Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Recomandare troliu pt Y61 - folosire ocazionala

alibotean

Postări Recomandate

Am un Y61 lung cu motorizare 2.8Td.

As vrea sa ii montez un troliu electric (de preferat cu plasma - cu cat mai usor cu atat mai bine). Estimez ca va fi folosit foarte rar - de circa 4 ori pe an si nu in conditii foarte grele.

Merg pe munte la pescuit si fotografiat si de cele mai multe ori sunt cu o singura masina - as vrea sa am o masura in plus de siguranta; ca nu raman pe coclauri prin noroi.

PS: Vreau sa il montez pe prinderea stock din fabrica - nu am nici un fel de bull-bar.

Nissan Patrol Y61 GR 2.8 TDi - modelul intreg :grin:

Plimbăreală prin lume: 2.in-jurul-lumii.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Recomandare troliu pt Y61 - folosire ocazionala

Un 9500-10.000 lbs e suficient ...

Poti merge pe un "no name" si te costa undeva la 300-600 euro

sau pe un Superwinch si te costa undeva la 700-900 euro

Chiar daca nu vrei sa modifici nimic tot trebuie sa-i faci loc troliului undeva in bara fata: se taie mijlocul, se monteaza o "tava" numita si suport de troliu in general facuta din tabla de fier de minim 6mm grosime caci masina e grea pe care o prinzi in suruburi (6 sau 8) intre cele doua brate ale sasiului.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

M-ar interesa unul reparabil in caz ca se duce ceva si vandabil in caz ca dau de greu peste 1-2 ani si am nevoie de bani – nu m-as arunca la un noname din pricina asta.

Trageam nadejde ca se poate monta in "spartura" ce exista in plasticele din bara fata fara nici o modificare prealabila. Locul pare suficient de incapator.

Un 9500-10.000 lbs e suficient ...

Poti merge pe un "no name" si te costa undeva la 300-600 euro

sau pe un Superwinch si te costa undeva la 700-900 euro

Chiar daca nu vrei sa modifici nimic tot trebuie sa-i faci loc troliului undeva in bara fata: se taie mijlocul, se monteaza o "tava" numita si suport de troliu in general facuta din tabla de fier de minim 6mm grosime caci masina e grea pe care o prinzi in suruburi (6 sau 8) intre cele doua brate ale sasiului.

Link spre comentariu

se poate monta in "spartura" cu conditia sa-i construiesti o placa de troliu teapana, pe care sa o prinzi temeinic de sasiu.

My option: For life Warn XP9.5 (undeva pe la 1250E), sau T-max 9,5 cu plasma si radiocomanda (up 800E).

Varianta T-max exista si fara fitzele plasma si radiocontrol pe la 600E

Ambele sunt reparabile

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Varianta T-Max la 600€ suna bine pana acum.

Am compresor de la ei - de care nu sunt extaziat dar pot sa zic ca isi face treaba - ma asteptam la ceva mult mai profi si rugged - dar na, merge.

Banui ca radiocontrolul e bun in eventualitatea in care se rupe/desface troliul si nu ai vrea sa fii langa masina :x.

Nu stiu care e diferenta de greutate intre plasma/otel pe de o parte, pe de alta parte nu stiu cum se comporta otelul respectiv daca il ploua tot anul - mi-e sa nu vreau sa il folsesc peste 14 luni si sa fie tot ruginit si copt.

se poate monta in "spartura" cu conditia sa-i construiesti o placa de troliu teapana, pe care sa o prinzi temeinic de sasiu.

My option: For life Warn XP9.5 (undeva pe la 1250E), sau T-max 9,5 cu plasma si radiocomanda (up 800E).

Varianta T-max exista si fara fitzele plasma si radiocontrol pe la 600E

Ambele sunt reparabile

Link spre comentariu

Otelul nu rugineste. Poate sa ploua linistit pe el.De asemenea, e mai rezistent decat plasma

E vreo 20 de kilograme diferenta de greutate la cablul de 30m.

Avantajul major al plasmei mi se pare insa faptul ca o poti inoda atunci cand se rupe (si ma rog, nu iti taie gatul cand se rupe)

Link spre comentariu

Mai ai optiune "fara fitze" la un FourWheeler 10000, (tot facut de la Tmax), la 500 EUR TVA inclus, garantia un an, si se potriveste piese de schimb de la Tmax, avantajul este ca are cutia de comanda cu un singur solenozi HD, ca Tmax-uri.

Open mind for a diferent view.... and nothing else matters
Link spre comentariu

Stai departe de firmele necunoscute sau fara nume , din 4 buc de 12000 , numai ala nefolosit nu s-a defectat , din care doua cu blocare pe cite un singur sens , chiar in timpuri de mare nevoie ( padure de munte si zapada cu gheata + lemne si pietre sub zapada - cu troliu se iesea usor si repede =n-a fost sa fie...; intre doua dealuri de cimpie , int-o inselatoare mare de noroi cu o usoara crusta uscata pe deasupra =n-a fost sa fie ; in mijocul orasului -hai sa punem frumos ultima spira sa arate bine si gospodareste = a tras pina a deformat bara si urechea de remorcare si a facut varza rolele , in cele doua sec pina am taiat curentul din general )

T-max e un raport bun pret -calitate .

Cablul de otel poate fi protejat prin o simpla pulverizare cu WD40 , odata pe trimestru , daca asta ar fi o problema obsesiva .Mai mult nu are nevoie , sau nici macar atit .

Receptoarele de la cele no-name sint de tot plinsu' , am gasit relee nehotarite , lipituri reci , cablaje exfoliate , metodele tehnologige alese sint aceleasi ca la o umila jucarie telecomandata de 20 lei .

Pentru inspiratie , foto .E montat in bara de origine , putin cam jos , dupa mine , insa stapinul a poruncit - stapinul a primit .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare