Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

AJUTOR!!!!! - Jeep Grand Cherokee TDI 3124 cm3 an 2000

Vizitator bcr8iv

Postări Recomandate

Vizitator bcr8iv

Salut !

De cateva luni ma chinui cu jeep-ul meu care se pare nu vrea sa mai mearga. In iarna, cand erau -20 grade, mi-a fiert motorul. Tot antigelul a fost dat afara si nu am facut altceva decat sa completez cu antigel. Dupa faza asta, nu a mai bagat caldura cum trebuia. La o saptamana am dus-o in service in bucuresti - nu unul jeep specializat - masina mergea bine, doar pb cu caldura. Dupa ce a aerisit-o a fost ok dar si afara se mai incalzise....Toate bune si frumoase. Acum o luna jumatate a trebuit sa merg iarasi in acelasi service( era foarte aproape de locul meu de munca). De data asta masina mergea cam intrerupt - mi se parea mie ca nu merg toate pistoanele. "Inginerii" de acolo au spus ca nu merg 2 injectoare si pompa de injectie are ceva blocat. Dar ei nu erau experti in piesele astea. Am luat cele 5 injectoare si pompa de injectie si le-am dus la un service sa le verifice. Rezultatul a fost ca sunt ok. Apoi m-am enervat ca au desfacut jumatate de motor sa desfaca pompa de injectie si i-am pus sa le monteze la loc cu speranta ca "s-a rezolvat" ( desi de la sine nu se zolva nimik). Bun, dupa ce l-au asamblat ( intre timp cel care a desfacut masina a plecat in Italia si altul a remontat-o ) masina mergea bine. Chiar credeam ca am scapat. La 2 zile a crapat de tot. Mergea foarte prost si scotea fum alb si se auzea ca si cum ar fi mers fara pic de ulei. Atunci am schimbat service-ul ( la primul nu am avut factura - am dat bani mai putini....). La service-ul nou, primul lucru a fost testerul. Testerul zicea ca nu are pic de presiune de ulei desi in bord arata normal... Mi s-a spus ca este pompa turbo - ca baga uleiul pe esapament... - eu nu sunt mecanic - nu stiu ce sa cred. Apoi dupa ce a desfacut motorul - adica ieri - mi-a spus ca este si pompa dar motorul este dus - ca trebuie sa cumpar altul :hl aici m-am blocat. Nu mai stiu ce sa mai fac - unde sa o apuc. SFATURI ????? M-AM SATURAT DE MECANICI DE TOT. AJUTATI-MA CU UN SERVICE BUN SAU CU CINEVA CARE ARE UN MOTOR DE VANZARE.......va cinstesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: AJUTOR!!!!! - Jeep Grand Cherokee TDI 3124 cm3 an 2000

Buna seara !

Din pacate, 3.1TD e tot de origine VM, si are cam aceleasi probleme ca si cel de 2.5. Sunt motoare cu care nimeni nu prea vrea sa aiba de-a face, si ma indoiesc sa gasesti unul second fara probleme, pe care sa-l pui sus si gata.

Pe de alta parte, din cate inteleg, pompa de injectie si injectoarele s-au demontat, n-ai presiune de ulei, incinge, nu incalzeste in cabina, etc.

In primul rand, cand un motor se incinge si da afara lichidul de racire, nu completezi si mergi mai departe, ci identifici cauza problemei. Variante:

- garnitura de chiulasa arsa/plesnita

- chiulasa crapata

- pompa de apa defecta, eventual viscocuplaj mort

- radiator infundat

- termostat defect

Daca ai completat cu lichid si nu ai aerisit instalatia, e normal sa nu dea caldura in habitaclu. Dar asta e o problema minora, raportat la celelalte.

Cand o pompa de motorina se blocheaza, motorul sigur nu merge. Daca ai doar injectoare/diuze blocate e posibil, de unde mers intrerupt si fum aiurea. Dar daca e fum alb, nu e bine...

Daca ai mers fara presiune la ulei din motive de pompa defecta, sau ceas/sonda de ulei defecte, condoleante, VM-ul a murit.... Iar notiunea de "pompa turbo" mi-e complet necunoscuta.

Nu te grabi cu cinstea aia, te asteapta un santier intreg. Si motorul are si senzori... De punct mort superior, de pozitie clapeta acceleratie, debitmetru, gestiune injectie, etc. Imi pare rau sa aud de probleme asa grave.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Sfatul meu prietenesc este sa te duci la Casa Auto. Vorbesti cu baietii de la receptie sa iti faca test si sa iti spuna cam ce ar fi de facut. Le explici de la bun inceput ca vrei doar test.

Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan
Link spre comentariu

Vizitator bcr8iv

Sfatul meu prietenesc este sa te duci la Casa Auto. Vorbesti cu baietii de la receptie sa iti faca test si sa iti spuna cam ce ar fi de facut. Le explici de la bun inceput ca vrei doar test.

sincer mi-e frica sa ma duc acolo. acum caut motoare.....fara succes.... multumesc de sfat. anul trecut am lasat 100 mil intr-un service ford si nu vreau sa repet isprava...

Link spre comentariu

Daca te ajuta cu ceva, am vazut ca are de vanzare Worldscape un motor de 4 l de GC.....

Vezi pe link ca i l-a propus lui razvanutza pe care nu-l mai intereseaza....

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=53861

Link spre comentariu

Salut !

De cateva luni ma chinui cu jeep-ul meu care se pare nu vrea sa mai mearga. In iarna, cand erau -20 grade, mi-a fiert motorul. Tot antigelul a fost dat afara si nu am facut altceva decat sa completez cu antigel. Dupa faza asta, nu a mai bagat caldura cum trebuia. La o saptamana am dus-o in service in bucuresti - nu unul jeep specializat - masina mergea bine, doar pb cu caldura. Dupa ce a aerisit-o a fost ok dar si afara se mai incalzise....Toate bune si frumoase. Acum o luna jumatate a trebuit sa merg iarasi in acelasi service( era foarte aproape de locul meu de munca). De data asta masina mergea cam intrerupt - mi se parea mie ca nu merg toate pistoanele. "Inginerii" de acolo au spus ca nu merg 2 injectoare si pompa de injectie are ceva blocat. Dar ei nu erau experti in piesele astea. Am luat cele 5 injectoare si pompa de injectie si le-am dus la un service sa le verifice. Rezultatul a fost ca sunt ok. Apoi m-am enervat ca au desfacut jumatate de motor sa desfaca pompa de injectie si i-am pus sa le monteze la loc cu speranta ca "s-a rezolvat" ( desi de la sine nu se zolva nimik). Bun, dupa ce l-au asamblat ( intre timp cel care a desfacut masina a plecat in Italia si altul a remontat-o ) masina mergea bine. Chiar credeam ca am scapat. La 2 zile a crapat de tot. Mergea foarte prost si scotea fum alb si se auzea ca si cum ar fi mers fara pic de ulei. Atunci am schimbat service-ul ( la primul nu am avut factura - am dat bani mai putini....). La service-ul nou, primul lucru a fost testerul. Testerul zicea ca nu are pic de presiune de ulei desi in bord arata normal... Mi s-a spus ca este pompa turbo - ca baga uleiul pe esapament... - eu nu sunt mecanic - nu stiu ce sa cred. Apoi dupa ce a desfacut motorul - adica ieri - mi-a spus ca este si pompa dar motorul este dus - ca trebuie sa cumpar altul :hl aici m-am blocat. Nu mai stiu ce sa mai fac - unde sa o apuc. SFATURI ????? M-AM SATURAT DE MECANICI DE TOT. AJUTATI-MA CU UN SERVICE BUN SAU CU CINEVA CARE ARE UN MOTOR DE VANZARE.......va cinstesc !

Buna,

ma pare rau de situatia ta...... motor de VM este un motor ffff prost, in italia toata lumea fuge de ieL!!!! la un momendat se gaseau in italia GC la pret de nimic numai pt ca erau cu VM.......

esista da ca vrei sa pastrezi tot motor VM posibilitate de inlocui cu un motor total refacut cu garantia de la o firma specializata in italia care numai asta face, trebuie sa dai inapoi motor al tau vechio si sa iei uno de al lor ...... dar cred ca costa cat valoreaze masina ta completa....

da ca vrei caut datele de contact si te le trimit pe PM.

maurizio

tel. 0785 366 599 (mauri)

dreamservice2005@yahoo.com

Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

Vizitator bcr8iv

Buna,

ma pare rau de situatia ta...... motor de VM este un motor ffff prost, in italia toata lumea fuge de ieL!!!! la un momendat se gaseau in italia GC la pret de nimic numai pt ca erau cu VM.......

esista da ca vrei sa pastrezi tot motor VM posibilitate de inlocui cu un motor total refacut cu garantia de la o firma specializata in italia care numai asta face, trebuie sa dai inapoi motor al tau vechio si sa iei uno de al lor ...... dar cred ca costa cat valoreaze masina ta completa....

da ca vrei caut datele de contact si te le trimit pe PM.

maurizio

Salut maurizio. Din intamplare lucrez intr-o firma italiana. Mi-ai dat o idee buna. Poate gasesc in italia una cu motor bun lovita in spate sau ceva. Dar nu prea stiu unde sa caut. Sunt sigur ca exista siteuri specializate. Poaye poti sa ma ajuti cu ceva contacte sau adrese web. Daca ma poti ajuta te rog da- mi un mail la alexandru.pop@pinum.ro sau posteaza aici. Poate mai vor si altii sa stie. Multumesc!

Link spre comentariu

Iti recomand sa scapi de jeep cat mai repede posibil .

Motorul de 3.1 td e cel de "alfa romeo" adica cel mai prost motor de pe grand cherokee , sa il inlocuiesti ? ... mai bine iti iei o masina din anglia si te costa mai putin ... dar motorul tot prost ramane , are 5 chiuloase , daca ai fiert-o ar fi cazul sa il desfaci sa te uiti daca sunt ok (btw mai avea un prieten 3 daca ai nevoie , scapi mai ieftin =) , problema este generala la motorul de 3.1 , fierbe , dupa ce fierbe scoate fum alb , apoi iti baga ulei in antigel etc . cea mai buna sloutie e sa il dai pe ce reusesti...

JEEP XJ '99 2.5i 3.5 " Lift acasa + 13.000 winch si powertrax locker fata
Link spre comentariu

problema este generala la motorul de 3.1 , fierbe , dupa ce fierbe scoate fum alb , apoi iti baga ulei in antigel etc . cea mai buna sloutie e sa il dai pe ce reusesti...

Si motivul fumului e ca daca iti crapa ajunge apa in cilindru si apoi pe evacuare..iar fumul e abur.

Problema nu e ca fierbe, problema e ca Chrysler au fost neglijenti cand l-au instalat in Cherokee si Grand. Radiator subdimensionat, motor inghesuit. Neatentie la intretinere (termostat vechi, sistem de racire infundat, pompa de apa uzata, nivel mic la antigel etc) sau utilizare brutala, gen forja apoi oprit rapid motorul duc la probleme, care se termina cu chiulase crapate.

Sa nu mai vorbim ca la noi in tara oameni care sa se priceapa BINE la vm nu prea sunt.

Daca il desfaci ca sa verifici, instant trebuie sa pui in cont banii pe garnitura de chiulasa si suruburi.

Alfa, Ford si Opel exemplu au cateva mici lucruri in plus pe 2.5td care ajuta.

bcr8iv daca vrei neaparat sa schimbi motorul si sa nu mai pui un 3.1, orienteaza-te spre un 2.7CRD. Cu tot cu cutie / reductor.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Si motivul fumului e ca daca iti crapa ajunge apa in cilindru si apoi pe evacuare..iar fumul e abur.

Problema nu e ca fierbe, problema e ca Chrysler au fost neglijenti cand l-au instalat in Cherokee si Grand. Radiator subdimensionat, motor inghesuit. Neatentie la intretinere (termostat vechi, sistem de racire infundat, pompa de apa uzata, nivel mic la antigel etc) sau utilizare brutala, gen forja apoi oprit rapid motorul duc la probleme, care se termina cu chiulase crapate.

Sa nu mai vorbim ca la noi in tara oameni care sa se priceapa BINE la vm nu prea sunt.

Daca il desfaci ca sa verifici, instant trebuie sa pui in cont banii pe garnitura de chiulasa si suruburi.

Alfa, Ford si Opel exemplu au cateva mici lucruri in plus pe 2.5td care ajuta.

bcr8iv daca vrei neaparat sa schimbi motorul si sa nu mai pui un 3.1, orienteaza-te spre un 2.7CRD. Cu tot cu cutie / reductor.

Deja vorbim de motorul de mercedes ... parca suna altfel :))

JEEP XJ '99 2.5i 3.5 " Lift acasa + 13.000 winch si powertrax locker fata
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare