Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

iveco masif si uaz patriot

florin1

Postări Recomandate

Re: iveco masif si uaz patriot

Doua suvuri noi pe piata.Iveco masif am vazut si la o expozitie dar uaz patriot nu am vazut decit pe saitul lada .ro si acolo incomplete

Sa mor daca inteleg ce ai vrut sa spui,recunosc ca ma duce greu capul si am stat citeva minute sa imi dau seama.Oricum fara suparare cind deschizi o tema de discutii incearca sa ne transmiti si noua celorlalti care e ideea de fapt.

Bun sunt 2 suvuri , asta am inteles(chiar daca nu sunt prea noi si cu siguranta nu sunt suv_uri) noi pe ce piata(din Ro,din UE,din America de Nord,din Asia) si ce vrei sa faci cu ele?De ce Uaz-ul e incomplet?Ca asa l-au facut rusii?:ha::ha::ha:

Inclin din ce in ce mai mult sa ii dau dreptate colegului Caphonne chiar daca nu imi place sa recunosc asta.http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=41845&page=3

Lectura obligatorie inainte de deschiderea topicului http://www.promotor.ro/teste-auto-test-in-premiera/articol-iveco-massif-2558746

sau http://russmotors.com/cars/uaz/lh_drive/hunter/

Editat de grandvitara
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pai e simplu: omul le-a vazut o fi fost atat de excitat de ideea ca le-a vazut incat trebuia sa se confeseze cuiva! acum ca despre iveco s-a mai vorbit asta e alta treaba! ca nici eu nu am inteles nimik din topic asta o fi dincauza neoronilor care p[oate p weekend nu imin fac destule sinapse astfel incat sa pot intelege si eu ceva ,,,,iar referitor la caphone o fi avand dreptate nu ai vazut ca omul nu are nici o stea ? devenind acum seriosi draga "colegule nou",imi permit sa vorbesc in numele a mai multi colegi in separanta ca imi impartasesc gandurile ,te-am ruga sa detaliezi ce ai vrut sa spui despre acele masinutze ca sa intelegem si noi ,si pe viitor sa incerci ca deschizi un topic nou caruia sa ii faci p vreo hartie un fel de rezumat cu ideile principale p care apoo sa le dezvolti in timp ce ni le impartasesti si noua!

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

Apropo florin1 daca imi permiti un sfat on-topic sau off-topic(scuze ) incearca mai intii sa citesti toate posturile din intregul forum si dupa aia o sa ai o viziune clara asupra problemei plus ca o sa apara si niste cunostiinte.Recunosc ca eu am facut lucrul asta(sunt inscris din 2008 dar nu prea am deschis gura ca nu aveam ce sa spun) si am avut cel putin pina acum doua cistiguri certe:pustiul meu tocmai va implini 5 luni si e ok si trebuie sa ii multumesc pt toate noptile de nesomn in care am studiat forumul:ha:,iar al doilea am invatat destul de mult atit despre chestii tehnice cit si despre cei ce folosesc forumul.

Apropo intrebare pt moderatori si supermoderatori nu e vreun premiu pt ca am reusit sa citesc toate posturile din forum?:ha::ha::ha::ha::ha::ha:

Link spre comentariu

Salut .Inca nu am vazut uaz patriot pe drumurile noastre daca stii m-ai multe despre el spunene si noua domnule khumall

Iata ce a sarit la o simpla cautare pe google:

Motor : Diesel ZMZ - 409.10 / EURO 3

Combustibil : Motorina

Cilindree : 2.693.cmc

Putere : 94,1 ( 128 ) / 4400 kW ( CP ) /rot pmin

Cutie de viteze : 5 trepte sincronizate

Tractiune : INTEGRALA PERMANENT

Viteza maxima : 150 km / ora

Consum mixt : 13,2 l / 100 km

Dimensiuni : 4.647 / 2.080 / 2.000 mm

Garda la sol : 210 mm

Greutate : 2.070 kg

Motorul e EURO3,origine STEYR(licenta),cutie de viteze DYMOS (S:KOREA),ambreiaj LUK,directie ZF,toate electricele BOSCH(alt.,dem,faruri,tablou sig.)

1.http://en.wikipedia.org/wiki/UAZ_Patriot

Recunosc ca am gresit Patriot e suv,eu ma uitasem la Hunter

2.http://en.wikipedia.org/wiki/Iveco_massif

Link spre comentariu

pai tocmai asta incercam s aiti spun! nimani nu a inteles ca tu de fapt vrei detalii despre masini! formuleaza in asa fel ceea ce vrei sa spui incat sa priceapa toti ! nu sa ne punem sa ghicim cam ce ai vrea!doar as aai sa gasesti ajutorul oamanilor de aici!

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

Iata ce a sarit la o simpla cautare pe google:

Motor : Diesel ZMZ - 409.10 / EURO 3

Combustibil : Motorina

Cilindree : 2.693.cmc

Putere : 94,1 ( 128 ) / 4400 kW ( CP ) /rot pmin

Motorul ZMZ 409.10 nu este diesel si nu este licenta Steyr. Acest motor provine din V8-ul small block Ford de 5,0 litrii, a carei linie de fabricatie au primit-o Rusii ca ajutor de razboi din partea americanilor in WW2. Acest motor era pentru camioanele usoare ZIL de 2,5 tone, de fapt camioanele SR produse la Brasov in anii 50 aveau exact acelasi tip de motor. Va recomand acest topic: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=38039 deschis de @MagnuM unde puteti vedea istoria SR-ului.

Dar sa revenim la ZMZ 409.10. In anii 50 Rusii au construit un model numit GAZ 69, un autovehicul usor de armata pe care noi Romanii il stim foarte bine (este vorba de M461 sau IMS-ul), folosind o jumatate din blocul motorului V8 Ford. I-au marit un pic cursa pistonului si cilindreea acestui motor a devenit 2,7 litrii. Acest motor s-a regasit si pe IMS care de fapt este o licenta GAZ 69. De fapt orice posesor de IMS va vorbi despre motorul sau ca fiind "o juma' de buceag" - adica 4 in linie, jumatate din V8.

Initial motorul era destul de slab, avea vreo 54 CP daca nu ma insel, si cu timpul i-au fost marite performantele. Ca sa ajunga la 128 CP i-au pus injectie multipunct si altele. Este un motor de conceptie veche, neperformant dar destul de fiabil.

Anul trecut la TAT o echipa din Bulgaria a participat cu 2 UAZ 469 echipate cu acest tip de motor. Au avut mai tot timpul probleme tehnice si in final au abandonat. Cu ocazia asta am vazut indeaproape masinile, constructia lor este butucanoasa, ruseasca, dar UAZ 469 este urmasa lui GAZ 69, adica o masina de armata, asa ca probabil asa ar trebui sa fie.

UAZ-ul Patriot este construit tot pe platforma lui UAZ 469, are punti rigide si reductor, deci nu se prea poate incadra la SUV-uri.

alea, alea, piesele.....
Link spre comentariu

Aceste doua masini nu sunt nici SUV-uri si nici noi pe piata. Iveco Massif a aparut acum doi ani daca nu ma insel (este prezentat in unul din numerele revistei DeTeren). Pare o masina robusta, cu "gene" de Iveco si Defender.

Platforma 4x4 de la Iveco pe care e construit si Massif-ul este una reusita, iar motorizarile sunt pe masura, testate pe mai multe modele de Daily. Poate cineva de pe forum care are sau conduce Massif sa ne mai spuna cate ceva (apropo, modelul prezentat in revista avea MRL-uri mauale AVM!).

Toate cele bune!

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

Motorul ZMZ 409.10 nu este diesel si nu este licenta Steyr. .

Multam de completari.Asa imi trebuie daca am reprodus ce mi-a picat in mina si am luat de bune ce spunea pe un forum un "proprietar" de asemenea acaret.Oricum bune explicatii:g

Link spre comentariu

Motorul de pe GAZ 69 n-are nici o legatura cu M207 de pe M, cu scuzele de rigoare... M-ul nu e licenta GAZ, cu toate ca seamana - asa poti spune ca toate japonezele 4x4 de epoca sunt copii Willys sau Landrover... Motorizarea initiala a M-ului era bazata pe o copie ruseasca a unui motor american de camion neperformant. Ulterior romanii au "taiat in doua motorul Ford V8" care se punea pe CArpati/Bucegi si au facut M207-le. Motorul de pe GAZ 69 e acelasi cu cel de pe Pobeda - care e copie de Opel Kapitan, e cu supape laterale si e cu totul diferit.

Take a deep breath and relax...

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Politia de Frontiera a fost dotata cu Iveco Massif, cei de acolo se plang: scaune nereglabile, consum mare, in rest...tanc

Trateaza oamenii, asa cum vrei sa te trateze ei pe tine!

eti79ety@politisti.ro

Link spre comentariu

cotizo a punctat perfect, initial ims urile au fost dotate cu motoare sub licenta ruseasca, dar de la modele mai noi adica M59B si M461 (care NU sunt IMS) sunt motoare de provenienta romaneasca prin adaptarea blocului de la camoanele Bucegi 8 in v la 4linie

in plus, eu stiu (poate ma insel) ca suv sau nu este in primul rand in functie de sasiu sau caroserie autoportanta...

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Am intalnit un Iveco Massif la Cantonul Cheia la Nelu Dumbravescu :grin::h5 si pot spune cu mana pe inima ca NU E SUV! :ha: Proprietarul (de ocazie, :grin: era o masina de probe) era destul de incantat de consum pentru ditamai hurdugoaia :ha: si cam atat..., a dat roata, roata in jurul Tractozaurului :grin:, dupa care s-a pus la facut poze din toate pozitiile, minunandu-se cat de preparat este Patrolul meu la juma` de bani cat ar da el pe Iveco... :ha: Daca dupa aceasta intalnire cu mine l-a mai cumparat..., :grin: NUUUU STIUUUU! :ha:

http://i748.photobucket.com/albums/xx122/Tractozaur/patrol%20de%20vanzare/SANY7182.jpg

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

De vreo citeva luni au intrat vreo citeva Massifuri (41 bucati)in dotarea Politiei de Frontiera Iasi plus alte citeva acareturi.

http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Iasi-_Bolizi_pentru_Politia_de_Frontiera_0_307769424.html

Daca rezista mai mult de 1-2 ani pe mina baietilor inseamna ca sunt masini exceptionale:ha::ha::ha:

Pathfinderurile luate anul trecut(2009) deja le-au farimat,iar saracele Terano 2 ar trebui medaliate la cit au tinut!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare