreapta cutiei, pe un bosaj ushor de observat... rapoartele nu sint cele ce zice Vlad... Ar fi asha: I - 3,86 : 1 II - 2,18 : 1 III - 1,38 : 1 IV - 1 : 1 V - 0,8 : 1 AR - 3,71 : 1 Ca sa fiu eu absolut sigur, dat fiind faptul ca nu e prima oara cind documentatzia bate cimpii, sfinta e cartela de date de la reprezentantza. Dar aia nu stau la ora asta la dispozitzia mea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
290GD Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate macar suna bine :wink: Getrag =G-ul trage ar veni in traducerea mea... altceva ce poti sa-mi spui/recomanzi...vis a vis de motor si la ce sa fiu atent? merci, Mihai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doktor4carz Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Motorul tau este mai bine-cunoscut celor ce au lucrat in caraushie... s-a pus ani de zile cu maxim succes pe T2, supranumit semi-sprinter, adica dubele 310/410 D. Acelashi motor, cu alta chiulasa si alt sistem de alimentare s-a folosit pina prin '99 la W210 si chiar si la W463 citava vreme. Motoarele sint cam indestructibile... ai de munca sa pui unul pe butuci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
290GD Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Multumesc doctore. Cu stima Mihai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doktor4carz Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate N-ai de ce. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Motorul este intr-adevar, foarte smecher, din punctul meu de vedere. Am avut un W210 motorizar astfel si am fost pe deplin satisfacut.:banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doktor4carz Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate E niscai diferentza... aspiratul are 90 si nitzel de cai, ala de ochios are vro 125, daca nu ma insheala memoria... Cel aspirat poate fi descris ca "nitzel puturos", dar extrem de fiabil... e peste 250 cu mult... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Dok, oare poate cineva sa te contrazica? Se pare ca nu...Ai dreptate, nu luasem in considerare "dopajul"...:br Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doktor4carz Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Oricine poate fi contrazis, dragul meu... adevarul suprem nu exista. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
290GD Postat Iunie 8, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2010 Re: 290GD visul devenit realitate Radiatorul de clima este fisurat...exista posibilitatea sa nu poat fi reparat...in concluzie vreau sa vad alternative. Aveti idee daca se potriveste de la alte modele? ex. cobra,sprinter etc? merci, Mihai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate