soimu Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Re: Am dat lovitura. in anii 70-80 sa dovedit clar in occident, ca prin pescuit sportiv (cu limita de retinere) in ape intens pescuite (aglomerate) se pot efectiv "goli" apele de peste din aceasta cauza sa impus dezvoltarea conceptului de C&R ca o conditie ca cei pasionati sa se poata bucura de hobyul lor, altfel placerea (singura) este drumul si "statul" pe margine dar la noi sunt ale prioritati 1. burta 2. sa nu lasam la altii ce putem lua noi poate exagerez...dar poate nu, doar asa sunt privit de unii care au alte principii in contradictie cu ale mele totusi, avand in vedere gradul de polauare din apele noastre cu metale grele si toxine care se acumuleaza in carne in special in varful lantului trofic, poate in 15 ani se rezolva de la sine problema, prin transferarea "pescarilor" de pe balta in spitale nu e o speranta, doar o banuiala si asta e o cauza pentru care in alta parte sunt pesti, pt ca au observat ca pe rauri si beltile de langa orase, pestii sunt cu carnea nociva pt organism desigur, la cate toxine si Euri se consuma de noi, ce mai conteaza astea... dar cred ca totul e de cantitate...pana plezneste ceva forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catabala Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Re: Am dat lovitura. Am fost si eu sapt trecuta de joi pana duminica, am batut Uzlina, Isac, Chiril si toate canalele din jur. A fost superb, vremea foarte buna, stiuca a cam lipsit, am luat peste 20 de marlite pe care le-am pupat si au fost redate mediului lor natural. Nu am plecat cu traista goala, am avut ceva biban frumos (2,3 la kil). In rest totul a fost ok mai ales delicatesele din peste preparate de gazda noastra. Unde sunt vremurile cand eliberam stiuca la 1,2 kg care ni se parea prea mica...:fh Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Membedeep Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Re: Am dat lovitura. Cine gaseste diferite scuze pentru a nu da drumul pestilor foarte mici, foarte mari sau de care nu are nevoie, eu cred ca greseste. Oricum, sunt vesnice si interminabile discutiile despre "eu dau drumul la pesti" sau "eu bag totul la sac". Depinde de educatia fiecaruia si etica de care da dovada sau nu, degeaba incerci sa arati lumii ca greseste. Si este un fapt dovedit ca pescuitul sportiv poate dauna grav populatiei. Un exemplu ar fi exemplarul de somn de mai sus, cel mare, un producator veritabil. In mintea mea, nu vad rostul retinerii unui asemenea peste. Da, este bun de mancat. Nu o sa fiu ipocrit sa zic ca e plin de grasime si ca nu e bun. Dar... poate nu ar fi rau sa gandim si dincolo de stomac. Puteam la fel de bine sa pastram 4 somotei de 1 kg fiecare, care ar fi urmat sa se reproduca peste cativa ani. Ma rog, fiecare face ce stie si cum vrea. Eu ultima oara am dat la clonc pe Sf. Gheorghe, pe buclele salbatice. Am petrecut atunci cam 3 saptamani cu Jeremy Wade, nebunul ala care prinde pestii aia periculosi duminica seara, la ora 22, pe Discovery. Nu am prins niciun somn mai mare de 3 kg la clonc in delta noastra. Dar mi-e dor sa mai inmoi cloancele mele in apa. La clonc ce momeala folosesti? Somnul cel mare tot la clonc l-ai luat? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adytt Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: Am dat lovitura. sa mergeti la pescuit la pastrav sa vedeti acolo cum e treaba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Octombrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: Am dat lovitura. Cred ca pescuitul la pastrav este cel mai adevarat si acolo trebuie sa fi meserias,nu trebuie sa faci galagie deloc,sa cunosti locurile,sa aplici tehnica care trebuie pentru a prinde plus ca este cel mai dinamic pescuitul,nu-i ca la balta arunci 2-4 lansete si stai cu fundul pe scaun. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sclipici Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: Am dat lovitura. Am prins pastravi in Putna...! Sunt mai micuti decat ce-i ce-i vedeti in vitrine, si e un chin sa prinzi 10 bucati...:grin: Prefer pescuitul la balta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adytt Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: Am dat lovitura. Prima oara cand am pescuit pastrav a fost pe raul Doamnei , am prins 7 ceea ce zic eu este rezonabil pentru "prima incercare", am beneficiat in schimb de sprijinul localnicilor care au tehnica lor speciala ei folosesc o varga lunga de 5m cu trei inele asezate cam la 20 cm incepand de la varf,o mulineta foarte mica (costa 3 lei), musca este facut din pene de cocos "porumbac", si pun o bucata de nailon cam la 1.2m de musca, musca o folosesc doar impreuna cu "carabeti" luati de sub bolovani de rau. Este multa vegetatie in dealungul raurilor si poti folosii tehnica de "biciure". Cei mai experimentati au prins peste 30 buc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: Am dat lovitura. nu carabeti ci scorobeti :) , niste larve "imbracate" intr-un tub de nisip prins de partea inferioara a pietrelor. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Acelasi Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Re: Am dat lovitura. E foarte frumos pescuitul la pastrav -cand pescuieste altul-, eu prefer ape curgatoare de campie Sa ma ... pe betele voastre 1 " Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate