Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Echipament outdoor Expeditie Transilvania Offroad 2010

Postări Recomandate

Postez aici principalele echipamente utilizate de mine, atat in expeditii offroad cat si cu piciorul..

Saci de dormit.

Jerven Thermo King (dublu, pot incape 2 persoane), utilizat de armata norvegiana (si altele) cu recenzii foarte bune, specificatiile spun ca inchis complet asigura o temperatura cu pana la 25 Celsius in interior mai mult decat mediul ambiant. Eu sunt sceptic la specificatia asta, l-am folosit si iarna si vara. Pentru rezultate bune recomand sa-l folositi vara fie bine imbracati fie cu un sac usor Fleece sau Thermalon (liner) de la Snugpak. Bagati salteaua (eu am una self inflatable si am si un izolator, le folosesc in functie de situatie) sau izolatorul inauntru. In Fagaras la 0 Celsius am dormit cu sacul de iarna Snugpak Antarctica RE in Jerven si mi-a fost foarte cald, am dormit cu Jerven deschis. O cagula pe cap nu strica. Iarna am dormit la -25 Celsius in Snugpak Antarctica acoperit doar cu Jerven ca o patura si a fost foarte bine. Alta recomandare: inainte sa intrati in Jerven faceti cateva miscari de incalzire, principiul sacului este de a izola temperatura corpului de cea exterioara. Mai puteti folosi inauntru pentru cateva minute, daca ati inchis sacul complet, o mica lumanare care va genera cateva grade de caldura in plus. Jerven este un sac versatil, cu 3 fermoare pe laturi care este atat izolator cat si impermeabil. Poate fi utilizat ca si pelerina de ploaie, avand cate doua deschizaturi cu fermoar pentru brate si maneci impermeabile detasabile in dotare. Sacul Snugpak Antarctica are temperatura extrema specificata la -40 si cea comfort la -25 Celsius. Daca azi iarna la -25 nu aveam Jerven sa ma acopar dardaiam de frig. Recenziile mele de utilizare a Snugpak Antarctica dupa experienta de azi iarna si corespondenta mea cu directorul lor de productie au determinat decizia lor de a reduce temperatura limita de confort. Inca n-am verificat daca au facut-o insa emailul de confirmare l-am primit deja de o luna. Recomandare daca va luati Snugpak Antarctica RE: cumparati-va un sac de compresie separat, eu am unul de la US Army, cel original cu care vine sacul este extrem de stramt si veti avea probleme la reintroducerea sacului de dormit. Cel de la US Army e mai incapator, poate fi strans foarte bine si are propriul sistem de agatat de ruksak.

https://jerven-com.secure.flexiweb.no/

www.snugpak.com

Cutite.

Uzual folosesc un cutit Fallkniven F1blz (black, teaca zytel), exceptional de bun si versatil, utilizat ca si cutit survival de armata si pilotii suedezi. Mai am o panoplie intreaga de KaBar pentru lucru mai greu, de exemplu Heavy Bowie (defrisat, taiat lemne de foc, chiar si sapat, samd) sau altele de la KaBar: Warthog Folder, Full Size Black Straight Edge, etc.

www.fallkniven.com

www.kabar.com

Imbracaminte.

Nimic complicat, tinuta militara standard US Army, atat pentru vara cat si pentru iarna. E ieftina si reliable, tine la tavaleala. Bocanci Bundeswehr standard, de vara si de iarna. Nu tin glezna prea bine insa pentru offroad si noroaie sunt ok. Cam transpira piciorul dar sunt impermebili. Tot de la Bundeswehr am un fel de silicon pentru impermeabilizarea pielii bocancului, din cand in cand este recomandata. Pentru drumetii lungi cu piciorul recomand sa luati altceva. Ruksaci de la Bundeswehr, mare, mic.

Hrana.

Ratii militare Bundeswehr, se numesc Einmannpackung. Foarte bune la gust, usor de utilizat, se pastreaza foarte bine in aproape orice conditii, contin tot ce aveti nevoie pentru o zi intrega (3300 kcal): 2 feluri principale, mic dejun (pateu de diferite feluri), snacks, paine de secara, pesmeti uscati, gem, ciocolata, guma de mestecat, zahar, sare, cafea, ceai, bautura energizanta, pastile de purificare a apei, hartie, chibrituri, servetele umede. In jur de 10 Eur/ratie, daca luati mai multe iese pret mai bun.

http://www.mreinfo.com/international/germany/german-epa.html

Orientare.

Ceas Suunto X Lander. Are tot ce va trebuie si mai mult decat atat.

http://www.suunto.com

Trusa de supravietuire.

Fierastrau - sarma (se face colac, e mic si bun, are cateva grame)

Aprinzator de foc (cu magneziu), tot Bundeswehr

Chibrituri, Bricheta

Sireturi de rezerva

Iasca - Muschi uscat de pe brad, compactat. Vata.

2 lanterne frontale

Sireturi de rezerva

Busola

Tub mic de adeziv universal

Spork (la un capat furculita, la celalalt lingura)

Pastile de purificare a apei

Pachet cu saruri (se adauga in apa, previne deshidratarea)

Plasturi, analgezice, etc

Ac, ata, ace de siguranta.

Editat de behashbeu

Mercedes Gelandewagen. The best.

Photo: http://picasaweb.google.com/bogdan.branzas

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Echipament outdoor Expeditie Transilvania Offroad 2010

foarte frumoasa treaba, dar de unde luam ratiile acelea, pt ca la linkul tau am vazut prezentare, dar nu stiu daca se poate comanda

multumim

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare