Yonutz Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Re: Simex vs MT "Din pacate pretu la aceasta marca creste vazand cu ochii de la o zi la alta, lucru pe care nu-l prea inteleg." Interesant ... poate ne explica de ce se intampla asta domnul Cristi de la Delta ... Il cunosc pe acest om si pot sa va spun ca e unul corect ... Dar poate o exista o explicatie la majorarea preturilor... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 (editat) Re: Simex vs MT De Maxxis Trepador ce puteti sa imi spuneti? http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/Maxxis_Trepador_Radial.htm Practic ma intereseaza o anvelopa care sa se comporte decent in off-road (fac off-road usor de regula) si decent on-road pina la viteze de 100 km/h, de regula merg cu 80 la ora. Profilul Trepador pare ok pentru ce vreau eu, insa ma intereseaza sa se comporte ok si pe asfalt: zgomot acceptabil, distanta de frinare ok, etc. Later edit: nu vreau Simex-uri. Stiu ca se comporta excelent in teren, dar in rest sint catastrofa, mai ales pe o masina scurta si relativ usoara ca Jimny. Editat August 5, 2010 de unde Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Re: Simex vs MT Buna ziua ! @unde: Vezi Maxxis Buckshot Mudder, daca vrei sa ramai pe acest producator. Sau daca nu, poate e OK BFG MT KM2 pentru aplicatiile tale. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Re: Simex vs MT Multumesc frumos Dragos, insa din pacate nici unul din aceste profile nu se fabrica in marimea 205/70R15. Pentru Maxxis Trepador insa, exista disponibila aceasta marime. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Re: Simex vs MT Cand esti in noroi pana in gaura cheii atunci apreciezi cu adevarat anvelopele profil simex, daca practici off-roadul mai usor sunt bune si MT-urile care merg brici pe forestiere cu macadam, drumuri de tara, cu iarba, pe pietre sau putin noroi insa se descurca bine si pe asfalt. Profilul cu cat este mai agresiv cu atat de toceste mai repede pe asfalt, parerea mea... Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Re: Simex vs MT eu am facut coborirea de la lacul vulturilor spre crasna o data cu bfg at-uri si o data cu 'simexuri' insa turbo unde e o inclinare laterala mai 'notabila' la un moment dat ('toboganul de namol', pentru 'cunoscatori'). Nu stiu daca e o intimplare dar cu at-urile acea inclinare laterala nu mi-a ridicat nicio problema iar cu simexurile am strins ceva din...si masina avea tentinta de rotatie evidenta cu simexuri.... poate ma insel eu.... de la cineva care lucrase la o firma de cauciucuri stiu ca 'suportul lateral' pentru curbe (care oarecum se pot compara cu inclinarile laterale, fiind vorba de alunecarea masinii catre exteriorul traiectoriei) este dat de modelele de pe mijloc, care la simexuri sunt cam putzin reprezentate; lipsa 'elementelor de sustinere laterala' se simte si in curbe, unde cred ca e acelasi fenomen ca si in inclinarile laterale 1. Cand ai fost cu AT-urile erati 4insi in masina; nu era inaltata si era putin noroi atunci. Deabia au fost cateva ploi mici atunci. Eram prin luna Mai daca imi aduc bine aminte. 2. Ultima oara am fost la jumatea lunii Iulie dupa o gramada de ploi si plus de asta urcasera o gramada pe traseul ala si au mai stricat coborarea.Imi aduc aminte ca a si plouat inainte sa coboram. Mie imi plac simexurile pe ravene si in noroi. Ultima oara urcarea pe Grohotis prin Traisteni a fost mai grea din cauza ca apa a sapat mai adanc si era jale. Duminica trecuta pe 1.08.2010 am mai fost o tura pe Grohotis ca sa caut alta coborare, posibila urcare in creasta.In final am gasit :D O urcare mai acceptabila dar cu noroi mult pana sus si se ajunge la jumatatea traseului. Sus era frumos,uscat totul, iar cand am inceput sa cobor prin padure au inceput baltile si namolul. Daca nu aveam simexuri ce faceam? Ma intorceam!? Eu am ales Simexurile la Jimny pt ca imi plac traseele mai lungi spre un gol alpin ceva, sa ai priveliste frumoasa. Pana ajungi pe creasta mergi numa prin padure si sunt noroaie.Cu simexuri si troliu am iesit fara probleme. Colegii cu MT-uri se chinuiau f mult. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
axxel4you Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 (editat) Re: Simex vs MT Mi-am cumparat anvelope rEsapate INSA TURBO profil SIMEX si pot sa zic ca doar pentru mers in teren cu mult pamant sant perfecte daca nu-ti permiti anvelope originale, este adevarat la anumite inclinatii imi fugea spatele dar era de inteles ca eram singur in masina si nu aveam incarcare deloc pe spate. Daca vrei sa mergi la sigur in teren eu zic ca profilul Simex este cel mai bun mai ales daca ai si camere montate ca sa poti merge cu presiuni mici fara sa dejantezi. Eu incerc sa nu folosesc aceste anvelope pe asfalt si merg cu ele in portbagaj daca sunt distante mari. Editat August 7, 2010 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Re: Simex vs MT Buna ziua ! @unde: Vezi Maxxis Buckshot Mudder, daca vrei sa ramai pe acest producator. Sau daca nu, poate e OK BFG MT KM2 pentru aplicatiile tale. Stima, Dragos Maxxis-ul de care spui sta excelent in test, are 4 * la mud, pietre si trail si 3,5 * la snow, se poate comanda de la Camsckill din Anglia. Dar in Romania cine aduce? Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Re: Simex vs MT Poate sunt offtopic, dar mai sus s-a ridicat si problema riscului dejantarii in anumite situatii cand scazi presiunea in cauciucuri Vreau sa-mi pregatesc un rand suplimentar de roti pentru teren, nu am inca nici jantele nici cauciucurile. Am in vedere 2 variante de jante: 7x16 sau 7,5x16" si 2 variante de cauciucuri: 235/85R16 sau 265/75R16. Care combinatie dintre acestea ar prezenta riscul de dejantare la presiune scazuta? Ar avea importanta si tipul de cauciuc? Sau mai simplu, ce combinatie de janta cu cauciuc ar fi optima pentru teren? Pe 16x7 ar merge ambele cauciucuri, pe 16x7,5 doar 265/75R16 Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate