vetu Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte ne-am intors acasa. apoi, din grupul celor ramasi, a urmat o separare. apreciez cutezanta celor care au facut acea coborare (vetu, razvanutza, omoroka si yoke), nu a fost deloc simplu. mie mi-a fost frica, nu am suficienta experienta, in gol alpin cu inclinari longitudinale si laterale de speriat, si impreuna cu astral si georgei23 am ales o alta cale de intoarcere. Salut pe toata lumea, Baieti, imi pare sincer rau pentru ca a trebuit sa ne despartim acolo.....cand mi-am dat seama ce se intampla pe coborarea aceea era prea tarziu ca sa ma mai pot intoarce asa ca i-am dat inainte si nu a fost usor......in plus..... dificultatea traseului de la stana in jos e greu de descris in cuvinte.... Cand am facut anuntul nu ma asteptam sa vina atatea masini....sper ca v-ati simtit bine.... Bafta tuturor si pe data viitoare! Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Startul, Vetu dupa ce a facut "extractia" scutului... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte ... drum fara speranta, negocierea traseului, cale intoarsa, si evolutie la cal fara manere la Cabana Leaota... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 (editat) Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Partea a III-a - Fiori de bujori de Leaota La un moment dat, cineva intreaba, asa, mai intr-o doara: "Ce e cu bujorii aia de care vorbeste toata lumea?" Asa ca aflam ca acesti bujori au ceva efecte magice legate de ... potenta. Asta este poate si explicatia pentru care 3 veverite (cele doua samuraie si un Jimny) decid sa atace varful Leaota... Dupa ele, cele doua Patroluri si eu cu Stef in autobuzul Toyota. Dupa o urcare abrupta, ajung unul dintre Samuraie si ramanem amandoi blocati in varful unei pante... Las masina sa alunece in spate si la un moment dat am un soc: MASINA NU SE MAI OPRESTE! cd1-mN9O0Q0 Probabil se aude Stef care intreaba candid: NU DAI FRANA? Dandu-mi seama ca treaba devine groasa, decid sa fac o manevra riscanta: sa intorc masina spre deal, chiar cu riscul sa o pun pe o parte. Vad o ravena, trag stanga tare si...ne oprim. Fara sa-mi dau seama pe moment prin ce am trecut, il intreb pe Stefan daca... a filmat. Moment in care vedem de unde tocmai "am cazut" Aici fac o paranteza. De-abia dupa ce ne-am dat jos din masina am realizat din ce am scapat. Dupa malul in care ne oprisem urmau inca vreo 100 de metri de coborare si dupa aia...haul. Am rememorat moment cu moment toata intamplarea si mi-am dat seama ca problema a fost faptul ca s-a oprit motorul. Fara servo nu am mai reusit sa apas suficient pedala si...restul il stiti. Am incercat sa aflu daca ar fi fost mai bine sa bag in P, dar am inteles ca as fi rupt cutia si tot nu as fi rezolvat nimic. Oricum, totul e bine cand se termina cu bine. Dar nu s-a terminat cu bine. La 30 de secunde dupa ce am plecat mai departe, Stef scoate capul pe geam din cauza unui fasait suspect. Pana!!! Ne dam jos si inghitim inca o bomboana amara: cauciucul dreapta fata taiat intr-o piatra. Fara rezerva, apelez la mila lui Georgel si imprumut un Simex de la el. Incaltat cu trei MT-uri si un Simex si dupa experienta de mai sus decid: Stop joc. Varful Leaota poate sa mai astepte. Vetu decide si el sa nu-si forteze norocul, Giorgel se intoarce si el putin mai tarziu pe motiv ca drumul se transformase intr-o poteca periculoasa. Singurele plecate mai departe, cele 3 veverite. Dupa vreo 20 de minute de asteptare, realizam ca nu e ceva in ordine. Asa ca intrebam prin statie daca sunt probleme. Liniste. Colac peste pupaza, varful dispare in ceata. Dupa inca vreo 2-3 incercari, reusim sa dam in sfarsit de baieti si aflam ca Omoroka a ramas blocat undeva aproape de varf. Dupa inca vreo 10 minute decidem sa plecam in ajutorul lor, dar intre timp baietii reusesc cumva sa iasa singuri. Ajunsi in sfarsit in varf, soc mare: doua Frontera si un Aro! Prilej cu care aflam ca drumul era de fapt pe versantul opus, iar noi o luaseram pe o poteca! Mai jos aflam si costul cuceririi varfului: un deget prins sub Simex atunci cand posesorul lui incerca sa puna o piatra la roata: lMofbYweDGw Dupa atata adrenalina, am decis ca avem nevoie si de ceva calorii.Asa aflam si de ce masina lui Astal tragea la deal ca boul la jug: luase toata casa cu el in bena! Gratar de cazarma, carbuni, friptura, peste, borcane cu muraturi, zeci de conserve, paine pentru un batalion, tot felul de scule de taiat, ciopartit, omarat, fete de masa, farfurii, Pepsi 2 l la oferta (50+1) si....o carte cu vampiri. Pe bune, am citit eu din ea! Editat Iunie 20, 2010 de razvanutza Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte ... coloana la Cabana Leaota si imagini de pe Varful Romanescu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte ... Patrol privind in zare la drumul ce va sa vina, coloana inghesuita in 15m de varf, atacul varfului buclucas... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Hai sa bag si eu cate ceva: Scopul calatoriei....faimosii bujori sculareti: Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte ... drum spre Varful leaota disparut in ceata, dar gasit 2 poze mai tarziu, caruta bionica ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Team leader-ul..... chiar daca si-a innodat protectiile pe dupa un bustean si-a facut pe deplin datoria...:br Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte ... loc de odihna, am gasit si eu bujorii, intoarcerea ratacitorilor... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Bujorul de munte - planta ocrotita : http://ro.wikipedia.org/wiki/Sm%C3%A2rdar REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Peisaje de pe culmea Romanescu: Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte ... indrumatorul, la gratare si curatenia de vara ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Razvanutaaaa.....baga ceva cu coborarea de la stana in jos.....>>> Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Dupa masa, Lipoveanul si Iulian au plecat inainte si ramasi in sase echipaje, Vetu isi consulta laptopul minute si ne convinge sa abordam un traseu de coborare putin mai "diferit". Crezand ca bomboanele cu surprize s-au terminat, am atacat cu curaj o vale care se termina cu o stana. Deh, daca e stana, ar trebui sa fie si un drum, nu? Raspuns gresit. Cam asa arata "drumul'': qCiWON4JDkQ Giorgel si Astal decid sa renunte (si bine au facut :h5), eu cu Vetu ajunsi primii la stana aflam siderati ca "drumul" in continuare e o poteca prin padure practicabila in cel mai fericit caz de cai si magari, nicidecum de animale 4x4. Dupa ce ajung si cele 2 Samuraie la stana, posesorii lor rasufland usurati ca "au scapat'' le dam vestea buna. Ori plecam mai departa dar cu riscul sa rupem masinile prin copaci, ori le lasam acolo. Cale de intoarcere nu mai era. Vazand socul de pe fata lor, iau o decizie curajoasa (sau inconstienta): o iau eu cu 80-ul in fata. Pe principiul ca daca trec eu, trec si ceilalti. 1gEXR8JFxKM Poteca intra rapid in padure si de aici, distractie cat cuprinde: N85r_WgFhMw Dupa vreo ora de chin, am ajuns in sfarsit la drum, am facut doua cruci mari si am decis...sa mancam o ciorba. Se ne fie de bine! Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte ... intoarcerea ratacitorilor 2 ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte ...si ultimul peisaj. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Urcare pe sleauri, pe traseu, cu Giorgel in prim plan. tJ34ZLk3aeI Urmeaza gasca de veverite. WG1SryOwe3w Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Omoroka multumesc pentru ca ai inregistrat trackul ! M-am lamurit si eu de o chestie. Eu am urcat pana pe varf pe unde ati urcat si voi, de la cabana Leaota. Alta data insa am urcat pe unde ati coborat voi acum, pe o ploaie grava :-) Uite ca sa ma crezi: http://watcherromano.files.wordpress.com/2009/09/wcr-neally-dunn.jpg si intr-adevar la coborare mi-a fost si mie greu pe buturuga aia: http://watcherromano.files.wordpress.com/2009/09/wcr-tough-spot.jpg Din pacate la momentul ala cand am iesit in gol era o ceata imposibila si nu se vedea mai departe de 3m, deci nu ne-am bagat la urcarea prin bolovanisul ala. Revin la multumire: m-am lamurit si eu pe unde am facut urcarea aia si unde ajungem. Daca vreti sa mai revenim in zona, fie o urcam pe acolo, fie mai incercam o coborare, ca am mai luat-o odata prin spatele unei stane si se tot ingusta drumul si venea seara asa ca am renuntat. Dar daca avem cu noi un samurai cu talpa grea, mi-as dori sa reiau expeditia :-) Felicitari inca o data pentru traseul ales! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Omoroka multumesc pentru ca ai inregistrat trackul ! M-am lamurit si eu de o chestie. Eu am urcat pana pe varf pe unde ati urcat si voi, de la cabana Leaota. Alta data insa am urcat pe unde ati coborat voi acum, pe o ploaie grava :-) Uite ca sa ma crezi: si intr-adevar la coborare mi-a fost si mie greu pe buturuga aia: Din pacate la momentul ala cand am iesit in gol era o ceata imposibila si nu se vedea mai departe de 3m, deci nu ne-am bagat la urcarea prin bolovanisul ala. Revin la multumire: m-am lamurit si eu pe unde am facut urcarea aia si unde ajungem. Daca vreti sa mai revenim in zona, fie o urcam pe acolo, fie mai incercam o coborare, ca am mai luat-o odata prin spatele unei stane si se tot ingusta drumul si venea seara asa ca am renuntat. Dar daca avem cu noi un samurai cu talpa grea, mi-as dori sa reiau expeditia :-) Felicitari inca o data pentru traseul ales! Salut Watcher. Dar stiu ca ai avut cohones sa urci pe acolo :h5 Imi repar masina si poate mergem. Revenind un pic la traseu acuma trebui sa marturisesc ca masina mea nu era intr-o stare tehnica foarte buna si nu era deloc pregatita pentru un astfel de traseu. Cutia de transfer e compromisa si mai nou a inceput sa-i sara levierul pe punctu N cand ti-e lumea mai draga -> va fi inlocuita cu una cu rapoarte mai mari care sa poata trage si roti corespunzatoare. Apoi, dragii mei, eu am avut frana doar pe 3 roti :grin: pt ca in ultima expeditie am rupt una din conductele de pe spate si a trebuit sa o blindez. Directia cam flambeaza si nu ia maxim dreapta din cauza amortizorului de directie care trebuie repozitionat -> trebuie sa fac o revizie totala la puntea fata. Aaa, si frana de mana canci. Am vorbit cu yoke si cica degetul e spre bine. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Urcarea prin sleauri, Lipoveanu, urmat de stolul de veverite manate de Omoroka si Yoke: <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=LrAIZ5mSJpU&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=LrAIZ5mSJpU&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Urcarea prin sleauri, Lipoveanu, urmat de stolul de veverite manate de Omoroka si Yoke: multumim iulian si razvan. excelente cadre :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Dar la varf ati mai ajuns? Pun si eu o poza de anul trecut. La un moment dat v-am auzit si eu pe canalul 16; eram la Enduro la Razvad. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Doar eu, Lipoveanu si un Jimny (scuze ca am uitat cum te cheama !) cand asteptam sa coboare baietii din urcarea pe celalalt versant..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Invitatie pt Sambata 19 iunie, vf Leaota- bujorii de munte Frumoasa iesire! Ma asteptam sa descarce mai bine gumele lui Lipoveanu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate