Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Conversie wrangler diesel

koais

Postări Recomandate

Intreb pentru un prieten:

Ce model de wrangler este potrivit pentru o astfel de conversie si care sunt costurile?

De asemenea, ce model diesel ar fi potrivit pentru aceasta conversie?

Am vazut modelul de 2.5 td de la BMW pe cateva exemplare, dar nici unul in realitate.

Iar dieselul de la renault are obiceiul prost sa decimeze drastic calutii in timp. Am vazut un wrangler cu diesel de la renault si abia tara dupa el 33-uri. Cand le-a si incarcat cu noroi...adio. Zici ca aruncase ancora.

Multumesc anticipat,

Mihai

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Conversie wrangler diesel

Orice cu cutie AX15 e potrivit. E aceeasi cutie pusa si pe ceva modele de Toyota si exista adaptor pentru imbinat cutia cu motoarele VW in 4 cilindri. Am vazut (online) vreo 3 conversii TDI pe Toyota.

Un TDI mai potrivit ar fi cel de pe Golf 3, nu foarte puternic standard, ceva mai simplu decat cel de pe Golf 4.

Iar legat de Wrangler cu 33-uri, daca pastrezi rapoartele stock (mai ales cele de benzinar), poti sa iti iei adio de la orice fel de performanta.

Eu pe Cherokee cu 2.5TD am 3.73 in punti. Un raport foarte mic in comparatie cu ce este pe benzinare.

Costurile vor fi destul de ridicate...incepand cu masina potrivita pentru modificare, motorul nou, anexe, adaptorul pentru cutie, rapoarte noi in punti, posibil si cardane noi daca ajungi sa modifici pozitia ansamblului motor + cutie.

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

cel mai bun exemplar daca ne luam dupa Boros Csaba este un motor de Golf de 1.9 tdi... si omu ala rupe cam tot ce vrei cu masinuta aia...

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

cel mai bun exemplar daca ne luam dupa Boros Csaba este un motor de Golf de 1.9 tdi... si omu ala rupe cam tot ce vrei cu masinuta aia...

Voi ati putea face asa ceva?

Daca da, da-mi te rog o oferta estimativa pe PM.

Multumesc anticipat.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Iata-l in actiune ! :grin:

O2DbPyvvoa0&NR=1

,,=====,o00o

//__l_l_,\____\,__

l_J.T\_l__l---[]lllllll[]

(o)))____(o)))-o-)))

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!!!!

Link spre comentariu

cred ca e mai usor sa pui un 2,5 tdi de pe vw lt

il poti pune direct cu cutia lui cu tot si scapi de flanse de adaptare

in mod cert o sa aiba cuplu mai mare ca sa nu vorbim de durata de viata

ramane de gasit o cutie de transfer ''divortata'' cred ca cea de samurai ar face fata

Link spre comentariu

ramane de gasit o cutie de transfer ''divortata'' cred ca cea de samurai ar face fata

ce vb cu cutie CT de samuriai ... :ha::ha::ha: poti sa o iei si sa o arunci pe aia :ha:

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Si o sa ajungi cu iesirea de cardan pentru putea spate dincolo de punte...Wranglerul e foarte scurt...

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Buna seara !

My point of vue:

Cata vreme pe CJ/YJ/TJ/JK au fost 4.0 benzina si conversii la V8-uri de 5.0/5.2/5.7/5.9 si in cazul extrem Hemi de 7.0 de vreo 700CP (pe JK), ce-ar fi daca ai gandi mai departe ?

Adica, minim 5 clindri TD, minim 2.5 litri, si luat cu cutia lui.

Exemplu: eu am motorasul de trotineta Renault 2.1TD. Surprinzator, cu 300000km la bord, 4.56 la unu si 33"-uri, trage extrem de serios. Binenteles ca nu-mi place in mod deosebit de el, pen' ca poate mai are vreo 60 din cei 87CP de cand era tanar...

Am cautat variante.

Mi s-a propus 2.7CRD cu automata lui de la Mercedes (C/E/G/ML). Considerat de cunoscatori fiabil, dar e full de electronica, me no like, deci pas.

Apoi 3.0CRD. E si mai si, naiba sa-l ia...

Apoi 4.2TD de la Toyota sau Nissan. N-am vrut sa ma incurc cu japoneze...

Si am hotarat sa merg pe ceva old-school.

In curtea unui prieten ma asteapta deja OM603 de 3.0TD in sase cilindri (147CP, circa 400Nm cuplu). E vorba de ultimul motor Mercedes care a fost facut sa tina for life. L-am luat de pe un W124 (fostul E-Klasse, urmasul cobrei W123), din 1992 parca. Nu are electronica, pompa de injectie e in linie, alternatorul se poate monta mai sus. Deci, ideal.

L-am luat cu cutia lui automata, care are plan de sectiune in spate, deci se poate construi un adaptor pentru ORICE reductor vrea muschiul meu. Si muschiul meu vrea Atlas II, Stak sau Dana 300, toate cu raportul de mic la alegerea mea. Cutia automata se poate converti in manu-matic cu ceva efort, astfel incat sa tina treapta orice ar fi.

Nu am vrut reductor divortat, scurteaza prea mult cardanul spate. Si mai am si cardanelul intermediar, cu crucile lui. Nu, multumesc.

Binenteles ca sunt si alte motoare TD serioase. 2.5TD de la BMW e OK cu cei 143 de cai ai lui, sau un V8 de la ceva Chevy K30 sau GMC Sierra, Dodge Ram 2500/3500, Ford F250/350, etc.

Orice varianta ai alege, te asteapta ceva stres. O idee de-a mea, dar poate te ajuta: motorul care-l doresti ia-l cu cutia lui neaparat, automata sau manuala. Scutesti probleme de ambreiaj, gasesti piese de schimb originale pentru el, etc. Si faci adaptarea DUPA cutie, cu reductor divortat sau nu (flansa adaptoare).

Ca rezumat:

- TD old school, cat mai MARE, adica cat incape sub capota.

- noi suporti motor.

- conducte trase pe unde trebuie.

- alternator mutat cat mai sus, daca se poate.

- cutia originala a motorului ales.

- flansa adaptoare.

- reductor divortat sau nu.

- maneta/manete comanda reductor posibil in alta pozitie

- pozitie reductor in tunelul median, posibil compromis garda la sol ventrala.

- cardane de alte lungimi fata/spate.

- cardan intermediar in cazul reducorului divortat.

- radiator modificat sau nou (intrare/iesire in alte pozitii decat stock).

- loc sub capota (fata de radiator, fata de firewall, fata de clopotele arcurilor daca e cazul, fata de servo de frana, fata de capota, fata de puntea fata, distanta de la baia de ulei la grup/punte).

- traversa suport cutie sau reductor realocata.

- planetare mai serioase cu un numar/eventual alte rapoarte/alte punti

- alte probleme aparute ad-hoc la adaptare.

- elementul "baga-mi-as piciorul, la asta nu ne-am gandit"

Nu ma refer aici la RAR, acte, etc.

Toate cele de mai sus sunt rezolvabile, binenteles dupa ce dai cu capul sau iti prinzi degetele in vreo problema surpriza...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

@worldscape -tu ii subestimezi pe aia micii cu ochii oblici, pe pirate sunt proiecte cu motoare mult mai mari care nu au rupt ct de samu

@ srlli o fi el scurt da are botu mare (broasca mica casca gura mare:ha: ) daca vrei io masor motor cutie de lt si tu masori wranglerul

ca idee reductorul divortat nu e musai sa aiba cardan intermediar se poate prinde si altfel

Link spre comentariu

alternatorul e protejat contra apei si a prafului de pe autostrazi....strazi sau poteci judetene.....in momentul in care iti scufunzi alternatorul in apa plina de noroi de consistenta smantanei...o data sau de mai multe ori pe an...ca sa nu zic pe luna :grin:......in mod sigur vine ziua in care iti doresti sa fi montat alternatorul ....mai sus

Link spre comentariu

Buna ziua !

@ zep:

1. Daca te referi la cuplajul Hardy (cu flansa de cauciuc in loc de cardan intermediar), sunt de acord, este si asta o posibilitate. Si pastreaza o lungime decenta in lantul transmisiei.

2. Si eu cred ca daca a fost loc de 4.0 in sase cilindri, un 1.9 in patru sau 2.5 in cinci cilindri chiar ajuta la lungimea transmisiei.

@ sefulik:

Rotorul si statorul sunt lacuite, cu exceptia portiunii unde se plimba periile colectoare (carbunii). Daca acolo intra dusmanu' (nisip, noroi, etc), nu e sanatos deloc, mai ales daca treaba se repeta in mod regulat, la intervale mici de timp. Mai poti avea stres si cu rulmentii/lagarele, daca sunt tratati des cu mizerii de pe unde umblam noi...

Clar ca ajuta spalatul ulterior cu jet, dar pana la faza asta, esti in teren, si acolo vrei sa te bazezi pe cei 13.8 - 14.4 volti, doar ai troliu si alte chestii electrice anexe de care ai nevoie.

Deci, preventiv, ar trebui cautate solutii pentru a monta alternatorul mai sus.

Unii merg chiar mai departe. Pentru a evita patinarea sau sarirea curelelor de pe fulii, se converteste toata treaba de acolo din fata pe fulii si curele dintate. Desi, la o cantitate respectabila de noroi, cred ca pana la urma si acestea sar de la loc... Dar mai greu, deci poti ajunge mai departe sau inapoi la baza/checkpoint/:top...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare