Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sistemul de racire (cooling system)

Yonutz

Postări Recomandate

Re: Sistemul de racire (cooling system)

Spicuind rapid articolul, nu mi-a placut cand am citit :

HIGHEST quality radiator on the market - which for off-road trucks, buggies, Jeeps, and 4x4's (or any other vehicle) means a high-tech extruded aluminum radiator

.

Cuprul transfera mult mai bine caldura, din acest punct de vedere un radiator de cupru o sa fie mai bun ca si unul de aluminiu.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut

Zice acolo de aluminiu extrudat care prezinta unele avantaje fata de cele clasice din aluminiu http://www.siral.ro/avantaje%20aluminiu%20extrudat.pdf. Nu stiu daca transferul de caldura este mai bun sau mai slab decat la cele din cupru, dar la majoritatea autoturismelor moderne am vazut ca se foloseste aluminiu. Probabli ca depinde si de materialul din care este facut blocul motor.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

.......din acest punct de vedere un radiator de cupru o sa fie mai bun ca si unul de aluminiu.

Vrei sa spui ca "o sa fie mai bun decat unul de aluminiu" nu "ca o sa fie mai bun ca si unul de aluminiu".

Adica...ori e mai bun, ori e ca si ala ?!?! :grin:

Si ca sa revenim la subiect....s-a cam renuntat demult la radiatoarele de cupru, din mai multe motive...asta daca n-ai bagat de seama ! :h5

Si in plus, n-ai citit destul din ce scrie acolo, daca ai ajuns sa tragi concluzia asta doar... :g

Editat de maiden
Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr
Link spre comentariu

Copilasi,

Nu va certati pe jucarii ...E doar un topic de informare. Daca sunteti cuminti, tataia intr-o zi cu mai multe ore ... se pune chiar si pe tradus ... :wink:

Eu mi-as face un radiator din platina cu cristale Swarowski si cu buson Gucci ptr acaret ... Barem daca incing jucaria sa straluceasca macar,nu? :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

nu stiu daca e mare diferenta intre cel de cupru sau aluminiu, dar din punctul de vedere al calatorului l-as prefera pe cel de cupru, se repara pe sant. la niva - aluminiu- am ramas cu jumatate in mina cind am vrut sa-l demontaz

Link spre comentariu

Vrei sa spui ca "o sa fie mai bun decat unul de aluminiu" nu "ca o sa fie mai bun ca si unul de aluminiu".

Adica...ori e mai bun, ori e ca si ala ?!?! :grin:

Si ca sa revenim la subiect....s-a cam renuntat demult la radiatoarele de cupru, din mai multe motive...asta daca n-ai bagat de seama ! :h5

Si in plus, n-ai citit destul din ce scrie acolo, daca ai ajuns sa tragi concluzia asta doar... :g

Postul meu anterior nu a fost o concluzie trasa in urma studiului articolului, a fost un comentariu la o fraza scrisa acolo, asta daca n-ai bagat de seama.

Aluminiu, capacitate de transfer a caldurii : 237 W/(mK)

Cupru, capacitate de transfer a caldurii : 401 W/(mK)

Cost aluminiu versus cupru ?

Copilasi,

Nu va certati pe jucarii ...E doar un topic de informare.

Nu cred ca se cearta cineva, din moment ce e un topic deschis, se poate comenta asupra continutului lui.

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare