Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Silverstone versus Ziarelli

vlad

Postări Recomandate

Pentru cei care vor Simex si nu stiu de care, eu fiind unul dintre ei ...

Pana acum am inteles urmatoarele:

Ziarelli

- sunt resapate,

- foarte grele

- ceva mai ieftine decat Silverstone,

- cu dimensiunile reale putin mai mari decat cele oficiale

- par mai agresive, cu crampoane in afara

Silverstone

- sunt originale/ne-resapate

- mai usoare

- dimensiunile reale mai mici decat cele oficiale (31 in loc de 33, 33 in loc de 35) - poate a masurat cineva un cauciuc de 33 si unul de 35.

Masina este un G lung, folosit doar la plimbari off-road, dar care trebuie sa mearga si pe asfalt pana la munte. In prezent am BFG MT de 33, care incap perfect si nu ating nicaieri.

Ziarelli de 33 sau la Silverstone de 35?

Puch 280GE
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Silverstone versus Ziarelli

Ziarelli sunt mai grele si mai agresive, dar sunt lucrate bine, cel putin setul care l-am luat eu s-a echilibrat ca niste MTuri normale. Sunt si rezistente in offroad, eu am nenorocit o janta prin bolovani, dar cauciucul a rezistat cu brio, doar cateva bucatele mici ciupite de pe zimti, nu am facut niciodata pana, dar nici nu am mers cu mai putin de 1,6 bari. Totusi daca vrei sa mergi mai mult pe asfalt, cred ca mai indicat ar fi silverstone, care au si alta compozitie e cauciucului, cele resapate in general au o compozitie mai "moale" predispusa la uzura mai rapida pe asfalt.

Revenind la scopul pentru care vrei iei "simecsi", nu pare fezabil... pe asfalt creste consumul, zgomot cat incape, scade siguranta la viteze mai mari. Eu la munte merg doar cu ATuri, si daca intru in kk, folosesc troliul. Daca vrei sa te bagi pe sleauri de TAF si alte trasee cu noroi fara fund, poti lua un set de lanturi bune pt offroad, le montezi rapid peste MTurile tale, si altfel te arunci pe lut alunecos. Daca ai merge la vreo etapa de campionat, ai vedea ca sunt concurenti care merg cu lanturi peste simecsi, iar lanturi se pot gasi diferite modele, cu gheare, care mai de care.. chiar daca sunt scumpe, te tin destul de mult, le mai carpesti daca e ceva, si le folosesti si iarna (evident :grin: )

Link spre comentariu

In urma cu ceva timp am schimbat cu cineva (posesor de G) un rand de Silverstone 33/10.5/16 cu alt rand 35/10.5/16 ...(ii atingeau)!

Personal am avut/am profil Simex de la urmatorii producatori:

Malatesta / resapat - Italia

Pneus / resapat - Romania

Insa Turbo / resapat - Spania

Silverstone - guma originala in general produs Malayesia

Acum am Silvestone si sunt multumit de ele ca si randament!

Dintre cele 4 marci de mai sus as alege Simexul original! :ha:

Iar in lipsa de asta ... e bun si Silverstone-ul! :grin:

Ptr durabilitate pe asfalt ...alege Insa Turbo.

Ptr randament numai in teren alege Silverstone.

Fereste-te de marcile de mai sus ... Malatesta si Pneus ...sunt proaste calitativ, grele si se exfoliaza rapid! (cel putin cele care le-am avut eu de NOI)

Ziarelli este un produs resapat italian din cate stiu echivalent Malatesta dar mai agresiv!

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Totusi daca vrei sa mergi mai mult pe asfalt, cred ca mai indicat ar fi silverstone, care au si alta compozitie e cauciucului, cele resapate in general au o compozitie mai "moale" predispusa la uzura mai rapida pe asfalt

Cele resapate au un cauciuc mai rezistent la wear and tear pe asfalt.

Link spre comentariu

In urma cu ceva timp am schimbat cu cineva (posesor de G) un rand de Silverstone 33/10.5/16 cu alt rand 35/10.5/16 ...(ii atingeau)!

Interesant! Avea vreo inaltare din suspensii sau caroserie?

Eu tot la Silverstone 35/10.5/16 ma gandeam, bazandu-ma pe spusele unora ca de fapt ar fi de vreo 33". Daca insa are 35" atunci poate fi grav..... Ma poti ajuta cu o masuratoare a diametrului exterior?

Daca as lua un rand de Simex-uri as avea 2 randuri de roti: unul "soft", cu BFG MT-uri si altul "hard", pentru sezonul ploios :grin:.

Puch 280GE
Link spre comentariu

Cele resapate au un cauciuc mai rezistent la wear and tear pe asfalt.

Atunci de ce am un set de Malatesta AT care si-au injumatatit profilul in cateva mii de km, timp in care niste General Grabber nici nu arata urme de uzura (pe ~ aceiasi masini, aceiasi km) La fel am mai observat si la niste Colway MT, in 4-5000km deja ziceai ca sunt cauciucuri de strada, nu MTuri. Chiar sunt curios cine a reusit sa mearga 30-40-50mii km cu un set de resapate.

Link spre comentariu

Stai si ma uit la acet topic si nu inteleg ceva.

Ce informatii vreti voi de fapt?

Sa facem comparatie intre un cauciuc original si intre unul resapat?

E foarte clar ca unul original e net superior unuia resapat.

Singura problema e ca sa te hotarasti daca iti permiti ca sa platesti banii in plus pe unul original. Daca nu reusesti, in ultima instanta, iei unul resapat.

Daca tot vrei sa faci comparatii, trebuie sa le faci numai cu anvelope de acelasi tip, respectiv resapate cu resapate si originale cu originale.

Resapate sunt mai multe variante.

Daca e sa ma intrebi pe mine, Ziarelli sunt cele mai slabe dintre resapate.

Eu am fost multumit de INSA TURBO.

Link spre comentariu

Daca tot am prins topicul, am nevoie de sfat:

Achizitionat Toyota LJ70 vineri. Vreau sa operez mici modificari de teren: ce gume imi recomandati? 33` sint destule de mari cred, mai ales ca nu are modificari la motor si turbo. Ce anume imi recomandati si de unde se pot lua?:tk

Cit mai aproape de imposibil !
Link spre comentariu

Daca tot am prins topicul, am nevoie de sfat:

Achizitionat Toyota LJ70 vineri. Vreau sa operez mici modificari de teren: ce gume imi recomandati? 33` sint destule de mari cred, mai ales ca nu are modificari la motor si turbo. Ce anume imi recomandati si de unde se pot lua?:tk

Scuza-ma ca te intrerup dar tu iti bati joc de noi?

Ce legatura are topicul acesta cu ce vrei tu?

Observ ca va cam bateti joc de timpul nostru, al administratorilor sau a moderatorilor care trebuie sa urmareasca permanent toate mesajele voastre.

Dupa aceea va mirati de ce se sterg mesaje de pe forum. :uameni

Link spre comentariu

Cel care avea Geu avea un lift de +5 din suspensie si un ET-25 la jante...parca asa ceva!

@Max

Man, daca ne luam de iei nu e bine ca suntem ai dracu, daca ii lasam asa cum vor ei ceilalti ne injura ca topicurile se fac varza ...cum am face nu e bine

@Dac

1.Foloseste functia Search (cautare). O sa fi uimit de rezultate

2.Nu mai scrie pe langa topic (offtopic). Incearca sa deschizi alt topic pe problema ta (acum iti raspundem aici, sper sa nu deschizi alt topic) Conform regulamentului ar fi trebuit sa-ti stergem topicul si sa-ti dam avertisment! Dar ... presupun ca acum dupa raspunsul nostru drept multumire il vei citi si il vei respecta de acum incolo ...

3.Pe suspensie standard, scotand barile stabilizatoare ptr o flexare mai buna eu as merge asa: suspensie standard 31/10,5; lift din suspensie sau bodylift de +5cm 33/10,5 ; lift din suspensie si/sau bodylift + 10cm 35/10,5 cu verificarea in prealabil a rapoartelor, cu o turbina mai mare, cu un intercooler, cu un radiator de capacitate marita sau un radiator cu racire suplimentara. Iti raspund si la urmatoarea intrebare pe care probabil o sa o pui: cauta jante cu ET negativ -25 minim ptr a castiga la stabilitate si a te proteja la inclinatiile laterale si "culcat pe o parte"

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Cel care avea Geu avea un lift de +5 din suspensie si un ET-25 la jante...parca asa ceva!

Daca tot ii atingeau 35-urile m-ai convins sa raman la 33.

In urma informatiilor primite am introdus si Insa Turbo in calcule, dar nu am gasit marimea 33/10.5/16. Cele mai apropiate disponibile sunt 235/85/16 (31.7") - cam mici si 285/75/16 (aproape 33/11.5/16) - cam late.

Pe de alta parte am constatat ca Ionutz a trecut prin mai multe variante de Simexuri si s-a oprit in final la Silverstone. Asta este o informatie foarte utila. Probabil ca si alti useri au folosit mai multe variante de simexuri, ar fi interesanta si parerea lor.

"Silverstone versus Ziarelli" nu a fost un titlu inspirat. Un titlu mai bun ar fi fost "De care Simex-uri?"

Puch 280GE
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare