dulceanu ionel Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 (editat) Urmeaza sa achizitionez pt sotia o vitara si am vazut tot felul de masini la vanzare dar cele mai atractive sunt englezoaicele.Ma intereseaza ce implica modificare volanului de la dreapta la stanga. Merita modificarea dpdv al costului pt ca manopera este a mea.Ma incadrez in 300-400 E sau max 500E? Am gasit emglezoaice la 1200 E,inmatric bulgaria 500E + modif 400 E ar iesi cam 2100 E.Multumesc anticipat pt raspunsurile care vor veni sau poate imi da-ti un topic cu aceasta modificare ca eu nu am gasit si stiu ca s-a mai discutat. Editat Mai 6, 2011 de Astral Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Re: Schimbare volan Eu am transplantat volanul la un Pajero, dar sincer nu merita, nici dpdv al banilor si nici nu va iesi calumea.Scartaie, misca, trpideaza, e o prostie, parerea mea. Din 500 Eur nu are cum sa iasa cu tot cu piese. VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Re: Schimbare volan Mai bine iei una din Germania cu volanul pe stanga sau ramai cu volanul pe dreapta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Re: Schimbare volan Personal consider ca nu merita schimbarea. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Re: Schimbare volan Din punctul meu de vedere nu prea merita. Mai bine cunperi una de a data cu volan pe stanga. De schimbat se schimba o groaza, ca de ex: Caseta directie, cabluri, pedalier, stergatoare si faruri(daca chiar vrei treaba sa fie corecta), bord si inca cateva. In 450-500 Euro te incadrezi lejer, dar inainte de a face pasul asta incearca torusi cumpararea uneia cu volan stanga de a gata. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Re: Schimbare volan eu gasisem piesele la 400 Euro ... inainte de negociere :) dupa ce am mers prima data cu masina ... am constatat ca nu ma deranjeaza deloc sa stau in dreapta, asa ca am renuntat la schimbare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Re: Schimbare volan Din cate stiu eu la Vitara trebuie cam asa: -caseta de directie -pod pedalier -bord complet -semnalizator interior si cel actionare stergator stergator -stergatoare exterior -faruri -oglinzi exterioare -sistem interior de incalzire:motoras si tevaraie -fete de usi Se prelungeste toata instalatia electrica, se aseaza stergatoare, se prelungeste furtunul de frana de la pompa, sudura, flex etc.Eu zic sa te gandesti bine inainte de a face acest pas. Cumpara una din Germania cu volanul pe partea lui cu euro2, faci deprecierea si taxa e 400 Eur.Si masina are valoare la revanzare. Bafta.:x VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Re: Schimbare volan de ce sa schimbe stergatoarele, oglinzile exterioare? fetele de usi, semnalizatoarele ... nu sunt obligatorii farurile nu au legatura cu schimbarea volanului ... doar cu cei de la rar la lista ar trebui adaugata, cred, coloana volanului (dar nu sunt sigur, asa stiam eu) Din cate stiu eu la Vitara trebuie cam asa: -caseta de directie -pod pedalier -bord complet -semnalizator interior si cel actionare stergator stergator -stergatoare exterior -faruri -oglinzi exterioare -sistem interior de incalzire:motoras si tevaraie -fete de usi Se prelungeste toata instalatia electrica, se aseaza stergatoare, se prelungeste furtunul de frana de la pompa, sudura, flex etc.Eu zic sa te gandesti bine inainte de a face acest pas. Cumpara una din Germania cu volanul pe partea lui cu euro2, faci deprecierea si taxa e 400 Eur.Si masina are valoare la revanzare. Bafta.:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Re: Schimbare volan Stergatoarele normale nu englezesti sunt actionate invers, daca vrei poti lasa asa cum e acum dar ai o parte a parbrizului nestearsa. Fete usi: daca e cu geamuri el trebuie sa fie pe partea soferului cele 2 pt dreapta si stanga. Oglinzi:nu le vei putea regla numai daca le schimbi cu cele normale de stanga.Nu au unghi atat de mare de actionare sa le reglezi. Cele scrise sunt din proprie experienta, nu din povesti, din modificarea unui Pajero 2,5 TDI adus din Anglia. VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Re: Schimbare volan are dreptate tomas, iar cu oflinzile adam poate confirma:ha: Iar legat de faruri nu e vb doar de RAR, farurile bat total aiurea pt cum circulam noi, farul stanga bate foarte mult catre stanga si mai departe iar cel drept bate foarte scurt si nu ilumineaza mai deloc marginea soselei in comparatie cu masinile cu voland pe stanga:wink: http://www.aer-net.co.uk/sdc/headlamp-conversion.htm 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 Re: Schimbare volan Multumesc mult pt raspunsuri.Avand in vedere ca masina va fi condusa de catre o femeie trebuie neaparat volan pe stanga.Studiez probleme si cred ca am sa caut una cu volan normal. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Re: Schimbare volan :grin:Salut! On topic, referitor la schimabtul volanului, nu m-am interesat niciodata cat ar ajunge, pentru ca nu am vrut sa fac lucrul asta. Am avut una acu 2 ani care am accidentat-o destul de grav (not my bad), si de oftica, am mai adus 2 din Anglia (si cea accidentata tot cu volan pe dreapta era). Deci conduc vitara de 2 ani juma, cu volan pe dreapta, acu ca si-a luat si prietena mea permis, bucuria mea sa mai beau si eu o bere cand iesim undeva. Are permis de 8 luni si se descurca de minune cu ea, incadrarea pe strada, semnalizari, stergatoare, schimbator etc. singurul impediment sa zic, ar fi la depasiri, unde nu e cazul, ca nu ruleaza mai mult de 80-90 km/h. A, si alta chestie, daca conduci ceva timp, 1-2 luni sa zicem, cand o sa te sui pe o masina cu volan pe stanga, e posibil sa faci gaura in portiera cautand schimbatorul,:ha: Eu cel putin m-am vinetit la stanga, de cate ori am lovit portiera...:grin: Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gabi4x4 Postat Octombrie 31, 2010 Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Re: Schimbare volan Vitara Nici mie nu mi s-a parut asa dificil de condus cu volan pe dreapta. Mi-am adus anul trecut o rulota din Anglia si am condus pana in Romania un Opel cu volan pe drepta. Dupa parerile celor care au incercat modificarea volanului de pe dreapta pe stanga se pare ca nu prea merita efortul. Intrebare pt cei care si-au inmatriculat masina cu volan pe dreapta: la RAR ati schimbat farurile sau ati facut doar reglajul luminilor la o firma autorizata? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghicx Postat Noiembrie 1, 2010 Partajează Postat Noiembrie 1, 2010 Re: Schimbare volan Vitara am inmatriculat masina iar la rar nu au fost probleme cu farurile. le-am reglat la un service Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gabi4x4 Postat Noiembrie 1, 2010 Partajează Postat Noiembrie 1, 2010 Re: Schimbare volan Vitara La ce service le-ai reglat? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghicx Postat Noiembrie 1, 2010 Partajează Postat Noiembrie 1, 2010 Re: Schimbare volan Vitara in targu mures Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Re: Schimbare volan Vitara daca tii neaparat sa ai farurile reglate, mergi la un service, este si in iasi daca imi aduc bine aminte, rar-ul din pacurari, din spate la omv, mai stiu ca fac reglaje si la faruri, asta acu vreo 3-4 ani cand am mai trecut pe acolo. Dar stai tu linistit, sa fie asta singura ta problema, si sa nu iti dea rar-u.Nu conteaza asa mult pe cat crezi. Farurile le poti regla si in spatele blocului, cu fata la un perete, asta daca nu vrei sa fie neaparat reglare milimetrica. Succes! Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kky Postat Mai 1, 2011 Partajează Postat Mai 1, 2011 Re: Schimbare volan Vitara Pana la urma a facut cineva aceasta schimbare de pe dr pe st? Eu am doua vitare, un Geo Trucker 1.6 16V 1995 automata (care ma costa mult de inmatriculat avand acte de SUA) si noua achitzitie Suzuki Vitara 1.6 16V 1995 automata de ANGLIA care e Bulgaroaica deja. Eu zic ca daca tot le am pe amandoua e pacat sa nu fac schimbarea dar totusi as vrea sa stiu daca a mai facut cineva asta la VITARA sau o sa fiu primul :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: Schimbare volan Vitara eu am facut la 5 vitare pana acuma,este bine sa ai si masina de pe care iei piesele langa tine ca este mai usor,2 oameni am modificat o vitara in 2 zile,nu este greu,pe sasiu ai semnele unde trebuie sa dai gaurile pt a pune caseta de directie.bafta daca te apuci de modificat. daca te pot ajuta cu o informatie ma poti suna la 0767090545 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kky Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Re: Schimbare volan Vitara Mersi frumos de incurajare. :) daca poti spune-mi te rog daca trebuie mutata si electrica ? de pe una pe alta ? sau cum ai facut tu in mare sa mi fac o idee cat de cat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Re: Schimbare volan Vitara la unele am schimbat instalatia la unele am intorso.daca ai ambele masini cu acelasi motor intoarce instalatia invers.multa bafta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pharmacistu Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Re: Schimbare volan Vitara Citind cu atentie, tin sa nu mai iau in considerare ideia initiala pe care o aveam si eu la randu-mi cu schimbarea volanului: nu e chiar asa de simplu si fara probleme cum credeam initial...:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gabi4x4 Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Re: Schimbare volan Vitara Se conduce f usor si cu volan pe dreapta. Am vrut si eu sa-i schimb volanul pe stanga, dar dupa cateva iesiri mi-am dat seama ca e inutil. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deerut Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Re: Schimbare volan Vitara trebuie schimbat si cuplajul volanului (lungimea tija) la schmbarea volanului? :dr3 vitara 98 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
v-shase Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: Schimbare volan Vitara decat mutarea volanului mai bine se consuma efortul/atentia la trenul de rulare .. o inaltare, un scut ... si din stanga si din dreapta se vede la fel daca se poate intra fara griji in teren Mitsubishi Pajero Sport:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate