Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

De-ale regulamentului....

De-ale regulamentului....  

67 membri au votat

1. 1. De-ale regulamentului....

• Sunt de acord.
    • Nu sunt de acord.

Postări Recomandate

Re: De-ale regulamentului....

Am inteles Stef.....doresti sa avem toti aceleasi sanse.

Te anunt cu tristete ca lumea nu-i dreapta, daca vrei sanse egale atunci trebuie ca toti participantii la campionat sa-ti cumpere masini identice: aceaasi marca, acelasi motor, aceleasi cauciucuri (ce fericire aici....:al)..etc. Chiar daca este asa....unii sunt mai talentati, mai experimentati....altiii mai putin. Eu propun pe aia mai cu talent sa-i excludem....ce zici ????:h5

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Horatiu, ai dreptate doar partial. Hai sa luam sportul tau. De ce sunt clase de greutate? De ce exista juniori si seniori? De ce nu e voie sa fii dopat ?

E clar ca intre seniori o sa fie unii cu mai multe meciuri si unii cu mai putine (experienta), asteia nu ai ce ii face, dar stii foarte bine ca un luptator super talentat de 50 kile nu poate face fata unui luptator ok (nu praf) de 120...

Sau unuia de 70 cu steroizi :-)

Problema e de egalizare a 'sanselor' nu a 'drepturilor'. Daca esti talentat sigur ca mergi ca dl Marza cu G-ul intreg, si te plasezi pe pozitia 4 inaintea multor masini grave.

Si daca nu conduci (sau navighezi) la fel de bine iti pui caracatita in cap.

Totusi, combinatia trebuie sa fie totala: pilot, copilot, masina. Ce dovada vrei mai mult ca masina conteaza decat rezultatul de la Mures: Craiu este super talentat, merge intr-un fel in care tu si cu mine nu vom merge vreodata (sau ma rog, eu unul) . Miko si Fiko au o masina care este mai tare decat a lui Craiu (mai inalta, mai multi cai, troliu mai rapid si mai puternic, si e bine facuta deci nu se strica). Deoarece si ei conduc si navigheaza foarte bine, masina face o diferenta clara la puncte...

Ai vazut cum e la raliuri sau la formula 1? aia au reguli de genul sa nu depaseasca atatia milimetri sau atatea grame. limite la dimensiunea motorului, la folosirea turbo, la dimensiunea eleroanelor, pozitia lor, toata masina este practic descrisa, si tot ies diferite :-) iar pilotii fac diferenta.

Dimensiunea anvelopei face o mare diferenta intre masini. TAFurile nu au neaparat anvelope agresive, unele le au tocite rau de tot, si totusi tu nu poti merge pe urme de TAF...

Link spre comentariu

Horatiu, nu vreau sanse egale pentru toata lumea.

Vreau ca OPENul sa fie mai usor, mai accesibil si mai ieftin. Stii cati bani trebuie bagati intr-o masina de Open ca sa fie cat de cat competitiva, si tot nu e de ajuns. Stii cati bani trebuie bagati in reparatii dupa fiecare etapa.

Nu vreau o plimbare in padure, ala e Standardul, si are farmecul sau. Dar nu vreau nici Extrem. Ce se face acum cu 35"uri e extrem, si la propriu si la figurat.

Link spre comentariu

Watcher - ideea este ca masinile de Open sunt in acest moment exact la granita cu Extremul......adica taiate, preparate, dopate cu "steroizi" si cai putere. Nu pot sa ma dau la extrem.....pt ca NU SUNT DESTUL DE BUN, recunosc, nu am curajul sa intru acolo. Ce trebuie sa fac ??? Cum pot sa ajung acolo, cum pot sa ma antrenez si sa capat experienta daca voi vreti trasee usoare si masini cu cauciucuri mici ???

Trebuie sa recunoastem......dupa ce gusti din noroaile din Bucovina si sari cu masina peste pietroaiele din Mures.......este plictisitor un traseu usor. Trasee usoare.....putem face la iesirile noastre prietenesti.

Stef - si pe mine ma doare buzunarul, stiu ca este scump sa prepari/repari masinile.....insa este o cheltuiala asumata. Acum....daca tot platesc.....hai sa ma si distrez putin.....insa nu prin poiene si padurici.

Link spre comentariu

Mie imi place oricum! Regula de aur: protejeaza ce e mai slab, adica masina! Restul...o sa faca ei greseli! Fie de pilotaj, fie de navigare. Sa se dea cum vor ei. Noi stam pe urmele lor. Daca ne moare troliul, schimbam. Daca rupem masina.....suntem OUT! Nu e nimic corect in viata asta, dar macar aici ne simtim uni pe altii, nu? Ne stim, nu, domnilor? Stim cine e mai experimentat, mai agresiv in condus, cu masina mai firava etc. Deci offroadul ramane offroad. D'aia e greu si exclusivist! Personal nu cred ca diferenta o va face masina la final de campionat, ci oamenii. Noi in doua concursuri nu am rupt absolut nimic in afara de spargerea unui geam de semnalizator. Daca altii rup de 1.000 de euro (cu tot cu mecanic) pe etapa....o sa le cam dea cu virgula si nu vor putea participa la toate.

Oricum de la anul se vor armoniza asperitatile dintre masinile de la Open.

Later edit: am uitat sa aduc in atentie un element: natura umana! Asta e tot ceea ce conteaza. Am observat oameni in etape si...pfuai nu credeam niciodata ca vor trece zambind considerand ca "suntem fiecare pe timpul nostru"!:grin:

Editat de Petre Niteanu a.k.a. bullbar

Link spre comentariu

Modificati-va masinile ...dar tineti cont si de partile din regulament care vor intra in vigoare de la anul ! De la anul niste chestii vor fi obligatorii ... care trebuie luate in calcul ... sau nu daca in viitorul campionat o sa contati pe alta masina! :grin:

Ziceam acum ceva timp ceva de subclase ...acu vad ca dupa cateva luni vorbiti intr-o forma sau alta de ele ... :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

... ma bag si eu in seama, nu de alta, dar am observat ceva:

doar pe la noi exista 3 catogorii: Standard, Open si Extrem ... in alte campionate exista doar Standard si OffRoad :wink: adica din traducere: Adventure si Trophy, respectiv FreeStyle ( asta e un Extrem , DAR Extrem de nici nu visati )

din punctul meu de vedere adevaratul challenge la noi este Open-ul si nu Extremul.... pt Open oricum trebuie sa incepi sa prepari masina...la Extrem odata preparata de Open trebuie sa o usurezi de ce e in plus, in caz contrar Copilotu' te injura ca foloseste prea mult troliul.... Extremul insa devine arta ( a se vedea Costelus la trialul de la Bucovina )

am vazut pe viu cum masini ultra preparate cu 38-uri si taiate au clacat in fata unei conserve cu 33-uri pe un traseu de Open.... DOAR cateodata dimensiunile fac diferenta, nu intotdeauna !

... dupa capul meu si cu ajutorul celui de sus ( a se citi cu banii castigati din business ) daca voi reusi sa facem cupa JeepMania, traseul va fi de Open-Extrem si va fi facut cu masini de Open.... dar si concurentii cu masini de Extrem vor avea reale probleme... si cred utopic ca pot sa garantez ca castigatorii vor fi din clasele de Open.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Si ce facem cu masiniile cu punti portal?

Si cu sesupensii independente?

Si cu cauciucuri resapate care, la comanda, au imprimat orice dimensiune ne trece prin cap?

Si ce facem cu oameni care au pregatit o masina care ar putea merge la extrem (din punctul de vedere tehnic) dar nu au chef de trasee extreme?

Pe aceasta cale vom ajunge la restricti la cai putere, la cuplu, la trolii, la suspensii si vom avea concursuri cu 2 zile de verificari tehnice, cateva ore de traseu, si anca o zi de verificari tehnice dupa.....

Parerea mea este: GRESIT, TOTAL GRESIT.

OPEN=Deschis. Pentru cei care nu taie masina si bla...bla...bla exista STANDARD.

Libera concurenta aduce progresul.

--
Link spre comentariu

@Petre: exact... iar daca nr.2 nu vrea sa si-o taie si comenteaza, nu are decat sa treaca la standard.

Si ce facem cu oameni care au pregatit o masina care ar putea merge la extrem (din punctul de vedere tehnic) dar nu au chef de trasee extreme?

OPEN=Deschis. Pentru cei care nu taie masina si bla...bla...bla exista STANDARD.

Libera concurenta aduce progresul.

... si unde ai incadra masina din poza de mai jos ?

Link spre comentariu

Nu trebuie "incadrata". Tu alegi daca vrei sa participi cu ea la OPEN sau la EXTREM... Nu m-ar deranja se te am ca adversar la una din cele doua clase...

Daca nu ai fost la Bucovina si Mures, vino la Buzau. Noi ne dam la Open. Ar fi bine sa ne vedem acolo. Nu putem la Extrem pt ca masina noastra este STOCK. Are doar un rollcage home made si cateva baroase in aripi ca sa nu atinga rotile de 34. Deci la open ne vedem!

Link spre comentariu

Adica masina nr.1 si nr.2 sa faca parte ambele de la Open?

Nu, pentruca masina nr.2 are roti 34, iar masina nr.1 roti 31.

Ideea ii ca s-a introdus clasa Standard de anul acesta tocmai pentru ca si cei noi veniti sa aiba o categorie de-a lor. Discutia cu rotile si cu masinile taiate tine deja de mai multi ani (cativa de pe topicul acesta n-au de unde sa stie).

Dupa parerea mea departajarea ar trebui facuta altfel decat prin roti. Am putea sa preluam de exemplu idei din regulamentul de Eurotrial, cum a sugerat si watcher mai devreme. Eu as zice asa: sasiul sa nu fie scurtat, ampatamentul sa fie original, roti max 35 si masina sa poata fi recunoscut ca o masina de serie modificata (cum e la Eurotrial).

P.S.: cand traseele erau facute cu masini "de Open", adica 33, max blocant spate, toata lumea ne acuza ca facem trasee de rally-raid.

Editat de Levo
Link spre comentariu

Nu, pentruca masina nr.2 are roti 34, iar masina nr.1 roti 31.

Ideea ii ca s-a introdus clasa Standard de anul acesta tocmai pentru ca si cei noi veniti sa aiba o categorie de-a lor. Discutia cu rotile si cu masinile taiate tine deja de mai multi ani (cativa de pe topicul acesta n-au de unde sa stie).

Dupa parerea mea departajarea ar trebui facuta altfel decat prin roti. Am putea sa preluam de exemplu idei din regulamentul de Eurotrial, cum a sugerat si watcher mai devreme. Eu as zice asa: sasiul sa nu fie scurtat, ampatamentul sa fie original, roti max 35 si masina sa poata fi recunoscut ca o masina de serie modificata (cum e la Eurotrial).

P.S.: cand traseele erau facute cu masini "de Open", adica 33, max blocant spate, toata lumea ne acuza ca facem trasee de rally-raid.

Noi am hotarat sa punem 34 pe Mitsu pt a mai suplini diferentele de taiere-modificare de pe alte masini, dar putem pune imediat 33 -uri pe ea. Faza cu rotile insa....este mai subtila. Ca sa pui 35/16 neaparat trebuie sa pui flexul pe masina. Apoi trebuie sa ai o masina puternica din fabrica sau sa schimbi rapoartele. Daca regula este de 35, atunci cei care pot concura impotriva 35-urilor cu roti mai mici, sunt doar cei care au masini foarte usoare.

In ceea ce priveste traseul aici este de discutat. Bucovina de anul asta a fost un concurs greu pt ca a plouat. Daca la Buzau ploua asa...se inchide o zi concursul. Daca va fi doar soare pana atunci....poate semana cu rally-raid. Noi luptam cu natura, nu? Deci oricum suntem la discretia ei. Daca la Mures ar fi cu plouat 3 zile inainte si in zilele de concurs, ei bine in a doua zi de traseu putini ar fi plecat cu masinile intregi acasa.

Link spre comentariu

Vreau ca OPENul sa fie mai usor, mai accesibil si mai ieftin. Stii cati bani trebuie bagati intr-o masina de Open ca sa fie cat de cat competitiva, si tot nu e de ajuns. Stii cati bani trebuie bagati in reparatii dupa fiecare etapa.

Cu cati bani sa bagi intr-o masina de Open ... tot atatia cat bagi si intr-una de Extrem...daca o faci cum trebuie de la inceput, reparatiile vor fi minore, de revizuit insa tre sa o faci dupa fiecare etapa indiferent unde te dai.

Nu vreau o plimbare in padure, ala e Standardul, si are farmecul sau. Dar nu vreau nici Extrem. Ce se face acum cu 35"uri e extrem, si la propriu si la figurat.

sti ca la Bucovina anul asta traseele de EXTREM s-au facut cu o masina inaltata doar vreo 10 cm si cu 33"-uri ?

Nu trebuie "incadrata". Tu alegi daca vrei sa participi cu ea la OPEN sau la EXTREM... Nu m-ar deranja se te am ca adversar la una din cele doua clase...

ma bucur ca macar suntem pe aceeasi lungime de unda... si sunt intru totul de acord cu tine in ceea ce priveste sa poti sa alegi cu aceeasi masina daca te dai la Open sau la Extrem... dar imi place Openul mai mult... tu ai experienta de Extrem gramada....

de dat gasim noi cumva sa ne dam, doar ca anul asta din motive personale o sa mai merg doar la 1 etapa, max 2 si acolo la Open... asa ca spune unde si cand :wink:

Noi am hotarat sa punem 34 pe Mitsu pt a mai suplini diferentele de taiere-modificare de pe alte masini, dar putem pune imediat 33 -uri pe ea. Faza cu rotile insa....este mai subtila. Ca sa pui 35/16 neaparat trebuie sa pui flexul pe masina. Apoi trebuie sa ai o masina puternica din fabrica sau sa schimbi rapoartele. Daca regula este de 35, atunci cei care pot concura impotriva 35-urilor cu roti mai mici, sunt doar cei care au masini foarte usoare.

In ceea ce priveste traseul aici este de discutat. Bucovina de anul asta a fost un concurs greu pt ca a plouat. Daca la Buzau ploua asa...se inchide o zi concursul. Daca va fi doar soare pana atunci....poate semana cu rally-raid. Noi luptam cu natura, nu? Deci oricum suntem la discretia ei. Daca la Mures ar fi cu plouat 3 zile inainte si in zilele de concurs, ei bine in a doua zi de traseu putini ar fi plecat cu masinile intregi acasa.

de ce nu renuntati la aripi, asta ca sa nu mai pui flexul pe ea, chinuiti-va si inaltati-o putin, iar ca sa nu o taiati, aruncati din ea tot ce este in plus de exemplu bancheta din spate....

nu ar fi o idee rea nici sa ii schimbi rapoartele... dar aici nu ma bag ca nu ma pricep la masina voastra....

Buzaul nu e plimbare, si masina o sa conteze foarte mult.

Editat de worldscape

Link spre comentariu

Adica masina nr.1 si nr.2 sa faca parte ambele de la Open?

De ce nu?

Un concurs se poate baza si pe indemanarea pilotului si pe priceperea copilotului la navigatie, orientare etc...

Daca diferentiam numai dupa masini, mai bine facem o expozitie cu toate masinile si stabilim un juriu care sa delibereze care e masina cea mai ...interesanta, dotata, etc...

Link spre comentariu

@Petre la a ta i-am dat baroase...la a mea a fost de ajuns sa scap de overfendere...

daca pastrezi dimensiunile exterioare date de fabricant plus modificari mecanice = open

daca modifici dimensiunile exterioare date de fabricant = extrem

daca construiesti tu o caracatita = extrem

altfel ne luptam unii cu arcurile altii cu pustile si tragem unii in altii...ghici cine cistiga?

in ultimii ani openul a migrat spre extrem iar extremul ......

@laure...am sa-mi iau un syde by syde pentru open asa esti multumit? sau sa tai masina pina ajunge syde by syde ca asta nu e o problema pentru mine

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

De ce nu?

Un concurs se poate baza si pe indemanarea pilotului si pe priceperea copilotului la navigatie, orientare etc...

Daca diferentiam numai dupa masini, mai bine facem o expozitie cu toate masinile si stabilim un juriu care sa delibereze care e masina cea mai ...interesanta, dotata, etc...

Sa se hotarasca odata asta ca sa stim ce facem la anu...

ca repede un motor si o cutie impreuna cu doua punti si buggy e gata:h5

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Daca tot urmeaza Buzaul va impartasesc experienta ultimelor doua editii (la care am luat locul 3):

In 2008 am facut echipa cu Cristi Bilan cu 70 pe 33" si eu tot cu 33"; in conditii de canicula nu am avut nici o sansa la locurile 1 si 2 unde 2 echipe de Samurai au ras de noi intrucat drumurile au fost foarte inguste si diferenta de viteza era evidenta in favoarea lor.

In 2009 a fost individual; am fost tot cu 33'' si am rupt masina pe dedesubt ca un criminal. Copilotul tipa la mine sa-i dau mai tare ca el nu mai vrea sa se dea jos; ploua torential si noi ne troliam repetat pe pante de 30-40 grade LA VALE !!!! Era incredibil cum nu reuseam sa merg fara troliu la vale desi eram pintre primii; sleaurile erau criminale; asa a fost traseul de Open. Interesant ca masinile mai mici si mai usoare se strecurau intre sleauri si reuseau sa treaca (Adi Kamikaze poate sa confirme).

In urma acestui concurs am decis sa pun 35''-uri.

Ce ne facem cu faptul ca Open-ul se da de multe ori pe o bucata din traseul de Extrem din ziua precedenta; mai conteaza ca suntem toti cu 33''?

Un Suzuki cu portal si roti de 33'' la Open este cumva mai slab decat o masina de 2.5 tone cu 35''?

O masina cu peste 200 CP, vezi Pajero sau Jeep are cumva un avantaj fata de un LJ70 cu 90 CP? Eu zic ca da.

Delimitarea Open-ului doar prin limitarea rotilor la 33'' mi se pare doar o incercare de a trimite cat mai multi la Extrem si nu de a egaliza sansele celor de la Open. Daca s-ar dori egalizarea Open-ului ar trebui stabilite mai multe criterii de clasificare: CP/ KG, forma caroseriei, existenta unor transmisii performante (punti portal, rapoarte modificate, gearmaster, etc), tipul troliului (8274, troliu mecanic sau altele), dimensiunea rotilor, etc

Cum nu se pot egaliza masini atat de diferite dupa mai multe criterii s-a ales varianta cea mai simpla: 33''. Asta va fi singura departajare pentru o masina echipata intre Open si Extrem.

Dupa parerea mea clasa Open ar trebui impartita in doua: masini intregi, cu o anumita putere per kg si cu roti de 33'' si masini taiate cu motoare puternice, transmisii performante, trolii destepte si 35''.

Clasa Standard ar trebui sa ramana pentru Cupe si prietenesti; care e logica sa ai clasa Standard la Mures unde erau numai Suzuki peregatite de Open?

Cum la Open sunt constant 30-40 de masini per etapa cred ca prin ruperea Openului in doua se asigura lejer 20 masini per clasa ceea ce este suficient. Aceste masini vor fi de valoare apropiata si va fi corect pentru toti. Oricum un Open cu 30-40 de masini inseamna blocaje si sleauri formate.

De ce trebuie eu sa limitez masina sa mearga mai prost pentru ca cineva care incepe off-road-ul si nu si-a pregatit inca masina sa aiba sanse mai mari?

De ce trebuie eu sa merg la Extrem chiar daca nu vreau cu o masina care are 2.5 tone ( am cantarit-o) doar ca sa dam sanse mai multe celor care s-au dat doua concursuri si cred ca doar nesansa i-a privat de o clasare pe podium?

Cred ca un pic de rabdare nu ar strica noilor veniti; o talpa grea si dorinta nu sunt suficiente pentru a avea un concurs reusit. Prima conditie sa te clasezi este sa termini concursul. Poate uneori o masina care se da la puncte nu face o proba speciala cu cel mai bun timp; in cazul meu este dintr-un calcul matematic de sanse si riscuri; m-am saturat dea lungul anilor de locurile 4 sau 5.

Cei care aleg sa mearga la Extrem fac niste calcule in care sangele in veioza si confortul buzunarului sunt foarte importante. Nu cred ca trebuie sa impingi la Extrem oameni care nu sunt pregatiti pentru asta; ar bloca drumul altor concurenti si ar risca siguranta lor si a masinii.

Fiecare parere exprimata de voi a avut un pic de subiectivitate; imi cer scuze daca si pererea mea are. Totusi constat ca cei care se dau la podium nu se amesteca in polemici ci isi vad de treaba. Oricum discutia de fata si votul nostru nu vor schimba nimic; regulile se fac de catre greii off-road-ului, adica organizatorii de competitii si crearea a doua clase de Open in loc de Standard si Open nu este din cate stiu o optiune. Poate ar trebui sa votam si sa militam pentru la anul pentru aceasta idee.

In cele doua etape scurse Standard-ul a fost complet neregulamentar, cu dotari ale masinilor nepermise; nu exista interes pentru un Standard cu maxim AT , fara troliu si modificari la masina. Atunci de ce organizatorii sa piarda timp, energie si bani pentru trasee si premieri pentru ceva care nu functioneaza si nu este regulamentar? Openul masinilor fara modificari substantiale ar fi mult mai interesant si cautat; si astfel am crea doua clase de open care sa respecte regulamentul si sa dea sanse cat de cat egale concurentilor.

Open-ul nu a fost niciodata o prioritate a discutiilor CNOR; ar trebui sa militam pentru o dezbatere mai ampla si modificari ale regulamentului 2011 mai mari decat strict dimensiunea anvelopelor; este praf in ochi ca se realizeaza astfel egalizarea sanselor la Open; scopul este impingerea unor participanti de Open la Extrem.

Editat de RazvanGTC

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Am citit cu mult interes discutiile si am observat cum un bun manipulator isi aduce ascultatorii votanti acolo unde vrea el.De ani de zile la sedinte conducerea ne-a servit numai tampenii:limitarea cauciucurilor si denumirea clasei(vezi optimisti,incepatori). Acest lucru s-a facut numai pentru a face o infuzie fortata la clasa Extrem care incepuse sa se imputineze.Cred ca cea mai buna varianta este cea oferita de predecesor dar cu o mica modificare.

Openul sa fie o clasa in sine nu o trambulina catre Extrem.Eu ma dau la Open de cand a aparut.M-am dat si la cate un inceput de Extrem.Nu ma intereseaza clasa la care se fac competitii de troliere.Multii vor sa mearga pe rotii nu sa se tarasca cu troliu intr-o ravena superpopulata.Deci cred ca ar merge doua clase de sine statatoare Open si Extrem inpartite pe doua subclase Hobby si Profii.Incepatorii fara experienta la Hobby,avansatii la Profii.Si ca organizatorii sa nu zica ca costa prea mult departajarea se va face scotandu-se parti din traseu.De exemplu cei de la Hobby vor avea acelasi traseu cu Profii de pe care se scot portiuni periculoase sau foarte grele.Merge in multe competitii din lume asa ca trebuie sa mearga si la noi.

Link spre comentariu

Deci iar vorbim fara sa putem trage o concluzie.

Se pare ca unii sunt usor suparati ca nu pot sa urce pe podium si vin cu propuneri perverse pe aici: sa se imparta openul in 5, standardul in 10....etc.

Daca tot nu ne intelegem...hai sa facem 20 de sectuini pt 20 de concurenti si o sa fie pace, toata lumea campioana.

Link spre comentariu

Nu era vorba de urcat pe podium ci de competitii care sa aiba un regulament corect.Ma ierti da urcatul pe podium este posibil pentru oricine,din partea mea e egal eu oricum nu vreau cauciucuri mai mari de 32,mai urc si pe cate un podium dar nu este un regulament echitabil.Asa ca daca vorbi si nea Ion sa-l respectam.

Link spre comentariu

Mai contribui si eu cu doua randuri...

Laur a spus, undeva mai sus, si voi tinde sa-l cred, ca traseul de EXTREM de la Bucovina a fost facut de o masina cu 33"uri. Eu stiu ca traseul de EXTREM de la MMOF 2008 a fost facut tot de o masina cu 33"uri (pentru ca eram copilot).

Pe de alta parte, stiu cum a fost OPENul la Bucovina. Ii raspund colegului Horatiu, in ideea ca, daca extremul se face cu 33, nu cred ca nu se vor putea face trasee frumoase de Open cu 33.

De fapt ce imi doresc eu, nu este sa fie traseele foarte usoare, ci in primul rand, masinile mai ieftine. Inteleg ca e un sport scump, dar mi se pare mai OK ca Openul sa fie mai ieftin.

Stiu cati bani a bagat GPScu in masina, si chiar tu Horatiu... Ar fi fost mai ieftin cu roti pe 33", si nedecupate, iar traseele cu siguranta nu ar fi dezamagit.

Deci ma rog, argumentarea mea este ca trebuie sa existe o limita, inclusiv de buget, iar 33" mi se pare o limita foarte buna. Am vrut doar sa subliniez ca se pot face trasee grele, frumoase si tehnice si cu 33.

Link spre comentariu

sa sintetizam

1. masini super pregatite - meritul celui care a pregatit masina, pilotul e intersanjabil, poate fi oricine la volan

2. masina nepregatita - pilotul face diferenta

in cazul masinilor pregatite de extrem dar participa la open ... premiul sa fie impartit intre pilot si mecanicul care a pregatit masina

e ca si cum intr-un duel avem de o parte un om cu flinta ce pune praf de pusca cu palnia ... de partea cealalta un om cu PSL cu luneta si ochire laser ... curat murdar coane' Fanica

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare