Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Land Rover

Mate Andrei Vlad M.D.

Postări Recomandate

Buna as vrea sa imi cumpar un land rover si cum am ca hobby pescuitul si putin vanatoarea(imi palce sa ma duc nimic mai serios)as dori o masina de teren 4x4 care sa te poata baga si scoate de prin noroaie(ca de la noi in romania pana la balta e un adevarat traseu offroad iar ploaia te face sa mergi acasa daca nu ai masina cel putin la noi aici ) .Avand in vedere faptul ca la pescuit si in special la cel stationar echipametul este destul de voluminos m-ar interesa o masina in care sa incapa toate accesoriile si daca se poate si ceva persoane.M-am gandit la un land rover pentru ca imi place marca,si aspectul masinilor ce le produce,asta pe langa faptul ca au facut istorie in lumea masinilor 4x4.Momentan am un mercedes vito semi van(asta ca sa va faceti o idee despre volumul bagajelor a 3 pescari)

Bun ce masina mi-ati recomanda?

A precizez faptul ca nu sunt un foarte bun prieten al mecanicilor si prin urmare as dori o masina fiabila.

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Putin ajutor achizitionare land rover

undeva pa la 8-9000 euro.Avand in vedere bugetul e clar ca doresc una second hand.Stim cu totii ca masinile second au probleme .Sa zicem la discovery II cam la ce ar trebui sa fiu atent?

Editat de Astral
Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Salut,

Fereste-te pe cat e posibil de Discovery 2 cu suspensie pneumatica pe spate.O sa ai multe surprize si nu placute.:dr3

Discovery 2 s-a fabricat din 1998 pana in 2004.Motorul e OK, masina e foarte comoda, e incapatoare, e ideala pentru pescuit. :y

Link spre comentariu

"Fereste-te pe cat e posibil de Discovery 2 cu suspensie pneumatica pe spate.O sa ai multe surprize si nu placute."

Pe ce te bazezi cind afirmi asemenea lucruri? Pe ce se scrie pe forumuri sau pe baza clientilor efectivi de Disco 2 care vin sa schimbe pernele? Aaa.... si cam cum au folosit acei clienti pernele respective, stii?

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Dupa ce am devenit un cnoscator autodidactic al suspensiei pneumatice(SLS) la Discovery 2 pot sa-l contrazic respectuos pe colegul daniel4x4. Nu-i chiar asa periculos cum pare, dar daca gasesti tu( pe mobile.de) varianta simpla fara SLS si ACE, va fi mai ieftin si daca-i mai mult pentru pescuit asta s-ar incadra sub bugetul tau, ti/ar mai ramane si de finisaje.......eu as merge mai bine pe varianta Td5 decat benzinarul V8.......Totodata la bani chiar mai putini poti inca sa mergi pe un Discovery1 300TDI in stare f. buna. Astea ar fi cele care sunt incapatoare si se descurca bine in teren......daca prinzi una si cu diff central blocabil ai dat lovitura. Dupa ce te hatarasti care s/o alegi descarca pentru tipul ala de masina un RAVE de aici http://green-oval.com/joomla/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=13&Itemid=29 si invata cum trebuie sa se comporte martorii de la bord ca atunci cand o vezi sa stii daca totu-i in regula sau ca nu s-a umblat la martori ca sa ascunda unele defecte. Motorul daca il auzi vei sti cum stai si te uiti dupa scurgeri de ulei. Mergi pe dealeri nemti, evita orientalii si persoanele fizice daca poti. Cam atat.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Si eu recomand varianta fara SLS si daca se poate fara ACE. SLS-orice balon se poate sparge, si daca ai 120 km/ora e nasol tare; ACE-o fisura sau furtun ros, duce la pierderea lichidului si probleme grele si costisitoare. Eu daca as avea SLS as schimba maine cu arcuri, desi vad ca unii sint pasionati de acest sistem. Lasati-l pe Daniel in pace, are dreptul la opinie si chiar are dreptate la faza asta...

Problemele la Discovery 2 sint prea numeroase ca sa le enumeram aici, totusi e de preferat fata de Discovery 1 , care e din alta generatie.

Recomandarea mea, masina din Germania, de la un dealer, cu caiet service, peste 100-150 mii km, ca toate defectele sa fi fost remediate acolo, pe banii proprietarului, cu mana de lucru calificata. Sa nu iei din Romania,Italia, etc ca nu e acelasi lucru .

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

"Fereste-te pe cat e posibil de Discovery 2 cu suspensie pneumatica pe spate.O sa ai multe surprize si nu placute."

Pe ce te bazezi cind afirmi asemenea lucruri? Pe ce se scrie pe forumuri sau pe baza clientilor efectivi de Disco 2 care vin sa schimbe pernele? Aaa.... si cam cum au folosit acei clienti pernele respective, stii?

Salut,

Eu ii vad pe clientii de Discovery 2 care au suspensie cu perne pe spate.Problema apare in momentul in care spargi o perna, nu functioneaza o electrovalva, etc si esti nevoit sa mergi cu masina pana la service.Efectiv te rupe, ramai fara nici o suspensie, te scutura ingrozitor.Si daca vrei sa faci cateva modificari sa o inalti e mult mai scump la varianta asta.

Link spre comentariu

e un Disco I pe autovit verde la 145.000 km din 97 cu inaltare kit OME, roti BFG mud terrain modelul nou,jante offset negativ, toate noi. masina a fost a unei reprezentante, are km reali si e in stare impecabila. e a copilotului meu Lucian.

la 6500€ este o super oferta, as fi luat-o eu dar am prea multe...

DEFENDER 110 Pickup

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

undeva pa la 8-9000 euro.Avand in vedere bugetul e clar ca doresc una second hand.Stim cu totii ca masinile second au probleme .Sa zicem la discovery II cam la ce ar trebuii sa fiu atent?

disco II din 2001 cu dotari extra de 5000€ (arc+amortizor off road OME, gume BFGoodrich,snorkel Safari,bara fata AFN, troliu Tmax, toate noi )adusa din afara, fara perne sau ACE = 12.000 €

0726 373 446

DEFENDER 110 Pickup

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

multumesc pentru oferte oricum am notat numarul de telefon.Ca nu se stie nici o data.

Oricum cam astea ar fi lucrurile cele mai importante nu ? sau mai e ceva?

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Daca te intereseaza:

LAND ROVER DEFENDER 130 (5 locuri+ bena) an 1997

Motorizare: V8 3,5 carburator

Culaore: alb

KM: 67.000

Inmatriculat

Stare tehnica

Motor: perfect

Transmisie: foarte buna

Suspensie: telescoapa cam obosite

Necesita cateva reparatii la caroseria (usi si tavan)

Troliu fata WARN 9500 + Proiectoare

Am omologat si roti de 9.00x16.

Daca esti interesat discutam detaliile la 0744-981032.

Mauri

--
Link spre comentariu

Salut,am 2 Land Rover Discovery 1 motoare 3.9 V8 de vanzare daca te intereseaza.Tel 0722998336.

Land Rover Discovery 300 Tdi,C.V R380 year 98''

it's not a jeep it's a f**king land rover !

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Re: Sfat achizitie Land Rover

Buna dimineata fratilor,

Eu sfaturi nu pot sa dau dar am nevoie de indrumare, am achizitionat recent un Discovery 3 cu 170000 km, ce sfaturi imi dati pt a verifica si pune in perfecta stare de functionare masina si unde sa ma adresez la ce service bun si ierftin in acelasi timp. Multumesc de ajutor

Link spre comentariu

Salut si bine ai venit la noi pe forum.

In primul rind nu trebuie sa-ti dai toata adresa din buletin in locatie. Este de ajuns Bucuresti.

In al doilea rind te rog sa citesti regulamentul si sa-ti faci o prezentare aici

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=713330#post713330

Multumesc

Apoi pentru problema ta poti lua legatura cu LandMarcel sau cu service-ul din Ciolpani. Gasesti pe forum nr de telefon.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Salut. De ce pentru a aduce masina la stare de functionare perfecta? Ai probleme cu articulatiile? Funtionarea motorului? Transmisie? Electrica/electronica? Pentru revizii poti apela la orice service decent echipat si in care lucreaza oameni suficient pregatiti iar pentru piese/accesorii si altele poti apela la cei de la LandAtelier sau la alti astfel de importatori/distribuitor care isi desfasoara activitatea la noi pe forum.

Link spre comentariu

Discovery 2 merita achizitionat . Piese de schimb se gasesc , nu sunt foarte scumpe.

Desi e un subiect care s-a mai discutat (cred nu strica o "cautare"), orice discutii noi sunt binevenite.

Razvan, am si eu cumva aceeasi problema, trebuie sa schimb masina (din cauza ca nu am reusit sa o inmatriculez pe cea veche).

O sa raman pe Discovery pt. ca este confortabila si imi ofera multe pt. banii care ii dau pe ea, dar dilema mea este Discovery 1 sau 2 ?

Am inteles ca piesele la Discovery 2 costa de 2x mai mult ca Disco 1 + faptul ca are mai multa electronica, perne aer s.a., la care se adauga pretul (mai mult decat dublu cred eu).

Evident, Disco 2 are si avantaje (putere, design, masina mai noua, pretabila si la utilizare zilnica, mai putina rugina - colegii cunoscatori probabil ca pot sa umple o pagina cu avantajele Disco2. )

Discovery 1 sau 2 pentru pescuit ?

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

daca-i doar pt. pescuit atunci ajunge D1.... eu am ales D2 ca e masina mea de toate zilele...si pescuit/noroaie/gropi/etc si autostrazi europene.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Discovery 1 sau 2 pentru pescuit ?

Pentru pescuit la crap(sau stationar) incap lejer 3 persoane cu sculele aferente chiar si pentru partide de o saptamana (pescarii stiu ca in cazul acesta materialele carate ocupa foarte mult spatiu).

Pentru partide la Dunare sau chiar in Delta, incap chiar 5 persoane si materialele necesare. Spun asta din propria experienta cu D1! Cat despre performantele masinii, sau spatiul si performantele la D2, ii las pe cei mai avizati sa dea amanunte.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Pai asta era ideea, daca merita D2 pentru scopul propus. E mai fiabila pe drumuri proaste decat D1? Intretinerea e la fel, sau mai scumpa ?

Asa cum am spus, o sa raman pe Discovery, e o masina interesanta pentru buget redus, piesele le gasesti usor si ieftin.

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

ce e un disco 2 ??? fratele mai rafinat al lui disco1....interior mai finisat' dotari mai multe motor mai performant ..confort mai bun portbagaj mai mare ..deci '' mai de asfalt'' si de aici dezavantajele unei utilizari offroad fiabilitate? depinde cum tragi de ele costuri de intretinere ? disco 1 castiga detasat piesele sunt mai ieftine si masina e mult mai simpla ..din ciclul :daca nu are, nu are ce sa se strice...rugina depinde .am vazut si disco 2 cu sasiul praf plin de gauri ....oricare varianta ai alege fii atent la chesoane stalpi sasiu aripi interioare..( avand exteriorul tabla de aluminiu multe arata bine pe dinafara si pe sunt vraiste pe sub ea )

Editat de nae rx 4
Link spre comentariu

oki doki am revenit! Dupa cum bine se vede criza a lovit din plin:fr2 si eu tot nu am achizitionat nimic,dar acum sunt sigur am aici langa mine 8000 euro astea cam atat,pt fie un freelander fie un disco .M-am tot uitat si am analizat si cred ca disco 2 sau freelander TD4 dupa 2002 ar fi o alegere inteleapta ! Tot ce imi mai ramane acum e sa ma decid sa gasesc si sa cumpar ! As avea acum nevoie de niste pareri si na,daca cineva a inmatriculat o astfel de masina recent ,l-as ruga sa imi spuna un cost total.Repet 8000 euro este suma de care dispun! Daca sunt posesori si ar dori sa vanda in acest pret sunt deschis ofertelor ! mentionez ca voi frecventa si piata de masini din cluj napoca si daca este cineva ca cat decat experienta land rover care ar putea veni cu mine si sa ma ajute cu cele necesare(un service bun unde as putea duce masina pentru o verificare, de ce nu? sa cunoasca chiar masina pe care doresc sa o cumpar etc.) as fi foarte recunoascator si na vb apoi cu restul (cu cat mai multi cu atat mai bine)..sunt de parere ca 8000 de euro nu sunt tocmai usor de gasit si nu as vrea sa raman cu buza umflata:grin: :hl:hl Inca ceva cam care este diferenta intre costul de intretinere disco 2 si freelander td4 si daca se amortizeaza intre ele la nivel de impozit si consum ! va multumesc anticipat!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare