Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Simex pentru Niva

GLV

Postări Recomandate

Am si eu o nelamurire.Dupa ce am tot sunat la diversi vanzatori de anvelope n-am reusit sa gasesc nicaieri dimensiunea anvelopelor pentru Niva (in profil Simex ) respectiv 175 /80/16.Aveti la cunostinta unde pot gasi aceasta dimensiune ?

Am avut pe Natasha mea 195/80/R15 si am reusit sa sparg de doua ori grupul de spate , o data ala de fata si o data diferentialul central.Atata vreme cat , cu anvelopele ei originale o faceam sa sara in sus ca mingea si nu a patit nimic , dar chiar absolut nimic niciodata , ma gandesc ca nu duce mai mult decat ce scrie in talon.

Am si un set de anvelope cu profil agresiv (Voltyre parca ) dar nu sunt multumit de ele.Nu descarca bine si cand e nomolul mai consistent nu pot sa mai ies chiar daca nu sunt inca suspendat.Sperand ca gasesc raspuns la intrebarea mea va multumesc anticipat.

Daca resapeaza cineva , pot trimite anvelope de dimensiunea asta pentru resapat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Simex pentru Niva

intre anvelopele originale pe 16' si cele resapate pe 15' e o diferenta de

diametru de 3-4 cm(la profilul tip simex)....intr-adevar cele resapate au ceva kg in plus,dar nu cred ca e un motiv sa sparga asa usor grupurile..

..Cred ca de vina e calitatea pieselor. sau montarea lor defectuoasa...incearca ceva grupuri facute pana in ''90....poti folosii si sh....eu asa ceva am folosit fara nici o problema

si am profil simex....

Piata(oferta) anvelopelor pe 16' e cam saraca de aceea multi au trecut pe 15'......bafta in cautari!!!:tk

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Poate am eu talpa prea grea, sau poate cer prea mult de la o Niva , insa ceea ce am rupt eu au fost grupurile originale la o Niva 2006 si apoi am schimbat rapoartele cu unele de la Nivele pe carburatie dar si alea au cedat.:sc

Link spre comentariu

Daca gasesti tractoare, am eu pe ATV ... sunt efectiv bestiale, dar doar la noroi!

Poti face o comparatie in kilograme intre anvelopele de Niva si cele Simex?

Nu cred ca anvelopele poarta toata vina, se adunasera km si multe iesiri si este normal sa mai "crape"! Dupa ce te dai cu o masina, stiind ca trebuie sa o protejezi, ca 100% se strica, te dai de cateva ori si apoi vezi ca nu se strica ... fortezi nota, iarasi noroi, iarasi foarte multa apa ... iarasi catarari extreme si ... tocmai cand ai inceput sa uiti ca se poate strica ... se strica!

Acum cateva luni ... eu uitasem de service ... nu se strica nimic la masina, dar vremurile bune s-au dus! Planetara, ambreiaj, rulmenti, MRL, cardan ... si lista poate continua!

Asa a patit si GLV, asa am patit si eu ... o masina de off-road se verifica si repara dupa fiecare iesire grea!

Spor la reparat!

P.S. In weekend ... facem o tura la Vama Veche!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Poate am eu talpa prea grea, sau poate cer prea mult de la o Niva , insa ceea ce am rupt eu au fost grupurile originale la o Niva 2006 si apoi am schimbat rapoartele cu unele de la Nivele pe carburatie dar si alea au cedat.:sc

nu stiu ce sa zic........sunt fiare si gata...se rup cand iti e lumea mai draga....

:off..eu am rupt arcurile pe fata.....am cumparat 2 buc arcuri mercedes....nu stiu de care,mai mici in diametru dar de aceeasi grosime a spirei,am numarat 8 spire,am taiat....montat...etc..si se comporta excelent..

parca nu mai e asa rigida cum era inainte (cu inaltarea home-made):tk....la unele capitole rusii nu prea stau bine deloc....

Eu ma refeream la grupurile de pe rusoaicele vechi..''80-max''90..parca erau tratate mai bine pisele pe vremea aia....dupa ''90 tot felul de "cooperative" fac piese de schimb....asa ca nu stiu de ce mai miram cand mai pica cate una si alta:y:tk

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Si eu sunt cu grupurile originale inca, tot din 2006 e masina, am cauciucuri 205/16 profil BF Goodrich MT(resapate dar arata identic) si nu am avut inca probleme cuu grupurile desi nu o menajez.

Daca o sa am probleme o sa incerc sa-mi fac rost de rapoarte mai mari, 5,13 de exemplu si nu cred ca vor mai fi probleme.

Incearca sa vorbesti cu cei de la Cluj poate reusesc sa aduca asemenea rapoarte, pretul pe la rusi este undeva la 1000 lei.

Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască!
Link spre comentariu

Resapatele au undeva cu 4-5 kg mai mult cu jenti de Samurai pe 15. Conteaza si profilu. Daca e prea agresiv, transmite la salturi niste socuri in grup incat se sparge. O sa incerc sa fac niste pose la grupu meu spate spart sa vedeti cum arata sateelitii dupa o speciala. Parca o dat careva cu ciocanu in dinti si o insistat tare.

Niva nu e pt extrem. E doar pt anduranta. Te dai cu ea, intri pe unde putini intra, dar, nu trebuie sa ii ceri preaa mult. Se rupe.

Ieri, dupa ce s-o gatat "prologu" la TAT" am facut si eu cu rusoaica o parte mica din traseu de la extrem si traseu de open. O mers. O cedat ceva pe la frane pt ca pierd lichid in draci. Restu o sa vad cand dau noroiu jos si casc ochii.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Deci pana la urma pe undeva am dreptate.Daca as gasi dimensiunea din talon in profil simex la rusoaica ar fi minunat.Mai caut. Multumesc mult pentru pareri si astept si altele.

Link spre comentariu

Si daca gasesti Simex-uri la dimensiunea aceea, nu vor fi cam mici pentru aderenta Simex? In sensul ca nu vor putea sa-ti arate ce stiu din cauza ca ramai suspendat mai repede... In locul tau mi-as baga niste MT-uri (dimensiunea maxima ce intra) , chiar si resapate, pentru ca au un profil mai domestic si sunt mai usoare nu solicita asa grupul... In noroi vor compensa putin MT-urile cu ajutorul inaltimii. Acuma nu ai pretentii de la MT ca de la Simex in noroi, dar varianta cu MT mi-i se pare mai potrivita pentru problema ta.

Suzuki Samurai 1.3

Yes, we can't !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare