Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare volan Vitara

dulceanu ionel

Postări Recomandate

Re: Schimbare volan Vitara

Eu unul m am lasat de ideea asta cu toate ca am doua vitare, una pe stanga si una pe dreapta cu care merg si e si inmatriculata pe bg. In teren chiar nu conteaza iar pe strada te obisnuiesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Totul tine de obisnuinta,dupa ce conduci un pic cu volanul pe dreapta si realizezi cat de cat un pic pozitia ta pe drum in raport cu marginea si mijlocul drumului totul devine relativ usor...

Link spre comentariu

nu merita schimbarea volanului. se invata repede si cu volan pe dreapta. la depasirea camioanelor este mai greu dar iti pui copilot (in stanga) si tu te uiti la el cand incerci sa faci o depasire. daca face ochii mari cat cepele inseamna ca vine ceva din fata si nu poti efectua manevra de depasire in acel moment.

• Like 1
LUCIAN BLAGA
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

stii ce a spus dracul dupa ce a tuns porcul?

grea treaba si proasta lana......:grin:

nu e chiar asa usor de schimbat volanul de pe o parte pe alta,....ai sa fi uimit cate nu se potrivesc....

dar faci cum crezi...e masina ta

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Foarte probabil voi incepe distractia cu mutatul volanului la un Vitara din 98. Teoretic ar trebui sa fie destul de usor, nu are ABS, clima, geamuri electrice, instalatia electrica ajunge pe stanga.

Revin cu poze cand incep lucrurul.

Link spre comentariu

Foarte probabil voi incepe distractia cu mutatul volanului la un Vitara din 98. Teoretic ar trebui sa fie destul de usor, nu are ABS, clima, geamuri electrice, instalatia electrica ajunge pe stanga.

Revin cu poze cand incep lucrurul.

Buna ziua si tie!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

salut!...

nu m-am prezentat inca ..lucru pentru care imi cer scuze...

un prieten are toate pisele pentru conversia volanului din dreapta in stanga..si intentioneaza sa le vanda. pretul am inteles ca e 350 e.

pentru detalii 0746 197 345 - Catalin.

multumesc!!!

Imag014.thumb.jpg.cc405ae6a1c867301fc0b1a0725aa1bc.jpg

Imag015.thumb.jpg.2f8190a1583e111f4d988f50cce82d78.jpg

Link spre comentariu

salut!...

un prieten are toate pisele pentru conversia volanului din dreapta in stanga..si intentioneaza sa le vanda. pretul am inteles ca e 350 e.

multumesc!!!

e bine ca le vinde, insa in poze se vede altceva. ce piese ofera efectiv?

pt schimbarea volanului sunt necesare urmatoarele:

- caseta de directie

- tija de directie

- cablu acceleratie

- cablu ambreiaj

- cablu vitezometru

- bord complet

- aeroterma

- bloc lumini

- dispozitiv + parghii ghidare a aerului

- consola pedaliera (ambreiaj, frana+acceleratie)

- dispozitiv complet sergator de parbriz

- conducte frana, aer,

- parti din instalatia electrica

- ideal ar fi sa schimbi planseul pedalier cu totul + alte nimicuri

parerea mea e ca nu se merita aceasta investitie, pt ca costa foarte mult

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

Buna ziua si tie!

Buna seara !

salut!...

multumesc!!!

Pretul e bun, eu am dat 400 e pe toate piesele.

e bine ca le vinde, insa in poze se vede altceva. ce piese ofera efectiv?

pt schimbarea volanului sunt necesare urmatoarele:

- caseta de directie

- tija de directie

- cablu acceleratie

- cablu ambreiaj

- cablu vitezometru

- bord complet

- aeroterma

- bloc lumini

- dispozitiv + parghii ghidare a aerului

- consola pedaliera (ambreiaj, frana+acceleratie)

- dispozitiv complet sergator de parbriz

- conducte frana, aer,

- parti din instalatia electrica

- ideal ar fi sa schimbi planseul pedalier cu totul + alte nimicuri

parerea mea e ca nu se merita aceasta investitie, pt ca costa foarte mult

Tija de directie din ce am vazut este la fel ,inclusiv cea care are crucile cardanice. Inca nu le-am montat pe masina, maine probabil

Instalatia electrica am inlocuit-o cu totul

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

salutare!

asa cum am zis la finele anului trecut ca ma "mananca"sa fac transplant la vitara,asa m-am si apucat

Ce este drept este un piculet de munca,dar dupa parerea mea produsul final trebuie sa fie super ok din toate punctele de vedere!

Daca reusesc sa fac ceva poze,voi reveni cu ele pe forum

V-am salutat:d:cl

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Sunt mai mult decat bulversat ca pentru offroad si masina a2-a in familie..e atat de importanta schimbarea volanului. Batranul meu a condus 25 de ani Dacia, nu a avut alta masina pe mana. Cand i-am adus Vitara a plecat cu ea la plimbare fara nici un stres. "A te obisnui" cu volanul e o prostie, in plus schimbarea e o investitie aiurea pe care niciodata n-o vei recupera. Daca esti sofer conduci si pe stanga si pe dreapta..si in portbagaj si poti sa ai grija si de celalalti participanti la trafic. Stima.

Link spre comentariu

............. Daca esti sofer conduci si pe stanga si pe dreapta..si in portbagaj si poti sa ai grija si de celalalti participanti la trafic. Stima.

Inteleg ca ai Vitara cu volanul pe dreapta.......o sa vezi cat de greu se va vinde si atunci o sa te vad cum o sa convingi lumea de cele spuse de tine mai sus.....

Later edit by Astral :

Case closed, everything`s ok now !

Editat de Astral
Link spre comentariu

Salut. Eu am condus in offroad vitara cu volan pe dreapta, iar acum am ajuns ca pe strada sa folosesc fara probleme si incidente un sprinter cu volan pe dreapta cu care bat orasul in lung si-n lat. Daca ai ochiul format te obisnuiesti repede si dupa un timp nici nu-ti mai dai seama ca, conduci masina cu volan pe dreapta.

Daca tot vrei sa-ti schimbi volanul, cauta o epava pe dincolo si dupa schimbarea volanului o sa-ti ramana o masina intreaga cu care sigur o sa-ti scoti investitia dupa ce iesi in offroad si incep sa ti se duca piese de pe masina.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Am schimbat si eu volanul la vitara mea, este modelul pe carburator Piesele necesare le am cumparat de la Valcea de la dezmembrari au cerut 350e dar s a negociat la 300. Transplantul l am facut singur a durat cam 3 zile iar lucrarea finala a iesit foarte bine .Stau la dispozitie cu orice detaliu ,pentru cei care mai sant interesati de aceasta schimbare.

Link spre comentariu

Am schimbat si eu volanul la vitara mea, este modelul pe carburator Piesele necesare le am cumparat de la Valcea de la dezmembrari au cerut 350e dar s a negociat la 300. Transplantul l am facut singur a durat cam 3 zile iar lucrarea finala a iesit foarte bine .Stau la dispozitie cu orice detaliu ,pentru cei care mai sant interesati de aceasta schimbare.

Ai putea sa deschizi un topic pe subiectul asta si in care sa dai toate detaliile, eventual cu poze, pentru ca nu exista pe forum o astfel de prezentare si sunt foarte multi interesati......

Link spre comentariu

SALUTARE!

Caseta de directie trebuie schimbata ,nu se potriveste, se pot pastra insa semicaseta si bara de conexiune

Nu am facut poze in timpul operatiei asa ca din pacate nu am ce posta dar va pot face o lista cu piesele necesare care daca eu as fi avut o cand m am apucat de treaba mi ar fi fost mai usor.

1 bordul de preferat cu ceasuri sa nu mai fie vitezometrul in mile

2sub bord la picioare in stanga si dreapta sant 2 structuri de metal care trebuiesc schimbate

3 de pe masina donatoare trebuiesc taiate 2 piese: o ramforsare care vine in zona pedalierului prin care vor trece axul volanului si tija pt frana si un suport care vine in spatele ceasurilor de la bord si de care se va prinde axul volanului si care la montare va trebui sudat de caroserie

4 aeroterma cu toata tubulatura aferenta

5panoul pedalier complet

6 manetutele de la semnalizare si stergatoare

7 servofrana (doar daca vreti sa vina stutul de vacuum in partea potrivita

8 conductele de frana

9 cabluri acceleratie ambreiaj kilometraj

10 caseta de directie

11 incuietoare capota

Dupa ce am montat toate piesele astea mai sant 2 lucruri care ma deranjeaza dar se poate merge asa

1 oglinzile -se vede in ele dar nu se pot regla ca astea normale e o diferenta de unghi acolo

2 stergatoarele -sterg cumva invers (am mecanismul care actioneaza stergatoarele si motorasul -au intrat in kitul de 300e-dar au omis sa imi dea bratele de stergator iar cele de Anglia nu se potrivesc)

Instalatia elecrica am reusit sa o intorc nu a fost nevoie de nimic de pe masina donatoare

cam atat ca piese in rest multa munca si rabdare

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare