cristanx Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Salutare prieteni! Legat de "problema" mea, am cautat si pe forum si in alte locuri si nu am gasit un raspuns clar. Problema e urmatoarea: Pentru un Pajero 2.5 Mk II SWB automat nu stiu niciodata cand raman, sau nu, fara motorina. Indicatorul din bord (acul) e in lumea lui (nu indica bine) si m-am trezit cu plinul facut de o gramada de ori speriat de faptul ca s-ar putea sa raman fara motorina. Am citit ca rezervorul ar fi de 75 l. Pe www.pocuk.uk am gasit o treaba, ca cica, ar fi vorba de un rezervor de 45l si o rezerva de 22l? Stie cineva ceva? Treaba-i ca nu am vazut niciodata vreo-un martor aprins in bord ca sa anunte ca ramai fara combustibil. Nu stiu daca exista asemenea martor sau daca o va exista, poate la mine e ars sau (cel mai tare), n-am mers niciodata cu atat de putina motorina incat sa se aprinda?!? In speranta ca ma lamureste si pe mine cineva va multumesc! Toyota LC KZJ 90 Toyota LC LJ 73 Fiat Stilo 1.6 16v Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnok Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Re: Martor combustibil ?!?! Salut,nici la a mea nu am asa ceva ,se pare ca nu au ele din fabrica...cel putin la astea din 93...am mers cu ea pana am terminat dieselul din rezervor si nimic aprins...pe de alta parte rezerva asigura o autonomie destul de mare,eu personal am facut aprox 30-40 km in off road moderat si inca vreo 20 pana acasa si a mai ramas in ea asta din momentul in care acul imi indica ''rosu''...nu cred sa ramana in rezerva mai mult de 10 litri totusi, autonomia in acest caz depinzand si de stilul de condus,masina ''stie'' sa pape si 8 dar si 14-15 ''afara'':y Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristanx Posted July 8, 2010 Author Share Posted July 8, 2010 Re: Martor combustibil ?!?! Mai, e o treaba desteapta (in sensul ca te obliga sa te duci mai des la pompa) dar si enervanta in aceelasi timp.... Ma refer la treaba ca nu exista martor de combustibil in bord. Si cu rezerva aia de 22l abia am gasit un post pe forum-ul ala din Anglia, nici la aia nu le era clara treaba, ba mai mult uni ziceau ca au rezervor de numai 45l:ooo!!! Nici macar nu stiau de rezerva aia. Acum intrebarea logica, in continuare: Rezerva aia se umple prima cand alimentezi? Sau trebe facut ceva anume? Poate posesorii mai vechi au ceva explicatii in plus.... Asteptam cu interes:grin: Toyota LC KZJ 90 Toyota LC LJ 73 Fiat Stilo 1.6 16v Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnok Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Re: Martor combustibil ?!?! pai...rezerva aia se umple prima ca e la fundul rezervorului:grin:..nu e compartiment separat ...practic daca adancesti tija cu senzorul de combustibil din rezervor o sa iti indice mai mult...diferenta dintre fundul rezervorului si varful tijei+cativa mm reprezinta rezerva. edit:imi pare rau ca nu am facut poza cand am desfacut sonda respectiva , iti faceai o idee mai clara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristanx Posted July 8, 2010 Author Share Posted July 8, 2010 Re: Martor combustibil ?!?! Multumesc frumos pentru lamurire. Eu mi-am imaginat ca rezerva aceea e separata. Toyota LC KZJ 90 Toyota LC LJ 73 Fiat Stilo 1.6 16v Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnok Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Re: Martor combustibil ?!?! ai PM...:))...bafta si spor la studiat:h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts