Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cresc impozitele auto

MihaiB

Postări Recomandate

Re: Cresc impozitele auto

Cine vrea sa fie fericit ?

... o inormatie proaspata (zvon): din 2011 se dubleaza cele de la 1 iulie 2010... informatie de la carciuma, Vstef poate sa confirme !!!

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 239
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

eu am vazut la tv o propunere de catre Robert Negoita

Initiativa legislativa introduce o noua modalitate de calcul a impozitului, ce include trei variabile - pretul autoturismului, un coeficient in functie de capacitatea cilindrica si un coeficient de poluare.

Negoita a declarat ca, urmare a aplicarii acestor coeficienti, impozitul auto va fi calculat in functie de valoarea masinii si gradul de poluare. ``Nu putem taxa un autoturism ARO la acelasi nivel cu o limuzina Bentley. Si nu este normal ca pentru o Dacie sa platesti acelasi impozit ca pentru un automobil de lux`, a spus Negoita.

Deputatul a explicat ca, in noua varianta de impozitare, valoarea autoturismelor va fi calculata si prezentata anual de catre Ministerul de Finante.

''Ministerul Finantelor trebuie sa intocmeasca un catalog de preturi in care sa evalueze toate tipurile de autoturisme inmatriculate in Romania si care trebuie impozitate la valoarea lor de piata. Aceasta taxa va fi de 0,75% din valoarea masinii'', a precizat Negoita.

Cel de-al doilea coeficient luat in calcul, capacitatea cilindrica, va rezulta din taxa pe valoarea masinii inmultita cu 1 pentru masinile pana la 1650 cm cubi (cc), crescand progresiv pana la de zece ori taxa pe valoarea masinii in cazul autoturismelor de peste 5001 cm cubi, valoare nou-introdusa.

Suma rezultata de la cele doua componente va fi inmultita cu coeficientul gradului de poluare - cu 3 pentru masinile non-euro, ajungand pana la 1 pentru autoturismele cu euro 5.

In urma acestui calcul, Negoita spune ca pentru un Logan 1600 cc se va plati un impozit de 60,9 lei, fata de 63,92 lei in prezent.

Pentru un Aro 244 de 3100 cc, impozitul va fi redus de la 2.320 lei la 180 lei.

In cazul automobilelor de lux, taxele vor creste. Pentru un Mercedes-Benz S 600 de 6000 de cc, se va plati 11.250 lei, fata de 8700 lei.

:banana:banana:banana

Link spre comentariu

Cine vrea sa fie fericit ?

... o inormatie proaspata (zvon): din 2011 se dubleaza cele de la 1 iulie 2010... informatie de la carciuma, Vstef poate sa confirme !!!

Intradevar, asta ar fi ultimu zvon.

Desi sa speram ca ideea lui Negoita (care de altfel este super rezonabila si normala) o sa prinda radacini.

Link spre comentariu

va salut,am trecut astazi pe la financiar sa ma interesez pentru plata unei masini cu capacitatea 2800 cm3 raspunsul =1260 ron asta cu o majorare de plata de 50,64 ca nu am platit pana inclusiv septembrie 2010,dupa calcul dat de guvern adica 2800/200 =14 x72=1008 ,diferenta de 252 ron ,ce reprezinta? colegii pentru un 2.8 cat ati platit ?:tk

este cumva vorba de o majorare cu 1-10 -2010 ?

Link spre comentariu

diferenta de 252 RON....

tot de la Financiar mie mi-au calculat 3998/200 = 20 x 290ron = 5800 ron ...dar in calculele lor le-au dat 6480 ron...ca cica mai este un coeficient de autoturism 4x4 ?!?! ... dar nu au putut sa-mi spuna care este sau ce valoare are coeficientul ?!?!? ... daca coeficientul este 25% cum iti da tie...atunci mie imi da cu virgula si nu iese.....

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

micsorarea taxelor si impozitelor la noi?

incepand cu ziua in care se va aplica asa ceva ....promit sa platesc toate taxele la timp...si sa le aprind cate o lumanare ...la sectorul de vii....ca acum le aprind la sectorul de morti :dr3

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

E simplu Max. Toti banii tai, ai fiilor tai si fiilor fiilor tai in veacul vecilor... pentru ca nu punem mana pe furci si pe topoare la 1907!

Si imi cer scuze pentru OFF!

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Nu am avut rabdare sa citesc toate mesajele din thread deci sa nu se supere nimeni daca repet o intrebare pusa deja. Exista cumva posibilitatea de scutire de impozit sau eventual reducere daca masina este inmatriculata pe pensionar si este prima si singura masina pe care o are? Am auzit diverse zvornuri si orice sfat va fi foarte apreciat. Multam.

Link spre comentariu

tot de la Financiar mie mi-au calculat 3998/200 = 20 x 290ron = 5800 ron ...dar in calculele lor le-au dat 6480 ron...ca cica mai este un coeficient de autoturism 4x4 ?!?! ... dar nu au putut sa-mi spuna care este sau ce valoare are coeficientul ?!?!? ... daca coeficientul este 25% cum iti da tie...atunci mie imi da cu virgula si nu iese.....

Autoturisme, motorete, scutere si motociclete cu capacitatea cilindrică L 1600 cm3

8

Autoturisme cu capacitatea cilindrică între 1601 cm3 şi 2000 cm3, inclusiv

18

Autoturisme cu capacitatea cilindrică între 2001 cm3 şi 2600 cm3, inclusiv

36

Autoturisme cu capacitatea cilindrică între 2601 cm3 şi 3000 cm3, inclusiv

72

Autoturisme cu capacitatea cilindrică peste 3001 cm3

145

Autobuze, autocare, microbuze

24

Alte vehicule cu tracţiune mecanică cu masa totală maximă autorizată <= 12 tone 30

Tractoare Inmatriculate 18

*(lei/200 cm3 sau fracţiune

De ce calculezi cu 290 ,asta presupun ca de la anu, intr-o alta varianta ?

Link spre comentariu

Autoturisme, motorete, scutere si motociclete cu capacitatea cilindrică L 1600 cm3

8

Autoturisme cu capacitatea cilindrică între 1601 cm3 şi 2000 cm3, inclusiv

18

Autoturisme cu capacitatea cilindrică între 2001 cm3 şi 2600 cm3, inclusiv

36

Autoturisme cu capacitatea cilindrică între 2601 cm3 şi 3000 cm3, inclusiv

72

Autoturisme cu capacitatea cilindrică peste 3001 cm3

145

Autobuze, autocare, microbuze

24

Alte vehicule cu tracţiune mecanică cu masa totală maximă autorizată <= 12 tone 30

Tractoare Inmatriculate 18

*(lei/200 cm3 sau fracţiune

De ce calculezi cu 290 ,asta presupun ca de la anu, intr-o alta varianta ?

chitidinu, astea sunt valorile valabile PANA la 30.06.2010.

de la 01.07.2010, inmulteste cu 2....:dr3:dr3

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

chitidinu, astea sunt valorile valabile PANA la 30.06.2010.

de la 01.07.2010, inmulteste cu 2....:dr3:dr3

Salut,deja ceata este groasa,sistemul de calcul ,nu-mi pot da seama pentru un 2.8. ei au spus ca am de plata 1260 ron daca calculez cu 144 din data de 30-06 2010 da altceva,sau gandesc ca de cand ai inscris auto pe anul asta,eu stiu ca ei pun impozitul de pe 01-01 2010 chiar daca ai inscris masina 01-05 -2010 exemplu ,ceva retroactiv. :dr3

Link spre comentariu

Impozitul se calculeaza incepand cu ziua in care masina a fost scoasa de pe rolul financiar de catre vechiul propietar.

Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

Astia iar o iau razna: http://www.mediafax.ro/economic/guvernul-impoziteaza-populatia-pentru-cladiri-nerezidentiale-si-creste-taxa-pe-masini-si-tir-uri-12930705

Cred ca sunt pastilati...

Dupa ce s-a umplut Ro de masini cu motoare pana-n 2L unde plateai impozit maxim 200ron/an acum sa vezi distractie...:fr2

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Impozitarea cladirilor si autoturismelor nu mai are nici o regula matematica de calcul. nu mai se tine cont de algoritmuri de calcul care sa majoreze sau sa diminueze progresiv taxele. Singura regula este : " Care sunt mai multe , la acelea trebuie marite ca sa facem bani multi la buget " .

Tot asa se lucreaza si la asigurari. De aceea apar diferente majore intre ofertele asiguratorilor. Daca o anumita firma a avut daune pe un anume gen de autoturisme sau pe un interval de varsta al asiguratului , va majora costul asigurarilor in acele intervale si la acel tip de masini .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Pai acolo scria ca impozitul va scadea pt. masini cu motoare intre 2000-2600 cm cat si pt masini cu motoare mai mari. Pei asta e o veste buna pt 90% dintre noi.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Irod, fii serios. Nicio crestere de impozite nu poate fi o veste buna.

Uite, mie o sa-mi scada impozitul la Patrol. Cu cat?

Dar daca mai am inca 3 turisme cu motoare pana in 2000 cmc, si 3 utilitare asemenea?

Apoi, cresc impozitele locale pe imobiliare.

Ia zi, sunt vesti bune?

Codul Fiscal, care se pregateste pt. 2015, se pare ca mai prevede ceva aberatii, pe langa cele existente deja.

Una, despre care am citit recent, zice ca si persoanele FARA VENIT sa plateasca 5,5% CAS.:grin:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Una, despre care am citit recent, zice ca si persoanele FARA VENIT sa plateasca 5,5% CAS.:grin:

intr-o lume normala ar fi o aberatie mare, dar nu vrei sa stii cati roamani o duc regeste si aparent nu au nici un venit...bine greseala este tot a statului ca n-are un fisc competent.

oricum legea este foarte aberanta ca sa ceri bani unui om care n-are venit.

Link spre comentariu

... ??? ... 5,5% din ce ? ... Si , datoriile acumulate de cei fara venit , batrani uitati de lume dar nominali pe adresa la o primarie ...

...??? ... 5,5% din ce ? ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare