Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Alternator,baterii,instalatie electrica

alk

Postări Recomandate

Rog colegii sa ma indrume la o varianta de alimentare electrica secundara pentru troliu,halogene si alti consumatori din echipamentul de logistica.Necesarul de curent este foarte mare uneori si poate dura ore intregi.:tk
....Sunt putini ce-i ce dobindesc izbinda fara osteneala!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: Alternator,baterii,instalatie electrica

Cum ai rezolvat?

am cumparat un alternator valeo de 105 ah si am sa-i pun inca o baterie mare la care o sa leg toti consumatorii secundari.:h5

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Scuzeeee, inainte de a inchide topicul, doar o precizare, sa nu fie dubii - inteleg ca ai inlocuit alterantoruloriginal cu unul de capacitate mai mare si ca montezi o noua baterie. Nu ar mai trebui si un separator cu management de incarcare al bateriilor ?

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

Scuzeeee, inainte de a inchide topicul, doar o precizare, sa nu fie dubii - inteleg ca ai inlocuit alterantoruloriginal cu unul de capacitate mai mare si ca montezi o noua baterie. Nu ar mai trebui si un separator cu management de incarcare al bateriilor ?

salut,ai dreptate,cred ca-mi va trebuii si un separator daca mai pun o baterie,dar daca imi pun o singura baterie dar de capacitate mare mi-ar mai trebuii ceva?:tk

Link spre comentariu

... Un stingator mai mare ???:ha:

Teoretic, nimic. Practic... Cabluri mai groase.

Dar daca ai alternator maire si 2 baterii, le poti lega in serie (pe 12V) si nu cred ca mai ai nevoie de separator, deoarece e cam aceeasi chestie ca si cum ai pune una mare.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

... Un stingator mai mare ???:ha:

Teoretic, nimic. Practic... Cabluri mai groase.

Dar daca ai alternator maire si 2 baterii, le poti lega in serie (pe 12V) si nu cred ca mai ai nevoie de separator, deoarece e cam aceeasi chestie ca si cum ai pune una mare.

Legarea se face in paralel pentru 12 V si curent mai mare, in serie se dubleaza tensiune si curentul ramane la aceeasi intensitate! :wink:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare