Guest papi Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Am cumparat din Belgia un Ssangyong Family din 1997 ,momentan lucrez la ea . Dupa parerea me-a cred ca va iesi ceva din ea ,dar pana atunci daca cineva cunoaste acest model as vrea niste sfaturi.:hl Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maurizio Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? buna, este o masina destul de buna cu capacitate de off road surprinzator de bune, sasiu destul de bun si consum de numic. am facut destul de modificari pe ea si te pot ajuta. am facut cu un family PARIS DAKAR PARIS ca official driver Ssangyong motors in1992:y te trimit o poza ciao bafta :h5 tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link to comment Share on other sites More sharing options...
maurizio Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? vezi si pozele astea.....:2dr:2dr tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest papi Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? Mai Maurizio ce sa zic .....MULTUMESC :2dr,acum daca tot vrei sa ma ajuti te rog ceva . Poti sa ma ajuti cu cartea tehnica a masini ? Poate imi trimiti si o adresa unde sa comand ceva piese daca am nevoie. Am sa te tin la curent cum stau cu masina si am sa pun ceva poze .:2dr Link to comment Share on other sites More sharing options...
maurizio Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? pt carta tehnica tr. sa am ceva..... caut si te spun maine. piese am ceva eu, fai o lista catra motore am sigur. a propo ce motor ai diesel 2200 sau benz 2600????? ciao tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest papi Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? Salut. Motorul este de 2238 diesel facut de daewoo,dar masina am cumparato cu motorul stricat. Motorul a ramas fara ulei si sa blocat ,l-am desfacut si are multe stricate in el . Prefer sa il schimb cu totul .Nu stii vreun motor ?Eu am gasit unul de isuzu tot de 2238 dar turbo ,treaba este ca nu m-ai are turbo pe el .Asa ca momentan sant in cautare . Pentru a face motorul care il am acum as avea nevoie de : Set motor . Cuzineti . Un set de garnituri . Restul de piese de care am nevoie sant : telescoape spate si arcuri spate . Multumesc si mai vorbim :2dr Link to comment Share on other sites More sharing options...
maurizio Posted June 14, 2010 Share Posted June 14, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? Salut, motor este exact la fel. da ca vrei putem sa refacem motorul al tau..... vedem cat costa dupa o mica constatare. eu am fost supar multumit de motor de family. da ca puni motor de isuzu trooper ai si mai multi cai, O TURBINA SE GASESTE!!!! putem sa punem piese de isuzu pe motorul al tau , asa nu trebuie schimbat nimic la rar, sau inlocuim motor cu tot, dar trebuie schimbat motor pe carta si este costositor pt ca este mai puternic si trebuie facut *test dinamic*, insemna mai multi bani, cam 1000 ron numai rar. vezi tu ce crezi mai bine. eu te sfatuiesc sa cumpar motor de isuzu si sa folosim piesele pt a reface motorul tau. :y:y:y:y ciao maurizio tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest papi Posted June 14, 2010 Share Posted June 14, 2010 (edited) Re: Detalii Ssangyong family ? Multumesc . Am sa ma gandesc la ce ai spus tu si voi lua o hotarare in aceasta saptamana . Daca as gasi piese si eu as prefera sa pun motorul original . Dau un semn in aceasta saptamana . :tk Sal. Vreau sa te intreb ceva si te rog sa imi raspunzi cat de repede poti. Am gasit in germania un motor de 2,6 benzina de isuzu motor care este de pe o masina militara .Pretul este de 150 de euro + transport .Crezi ca merita ? Multumesc.:2dr Edited May 23, 2011 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
maurizio Posted June 18, 2010 Share Posted June 18, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? sal, dar tu nu ai motor diesel???? da ca iai benzina trebuie sa iai si instalatia electrica aferente, si prisa de la cutia, si ambriaj complet , si nu sunt sigur dar veific cutia de viteze sau parte din fata da ca este demontabila.... ca tot este diferit. si cu RAR?:W tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest papi Posted June 20, 2010 Share Posted June 20, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? OK . Am priceput ,am sa ma concentrez pe motorul care il am si pe cel care la-m gasit .Am sa iti trimit ceva poze si mai vorbim atunci .:2dr Link to comment Share on other sites More sharing options...
maurizio Posted June 20, 2010 Share Posted June 20, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? ok:h5:x:x:x:x:x tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link to comment Share on other sites More sharing options...
maurizio Posted June 26, 2010 Share Posted June 26, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? OK . Am priceput ,am sa ma concentrez pe motorul care il am si pe cel care la-m gasit .Am sa iti trimit ceva poze si mai vorbim atunci .:2dr salutare pozele??? ai inceput sau nu? ce ai hotarat se faci cu motorul? da ca ai probleme te trimit manualul....:h5 tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest papi Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 (edited) Re: Detalii Ssangyong family ? Buna . Am fost okupat in ultima vreme dar azi am avut ceva timp si am vopsito . Nu prea sant multumit de rezultate si voi detaila cum a fost cu vopsitu . Deocamdata cam atat . :2dr Prima poza . Edited May 23, 2011 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
maurizio Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? Prima poza . Salutare!!!! cu motor ce ai facut??? tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest papi Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? Mai pun cateva poze si fac o scurta descriere a modului cum am vopsito (m-am inspirat de pe forum 4x4 si pe aceasta cale multumesc tuturor ) si nu in ultimul rand la maurizio care sper sa ma ajute in continuare si la refacerea motorului. Cateva cuvinte despre vopsire: Masina initial se prezenta destul de bine si pe dedesupt dar am preferat sa o spal pe dedesupt sa o curat mecanic cu o perie de sarma (moale ,pentru a nu afecta izolatia din fabrica )apoi am dat 2 straturi de[ATTACH]84727[/ATTACH]. Am mai lucrat cu aceasta vopsea si sant foarte multumit de rezultate . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest papi Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 (edited) Re: Detalii Ssangyong family ? In continuare am cumparat 2 kg de emaur galben caterpilar si 2 kg de negru ambele de la policolor (din pacate ambele erau lucioase ) asa ca inspirat de pe acest forum am cumparat 5 cutii de 75 g de pudra pentru bebelasi (cu miros de menta :top) am combinat vopselele inital am pus 1,5 l de galben dar dupa aceia am pus si restul (recomand sa puneti mai putin negru si sa m-ai complectati in functie de nuanta de kaki pe care o doriti). Dupa ce am combinat galben cu negru si am obtinut kaki am pus cutiile de pudra de bebe .In continuare am inceput sa mestec cu spor si mult in final am strecurat totul prin sita de 190 microni . Si m-am pus pe vopsit .[ATTACH]84733[/ATTACH] Nu a iesit prea lucios si asta ma bucurat dar pe viitor nu as mai face la fel. Dupa ce toata masina a fost kaki la vreo 4-5 zile am lipit cu banda si ziare si am facut profilele pe care le vedeti ,am cumparat negru mat de la policolor se numeste [ATTACH]84734[/ATTACH] si este mata . Am dat cu ea si am obtinut camuflajul. Vreau sa va spun ca Kober are vopsea mata negru auto si initaial ma gandeam sa o amestec cu galben de la ei si cred ca era mai ok . Din pacate desi am contactat divizia de vopsele auto de la kober si le-am spus ce doresc, nu am reusit nici pana azi sa intru in posesia comenzi ( sa le fie rusine ) desi la telefon au vorbit ff frumos . Edited May 23, 2011 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest papi Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 (edited) Re: Detalii Ssangyong family ? Acum cateva poze cu masina si ceva despre roti si gata .[ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH]84739[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH] Rotile de aluminiu se curata mecanic cu peria de sarma si smirghel ,apoi se face o solutite concentrata de soda caustica si apa . Se da pe roti cu aceasta solutie (face o reactie ) dupa aprox. 15 minute se neutralizeaza solutia cu otet si se spala cu apa . Rotile devin curate si reactia ajuta ca Al sa nu oxideze. Dupa ce sau uscat de apa le-am dat cu lac . Acum a mai ramas MOTORUL din pacate inca caut un motor . Ce ma sfatuiesti sa fac ? Edited May 23, 2011 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
maurizio Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? felicitari!:h5 pt motor cauta un isuzu trooper turbodiesel si puni tot pe masina ta, a sa prinde si mai mult demaraj si te bucuri de un motor mai puternic, da ca cauti .... gasesti masine complete cu 1000 de euro, si te folosesti si de cutie de viteze....:grin: tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest papi Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? Daca ma poti ajuta cu un contct cu chei de musso ,care cred eu ca se potriveste si pe family,de asemenea te rog sa imi spui daca intre motorul meu si cel facut de isuzu de 2238 exista diferente de cote la piston,arbore cotit,biele,ect........... Mersi.:wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
maurizio Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? Daca ma poti ajuta cu un contct cu chei de musso ,care cred eu ca se potriveste si pe family,de asemenea te rog sa imi spui daca intre motorul meu si cel facut de isuzu de 2238 exista diferente de cote la piston,arbore cotit,biele,ect........... Mersi.:wink: ciao am contact! piesele de cat stiu eu se potrivesc. maurizioi tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest papi Posted August 1, 2010 Share Posted August 1, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? Sal.Cum facem cu contactul ? Al meu original are ceva pe el care mi-au explicat uni ca ar fi inchiderea centralizata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maurizio Posted August 1, 2010 Share Posted August 1, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? sal. nu sunt in atelier pana marti. vorbim atunci ca vad ce am ciao tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest papi Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? Ok. Astept . Da vreo biela pt. motorul meu nu gasesti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maurizio Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? Ciao, exact ce ai nevoie: numai o biela, biela si piston, segmanti, cusineti????? ca asa caUT NUMAI CE TREBUIE.:y:y tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest papi Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 Re: Detalii Ssangyong family ? Maine duc arborele cotit la rectificat si in functie de ce imi spun la ce reparatie iese ,am sa iti spun exact ce imi trebuie .MAINE SEARA Deocamdata multumesc ,vezi de contact te rog .:wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts