wolfman Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 Salut Ma gadesc destul de serios sa investesc intr-o garsoniera in Bucuresti pe care sa o inchiriez. Am urmarit piata in ultimele doua luni si vad ca are o tendinta de scadere (la ce se intampla in tara asta... am cam exclus posibilitatea cresterii preturilor). Gandind logic (zic eu:x) cred ca preturile ar trebui sa atinga un minim in iarna lui 2010- primavara lui 2011 (ca urmare a scaderii salariilor si pensiilor, a impozitarii cu 16% a tranzactiilor si nu in ultimul rand a scumpirii intretinerii cu 150%-asa cum se aude). Gandesc bine oare? Orice parere e binevenita. Multumes anticipat "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 Re: Ce parere aveti despre evolutia pietei imobiliare? Din pacate sau fericire masi este la greu loc de scadere! Gandestete sa investesti in actceva decat in pereti de beton! Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 Re: Ce parere aveti despre evolutia pietei imobiliare? Investitia in imobiliare este mai rentabila si mai sigura decat depozitul bancar ,bursa....Preturile nu vor mai scadea semnificativ! ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 Re: Ce parere aveti despre evolutia pietei imobiliare? Piata nu va mai scadea asa cum cred unii. Poate o usoara deviatie in jos, dar nu spectaculoasa. Explicatii sunt multiple, dar nu asta era intrebarea. Daca vrei sa investesti in imobiliare, mai bine cauta apartamente scoase la vanzare de banci. In mod cert nu vei prinde "crema" daca nu ai cunostinte, dar probabilitatea sa cumperi mai ieftin decat de la dezvoltator este mai mare. Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 Re: Ce parere aveti despre evolutia pietei imobiliare? Piata imobiliara va cadea semnificativ in acest an. Nu exista foarte multi bani lichizi pe piata (si daca exista lumea inca ii tine la ciorap), si impozitele pe proprietati cresc. Si orientarea e sa creasca semnificativ din anu care vine. Posibil cu 100%. Daca totusi vrei sa investesti in asa ceva, cauta pe la lichidatori sau pe la executorii judecatoresti. Bancile daca scot la vanzare ceva, tin la pret. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 Re: Ce parere aveti despre evolutia pietei imobiliare? Piata imobiliara va cadea semnificativ in acest an. ... Daaaa, o sa poti sa-ti iei apartament nou cu 300 de euro/ mp... Spor la cumparaturi! :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Iunie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2010 Re: Ce parere aveti despre evolutia pietei imobiliare? Salut Nu cred ca o sa ajunga la 300E/mp dar undeva intre 6 si 800 e posibil. In momentul de fata pretul de constructie la dezvoltator e undeva la 500E/mp, deci... e loc sa se duca la vale. Oricum nu ma intereseaza constructii noi. Am vazut cum se fac(majoritatea). Or fi si unele construite cu simt de raspundere, nu zic nu, dar sunt prea putine. Si-a cumparat o cunostinta un ap. cu doua camere si a gasit ca umplutura in perete pet-uri de bere:2dr "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusrudaru Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 (editat) Re: Ce parere aveti despre evolutia pietei imobiliare? eu zic sa stai sa tatonezi, sa verifici si sa vezi ce apare nou pe piata desi presupune o munca destul de asiduua. exista posibilitatea sa prinzi pe cineva cu mare nevoie de cash si sa dai lovitura. un amic cocheta cu un teren in mihailesti , vreo 1200 m. Vroia omu 15ooo e, nici sa nu auda alt pret dupa 3 zile a sunat ca il da la 1oooo. mai mult ca sigur ca daca ii placea il lua cu 8. asteapta ocazia potrivita. succes oricum Editat Iunie 24, 2010 de mariusrudaru Viata-i grea, da` trece.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 26, 2010 Partajează Postat Iunie 26, 2010 Re: Ce parere aveti despre evolutia pietei imobiliare? Piata imobiliara inevitabil se va duce in jos ...Dar nu foarte mult. Toti acei oameni care in mod normal faceau credite ptr locuinte acum o sa prefere sa plateasca mai bine chirie. E mai safe! Toti dezvoltatorii care vindeau in nestire locuinte construite, in lipsa de potentiali cumparatori or sa bage la inchiriat imobilele. Adica altfel spus ...cred ca piata imobiliara in anul 2010 se va regla, scazand cu maxim 15% iar de la anul chiriile vor creste cu aproximativ 15%! Ptr a se astupa pierderile din acest an... Nici pe departe, piata imobiliara nu se va prabusi. Nu ar avea cum. Majoritatea dezvoltatorilor vechi stau pe fonduri uriase. Cei care s-au hazardat si au luat credite (in ultimii 2-3 ani ptr prima oara) sa construiasca sa faca bani vor vinde dezvoltatorilor cu banii constructiile la pret de en-gros! In nici un caz nu se vor adresa potentialilor cumparatori finali! Deci ... o locuinta e oricand o investitie buna, chiar daca nu va creste ca valoare, ea putand fi socotita oricand o sursa sigura de venit, mai mica sau mai mare. Parerea mea. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hrn Postat Iunie 26, 2010 Partajează Postat Iunie 26, 2010 Re: Ce parere aveti despre evolutia pietei imobiliare? Sunt doua aspecte: 1. vis a vis de preturi, acum este piata cumparatorilor, cash-ului, deci daca ai banii poti sa urmaresti cu rabdare ofertele de pe piata si dupa o analiza riguroasa vei recunoaste oferta cea buna. Daca urmaresti o investitie nu trebuie sa te grabesti, e perioada in care poti gasi adevarate chilipiruri. 2. din punct de vedere al rentabilitatii este considerata buna o afacere, cea in care investitia initiala se recupereaza in max 7 ani, deci iti poti calcula usor....inv. initiala+venituri/amenajari+impozite+taxe+val estimata dupa x ani Sfat. Ca investitie, o rentabilitate mai buna se poate obtine punand banii la treaba, daca vrei tot in domeniul imobiliar cu pretul unei garsoniere poti finaliza la gata parterul (aprox 80m2) unei case (P+M), materialele si manopera fiind la un nivel f. scazut acum. Bafta ! LC 120 AT TEMS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Iunie 27, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2010 Re: Ce parere aveti despre evolutia pietei imobiliare? Sa ma apuc acum sa construiesc o casa si apoi sa o vand? E plin Bucurestiul de afise cu case si vile de vanzare. Nu pre imi surade ideea. Cu 30.000 E, in zilele noastre, pot lua o garsonira pe care apoi sa o inchiriez si ar fi o sursa destul de sigura de venit. Nu sunt calic, 200 E de aici, 200 de colo si daca se iveste vreo oportunitate se poate vinde. Parerea mea. Multumesc pentru sfaturi "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abrudila Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 Re: Ce parere aveti despre evolutia pietei imobiliare? Salut Nu cred ca o sa ajunga la 300E/mp dar undeva intre 6 si 800 e posibil. In momentul de fata pretul de constructie la dezvoltator e undeva la 500E/mp, deci... e loc sa se duca la vale. Oricum nu ma intereseaza constructii noi. Am vazut cum se fac(majoritatea). Or fi si unele construite cu simt de raspundere, nu zic nu, dar sunt prea putine. Si-a cumparat o cunostinta un ap. cu doua camere si a gasit ca umplutura in perete pet-uri de bere:2dr Pretul de constructie la dezvoltator e cam 60-65% din acel 500 care zici tu. (lucrez in acest domeniu, deci nu aberez). la 300 de euro / mp nu se va ajunge, dar nici apartament construit dupa 2000 nu as achizitiona in Bucuresti, din simplul motiv ca materialele si manopera lasa de dorit. ”dezvoltator ?” :ha: nu asa se numeste, ci tepar concluzie ?.... cauta un apartament (sau garsoniera) a carui istoric sa il cunoasca cineva, sau mai bine construieste tu (asta daca te tin nervii)... si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Re: Ce parere aveti despre evolutia pietei imobiliare? Sa ma apuc acum sa construiesc o casa si apoi sa o vand? E plin Bucurestiul de afise cu case si vile de vanzare. Nu pre imi surade ideea. Cu 30.000 E, in zilele noastre, pot lua o garsonira pe care apoi sa o inchiriez si ar fi o sursa destul de sigura de venit. Nu sunt calic, 200 E de aici, 200 de colo si daca se iveste vreo oportunitate se poate vinde. Parerea mea. Multumesc pentru sfaturi tot esti din bucuresti asa ca o sa-ti povestesc ceva.... garsonierele si ap de 2 camere in zone de" fite" sunt cele mai rentabile... Ex: in martie apare un nene cu o garsoniera de 41mp la et3 deasupra la Turabo in Pta Dorobanti.... vroia pe ea 55.000 intr-o luna a lasat la pret si a dat-o cu 41.000 ( 1000/mp) ... in secunda urmatoare (2 zile) noul proprietar o si inchiriaza asa cum era cu 400 / luna.... PUNCT. ... asta fata de un ap de 2 camere in aceeasi zona care nu se da cu mai mult de 500 / luna in conditiile in care e amenajat LUX. ... in zona Titan/Camil Resu... garsorniera neamenajata... costa cca 30.000 / amenajata cca 40.000 ... se inchiriaza cu 250 E daca e amenajata super OK....si cam cu 200 daca nu e amenajata... ... de asta iti spun, la ap de 2 cam si garsoniere se castiga cel mai bine si gasesti clienti repede, iar aici chiriile nu au scazut ca la vile sau ap de 4-5 camere, unde au scajut sub jumatate . Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Iunie 28, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2010 Re: Ce parere aveti despre evolutia pietei imobiliare? Multumesc. O sa mai astept cateva luni sa vad cum evolueaza si poate apare ceva interesant. Si inca ceva...:cl provoaca dependenta. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate