Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

anvelope resapate?

Optimus

Postări Recomandate

salut,

am nevoie si eu de un sfat, referitor la niste anvelope pt vara, circulat mai mult pe asfalt dar in weekend mai ies prin natura, unde ma bag peste tot, si cam am nevoie de ceva care sa faca fata. asa ca ma gandesc la niste AT-uri, pe 215/65/60.

la dimensiunea asta am gasit unele resapate, aici:

http://www.delta-grup.ro/index.php?page=detaliiprodus&idp=1071

sau

http://www.delta-grup.ro/index.php?page=detaliiprodus&idp=1034

nu am avut niciodata resapate, la nici o masina, sunt de principiu sa cumpar anvelope noi si bune, dar avand in vedere ca nu gasesc dimensiunea necesara, ar fi o idee sa le iau pe astea.

pt iarna am niste Dunlop de 215/60/16 care sunt excelente, asa ca le pastrez pt iarna in continuare.

si nici nu vreau sa pun anvelope de vara standard, si cand ies pe teren sa pun unele speciale, ca nu am unde sa le tin, nici timp sa le schimb, etc :)

daca cineva cunoaste anvelopele astea Insa Turbo si ma poate sfatui, sau are alte variante, rog sa ma lamureasca si pe mine.

buburuza e un Pajero Pinin.

multam fain!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator ionak88

Re: anvelope resapate?

Daca circuli mult cu masina si mai ales pe drum nu te sfatuiesc la asa o achizitie...Pentru 70-80 % din timp cat circuli tu pe asfalt nu preai o ideie buna cu asa gume,eu consider ca e un risc. In teren e altceva ca niciodata nai viteza mare.

Link spre comentariu

Daca circuli mult cu masina si mai ales pe drum nu te sfatuiesc la asa o achizitie...Pentru 70-80 % din timp cat circuli tu pe asfalt nu preai o ideie buna cu asa gume,eu consider ca e un risc. In teren e altceva ca niciodata nai viteza mare.

Gresit. Insa Turbo sunt cauciucuri ce pot fi folosite linistit pe strada, dar nu cu viteve mari, adica peste 100/h ( nu vor raspunde la fel de promt ca o anvelopa de vara). Sunt mai multe firme ce produc astfel de anvelope resapate :Malatesta, Ziarelli,Lerma... Eu am folosit si flolosesc pe masina de teren astfel de anvelope si cu viteze de 100/h si foarte multi Km si nu au fost nici un fel de probleme. Singurul lucru ce ar putea sa apara ( nu in cazul celor puse in link-ul din primul post) este zgomotul la rulaj.

@BooBoo Eu as merge pe modelul MT. AT-urile nu te ajuta mai mult de 2-3 luni, pentru ca o sa vrei mai mult , mai o panta , mai un noroi, iar dupa timpul asta o sa vrei anvelope mai bune de noroi, adica MT.

Asta este strict parerea mea. :y

i have a pajero , don't be jealous :)

Samurai '88 >Suzi Quatro.

Link spre comentariu

Eu am INSA TURBO DAKAR (adica MT) si sunt excelente la acesti bani.

Nu sunt foarte galagioase, am mers pe asfalt mai repede decat 100 km/h fara probleme.

Absolut rezonabile iarna (dupa siping), n-am ramas in niciun namete, iar calitatile in teren si noroi sunt dovedite de istoria acestui profil, mai mult decat pot povesti eu.

Ca solutie de buget, eu zic sa mergi pe ele ca nu gresesti, sunt un pic mai grele, DAR sunt si mai mari, lucru care mie imi convine.

Link spre comentariu

anvelope resapate - NU pentru viteza pe asfalt! ITI RISTI VIATA!

Eu am reesapate pe Jimny merg pe asfalt dar rareori depasesc 70-80km/ora..... In off sunt excelente! Masina o folosesc doar in weekend la iesiri in OFF.

Nu recomand resapate pentru viteza si un al doilea efect e ca sunt mult mai grele decat cele noi, implicit consum mult mai mare, si uzura mai mare la piesele care au legatura cu trenul de rulare

Daca mergi mult si pe asfalt recomand noi!

Editat de Astral
Link spre comentariu

Profil ERanger (AT) am eu.

In noroi de 20 cm m-au lasat, nu descarca suficient.

In rest, pe asfalt, drum forestier, zapada, noroi moderat, sunt bune. Zgomot mic la rulare. S-au echilibrat bine si cu putin plumb.

In privinta vitezei, sunt S-uri deci pana in 180. Eu merg cu 130-140 fara probleme.

Le am din august anul trecut, nu s-au exfoliat, nu s-au crapat, n-am pierdut din profil.

Link spre comentariu

multumesc mult pt sfaturi. si scuze ca am postat gresit.

treaba cu viteza e cam groasa, pt ca fosta masina alerga cu 200-230 lejer pe oriunde prindeam ceva asfalt... Pinin-ul cu anvelopele astea de iarna merge cu 160 destul de lejer, si consider asta un compromis rezonabil...

m-as limita si la 140 km/h pt niste MT-uri... dar sa fie sigure. de asta am si eu retineri la cele resapate. prefer sa dau mai mult pe unele noi si de calitate foarte buna, dar nu am gasit pe net, si stau prost cu timpul, ca sa iau la rand toate magazinele de anvelope...

m-ar ajuta daca imi puteti recomanda un dealer unde sa gasesc niste anvelope noi si bune pe 215/65/16 sau 215/60/16, MT sau AT.

ce am gasit acum, cat de cat interesante, ar fi astea:

http://www.ecumparaturi.ro/anvelope_auto/goodyear_215;65r16_wrl_at;r_98t_owl_tl--65012

dar am o retinere sa le comand pe un magazin virtual nespecializat :D

ce parere aveti?

Link spre comentariu

Salut,

In opinia mea, la vitezele astea nu ai ce face cu un MT. Cel mai bun compromis, pt ca pana la urma este un compromis, este sa folosesti un AT cum e BFG, care este cam cel mai bun compromis asfalt+ceva offroad dar nu prea mult noroi. Gandeste-te la proportii si implicatii: daca esti la 100kmh pe asfalt (mai ales ud) cu MT-uri si apare neprevazutul....pa. Esti sanie. iar 90% din kilometri am inteles ca ii faci pe asfalt. Pe de alta parte, daca ramai la un moment dat in teren impotmolit din cauza AT-urilor, te scoate cineva de acolo, sau daca nu poti urca un segment, te tragi, cauti alta ruta etc etc....dar nu prea te pui in pericol. BFG AT merge pana pe la 160-170 foarte bine pe asfalt, zgomot nesemnificativ mai mare fata de anvelope de asfalt, performante aproape la fel de bune pe franare. Pe ud nu e senzational, dar nici prost, il inveti.

Sau iti iei 2 seturi de roti: asfalt + mt, si impaci si capra si varza :)

Bafta

Pajero 3.2 DiD. Lung.

Link spre comentariu

salut,

multumesc tuturor pt sfaturi!

cred si eu ca voi renunta la MT, si din toate care le-am vazut pe net am ales niste AT: GOODYEAR 215/65R16 WRL AT/R 98T OWL TL

le stie cineva? le-ati folosit?

poate reusesc sa merg maine pana acolo, sa vad ce si cum.

se pare ca sunt de vara, ceea ce este excelent, au un profil destul de bun, cred ca se descurca binisor si pe noroi. daca m-am descurcat cu astea de iarna, sigur merg si AT-urile astea. si sunt si noi, brand serios, posibil fabricate in Germania (cica nu au pe stoc dar pot sa-mi aduca), etc.

BFG AT nu am gasit deloc la dimensiunea care am eu nevoie.

mai ramane sa-mi gasesc si un set de jante de aliaj pt noile anvelope...

Editat de Astral
Link spre comentariu

Eu am avut resapate de iarna pe Octavia. Am facut austria, germania, franta si spania cu ele. Singurul defect a fost zgomotul! In rest...super multumit. Am tras de ele 3 ierni si a 4-a iarna au mers pe masina socrului meu, la iarna..intra iar in paine.

Acum as fi optat si eu pt mt-uri de la delta sau profil simex de la delta dar... am prins o "promotie' la serviciu si am mt-uri kumhko..nu stiu cum or sa meraga dar...le vad in delta

Link spre comentariu

Eu am InsaTurbo Special Track (adica cele mai agresive) si am mers cu ele 12000km deja. Inca sunt bune. Viteza maxima atinsa cu ele, 130km/h, atat cat a putut Samuraiul. Zgomot cat cuprinde, ca si cum ai fi pe senile la 130km/h :ha:

Problema e alta insa. Cei de la Delta Grup au vazut ca au vanzare si au crescut preturile exagerat de mult. M-am interesat ieri la ei cat ma costa niste 235/75/15 Special Track si am fost surprins sa aflu ca sunt 390RON bucata. Anu trecut cand am luat 205/70/15 m-au costat 225RON/buc. Ca sa comparam mere cu mere, acuma acelasi model costa 310RON/buc iar cursul RON/EUR e cam acelasi azi ca si atunci. Oare ce sa fie?

Pentru siguranta mea eu am pus o intrebare si aici:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=50761&highlight=Silverstone/

...si o sa ma uit si in alte parti.

Va salut !

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

in final ai gasit ceva? Si eu am cautat ff mult pe dimensiunile astea...daca mai ai nevoie eu am goodyear Wranler MT-uri aproape noi...super bune.

Din 13 iunie 2010 a gasit cu siguranta o solutie pana acum...in plus a trecut la categoria mare (pajero sport) :grin:

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

intervin si eu, cam tardiv, in decembrie am fost foarte aglomerat si n-am prea dat pe la "tehnic" :)

@mimi: intr-adevar, pt Pinin, Goodyear pare varianta cea mai potrivita, atat la MTR cat si AT, doar la ei am gasit atunci dimensiunea necesara. stii ca suspensia fata la Pinin nu-ti da voie sa pui anvelope mai mari, din pacate...

cum a observat colegul stefan79, din decembrie 2010 am trecut la Pajero Sport, din 2 motive: 1) nu am gasit o solutie rezonabila de a inalta Pininul (asta e singurul lui minus in offroad, in rest se bate cu orice masina, parerea mea); 2) aveam nevoie de o masina mai mare. de fapt, mi-am dat seama mai mult dupa ce am schimbat masina, ca aveam nevoie de una mai mare :)) dar inca mai am nostalgia Pininului...

gume folosesc BFG AT, dar deja ma gandesc sa trec la MT KM2... + alte imbunatatiri... ca acum am "loc".

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare