sixone Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Am gasit topicuri legate de simex, dar nimic legat de o comparatie intre simex si un mt 'obsinuit' sa-i zic. Am sa fac un rezumat la parerile de pe forum legate de simex: - pe asfalt: nu merge bine; uzura mare; creste consumul; zgomot mare; masina devine greu de controlat la viteze > 80km/h. - pe zapada/gheata: iar nu merge. pe noroi n-are rost sa zic. Acum ce nu am observat e cum se comporta simexul pe iarba uda / pietre / macadam? E diferenta enorma in noroi intre simex si un mt? Masina pe care vreau sa le montez e un Pajero LWB, probabil o voi folosi 70% in offroad (posibil 50% din situatiile astea sa fie noroi) si 30% sosea (probabil plimbari mai lungi prin tara). Deci practic probabil ca undeva in jur de 35% din timp voi intalni si noroi. Se merita sa o incalt cu simex pentru asta sau sa raman la un MT mai cuminte? Dupa ce se uzeaza simexul cum se comporta pe asfalt, etc? Am vazut si varianta de MT + lanturi, deci ar fi o idee.. Lanturile le pot folosi si iarna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Re: Simex vs MT daca vei folosi masina in modul cum ai descris mai sus atunci parerea mea este sa ramai la un mt,nu este musai sa fie chiar cuminte acel mt poti opta pentru mt silverston sau cooper discoverer sst maxxis mudzilla si ar mai fi suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Re: Simex vs MT Daca vrei sa iesi ieftin si destul de bine baga-ti niste Cross Country reesapate. Merg mai bine decat MT-ul pe noroi, nu se uzeaza foarte repede pe asfalt, paremise 30-40 mii km. Stiu multe cazuri concrete, chiar si pe Pajero LWB, iar proprietarul era multumit. Poate te mai conving cei cu Cross-uri.:h5 Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Re: Simex vs MT Acum ce nu am observat e cum se comporta simexul pe iarba uda / pietre / macadam? E diferenta enorma in noroi intre simex si un mt? Diferenta este enorma. Daca invarti rotile simexul se descarca, e curat, are cu ce sa "muste". Pe iarba uda e nasol cu ambele. Pe piatra MTurile sunt mai bune decat simexurile. Pe macadam nu ma duce capul sa dau un raspuns :-) Dupa ce se uzeaza simexul cum se comporta pe asfalt, etc? Nu cred ca se 'va uza' dpdv al mersului pe asfalt. Adica daca vei reusi sa tocesti crampoanele de simex, vei avea HTuri :ha: Pana atunci, pe asfalt se va comporta mereu ca un simex :h5 Am vazut si varianta de MT + lanturi, deci ar fi o idee.. Lanturile le pot folosi si iarna. Am asa pe Land Cruiser. Iti atrag atentia ca cel mai probabil nu iti vei monta lanturile cand intri in teren, ci vei avea nevoie de ele cand vei constata ca esti in mijlocul unui noroi (zapezi) din care nu poti iesi, si va trebui sa le montezi atunci si acolo :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Iulie 6, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2010 (editat) Re: Simex vs MT Daca vrei sa iesi ieftin si destul de bine baga-ti niste Cross Country reesapate. Merg mai bine decat MT-ul pe noroi, nu se uzeaza foarte repede pe asfalt, paremise 30-40 mii km. Stiu multe cazuri concrete, chiar si pe Pajero LWB, iar proprietarul era multumit. Poate te mai conving cei cu Cross-uri.:h5 Astea-s de la Pneus? Aveti idee unde gasesc anv. Pneus, un distribuitor ceva? Am gasit cred acelasi profil de la Insa Turbo, Sahara parca se cheama, la Delta, dar mi se par putin cam scumpe pentru re-esapate, 460 lei, parca erau. @watcher: se monteaza greu lanturile? si cum se comporta in teren? exista lanturi pentru zapada/noroi sau sunt universale? ma gandeam totusi si la varianta mt sau ceva asemanator, eventual daca-mi mai raman bani sa pun si un troliu. Editat Iulie 6, 2010 de sixone Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Re: Simex vs MT Daca iti cumperi lanturile de noroi HD ele merg pe orice suprafata. Sigur ca da, costa mult mai mult decat un set de gume :ha: (o pereche de lanturi - deci pt 2 roti - HD era pt rotile mele 700E ) De pus se pun relativ usor cand esti cu masina in parcare si din ce in ce mai greu cand esti in noroi, zapada (ingheata mainile), panta, inclinatie, complet blocat, etc) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Iulie 6, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2010 Re: Simex vs MT 700E? :shock: Intr-adevar la banii astia imi pot lua un set de jante + simexuri, pe langa MT-urile alea.. Grea decizie, cred ca voi ramane la MT-uri sau profilul ca la Cross Country + troliu. Merci mult de raspunsuri :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Iulie 7, 2010 Partajează Postat Iulie 7, 2010 Re: Simex vs MT @watcher: se monteaza greu lanturile? . Trebuie sa te gandesti si la demontarea lor, care poate fi mai dificila decat montarea - rotile si lanturile vor fi pline de noroi. Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Iulie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2010 Re: Simex vs MT Mda.. e greu de luat o decizie astfel incat sa impaci si noroi/asfalt, zapada nu mai zic. Momentan MT-uri (eventual un profil mai agresiv) + troliu mi se par suficiente. Troliu l-am comandat de pe ebay.co.uk, e chinezesc, dar a fost ieftin (mai ieftin decat o pereche de gume), astept sa-mi vina. Cred ca-i mai convenabil decat lanturile / gume simex si poate chiar mai comod. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Iulie 7, 2010 Partajează Postat Iulie 7, 2010 Re: Simex vs MT Sa ne intelegem , nici un profil de cauciuc nu este bun in mai multe terenuri. Iar iarna cele mai bune gume sunt lanturile , indiferent daca ai simex sau mt sau orice alt cauciuc. Daca vrei si asfalt si putin noroi cumpara mt , e cel mai bun compromis pt noroi , sosea si zapada afanata. Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 Re: Simex vs MT Sixone-ia-ti MT preferabil de origine,nu resapat....simex resapat da,dar mt nu... Sfatul meu-in nici un caz crossuri....fara suparare...am vazut cum lucreaza de acum 4 ani la Turagmes...niste mizerii...parerea mea,scuze de la cei ce folosesc....dupa ce mergi cu ele 6 luni in Bucuresti,o sa-mi dai dreptate! Masina-i lunga,deci mergi incarcat cu de toate,ture si chestii gen,zici tu,asadar nu te intrereseaza simex.....dak ajungi cu masina la nivelul lui Watcher:h5ai sa vezi ca este prea lunga cind o sa fie prea tirziu:grin: Si daca o sa intri intr-un noroi si o sa ai nevoie de gume,vezi cit de bine lucreaza chinezii...dar sigur nu va fi cazul..... BFG ok,Cooper STT la fel, Maxiss Mudzilla are Lipoveanu..descarca super-super bine...... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobinator Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 Re: Simex vs MT Exista MT-uri si Mt-uri .Inainte am avut pe terrano Good Year , care sunt excelente pe asfalt si iarna si vara , nici nu le auzi dar in noroi nu sunt grozave dar nici proaste, sunt ok . Acum am Silverstone MT sport care sunt atentie :EXTREM de galagioase pe asfalt ,mi-au crescut distanta de franare pe asfalt dar mult mai eficiente in teren fata de GoodYear. Vrei comfort iei un profil mai putin agresiv , vrei performanta in teren pui ceva rau , in orice caz inervine un compromis la mijloc ! B.B.B. -BIG BAD BUG! T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdiOnWeb Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 Re: Simex vs MT Pentru 50% offroad baga MT-uri. Dar sa nu injuri cand o sa ramai in noroiul ala mare cu rotile alea frumoase si cu scris alb pe lateral `de se uita toata lumea dupa ele`:grin: Eu am avut de la BFG si mergeau foarte bine pe sosea chiar si la viteze de peste 120km/h. Cand intram in noroaie se comportau un pic mai bine decat AT-urile. Acum am simex de la INSA , nu fug mai tare de 110km/h dar in noroi e ca si cum ai avea `gip` :h5 https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 (editat) Re: Simex vs MT Cross-Country este un profil slab, resapat dupa Yokohama Geolander si sunt mai slab la toate capitolele decat BFG MT. BFG MT este mai slab decat Simex-ul decat la noroi, in rest este mult mai bun mai ales la stanci, pietre, macadam. BFG MT tine foarte mult si pe asfalt, peste 50000km. Editat Iulie 27, 2010 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Iulie 28, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2010 Re: Simex vs MT La MT-uri m-am hotarat, dar momentan n-am luat nimic. Din pacate bugetul nu-mi permite gume noi nerespate, de "firma". Ce probleme au MT-urile resapate? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Iulie 28, 2010 Partajează Postat Iulie 28, 2010 Re: Simex vs MT Salut. Mt-urile resapate au mai dezavantaje: -se echilibreaza greu -sunt grele -sunt facute dintr-un cauciuc mai tare ( in teren vrei un cauciuc mai moale) -distanta mare parcursa la franare -fiind resapate , risti multe cand mergi cu viteze de peste 100km/h -se tocesc repede Mai sunt ceva dezavantaje , dar nu imi vin in minte. Avantajul este ca sunt ieftine, dar nu cu mult mai ieftine decat niste resapate profil simex. Eu iti recomand sa cumperi sau un MT ( BFG, Cooper STT, Goodyear Wrangler...) sau copii simex. i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat August 1, 2010 Autor Partajează Postat August 1, 2010 Re: Simex vs MT Eu iti recomand sa cumperi sau un MT ( BFG, Cooper STT, Goodyear Wrangler...) sau copii simex. Pai si copiile simex merg mai bine ca MT-urile resapate pe asfalt? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Re: Simex vs MT Pai si copiile simex merg mai bine ca MT-urile resapate pe asfalt? Distantele de franare sunt aceleasi, pe nisip (zic de cel de pe asfalt) derapezi aproximativ la fel , zgomot la rulare asemanator, iar iarna pe polei si zapada batatorita sunt egale cu zero amandoua. Singurul + la copiile simex apare in teren sau daca gasesti o copie ce contine un tip de cauciuc mai moale si atunci sunt plusuri si pe asfalt . Este o parere personala. :grin: i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat August 2, 2010 Autor Partajează Postat August 2, 2010 Re: Simex vs MT Te referi la copii simex, gen silverstone, adica noi, nu resapate (gen pneus, etc)? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Re: Simex vs MT In functie de bugetul fiecaruia si de performantele dorite de cumparator...fiecare tip de guma are plusurile si minusurile ei ... Unii aleg SIMEX ptr ca isi permit. Altii aleg SILVESTONE ptr ca nu gasesc SIMEX sau ptr ca pur si simplu e mai comod asa Altii aleg resapate ptr ca atata doresc sa investeasca in masina sau atat isi pot permite ... La alesul gumelor ...o singura regula cred ca intradevar conteaza ...marimea anvelopelor in raport cu masina pe care urmeaza a fi pusa! Pe de alta parte ...SIMEX vs. MT?! SIMEX-ul nu este tot o anvelopa MT? :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proffroad Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Re: Simex vs MT Salut! Eu am pus la Pajero Silverstone MT Sport 31X10.50R15. Se comportă ceva mai bine ca AT-urile în noroi, dar nu extraordinar, am rămas într-un noroi pe lângă lacul Mocearu, cu toate că nu mă aşteptam. Fac ceva zgomot pe asfalt, dar proba finală este rezistenţa la uzură. Oricum, nu mai derapează ca AT-urile şi ţin mult mai bine direcţia în noroi mare. Mitsubishi Pajero SWB 1993 4D56TD manual Super Select Volan dreapta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Re: Simex vs MT Aduc si eu doua completari. Dintre anvelopele cu profil simex resapate, Insa Turbo se echilibreaza foarte bine (cel putin la baietii de la Delta si din experienta mea). Din pacate pretu la aceasta marca creste vazand cu ochii de la o zi la alta, lucru pe care nu-l prea inteleg. A doua completare ar fi ca profilul simex nu prea are aderenta la inclinarile laterale, indiferent de tipul terenului, cel putin eu asa am constatat. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Re: Simex vs MT eu am constatat caci simexul chiar are o aderenta foarte buna pe noroi si inclinari laterale... o spun ca fost posesor de tractoare :)) Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Re: Simex vs MT eu am facut coborirea de la lacul vulturilor spre crasna o data cu bfg at-uri si o data cu 'simexuri' insa turbo unde e o inclinare laterala mai 'notabila' la un moment dat ('toboganul de namol', pentru 'cunoscatori'). Nu stiu daca e o intimplare dar cu at-urile acea inclinare laterala nu mi-a ridicat nicio problema iar cu simexurile am strins ceva din...si masina avea tentinta de rotatie evidenta cu simexuri.... poate ma insel eu.... de la cineva care lucrase la o firma de cauciucuri stiu ca 'suportul lateral' pentru curbe (care oarecum se pot compara cu inclinarile laterale, fiind vorba de alunecarea masinii catre exteriorul traiectoriei) este dat de modelele de pe mijloc, care la simexuri sunt cam putzin reprezentate; lipsa 'elementelor de sustinere laterala' se simte si in curbe, unde cred ca e acelasi fenomen ca si in inclinarile laterale http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Re: Simex vs MT Am trecut abrupt de la AT-uri noi la (Simex-uri) resapate (Insa Turbo). La Lacul Vulturilor cu planetara rupta si doar in 2x4 cred ca nu aveam nici o seansa. Poate doar super ancorat.:grin: Am coborat in 1 cu reductor pe "Toboganul de noroi" (cunoscatori stiu).:2dr Simex forever!!!!:x Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate