Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

De-ale regulamentului....

De-ale regulamentului....  

67 membri au votat

1. 1. De-ale regulamentului....

• Sunt de acord.
    • Nu sunt de acord.

Postări Recomandate

Re: De-ale regulamentului....

Intrebare simpla:

Lasand la o parte alte modificari - cum cataloghezi "extremul" unei masini functie de anvelope????

Exemplu concret

- am un autobuz (y60) cu 32-uri. Ca orice autobuz care se respecta, cu 32-uri se pune usor pe burta.

- mai am si un samurai cu 31 pe el. Combinatia dintre configuratia (dimensiuni generale, ampatament, ecartament, etc) masinii si 31 bate la fund de la distanta 32-urile de pe autobuz. Merg linistit inainte sau in urma celor cu 35-uri. Unde vine Patrol sau LC si trebuie sa ia bolovanul intre roti, vin eu cu Sami si ma strecor linistit pe alaturi.

Cu alte cuvinte - pentru unele masini 31 poate insemna ca sunt configurate pentru extrem. Pentru altele, e nevoie de 33 sau 35.

Repet - fac abstractie de reductie, blocante, motoare, etc

Deci?????

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Andrei este vorba de sleauri. Nu de ocolit bolovani. Una este sa mergi cu 31 pe o urcare cu sleauri facute de 35 si alta este sa faci rock crawling dupa unul cu 35. Cred ca la asta se refereau. Anul trecut la Buzau multi cu Samuraie pe 31 s-au plans de faptul ca veneau pe sleauri dupa 35-uri si nu prea aveau ce sa faca in afara de pus troliu.

Link spre comentariu

Mai tineti minte de ce vorbeam eu acum cateva luni in urma referitor la "subclase"? Am fost luat la misto de multi dintre cei care azi puneti exact aceleasi probleme ...A fost deabia etapa a doua de campionat! Dupa 4-5 etape ...vorbim ...:grin:

PS- caut postul respectiv si dau link! :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Mai oameni buni, dar un samurai cu portale si 33-uri unde se incadreaza?

E voie cu portale la OPEN?

Cine e dezavantajat aici?

Link spre comentariu

Dupa cum mai toti stiti, anul asta la Bucovina, traseul de open a fost cel de anul trecut de la extrem. Am gasit o recomandare din partea organizatorilor de anul trecut... Cititi a 3-ia postare...... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=42526&page=3 Deci daca pt extrem se recomandau gume de minim 35, atunci pt open ce gume se puteau monta?

Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

Andrei este vorba de sleauri. Nu de ocolit bolovani. Una este sa mergi cu 31 pe o urcare cu sleauri facute de 35 si alta este sa faci rock crawling dupa unul cu 35. Cred ca la asta se refereau. Anul trecut la Buzau multi cu Samuraie pe 31 s-au plans de faptul ca veneau pe sleauri dupa 35-uri si nu prea aveau ce sa faca in afara de pus troliu.

Nu pot sa uit Buzaul de acum 2 ani cand stateam la coada la troliere si cele 4 Samuraiuri care au si castigat primele 2 locuri mergeau pe o poteca de 1 m latime pe o inclinare laterala si radeau de noi; 30% din drumuri au fost fix cat latimea Suzuki-urilor. Acum un an eu ma troliam la vale cu 33''. Samuraiul avea si varianta de a se catara pe marginea drumului.

Sunt trasee diferite, zile de concurs diferite, vreme diferita si nu e corect sa ne plangem doar de acele situatii cand ne este mai greu. Un campionat are 7 etape si situatiile de avantaj-dezavantaj se compenseaza. Si daca tot se afirma ca problema este doar dimensiunea anvelopelor o sa vedem la anul cand o sa ne dam toti cu 33'' cum diferenta se va face de catre masinile cele mai taiate si mai usoare si cu motorul mai mare. Si tot cei cu buget mare vor fi avantajati.

Trebuie sa recunoastem ca orice sport cu motor se bazeaza pe a-ti face masina cat mai performanta si asta tine de buget. In campionat trebuie sa se intalneasca cele mai bune masini. La prietenesti este locul unde se testeaza masini, se formeaza piloti si navigatori si ne dam ''just for fun''.

Nu cred ca este normal ca oameni care se dau prima oara sau sunt la inceput de drum sa se planga ca este prea greu si ca ar trebui sa fie mult mai usor; tendinta oricarui sport este de a ridica stacheta si de a progresa. Daca ar fi din nou Open-ul de acum trei ani cel putin o treime dintre noi nu am mai participa; nu batem tara cu masini pe platforma si lipsim din familie sau de la joburi 8 weekend-uri pe an pentru o plimbare cronometrata prin padure; care mai este rolul cupelor si prietenestilor ( care sunt 10-15 pe an)?

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Asa e, punctezi la 6 dar daca ai timp, bani, chef te duci si la a saptea pentru ca este altceva in campionat ca si concurenta si adrenalina decat la prietenesti.

Fara suparare!

Link spre comentariu

Asa e, punctezi la 6 dar daca ai timp, bani, chef te duci si la a saptea pentru ca este altceva in campionat ca si concurenta si adrenalina decat la prietenesti.

Fara suparare!

Corect! In campionatiti vine sa mananci masina bucata cu bucata daca nu merge. La prietenesti, zambesti. E mai multa tensiune si adrenalina in campionat!

Link spre comentariu

100% de acord cu Razvan si Gogo, exact astea sunt motivele pentru care am votat si eu impotriva unei limitari stupide doar la nivelul anvelopelor!

Mai sunt chiar 2 considerente in plus:

BUGETUL - pentru aceeasi masina, are 2 variante, unul digerabil la Open si unul un "pic" mai piperat la Extrem. Adica traseele sunt 90% la fel, dar cele 10% diferite distrug (costa) masina cat cele 90%!

Chiar nu vad de ce nu se pot face 2 clasamente la Open pe acelasi traseu ... oricum este mai ieftin/simplu decat sa imprastii 30-40 masini pe 2-3 trasee!

Modificarea masinilor "inapoi" - adica lumea a redus cat a putut, cu eforturi mari ca sa duca masina 35-uri si acum ... o sa fie distractiv pe 33-uri.

Poate ca nu ne permite punga un an intreg la extrem si atunci sa vezi distractie!

Treaba cu "avansatul" si "retrogradatul" impus de factori non tehnici sunt tampenii ... adica cine imi plateste modificarile extra necesare ... poate nu am disponibilitati, poate copilotul se schimba si trebuie pregatit ...

Altfel, va fi un Regulament 2011, cine vrea sa participe il respecta cine nu ... nu!

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Ok, atunci cum suna altceva.

OPEN1 = Maxim 35"

OPEN2 = Maxim 33" decupaje doar la pasajele de roti.

Acelasi traseu. Se puncteaza diferit. Adica practic doua subclase.

Link spre comentariu

Dap cam asa ceva! Si trebuie repetat sondajul :ha: cu 3 variante de raspuns!

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Pentru cei care au masini modificate tip buggy....mergeti si pe la standard...:grin:

poate sint mai multe sanse:grin:

Adica sa inteleg si eu o masina sau ceva cu patru roti si un volan poate merge la standard, open sau extrem in functie de dorinta conducatorului ?

Nu inteleg de ce trebuie sa bagi o gramada de bani in ceva cu patru roti si un volan si sa te joci in aceeasi grupa cu masini(adica asa cum au iesit pe poarta fabricii)...cred ca e un pic imoral? sau poate nu...depinde din ce parte privesti..

E ca si chestia aia cu f...tul depinde de ce parte a p.lii te afli:grin:

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

In regulamentul din Ungaria ( de unde au venit cativa sa concureze cu succes la noi) este in felul urmator

1. Normal= Standard

2. Profi I= Open mic

Profi II= Open mare

3. Extrem= Extrem

Acest for (un fel de CNOR) functioneaza din 1997 acest regulament este valabil din anul competitional 2003

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Este perfect cum e in Ungaria; singura problema este departajarea claselor care ar trebui facuta cu discernamant si sa fie implicati in discutiile din CNOR si cei care au legatura directa cu subiectul.

Decizia cu limitarea la 33'' s-a luat fara prea multa dezbatere a mai multor solutii din care sa se aleaga una; a fost cea mai comoda si mai la indemana varianta.

Inteleg pe cei care au o masina foarte putin preparata ca vor sa se dea pe un traseu mai accesibil si sa aiba sanse mai mari de clasare, dar trebuie si ei sa inteleaga ca suntem destui cei care ne dam de cativa ani si pentru noi un traseu de open la nivelul de acum 3 ani ar fi foarte foarte plictisitor si putin motivant. O sa ajungeti si cei care acum doriti Open mai usor sa va doriti o intrecere solicitanta si complexa nu doar o plimbare cu Roadbook in regim de viteza.

Este important sa aflam ce spune exact regulamentul din Ungaria referitor la departajarea intre clase si poate reusim sa facel lobby pentru modificarea celui autohton pentru 2011.

Editat de RazvanGTC

Link spre comentariu

In regulamentul din Ungaria ( de unde au venit cativa sa concureze cu succes la noi) este in felul urmator

1. Normal= Standard

2. Profi I= Open mic

Profi II= Open mare

3. Extrem= Extrem

Acest for (un fel de CNOR) functioneaza din 1997 acest regulament este valabil din anul competitional 2003

Ma indoiesc ca o sa se faca ceva d genul asta...

1. OffRoad-ul din Ungaria nu are acelasi grad de dificultate cu cel din romania ... baietii aia au ceva campii inundabile si vreo 3 dealuri... dar ca tot vb de altii: In Croatia exista 2 clase: Adventure si Trophy... Adventure: cu un traseu de Standard/Open dar fara speciale, Trophy un Open cu mult noroi.... nu era nimic de genul atat de greu sa intre la categoria Extrem... pt ei Extremul sunt noroaiele si mlastinile.... cu alte cuvinte sa ai trolii cat incape, si nu Warn-uri sau alte prostii, ci trolii mecanice sau de viteza f. mare.

2. D.P.M.D.V este o tampenie sa ai Subclase la una din Clase, in primul rand de unde scoti banii de premii caci pana una alta au cam disparut sponsorii....

3. ... care Subclase ca deja exista discutii ca la diverse cupe sa dispara Standardul iar Openul cu Extremul comasate ... si asta din cauza ca nu exista sponsori iar din banii de participare nu se mai acopera costurile si taxele care tre platite.

4. e un sport scump si cine miauna ca nu mai are bani la anu sa treaca inapoi pe 33-uri ca si-a luat 35-uri reesapate si lanturi anu asta si a gaurit bugetu, sa stea cuminte pe acasa si sa mearga pe la prietenesti pana mai face ceva bani....

5. se discuta de 7 pagini cred ca degeaba.... atata timp cat o masina pe 33-uri poate face si traseul de extrem si cel de open, este foarte clar.... Open-ul fa merge pe 33-uri si Extremul pe 35-uri eventual se mai mareste putin gradul de dificultate....

6. povestea impingerii celor buni de la Open sa intre la Extrem este veche.... sunt multi care spun ca Openul e mai frumos si mai incitant decat Extremul..... e normal ca cei care castiga un an sau 2 ani consecutivi de campionat sa treaca la Extrem... dar daca nu vor raman la Open, ce pierd ? ca nu mai primesc inca o cupa de Campion pe anul X, la sfarsit de sezon....

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Pentru cei care au masini modificate tip buggy....mergeti si pe la standard...:grin:

poate sint mai multe sanse:grin:

Adica sa inteleg si eu o masina sau ceva cu patru roti si un volan poate merge la standard, open sau extrem in functie de dorinta conducatorului ?

Nu inteleg de ce trebuie sa bagi o gramada de bani in ceva cu patru roti si un volan si sa te joci in aceeasi grupa cu masini(adica asa cum au iesit pe poarta fabricii)...cred ca e un pic imoral? sau poate nu...depinde din ce parte privesti..

E ca si chestia aia cu f...tul depinde de ce parte a p.lii te afli:grin:

Ar fi interesant sa facem si o dezbatere legat de puterea motorului raportata la greutatea masinii.

"Imoral" ar fi ca o masina cu putere foarte mare sa fie taiata ca sa o usureze si mai mult, dar cel cu o masina cu motor de 100 CP pe care incearca sa o usureze are o necesitate.

Personal ma bucuram ca am pus motorul de 3.0 litri dar care totusi nu tragea asa cum stiam ca trebuie sa o faca; explicatia am avut-o dupa Tg. Mures cand am cantarit masina echipata de concurs, dar fara bagajele personale si are 2430 Kg.

Initial avea 1800 Kg si am dat jos Hardtopul, usile de la portbagaj, bancheta spate, rollcage-ul interior de fabrica, barele fata+ spate, treptele laterale.

Concluzia: trebuie sa tinem cont cand judecam si infieram pe ceilalti care incearca sa imbunatateasca masina de mai multe aspecte si nu doar de cele care sar in ochi la prima vedere.

Sunt insa de acord ca paianjeni si caracatitele care nu mai au caroserie originala mai deloc nu ar trebui sa puncteze la aceeeasi clasa cu masinile nemodificate sau modificate putin.

Si revin la motorizare: o masina stoc, gen Rubicon, cu un motor si niste punti ca ala lui Casuneanu si eventual caroseria refacuta integral din fibra este foarte regulamentara la Open intr-ucat este intreaga.

Totul tine de buget si de cum privesti lucrurile.

Link spre comentariu

Si revin la motorizare: o masina stoc, gen Rubicon, cu un motor si niste punti ca ala lui Casuneanu si eventual caroseria refacuta integral din fibra este foarte regulamentara la Open intr-ucat este intreaga.

... corect.... iti tai masina, dar cine te opreste sa ii refaci caroseria din fibra ?

vb de motorizare...

... un Wrangler are stoc cca 1700 KG... preparata trece de 2000... se poata scade la greutate daca schibi caroseria si o faci din fibra, daca schimbi motorul cu unul mai mic.... si cam atat...nu prea mai ai nde sa umblii....dar o pot i aduce intr-adevar si la 1300-1400 kg preparata, cu rezerva si toate acc. pe ea si cu plinul facut.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Petre, ai dreptate ca principiu. Spun "ca principiu" pentru simplul motiv ca nu exista masina universala. Unde e greu pentru una este usor pentru alta si invers. Sleaurile facute de un LC cu 35-uri vor pune probleme unui alt LC cu 31-uri. Sau oricarei masini cu ecartament similar.

Iei un Samurai (ca si dimensiuni si comportament este intre ATV si masina) si mergi linistit pe acolo daca ai blocant spate. De ce? Pentru ca nu vei intra in ambele sleauri simultan pe motiv ca nu poti. Alegi unul dintre ele si mergi intr-o situatie similara cu ravena unde te ajuta blocantul si alte acareturi.

Cu alte cuvinte - o masina de mici dimensiuni, poate deveni de extrem cu anvelopele de 31 daca te-ai ocupat de reductii, blocante, suspensie, motor, etc. In concluzie, nu cred ca factorul "dimensiune anvelopa" este suficient. Poate fi necesar dar nu suficient in a departaja masinile inscrise.

O masina de 2,5 tone este mult mai vulnerabila in teren dur decat una usoara si mica (in termeni de dimensiune si structura anvelopa). In multe situatii, o masina mare si grea are nevoie de anvelope mari pentru a performa la fel cu una mica si usoara dar cu anvelope mai mici.

Ca sa ma fac mai bine inteles - am sau nu am voie sa intru cu un H2 in concurs???? Poate sunt destul de nebun sa o fac. Si am o mare dilema: 35/12,5/R17 sunt foarte putin mai mari decat dimensiunile stock. E suficient de mare si grea ca sa mearga cu aceste anvelope "de la mama ei". Ce fac? Ii dau rotile "mai jos" si ma aleg cu o trotineta 4x4? Masina aia "incepe" sa fie achipata pentru teren dur pe la 37. Dar la 35 e stock... 37 intra fara modificari... si nu cred ca e masina de extrem.

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu

ei hai ca ati luat-o rara cu discutia, subclase,departajari,motor/greutate samd. nu se va intampla din cauza complexitatii temei si a faptului ca noi ca natie nu sintem in stare sa ne punem de acord asupra CEVA, orice, e in firea noastra ca sa nu mai zic de capra vecinului ...

razvane, adu-ti aminte cati ani am mers noi cu 33 uri la Open si ce boala am avut pe samuraie. cand am castigat stii bine ca nu a contat echiparea masinii atat de mult cat munca in echipa, navigatia si fiabilitatea masinii.

+ discutia noastra legata de cat de mult e bine sa modifici acaretul. si am vazut multe masini cu planetare rupte sau bare de directie facute U pt simplul fapt ca doar 35 urile in sine nu rezolva nimic (cu atat mai putin cele resapate)

OPEN este dupa cum ii si spune numele OPEN, nu vad problema departajarii pe criteriul dimensiunii anvelopei, te poti bate cu un aspirant la extrem sau cu un proaspat promovat de la standard depinde de buget, bani alocati masinii, strategie de echipa samd.

nu uit ce-a facut Bucur la TAT in 2006 cu un G cu 33 uri, tractiune doar spate si cutia de viteze blocata in a 3 a. si asta in 5 zile de concurs...

DEFENDER 110 Pickup

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

ipoteza sau introducere :

sunt novice in offroad-ul de competitie

nu ma intereseaza musai sa ies pe primele locuri in nici un fel de concurs...cel mai mult i-mi place sa fiu acolo si totdeauna primordial este sa termin traseul oricare ar fi dificultatea lui...nu-mi place sa 'ma rup' in glorie...nu sunt ca vulpea care nu ajunge la struguri...pentru mine asta inseamna sa stii sa faci OFFROAD...

am masina sau...masini de dimensiuni medii...

nu exagerez cu puterea motoarelor...(99 de cai pe ims de exemplu)

am anvelope dimensiune 34' reali

nu fac contestatii, nu ma lamentez cind ma depaseste o masina in urcare...chiar pot sa si aplaud...nu ma supar nici cind se intimpla sa ma depaseasca pe forestier...( asta poate, asta face...) si nici nu sunt curios sa vad ce are fiecare prin punti, pe punti si pe sub capota...

totusi...

as recomanda celor care se leaga de ideea de a limita anvelopele sau tipologia constructiva a masinii pe motiv ca nu e corect sau fair-play...,sa inceteze...DIVERSITATEA E PLACUTA...cu open-ul despartit in N subclase vor ramine foarte putini divizati in N MINIcompetitii si implicit nivelul va scadea...

si totusi...

o masina de teava nu se face usor...va rog incercati !

ca sa faci o masina de teava implica in cazul in care pui 'un fel' de motor cu 'alt fel' de punti cu 'alt fel' de suspensii 'alt fel' de cardane...etc...in conditiile in care nu vrei sa cheltuiesti multi bani inseamna cu adevarat sa te pricepi la fiare si sa ai mult timp la dispozitie...

cind vad la treaba o masina 'de teava' si chiar una 'taiata' care mai si merge bine, obisnuiesc sa ma uit si la miinile celui care o conduce...stiu cum arata miinile muncite...merita maxim respect...de ce sa scoatem din competitie astfel de oameni daca ei vor sa se 'dea' la open ?

pina la urma compromisul nu e al nostru ci este al lor...

p.s.

am avut privilegiul sa cunosc si sa vad la lucru niste OAMENI care nu au bani nici 1/10 ( sau nu vor sa cheltuiasca ) din cit avem unii dintre noi care ne pretindem 'sportivi de campionat'...masinile ei insisi le numesc 'cadavre'...sint aproape stock...cu roti de combina de 31' ( pentru ei simexul este un vis )...cu motoare de 1.3 benzina...nu stiu ce e aia ARB sau DETROIT...daca vin OAMENII AIA la campionatul in care ne dam noi actualmente...la open...dupa ce reguli vrem noi, e jale mare..., pun pariu pe miza mare de tot ca pentru noi restul clasamentul actual ar incepe de pe la locul 5-6...daca EI VIN 5-6...

in consecinta propun...mai putina vorbarie si mai multa meserie...

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut Gabi.

Sunt de acord cu tine, mai putin referitor la:

...daca vin OAMENII AIA la campionatul in care ne dam noi actualmente...la open...dupa ce reguli vrem noi, e jale mare..., pun pariu pe miza mare de tot ca pentru noi restul clasamentul actual ar incepe de pe la locul 5-6...daca EI VIN 5-6...

in consecinta propun...mai putina vorbarie si mai multa meserie...

...si eu cunosc unii dintre "OMENII AIA" si, crede-ma, i apreciez foarte mult dar exista o foarte mare diferenta intre iesiri si ture (oricat de extreme) si un concurs. Un concurs, dupa parerea mea, este comparabil cu un mecanism complex in care, daca vrei sa castigi, toate elemente trebuie sa functioneze in mod perfect. Pilotaj, navigatie, comunicare, fiabilitatea masinii, sistemul nervos a echipajului: totul trebuie sa mearga "ata" si sa fie gestionat cu o strategie de concurs foarte clara. Un pic de noroc, bineinteles, nu strica. Asa ca am vazut de multe ori oameni "talentati" care nu prea au obtinut rezultate la concursuri din faptul ca una (sau mai multe) elemente de mai sus nu au functionat cum ar fi trebuit....

Dar acest lucru confirma anca o data ca o limitare la dimensiune de cauciucuri este o noua regula in plus care va avea ca si unic efect, vorba ta, distrugerea diversitati.

--
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare