Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Grea alegere

Vizitator BiziRazvan

Postări Recomandate

Vizitator BiziRazvan

Buna ziua.

Deocamdata am un Freelander 1.8, dar ultimele iesiri cu el in natura mi-a demonstrat ca am nevoie de ceva mai "capabil". Ceva cu cel putin reductor si blocabile.

Asa ca ce sa fie: Range Rover P38 2.5D sau Discovery 2.5D? Precizez ca nu o folosesc la off-road extrem, doar pe niste drumuri mai desfundate.

Inca o intrebare: as alege motorul diesel datorita economiei de combustibil. Sa aleg 2.5D sau un motor pe benzina, pe care ulterior sa-l trec pe gaz?

PS: am incercat sa pun poze la thredul unde ne cunostem, dar nu merge. Nu stiu de ce. o sa revin cu poze cu Freelanderul meu.

LE: gata, m-am si prezentat

Editat de BiziRazvan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Grea alegere

Nu prea-mi place sa dau sfaturi de achizitionare iti dau doar opinia mea: da un search pe un site de vanzari masini si uite-te la Discovery 1(300tdi) si Discovery 2(Td5)....iti vei face o idee. Eu unul m-as feri de Range sau de benzinare(astea de obicei sunt V8 de 4 litri )...... kitul de conversie pe gaz daca nu-i ala dedicat(care-i destul de scump) nu cred ca o sa mearga prea bine.

La Discovery 2, daca nu esti priceput si sa ai si scule sau daca esti tipul care apeleaza la service pentru orice nu te baga la alea cu suspensie pneumatica(SLS) si/sau ACE(active cornering enhancement). Daca esti un dibaci care se descurca cu sculele si iti si place sa te mai murdaresti pe maini pe sub(sau in) masina atunci pori alege orice deoarece la cam 300 Euro poti sa-ti iei un scanner dedicat care vede tot iar piesele daca le aduci direct din UK iesi mai ieftin decat cu un Logan(de exemplu).

SLS-ul e relativ usor si ieftin de intretinut dar ACE e o chestie cam scumpa.......la astea se poate renunta oricand si ulterior prin conversia pe arcuri(nu scump) respectiv niste bielete antiruliu/bari de torsiune(sau cum le-o mai zice)..exista kit-uri. Hai noroc

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Depinde de sofer..............la mine sare de 10% doar cand o folosesc mai mult pe reductor...........consumul normal e cam pe acolo, 10%

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Buna ziua.

Deocamdata am un Freelander 1.8, dar ultimele iesiri cu el in natura mi-a demonstrat ca am nevoie de ceva mai "capabil". Ceva cu cel putin reductor si blocabile.

Asa ca ce sa fie: Range Rover P38 2.5D sau Discovery 2.5D? Precizez ca nu o folosesc la off-road extrem, doar pe niste drumuri mai desfundate.

Inca o intrebare: as alege motorul diesel datorita economiei de combustibil. Sa aleg 2.5D sau un motor pe benzina, pe care ulterior sa-l trec pe gaz?

PS: am incercat sa pun poze la thredul unde ne cunostem, dar nu merge. Nu stiu de ce. o sa revin cu poze cu Freelanderul meu.

LE: gata, m-am si prezentat

Eu am un Land Rover Discovery td 5 (cu motorizare turbo diesel de 2.5 litri ) din 2003 si sunt foarte multumit de el atat in teren cat si pe asfalt. E o super masina.Mai am un IMS modificat,suparainaltat si cu motor reductor cutie de Isuzu.

"Jucarioarele familiei"

Land Rover Discovery Td5 2003 ; Aro m461

Toyota Land Cruiser lj 70 vx turbo ; Toyota rav 4

Link spre comentariu

Eu am un Land Rover Discovery td 5 (cu motorizare turbo diesel de 2.5 litri ) din 2003 si sunt foarte multumit de el atat in teren cat si pe asfalt. E o super masina.Mai am un IMS modificat,suparainaltat si cu motor reductor cutie de Isuzu.Am avut pana acum mai multe masini de teren dar de Disco sunt f.multumit

"Jucarioarele familiei"

Link spre comentariu

Nu prea-mi place sa dau sfaturi de achizitionare iti dau doar opinia mea: da un search pe un site de vanzari masini si uite-te la Discovery 1(300tdi) si Discovery 2(Td5)....iti vei face o idee. Eu unul m-as feri de Range sau de benzinare(astea de obicei sunt V8 de 4 litri )...... kitul de conversie pe gaz daca nu-i ala dedicat(care-i destul de scump) nu cred ca o sa mearga prea bine.

La Discovery 2, daca nu esti priceput si sa ai si scule sau daca esti tipul care apeleaza la service pentru orice nu te baga la alea cu suspensie pneumatica(SLS) si/sau ACE(active cornering enhancement). Daca esti un dibaci care se descurca cu sculele si iti si place sa te mai murdaresti pe maini pe sub(sau in) masina atunci pori alege orice deoarece la cam 300 Euro poti sa-ti iei un scanner dedicat care vede tot iar piesele daca le aduci direct din UK iesi mai ieftin decat cu un Logan(de exemplu).

SLS-ul e relativ usor si ieftin de intretinut dar ACE e o chestie cam scumpa.......la astea se poate renunta oricand si ulterior prin conversia pe arcuri(nu scump) respectiv niste bielete antiruliu/bari de torsiune(sau cum le-o mai zice)..exista kit-uri. Hai noroc

Poti sa-mi dai mai multe detalii despre scanerul de care pomeniai mai inainte?Eventual sa-mi trimiti nr. tau de telefon.Al meu este 0730 509402,Cosmin Petru Herput.Merci.

"Jucarioarele familiei"

Link spre comentariu

Fereste-te de P38 ca nu este fiabil din toate punctele de vedere.

In privinta conbustibilului cred ca pentru tine este foarte bun un diesel. Cel mai fiabil a fost 300tdi.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Poti sa-mi dai mai multe detalii despre scanerul de care pomeniai mai inainte?Eventual sa-mi trimiti nr. tau de telefon.Al meu este 0730 509402,Cosmin Petru Herput.Merci.

Cosmine

Incearca sa citesti te rog toata sectiunea Land Rover. Hai sa mai si muncim putin pana sa punem intrebari. Telefoanele userilor sunt in cartea de telefon a forumului.

Multumesc

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Vizitator BiziRazvan

Fereste-te de P38 ca nu este fiabil din toate punctele de vedere.

In privinta conbustibilului cred ca pentru tine este foarte bun un diesel. Cel mai fiabil a fost 300tdi.

Pacat de P38, imi place mult; cel putin cu forma aia de break a super.

acum, fara supare, dar sa zic ceva: am o oarece experienta in off-road, am stat o periada pe langa cei de la OffRoad Adventure Romania de la campulung...si pe acolo am auzit cum ca Discovery-urile sunt cam slabe la transmisie...diferentialele, planetarele se rup cam des (bine, daca fortez masina). Bine, la stilul meu de condus, nu o sa fie cazul dar e o vorba "doamne fereste pana te nimereste".

Pana acum am intele ca e de preferat motorina ca locul gazului. Multam fain de sfaturi.

Link spre comentariu

.....si pe acolo am auzit cum ca Discovery-urile sunt cam slabe la transmisie...diferentialele, planetarele se rup cam des

.

Piesele astea daca sunt HD nu "se rup" ci le rupe soferul care nu are experienta in off-road sau nu cunoaste masina.......off-roadul multi cred ca inseamna doar sa te bagi cu masina prin coclauri, sa apesi pedala si sa invarti de volan.......eu zic ca e mult mai mult......de aia nici nu ma bag. Parerea mea

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare