tomas Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 (editat) M-ar interesa daca are cineva de pe forum Samurai cu caseta de directie de Mercedes Cobra. Am in posesie un asemenea chit: caseta directie, pompa, furtune, etc. Stiu ca trebuie sa fabricam un suport pentru pompa servo, un sistem de prindere a casetei pe sasiu etc. La ce trebuie sa fiu atent? De unde gasesc o fulie la vibrochen la ea? Editat Iunie 9, 2010 de tomas VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dac Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. Stiu (din citite) pe cineva din Roman care a facut chestiunea mentionata.Daca persoana respectiva nu da un semn ,o sa incercam sa-l contactam. Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. Si eu sunt interesat de aceiasi conversie, sunt ochi si urechi. :wink: 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Iunie 8, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. Sper sa aflam secretul privind adaptarea.Este cineva pe forum care are Sami cu servo de Mercedes, nu mai stiu cine e, dar parca spunea intr-un topik ca e super cu servo de cobra, dar la relantiu ii coborea turatia la viraj max si i se oprea motorul. Asteptam pareri autorizate. VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. Luati de aici Userul se numeste ALINRIDE si este din Roman intradevar .... caseta de directie e de pe un mercedes cobra -si trag de volan cu un deget,dar nu pot braca la maxim la relanti ca imi ineaca motorul.trecerea puntilor peste arcuri am facut-o singurdupa cum urmeaza> taierea suportilor arcurilor si mutarea lor deasupra dupa ce in prealabil am schimbat un pic unghiul de cadere al cardanului,adica am rotit cu cateva grade puntea.am montat la loc si surpriza..telescoapele erauprea comprimate si deci am dat talerele jos si am sudat inaltatoare la prezoanele de sustinere si remontare,iar surpriza atingea corpul telescopului in talere ,am luat o ranga de 2m si am facut o parghie si am reusit sa distantez platbandul de 8mm.in fata la servo am folosit pitman-ul de cobra pe care l-am decupat putin si i-am schimbat forma si iar sudura.z linkul e super ramforsat sper sa nu cedeze. .... Toate detaliile le aveti aici Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. Dar de ce de Cobra si nu de Vitara ??? .... e mult mai simplu si plus de asta merge foarte bine ... Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. ...pentru ca pretul unei casete este prea mare? 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Iunie 9, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. Dupa 3 ore de lucru la 32 grade am reusit sa demontez kitul servo de pe un Cobra de 3000 cmc. Caseta e mai mare, dar nu exagerat de grea. Astept instructiuni legat de montaj.:tk:tk:tk:tk:tk VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Iunie 10, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. L-am sunat azi pe colegul ALINRIDE si a promis ca va veni cu poze si explicatii privind montajul.:tk:tk:tk:tk:tk VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALINRIDE Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. salut ,imi cer scuze ptr intarziere ,dar a trebuit sa fac ceva poze Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALINRIDE Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. pluscateva.daca aveti nelamuriri punctati.1oricum aveti grija la suporti trebuie foarte bine facuti din materiale groase si bine sudati.daca faceti astea bune o sa mearga foarte bine.nu mai se fac de mult casete de directie la calitatea si puterea respectiva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALINRIDE Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. pitmanul e cel de la cobra pe care l-am taiat(partial) si indoiat dupa forma pe care aveam eu nevoie.levierul de comanda e dintr-o bara de fier filetat la capete si doua capete de bara de golf 3.suportul ptr directie ,cel prins in suruburile de la etrier e si ala facut dintr-o bucata de fier de 25mm pe care am sudat a doua ureche de pe pitmanul de la cobra.eu sunt foarte multumit de cum se comporta.la spoa trebuie neaparat directia peste arcuri adica cea din poze ca altfel se indoaie z-linkul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. Cat ai dat pe amortizorul de directie? Ma gandeam sa pun si eu pe veverita...:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. suportul ptr directie ,cel prins in suruburile de la etrier e si ala facut dintr-o bucata de fier de 25mm pe care am sudat a doua ureche de pe pitmanul de la cobra.eu sunt foarte multumit de cum se comporta.la spoa trebuie neaparat directia peste arcuri adica cea din poze ca altfel se indoaie z-linkul. Solutia mai simpla pentru hi-steer este brat de directie de mercedes s classe. Mi se par cam multe suduri si taieturi, dar daca tu ai incredere in ce ai facut, e ok. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Iunie 12, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2010 (editat) Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. Mie mi se pare super ce afacut ALINRIDE si felul in care a conceput tot. Intr-adevar e mult de lucru dar vom vedea cum vom face la mine.Eu m-am gandit sincer ca e mult mai simplu:dau jos caseta originala , pun de cobra, fac suporti pentru pompa si dai sa mearga.Se pare ca nu e asa de simplu. Eu voi incerca sa nu umblu la bratele directie,sa modific pitmanul de cobra ca pozitie si lungime si sa sudez pe ea capatul pitnamului de Sami. Alin, tu ce fulie ai pus la vibrochen si cum ai pus fulia sus, dat fiind faptul ca e un alt tip de fulie pe vibrochen? Editat Iunie 12, 2010 de tomas VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALINRIDE Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. pivotul de la samurai se potriveste pe pitmanul de cobra.deci doar decupezi un pic din pitman de cobra il indoi dupa bunul plac si-i dai sudura cu amperaj mare sa patrunda bine. si credeti-ma ca se rupe de orinde altundeva dar nu din suduri.*daca se sudeaza bine ,in straturi ,si fara zguri sau aer).amortizorul de directie a fost 100epurasi,dar mergea unul de patrol la rotile astea.a doua fulie e de la o pompa de apa de pe un motor de golf 3(are fix acelasi diametru),si e sudata cu tigul de un meserias peste cea originala,apoi luata la strung,si echilibrata(merge si neechilibrata daca e sudata bine si subtire..a mea nu a necesitat decat foarte putin echilibrata...si s-a facut echilibrare dinamica.) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALINRIDE Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. o sa trebuiasca modificat si suportul de la radiator pe partea stg. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Iulie 9, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. Azi s-a inceput montarea servodirectiei de Mercedes Cobra. Caseta este pusa sus pe masina, dar e pozitionata mai jos decat la ALINRIDE.Coloana directiei potriveste aproape perfect pe Sevodirectie.Se lucreaza la prinderea pompei servo. Radiatorul s-a miscat vreo 5 cm spre dreapta. Pitmanul a ramas cel original de Cobra. Marti se pare ca e gata, voi posta si pozele cu lucrarea finalizata.:h5 VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. toate is bune si frumoase dar nu inteleg de ce ai pastrat bara de torsiune!!! suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Iulie 9, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. Bara de torsiune am demontat-o de mult timp, dupa prima iesire in teren cu masinuta. Pozele nu sunt foarte recente. VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. Azi s-a inceput montarea servodirectiei de Mercedes Cobra. Caseta este pusa sus pe masina, dar e pozitionata mai jos decat la ALINRIDE.Coloana directiei potriveste aproape perfect pe Sevodirectie.Se lucreaza la prinderea pompei servo. Radiatorul s-a miscat vreo 5 cm spre dreapta. Pitmanul a ramas cel original de Cobra. Marti se pare ca e gata, voi posta si pozele cu lucrarea finalizata.:h5 Baga poze! Suportul casetei cum l-ai facut? 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Iulie 11, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2010 (editat) Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. Caseta e prinsa intru-un surub pe sasiu, dupa care sudat un fier cornir gros pe sasiu cu alte doua gauri.Arata super solid si rezistent. In lucul fuliei de Mercedes s-a montat o alta fulie cu caneluri astfel incat fulia vibrochenului nu a suferit nici o modificare. Poze voi avea dupa ce scot masina din servis,sper marti, nu vreau sa il grabesc pe om. Editat Iulie 11, 2010 de tomas VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bypas Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. dn alin va felicit pentru adaptare. ff curat si ingenios Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. toate is bune si frumoase dar nu inteleg de ce ai pastrat bara de torsiune!!! Bara stabilizatoare :dr1 Induci lumea in eroare :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Iulie 18, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2010 Re: Samurai cu Servodirectie de Mercedes Cobra. E gata si servodirectia mea. Merge extrem de usor si precis. Radiarorul afost montat cativa cm mai incolo si totul e la locul lui.Beton. Merge mai usor ca servodirectia turismelor care le am. VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate